Отака антиукраїнська гидота колись народилася на моїй рідній українсько-буковинській землі!

                                                                                                             Відданість негідників так само

                                                                                                             ненадійна, як вони самі.

                                                                                                                           Пліній молодший

                                                                                                                           (Гай Пліній Цецилій Секунд),

                                                                                                                           давньоримський державний діяч.

                                                                                                                                        Дивна річ! У всі часи негідники

                                                                                                                                        намагалися маскувати свої

                                                                                                                                        мерзенні вчинки відданістю

                                                                                                                                        інтересам релігії, моральності

                                                                                                                                        і любові до батьківщини.

                                                                                                                                                                         Гайнріх Гайне,

                                                                                                                                                                         німецький поет.

 

   Власне, ця історія певним чином пов’язана ще з Указом Президента України № 400/2022 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 червня 2022 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 9 червня 2022 року, детальний аналіз якого подає моє дослідження «105 днів від початку російського широкомасштабного збройного вторгнення до України Зе ще хотів подивитися в очі Путіну, але той так і не оцінив його старання й «душі прєкрасниє пориви»*!», а суть цього зв’язку полягає у тому, що я підкреслив відсутність згідно зазначеного вище Указу № 400/2022 в «санкційному переліку… дірєктора Служби внєшнєй развєдкі РоССіі Сєргєя Наришкіна, дірєктора Фєдєральной служби бєзопасноті РоССіі Алєксандра Бортнікова, начальніка ГШ ВС РоССіі Валєрія Гєрасімова й начальніка Главного управлєнія (воєнная развєдка – ГРУ до 2010 року) ГШ ВС РоССіі Ігоря Костюкова, адже це ті органи, які безпосередньо відповідальні за ведення війни в Україні!».

   І ось новий Указ Президента України № 637/2022 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 вересня 2022 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 7 вересня 2022 року (він є ідентичним Указу № 400/2022 від 9 червня 2022 року, як і перші три пункти рішення РНБО України від 7 вересня 2022 року є ідентичними рішенню РНБО України від 9 червня 2022 року, за винятком того, що 7 вересня 2022 року відповідно до п. 1 рішення пропозиції вносила СБУ), про котрий як раз і йтиметься в даному матеріалі, аж через три місяці частково виправляє дане упущення Зе-ко, адже у ньому вже є й Алєксандр Бортніков під № 426, і Сєргєй Наришкін за № 432, й № 437 Валєрій Гєрасімов, але все одно немає Ігоря Костюкова, а Зе в опублікованому Офіційним інтернет-представництвом Президента України 7 вересня 2022 року матеріалі під назвою «Цього тижня маємо хороші новини з Харківщини; думаю, кожен громадянин відчуває гордість за наших воїнів – звернення Президента України» пафосно заявив, що «сьогодні ухвалено важливе рішення Ради національної безпеки і оборони України (на 196-й день імперіалістичної війни РоССіі супроти України – виділення й примітка Г. М.). Застосовано санкції до 606 фізичних осіб, які належать до керівної верхівки Росії. 28 членів Ради безпеки Росії, 154 члени Ради Федерації Росії, 424 (насправді 425 – Г. М.) депутати Держдуми Росії (виділено Г. М.). Усі вони відповідальні за цю війну, за терор проти наших людей. І жоден із них не уникне відповідальності – це тільки питання часу», але Зе не пояснив, чому ці санкції не були введені раніше.

   Й от, що про Указ № 637/2022 написав голова правління ЦПК Віталій Шабунін: «…Зеленський заявив, що РНБО наклало санкції на 606 рускіх. Так от серед них – ЖОДНОГО путінського олігарха з активами в Україні. ЖОДНОГО (виділено Г. М.)!

   Якби там був Дерипаска, ми могли би конфіскувати в нього найбільший в Європі завод кольорової металургії – Миколаївський глиноземний.

   Якби там був Фрідман, ми могли би конфіскувати в нього «Альфа-банк» (виділено Г. М.).

   Якби там був Ротенберг, ми могли би конфіскувати в нього один із найбільших ТРЦ України «Ocean Plaza».

   Але в рішені РНБО чомусь НЕМАЄ ані Дерипаски, ані Фрідмана, ані Ротенберга. А це значить, що їх активам нічого не загрожує (виділено Г. М.).

   За (майже – Г. М.) 7 МІСЯЦІВ війни РНБО не спромоглася включити цих (та купу інших) путінських олігархів до санкційного списку.

   Олексій Данілов (Секретар РНБО України – Г. М.), поясніть, будь ласка, як так вийшло? Сподіваюся, ви розумієте, що ані ми, ані медіа НЕ залишимо цю тему.

   Принагідно нагадаю, що головою РНБО є Володимир Зеленський, а Офіс Президента погоджує проекти рішення Радбезу.

   Загалом на цьому прикладі добре видно різницю між ЗСУ і цивільною владою: перші роблять неможливе, другі НЕ роблять елементарне (виділено Г. М.)» (Facebook: Vitaliy Shabunin, 9 вересня 2022 року).

   А може вся справа в тому, про що повідомило інтернет-видання «РБК – Україна» у своїй інформації під красномовною назвою «Російський олігарх Фрідман запропонував Україні 1 млрд доларів, щоб позбутися санкцій, – WSJ»: «Російський бізнесмен Михайло Фрідман запропонував перевести 1 млрд доларів зі свого особистого статку в український банк «Альфа-банк», співзасновником якого він є. За словами людей, знайомих з цим питанням, ця пропозиція спрямована на те, щоб переконати Великобританію зняти з нього санкції… Чиновники США заявили газеті («The Wall Street Journal» – Г. М.), що ініціатива Фрідмана – одна з тих пропозицій, які бізнесмени, банки і компанії, що потрапили під санкції, таємно роблять владі західних країн, що фінансують відновлення України після російського вторгнення… У МЗС Великобританії заявили, що «не потурають ухиленню від санкцій»?!

   Й усе той же Віталій Шабунін 25 вересня 2022 року повідомив: «РНБО/ОП (Офіс Президента – Г. М.) продовжують дарувати путінським олігархам час для порятунку їх активів. Йдеться про 2,5 млрд доларів, які мали би піти для ЗСУ (виділено Г. М.)

   У цей же час силовики (включаючи поліцію, про яку йдеться в моїй праці «НПУ – це Національна поліція Вітчизни чи Національна поліція олігархів, брехунів і шльондр?!» – Г. М.) піаряться на беззмістовних арештах рускіх активів у рамках кримінальних проваджень. Чому беззмістовних? Бо в рамках кримінальних проваджень гроші Дерипаски, Фрідмана, Ротенберга й Ко ми, якщо і заберемо, то найшвидше роки за чотири (виділено Г. М.). Точніше заберемо ЛИШЕ, якщо неспроможні ДБР (моя робота «Трубі – труба!» показує сутність цієї структури – Г. М.)/БЕБ (Бюро економічної безпеки – Г. М.)/СБУ (із мого матеріалу «СБУ – це Служба безпеки Вітчизни чи Служба безпеки олігархів, брехунів і шльондр?!» про неї можна дізнатися багато цікавого – Г. М.)/ОГП (моя публікація «Рябошапці – по шапці!» розкриває гнилувату сутність Офісу Генпрокурора – Г. М.) раптом доведуть провадження до обвинувальних вироків (що, як ви розумієте, малоймовірно). Переконаний, що арешти з цих активів знімають значно раніше, як це сталося, наприклад, з «Ocean Plaza» та ще 20-ма об’єктами Ротенберга.

   РНБО/ОП уже давно мали би накласти санкції на путінських олігархів, а їх активи конфіскувати (це можна зробити за місяць!). Натомість за майже 5 місяців дії відповідного закону конфісковано активи лише ОДНОГО путінського олігарха Євтушенкова. Усіх інших путінськіх гаманців РНБО/ОП продовжують «не помічати». От в упор не видно 2,5 млрд доларів для ЗСУ (виділено Г. М.).

   Детальніше про те, до чого призводять затягування влади, – у колонці нашої Олени Щербан (інтернет-газета «ZN,UA»: «Чому в Офісі Президента не поспішають із конфіскацією активів російських олігархів», 24 вересня 2022 року – Г. М.)» (Facebook: Vitaliy Shabunin).

   І знову повертаючись до означеної на початку даного матеріалу проблеми, бачимо, що в Указі № 637/2022 чомусь повторюються Голова Уряду Російської Федерації Міхаіл Мішустін, Міністр оборони РоССіі Сєргєй Шойгу, Міністр внутрішніх справ РоССіі Владімір Колокольцєв і Секретар Ради безпеки Російської Федерації Ніколай Патрушєв, на котрих уже накладені санкції Указом № 400/2022, й тепер незрозуміло за яким із цих двох Указів Президента України поширюватимуться на них стягнення, оскільки Указ № 400/2022 передбачає 18 обмежувальних заходів, при чому безстрокових, а Указ № 637/2022 містить лише 13 обмежувальних заходів (вони будуть перелічені нижче) терміном на 10 років!

   І чим ті ж Алєксандр Бортніков, Сєргєй Наришкін та Валєрій Гєрасімов, на котрих накладено тільки 13 санкцій й то лише на 10 років, «кращі», скажімо, за тих же Міністра закордонних справ РоССії Сєргєя Лаврова і Секретаря Ради безпеки Російської Федерації Ніколая Патрушєва, яких покарали 18-ма санкціями та ще й безстроковими, хоч і ті й ті заслуговують найтяжчого та безстрокового покарання?!

   Які ж дебіли складали ці дивні санкційні списки російських можновладних мерзотників (хоча після мого допису «Зе-бардак» цьому можна уже навіть і не дивуватися), котрі ще й до того ж дублюються?! Бо хто вказані списки затверджував, відомо, – це ідіоти, що входять до складу Ради національної безпеки і оборони України, Головою якої є Зе, й котрі є частиною Зе-ко, а моя стаття «Чергове невігластво Зе-ко!» демонструє на що вона здатна! 

   Але в Указі № 637/2022 нарешті появилися й 425 із 450 дєпутатов ГД ФС РФ (чомусь «загубилися» 25 дєпутатов), до прикладу, № 1 Хізрі Абакаров – депутат Державної Думи Федеральних Зборів РФ, № 217 Анатолій Лєсун – депутат Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації і № 425 Сєргєй Яхнюк – депутат Державної Думи Федеральних Зборів РФ (у ділових документах, як, наприклад, цей Указ Президента України, назви державних органів пишуться за одним стандартом: треба або повністю писати Російської Федерації, або – РФ, або – перший варіант зі вказівкою, що далі буде тільки РФ) та 154 роССійскіє сєнатори, зокрема, № 556 Сєргєй Пєрмінов – член Ради Федерації Федеральних Зборів (скорочено російською буде СФ ФС) РФ від виконавчого органу державної влади Ленінградської області, № 573 Лєнар Сафін – сенатор Російської Федерації, представник в Раді Федерації від виконавчого органу державної влади Республіки Татарстан, № 576 Валєрій Сємьонов – сенатор РФ, представник в Раді Федерації від законодавчого (представницького) органу державної влади Красноярського краю, № 594 Оксана Хлякіна – сенатор Російської Федерації, представник в Раді Федерації від Липецької області (правильним є термін «від виконавчого органу державної влади Липецької області»), № 599 Андрєй Шєвчєнко – сенатор Російської Федерації, представник в Раді Федерації від законодавчої (виконавчої) влади (не може бути влада одночасно законодавчою і виконавчою – замість слова «виконавчої» має бути слово «представницької», а загалом правильно було би написати «від законодавчого (представницького) органу державної влади»; крім цього сенаторів стосується те ж саме зауваження, що й відносно дєпутатов ГД ФС РФ: повні назви їхніх посад повинні бути вказані за одним стандартом) Оренбурзької області та № 600 Артєм Шєйкін – сенатор Російської Федерації, представник в Раді Федерації від законодавчого органу державної влади – законодавчих Зборів Амурської області (тут уже вказано й сам законодавчий орган – законодавчі Збори), а також заступник голови Ради Безпеки РФ Дмітрій Мєдвєдєв, керівник Адміністрації Президента РФ Антон Вайно, директор Федеральної служби військ національної гвардії РФ – головнокомандувач військами національної гвардії РФ Віктор Золотов і заступник секретаря Ради Безпеки РФ Рашід Нургалієв (у цих начальників повні назви їхніх посад теж повинні бути вказані за одним стандартом).

   Й знову ж таки, чим дєпутати ГД ФС РФ і роССійскіє сєнатори (без їхньої підтримки позитивним голосуванням не відбулося б жодної зарубіжної збройної авантюри ВсєроССійского правітєля) та високопоставлені чиновники Дмітрій Мєдвєдєв, Антон Вайно, Віктор Золотов, Рашід Нургалієв і ще ряд їхніх злочинних колег, на котрих Указом № 637/2022 накладено тільки 13 десятирічних санкцій, «кращі» за Прєзідєнта РоССіі Владіміра Путіна, путінского прєсс-сєкрєтаря Дмітрія Пєскова, Сєргєя Лаврова й Ніколая Патрушєва, яких Указом № 400/2022 покарали 18-ма безстроковими санкціями, хоч і ті й ті заслуговують найтяжчого та безстрокового покарання, на чому я вже наголошував вище?!

   Та прискіпливо аналізуючи в Указі № 637/2022 список підсанкційних дєпутатов ГД ФС РФ, я знайшов знайоме прізвище (колись у юності я навіть перетинався із цим нинішнім негідником, котрий підтримує загарбницько-колонізаторську політику РоССіі щодо України – своєї Батьківщини, де й досі живе його рідня і за даними ЗМІ володіє нерухомістю в Чернівцях: частина двоповерхового будинку належить самому дєпутату ГД ФС РФ, а інша частина – його мамі), але треба відмітити, що серед них є й інші мерзотники – уродженці України включно з етнічними українцями (кому цікаво, хай прочитає даний список): «343. Скруг Валерій Степанович (СКРУГ ВАЛЕРИЙ СТЕПАНОВИЧ, SKRUG VALERII), 20.06.1963 р. н., громадянин Російської Федерації, уродженець с. Вікно Заставнівського району Чернівецької області, УРСР, депутат Державної Думи Федеральних Зборів РФ, фракція – Всеросійська політична партія «Єдина Росія».

   Вид обмежувального заходу (відповідно до Закону України «Про санкції»): «1) блокування активів – тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать фізичній або юридичній особі, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними (виділено Г.М.);

   2) обмеження торговельних операцій (повне припинення);

   3) обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України (повне припинення);

   4) запобігання виведенню капіталів за межі України (виділено Г.М.);

   5) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;

   6) анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами (виділено Г.М.);

   7) заборона участі у приватизації, оренді державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють в їх інтересах;

   8) заборона або обмеження заходження іноземних невійськових суден та військових кораблів до територіального моря України, її внутрішніх вод, портів та повітряних суден до повітряного простору України або здійснення посадки на території України;

   9) заборона видачі дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах  на території іноземної  держави (виділено Г.М.);

   10) припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави;

   11) заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності (виділено Г. М.);

   12) позбавлення державних нагород України, інших форм відзначення;

   13) заборона на набуття у власність земельних ділянок (виділено Г.М.)».

   Строк застосування: десять років (на мій погляд Скруг заслуговує набагато жорсткіших санкцій, принаймні тих, які містяться в Указі № 400/2022 – Г. М.)».

   Отака антиукраїнська гидота – Валєрій Скруг – колись народилася на моїй рідній українсько-буковинській землі!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте