Жахлива окопна правда про реалії загарбницької війни РоССіі проти України – її треба знати всім! І що необхідно робити… Ч. 3

   Читайте початок статті, ч.2.

                                                                                                    9

   Віталій Шабунін, мова про котрого йшла у розділі 6, відповів Міністру оборони України Олексію Резнікову: «За 8 років війни влади не спромоглися забезпечити армію ІТ-системою логістики. Сьогодні армійська логістика відбувається на папірцях: прошиті журнали, паперові накладні (й це, на жаль, не дивно, бо лише через 8 років після нападу в 2014 році РоССіі на Україну влада нарешті запровадила повне ембарго «на імпорт товарів з російської федерації», доказом чому є моє дослідження «Не пройшло й 8 років війни України з РоССієй…» – виділено Г. М.)… Навіть у рускіх вже кілька років як розгорнуто німецьку систему SAP. В нас же – папірці. Ефективна логістика – критично важливий елемент нашої перемоги. Логістика на папірцях ефективною бути не може.

   В своєму інтерв’ю «УП» Резніков ствержує, що ІТ-систему логістики LOGFAS на рівні командувань розгорнуть вже в серпні, а на рівні бригад – у жовтні… На жаль, цього НЕ відбудеться з тієї причини, що ДО піднятого скандалу цей напрям для МО пріоритетним не був. Реалізувати обіцяне в такі строки просто неможливо (виділено Г. М.).

   Тепер зовсім трішки про софт «Каравай», інфу про який оприлюднив сам Резніков. В травні західні партнери надали цю програму для впорядкування українських запитів на зброю. Це дуже-дуже простий софт – примітивне вікно запитів. З травня до серпня Міністр оборони блокував прийняття нормативки, необхідної для запуску програми. Станом на сьогодні її так і НЕ запущено (виділено Г. М.)! В інтерв’ю Резніков заявив: «Як тільки мені Мінцифра віддасть цю програму, я, як Міноборони, приймаю його на баланс і починаю використовувати». Чому ж Резніков блокував софт для запитів на зброю, про який союзники просять нас з травня? Я не знаю. З інтерв’ю видно, що, на жаль, Резніков дуже поверхнево розуміється в предметі (виділено Г. М.). Наприклад, він стверджує, що «за допомогою НАТОвського європейського офісу разом з нашою Мінцифрою і Мінінфраструктури зробили систему, яку назвали «Каравай». Проте Мінінфраструктури взагалі не має відношення до розробки цієї системи,  як і Мінцифри (виділено Г. М.). Останнє могло хіба що розгортати «Каравай» в Україні. Найімовірніше, Резніков плутає «Каравай» з іншою системою (власне, логістики), до якої причетні обидва міністерства, і яка до системи запитів на західну зброю не має жодного відношення.

   В підсумку.

   З хорошого: хоч і через скандал, проте Міноборони почало рухатися в бік вирішення проблеми паперової логістики.

   З поганого: схоже, Міністр в тему так і не заглибився, що може свідчити про неусвідомленням ним її важливості (виділено Г. М.)

   До речі, за 8 років влади не забезпечили армію й іншими, не менш важливими ІТ-системами (наприклад, кадровою…)» (Facebook: Vitaliy Shabunin, 11 серпня 2022 року о 10:12).

                                                                                                   10

   Полковник ЗСУ у відставці Костянтин Грінчук також відреагував на інтерв’ю Олексія Резнікова «УП»: «Вот реально противно читать такие заявления от Министра обороны (виділено Г. М.). А что тогда в понимании Министра обороны «измена Родине»?..

   «Подрыв моста не остановил бы наступление»! Да, 100% и кто с этим спорит? «Остановил» и задержал, создав благоприятные условия для уничтожения врага, это не одно и тоже, но и этого не мало для будущей победы. Поэтому, кому нужны столь «сенсационные заявления» уровня школьника от целого Министра обороны? Если вы хотите, чтобы мы (общество) ходили с этой лапшой на ушах как идиоты, то ответьте: а для чего вообще погранзаставы погибали, а не бежали? Для чего блокпосты строили, и на них погибали герои? Для чего все дороги Украины ежами завалили? Для чего другие мосты взрывали (скажем в Ирпене)? Для чего вообще рвы противотанковые роют и минные поля устанавливают? Для чего в Мариуполе в котле оставляли войска? Разве всё это «остановило» врага? Нет! Но это всё задерживало его и позволило уже уничтожить 43 тысячи орков и не дать захватить Украину за три дня (виділено Г. М.)!

   Но теперь, как мы понимаем, этого хотел не только ху…ло (Путін – Г. М.), а и все те, кто не взорвал мосты из Крыма, и те, кто давал команды на разминирования направлений, четко понимая, какая там собрана мощная группировка войск за 8 лет.

   А кто забыл заявление Президента по «азовцам»: «Они выполнили свою задачу»? Какую задачу? Задачу ценой своих тысяч жизней и пленом, «остановить врага», или всё-таки сковать его группировку, задержать её и нанести максимальный урон? А разве минные поля и взорванные мосты не эту задачу выполняют при наступлении противника (виділено Г. М.)?

   Или надо было по логике «разминёров и невзрывателей» сказать: а, ху…и, нам всё равно не остановить, а давай эти новые дороги, ещё для них и заметем?

   Или тогда «задача» не взорванного моста и разминирования была именно в обеспечении беспрепятственного и молниеносного прохода всех войск из Крыма? А разве это не 100% преступление на фоне уже 100% понимания о скорой войне (виділено Г. М.)?

   Почему сегодня общество продолжает слушать бредятину про «после войны» (чому так сталося на півдні України – Г. М.) от Резникова, Данилова (Секретар РНБО України – Г. М.), Арестовича? Разве это не новое преступление и возможно с ещё большими угрозами для Украины, чем то, что произошло на Чонгаре? Разве не должно быть срочное отстранение явных участников и проведено расследование с установлением и пониманием, под какую статью это подпадает? Как можно таким вообще рисковать? Кому не понятно, что цена риска, это наша армия и государственность Украины? Кому этого мало? А у этого преступления только два варианта и оба они хреновые. Это или преступная халатность целого ряда должностных лиц, или  продуманный подрыв обороноспособности и создание благоприятных условий для успешного захвата всего юга Украины, а значит и страны в целом (виділено Г. М.).

   Кто не понимает, что, скажем, на узком участке фронта, каким был выход из Крыма, можно было выстроить многоэшелонированную и фактически неприступную оборону (про цю та інші невирішені проблеми оборони півдня України я повідомив своїм ще квітневим 2022 року матеріалом «Пояснення без пояснення…», вже наведеним у розділі 3 – Г. М.) с концентрацией всех видов огня (артиллерия, ПВО, ПТРС…), с  куда меньшим сосредоточением войск, чем сейчас на растянутом в сотни километров фронте?

   И вот теперь ответьте, как можно продолжать войну, не отвечая на выше сказанное, когда главные подозреваемые, которых знает всё общество, не только известны, они публичны и находятся на высших должностях с допуском до стратегических и ВОЕННЫХ решений? В чем проблема быстрого расследования и почему «после войны»,  когда все СМИ наглядно показывали и тех, кто это инициировал (опять Ермак), и тех, кто добивался досрочного выполнения и про что громко докладывала (Верещук)? Если и есть, что ещё расследовать, так это роль и тех, кто не отказался выполнять преступные приказы. Тех кто не подал рапорта по команде в СБУ и до Верховного (а если подал?). Скажем, роль СНБО и очевидное самоустранение многих или участие? Тех, кто видел, что происходит и не обратился в прокуратуру с заявлением о преступлении, направленном на измену Родине.

   Вот и получается, что если это преступная халатность, или «про…бали по Арестовичу», то вину за такое надо давно смывать собственной кровью в окопах рядовыми. Ну, а если – продуманное преступление, то всем этим надо давно висеть на Майдане в назидание для будущих врагов и предателей.

   Бля…а муха, кто не понимает, что речь о глобальном предательстве, или про…бе, что не меняет сути, а не о каком-то корректировщике огня. Речь – о судьбах миллионов людей, десятков тысяч погибших, сотнях миллиардов долларов ущерба и десятилетий на восстановление государства нашими поколениями. Так, что вы, суки, мелете про «после войны и победы» (виділено Г. М.)??? Вы гражданскую оборону Украины «после победы» тоже уже очевидно, что будете создавать? Для кого? Это тоже «не на часе»?

   Если мы имеем в руководстве или таких долбо…бов, или врагов, то «после» может не наступить вообще! Эти твари в самый ответственный момент сольют врагу ещё одну нашу группировку и этого будет достаточно. Вот и возникает резонный вопрос: а кто тогда больше враг Украины – та или тот, кто ждёт «руССкий мир», ляпая языком про счастье в СССР и кто уже в СИЗО, или те, кто врагу дороги расчищал и разминировал, сохраняя мосты для быстрого и беспрепятственного захвата Украины? И почему первых необходимо «сажать» именно сейчас, а этих может быть потом «после войны» и «не на часе» (виділено Г. М.)?

   А вы там случайно все не о…ренели, товариСчи?

   Р. S. Почему, скажем, в мордоре (со слов нашего замНГШ генерала Громова) уже отстранены и проводится расследование по 40% высшего военного и военно-политического руководства сейчас, а у нас не на часе? Так у них только 43 тысячи погибших и нет разбитых городов, оккупированных территорий, миллионов беженцев..., а у нас всё по плану? «Про…бали», а нам, ху…и, потом разберемся? Это на кого такой идиотизм рассчитан (виділено Г. М.)?

   P. P. S. А что значит «генерал в политической оппозиции»? А генерал не «в политической опозиции» про подобное должен молчать? Резников, вы же юрист и знаете, что подобное подпадает под сокрытие преступления. Так при такой постановке у нас всё общество в оппозиции, кто хочет понимать, кто враг, или идиот, управляющий процессами, и кто не хочет, чтобы подобные продолжали свою деятельность (виділено Г. М.). Не может быть оппозиция к своему государству и к Родине не зависимо от политических взглядов. В этих вопросах ты или гражданин и патриот, или коллаборант и враг!

   И тут сразу встает очередной вопрос, так кто тогда этот генерал или кто вы? На войне только так встают вопросы и на них надо давать ответы.

   ДумайТе!» (Facebook: Konstantin Grinchuk, 12 серпня 2022 року).

                                                                                                   11

   Командир добровольчого підрозділу «Санта» Володимир Регеша продовжує говорити про ті триваючі страшні проблеми, що показані в розділах 1 та 2: «Піски…

   Більше 20-ти днів ми вигрібаємо безнаказано. У мене вже немає слів, аби описати це пекло, аби передати всю ступінь розпачу, коли в ефірі позиції волають про хоч якусь підтримку. Коли ворожі танки, САУ, БМки (бойові машини – Г. М.) день у день виходять на одні і ті самі позиції, втупу розбирають нас, вкатують в бетон і асфальт не бійців ЗСУ, а ваших синів, батьків, чоловіків, роблять із них фарш, який і винести не можна… А ми не можемо їх дістати (виділено Г. М.). Су…а, коли почути в ефірі: ми усі 300-ті (поранені – Г. М.), будемо триматися, але дайте хоч на заборону!!! Мужики, хоч якось наваляйте, ми не витримуємо!!!

   Хто може організувати зустріч з Залужним? Хоч позначте його тут, хто може. Я розумію, що це не панацея – вчора бачив мапу ГШ, де навіть приблизно не співпадають теперішні позиції та сіряки (сіра зона – Г. М.)

   Ми будемо триматися, але нам потрібна допомога. Ми навіть розуміємо, що зараз всюди гаряче, але ж один «Байрактар» (БПЛА: безпілотний літальний апарат – Г. М.), який один день попрацює в наших інтересах, дасть нам можливість втримати не цю територію, а шматок нашої вкрай важливої стратегічно землі (виділено Г. М.). Втримати неймовірною кров’ю 21-го бату (батальйону – Г. М.) «Сармат», Ведмединого 3-го бату 80-ки (ДШБр – Г. М.), Гонтиними, Грека бійцями, нашими хлопцями.

   Скільки разів я чув ці слова: Нам Потрібна Допомога! І кожного разу вони закінчувалися страшними втратами. В Пісках цього точно можна уникнути, якщо зараз відреагувати на ці прості три слова: Нам Потрібна Допомога! (виділено Г. М.)» (Facebook: Rehesha Volodymyr, 13 серпня 2022 року).

   Й тут треба співставити дану інформацію з кінцівкою + Р. S. + P. P. S. розділу 10, щоби уже вкотре пересвідчитись у невігластві керівництва України!

   Недарма ж колишній заступник Секретаря РНБО України Сергій Кривонос ще раніше говорив, що «на жаль, у нас влада працює лише в напрямку введення власного народу в інформаційну оману: що у нас все добре, у нас будуються нові дороги, у нас все буде завтра. Про реалії сьогодення ніхто не каже.

   …зараз… бариги керують воїнами і розповідають воїнам, що їм робити. У нас ментально вже змінили сприйняття нас як захисників, і нами керують ті, хто ніколи зброї в руках не тримав і на фронті не був» (виділено Г. М.; вебсайт «НВ»: «Бариги керують воїнами». Велике інтерв'ю заступника Секретаря Радбезу Сергія Кривоноса, яке він дав «НВ» за кілька днів до звільнення», 29 грудня 2020 року).

   Читайте продовження статті – ч. 4

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте