Жахлива окопна правда про реалії загарбницької війни РоССіі проти України – її треба знати всім! І що необхідно робити… Ч. 2

   Читайте початок статті.

                                                                                                    5

    А Юрій Касьянов продовжує: «Паникёры – это не те, кто говорит правду, а те, у кого от этой правды истерика (виділено Г. М.).

   Истерички истерично призывают не сеять панику, не пугать их постами про наступившую военную катастрофу и гибель армии...

   Успокойтесь. Катастрофы ещё нет, и армия не погибла. Стоять на краю катастрофы можно долго, можно даже заглянуть вниз, но главное вовремя спохватиться и принять правильное решение, пока бездна не затянула навсегда (виділено Г. М.).

   Правильное решение (виділено Г. М.) – прикрутить фонтан дешевого оптимизма и вместо слезной петиции о разрешении выезда мужчин за границу подписать петицию о всеобщей мобилизации.

   Правильное решение (виділено Г. М.) – сделать ставку на талантливых, авторитетных военачальников, а не на удобных, незаметных и услужливых.

   Правильное решение (виділено Г. М.) – перевести экономику на военные рельсы, мобилизовать все научные, технические, производственные ресурсы на ремонт военной техники и выпуск военной продукции.

   Правильное решение (виділено Г. М.) – это не «политическое решение» по удержанию территорий, а военная задача по разгрому армии врага. Потому что когда бандит – с автоматом, а вы – с пистолетом, то сколько бы вы не огрызались, это всё равно плохо кончится, если не быть хитрым, а тупо сидеть в обороне.

   Правильное решение – не решение для успокоения истеричек, а жестокая правда войны. Потому что только зная правду можно сделать верные шаги в нужном направлении и отойти от бездны (виділено Г. М.)» (Facebook: Юрий Касьянов: «Про паникёров», 4 серпня 2022 року о 07:38).

                                                                                                   6

   Голова правління ЦПК Віталій Шабунін повідомив кричущий факт: «Відсутність в нашій армії ІТ-системи (ІТ – інформаційні технології – порядок використання електронної обчислювальної техніки для збільшення ефективності людської діяльності – Г. М.) логістики (це – система управління забезпеченням ЗСУ – Г. М.) зменшує її боєздатність. Зайве пояснювати критичну важливість ефективної логістики у сучасній війні. Очевидно, що логістика, збудована на папірцях, в 21-му столітті ефективною бути не може (виділено Г. М.).

   Якби ІТ-систему логістики в ЗСУ можна було розгорнути без Міністерства оборони, це було би зроблено ще два місяці тому (тоді ми взнали про цю проблему від американців). Проблема в тому, що військові не можуть користуватися ІТ-системами без нормативки від Мінооборони.

   Oleksii Reznikov, шановний пане Міністре. Яка саме допомога вам потрібна, щоб максимально швидко запустити ІТ-систему логістики в ЗСУ? Необхідні гроші? Ми їх знайдемо. Скільки? Необхідні програмісти, аналітики і менеджери? Ми їх знайдемо, жодних проблем (виділено Г. М.)…    

   Давайте разом зробимо все, щоб якнайшвидше запустити ІТ-систему логістики в ЗСУ, бо це питання ефективності нашої армії. А, значить, питання нашого виживання. Наголошу, що йдеться про логістику всього, а не лише західної зброї. Давайте хоч  елементарний складський софт (програмне забезпечення – Г. М.) розгорнемо. Це ж, в кінці кінців, не rocket science (ракетобудування – Г. М.) якесь.

   Пане Міністре, хочете, пишіть систему з нуля, хочете, розгорніть будь-яку з наданих союзниками раніше (і чомусь схованих під сукно). ПОТІМ ми разом розберемся, чому на восьмому році війни армію не було забезпечено елементарною ІТ-системою логістики. Але ЗАРАЗ давайте вирішимо цю дуже конкретну проблему і максимально швидко запустиму цю ІТ-систему» (Facebook: Vitaliy Shabunin, 4 серпня 2022 року о 09:40).

   Й одразу – реакція Міністра оборони України на дану пропозицію Віталія Шабуніна: «Знаєте, як Резніков відповів на моє публічне питання, чому Міноборони досі не забезпечило ЗСУ ІТ-системою логістики? Міністр наказав викинути мене з Центру інновацій та розвитку оборонних технологій, в якому я служив останні два місяці (виділено Г. М.)… Наведу лише один приклад крутості моїх вже колишніх побратимів та посестер. Центр виборов право розробляти й вносити зміни до ключових стандартів НАТО (в частині взаємодії систем бойового управління)…

   На жаль, дрібна помста Міністра завершила мою історію в Центрі. Наголошу, що моєму публічному питанню передувало ДВА місяці спроб переконати Міноборони непублічно. Oleksii Reznikov, ця ваша помста за мій пост… є просто огидною. Вона яскраво засвідчує рівень ваших моральних якостей. Про рівень вашої компетенції, пане Міністре, свідчить неспроможність забезпечити армію елементарною ІТ-системою логістики (здавалося, що після нікудишнього Міністра оборони України Андрія Тарана, про котрого оповідає моє дослідження «Пряма чи крива збройна агресія РоССіі проти України, або Ось – й ще один з результатів того, що дебіли обирають ідіотів!», його наступник Олексій Резніков виправить ситуацію, але, як бачимо, проблеми, на жаль, залишилися – виділення та примітка Г. М.). Для розуміння, навіть в рускіх ІТ-система логістики є.

   Мене ж повертають у сили ТрО ЗСУ, куди я мобілізувався в перші дні війни» (Facebook: Vitaliy Shabunin, 5 серпня 2022 року).

   І після цієї інформації від Віталія Шабуніна стає ще більш зрозуміло, чому ситуація на фронті є такою складною, як продемонстровано у розділах 1 – 3, хоча Зе-ко мала би діяти за настановами розділів 4 й 5, не повторюючи катастрофічних помилок українського минулого!

                                                                                                    7

   Аналітик і політтехнолог Олександр Кочетков наголошує: «С момента потери нами Дебальцево (еще помните, как предательски это было?) рашисты возят боеприпасы и вооружение на Донбасс эшелонами. И того, что находится вблизи линии фронта, увы, хватает для… «огненного вала».

   И вообще, «Хаймарсы», НАТО-вские гаубицы и прочее вооружение – оружие современное и эффективное. Но сейчас речь не о качестве, а о количестве. Мы проигрываем в артиллерийских дуэлях, потому что на каждый наш ствол у врага их пять. А то и десять, пусть и не самых точных (виділено Г. М.).

   При этом, продолжая наступление на Донбассе, враг одновременно перекидывает часть живой силы и техники на юг, в Херсонскую область, для сдерживания нашего потенциального контрнаступления и для своего наступления на Николаев, Запорожье и дальше на Днепр через Кривой Рог.

   То есть, не только наступательные возможности, но и мобилизационные ресурсы рашистов оценивались неверно. И все эти песнопения экспертов, рассказывающих, что в армии вторжения уже некем заменять выбывших бойцов и технику, – не более, чем самообман (виділено Г. М.). Что довольно логично, так как недоимперия огромна, население нищее, и денег, которые предлагают за контракт на войну против Украины, достаточно, чтобы пополнять потрепанные в боях части. А техники со времен СССР там просто несчитано.

   Совершенно очевидно, что в нынешних условиях мирные переговоры могут состояться только на рашистских условиях, что равносильно капитуляции. Именно это и вызывает у ряда специалистов весьма встревоженное состояние (виділено Г. М.).

   О том, что надо делать, сказано неоднократно. Надо менять сам подход к войне. Войну не выиграть, если не воевать с полным напряжением всех сил – военных, экономических, дипломатических, общественных. Именно победа и только победа, а не сохранение власти, должна стать единственной целью страны и ее руководства (виділено Г. М.)» («Цензор.Нет», розділ «Блоги», Александр Кочетков: «О НАСТУПАТЕЛЬНОЙ ЭЙФОРИИ И СИТУАЦИИ НА ФРОНТАХ», 4 серпня 2022 року о 19:05).

   Чуєте, Зе-ідіоти, лише перемога над розсадником рашиZму РоССієй, а не збереження влади у вигляді переобрання Зе на другий термін, про що ви так мрієте, навіть надавши для цього Алєксандру Нєвзорову та його дружині Лідіі Нєвзоровой українське громадянство, як розказує моя праця «Зе-брехуни! Їхній нескінченний обман продовжується…», повинна стати вашою єдиною ціллю!

                                                                                                    8

   11 серпня 2022 року о 05:30 «УП» опублікувала інтерв’ю «Міністр оборони Резніков: Росія використовує тактику м'ясорубки. У нас немає ресурсу засипати тілами території» (надаю його уривок): «Оскільки… питання є у суспільства, можливо, владі час провести розслідування (що сталося на півдні України – Г. М.), щоб до цього питання взагалі не повертатися?

   Тут все дуже просто. Це питання обговорювалося на засіданні профільного парламентського комітету. Я був на ньому разом із генералом Залужним, нашим Головнокомандувачем, і начальником Генерального штабу генералом Шапталою. Нашими військовими було дане наступне пояснення, що після перемоги буде проведено відповідне розслідування. І в разі встановлення фактів, що кимось із військових або представників інших сил сектору безпеки й оборони був скоєний злочин, то вони точно будуть притягнуті до відповідальності (виділено Г. М.). Але сьогодні впливати на розслідування, так генерал Залужний сказав, я не хочу, бо правда буде своя у всіх, а в нас зараз іде війна, і зараз стоїть задача перемогти у цій війні (а як можна в ній перемогти, коли люди, котрі зрадили, проявили недбалість чи бездіяльність, що призвело до тисяч смертей військовиків і цивільних людей, десятків тисяч поранених та окупації РоССієй величезної частини української території, не встановлені, не покарані й продовжують керувати?! – Г. М.).

   Але військові чітко розуміють, що це питання військових, і вони самі зацікавлені у проведенні такого розслідування. І факти всі сьогодні збираються, фіксуються, в тому числі Службою безпеки, контррозвідкою. Ще раз повторюю: чи мала місце диверсія, чи мало місце шпигунство, чи мала місце провокація, чи безглузда недбалість когось, але це точно не до цивільної частини влади, це питання до управління сектору безпеки і оборони. Тобто людей в погонах, які відповідали за цей напрямок (Міністр переводить стрілки на військовиків, хоча відомо, що принаймні рішення про розмінування приймалося цивільними високопосадовцями – Г. М.).

   Можу сказати лише одну річ, я цей аргумент застосував, захищаючи наших військових під час засідання цього парламентського комітету: усі, хто кричить, що «все пропало, міст не підірвали!», послухайте в першу чергу військових! І вони вам скажуть, що там ще 10 проходів є з Криму по суходолу, а не по мостах! І тому підрив моста не вплинув би аж ніяк на можливість росіян просунутися в цьому напрямку (але ж би затримав, давши змогу організувати належну оборону – Г. М.). Це відповідально сказав один із військових генералів, який зараз знаходиться в політичній опозиції, я від нього це вперше почув.

   …не так давно ви ухвалили рішення щодо розгортання системи контролю LOGFAS – це програма, яка працює за НАТОвськими стандартами. Можете сказати, коли ця програма запрацює?

   Я абсолютно згоден і підтримую основну задачу – це контроль, прозорість і розуміння, як використовується західна зброя… Я з перших днів «Рамштайну» у своїх навіть закритих промовах і листах писав: будь ласка, давайте максимально влаштовувати механізми контролю. Прошу, надішліть сюди офіцерів ваших, генералів, яким ви довіряєте. Це перший момент. 

   Другий момент: певні логістичні речі. Я не хочу розкривати їх суспільству не тому, що суспільству не довіряю, а тому, що ворог нас з вами теж буде читати. Тому наші партнери забезпечують логістичні моменти, знаючи, що і куди потрапляє, і щоб їм було це комфортно… Тому, якби наші партнери не знали, як воно експлуатується і де воно знаходиться, вони б не змогли нам в наступний пакет допомоги включати запчастини, масло, газ… Тому, повірте, все це вони знають. 

   Але дійсно, ще в 2019 році нам уже була передана система LOGFAS (виділено Г. М.), і Україна розпочала у військових навчальних закладах навчання, підготовку операторів цієї програми. А коли нам почали давати ту зброю, була розмова з Ллойдом Остіном (Міністр оборони США – Г. М), і потім лист офіційний: дайте нам ліцензію розширену і дайте нам більше операторських місць, щоб ми могли зараз разом із вами запустити цю систему. Вона дуже складна й одночасно мудра. Оскільки вона від центрального оперативного рівня доходить у результаті аж до бригадного. Наша задача хоча би зверху і вниз рухатися. Плюс потрібен переклад на українську мову, щоби наше командування сил логістики або командування сил підтримки на місцях могло теж оперувати цією системою. Тому я думаю, що в серпні першу презентацію верхнього стратегічного рівня ми проведемо (себто, Зе-влада за три роки так повноцінно і не запустила LOGFAS – Г. М.)… 

   Паралельно за допомогою НАТОвського європейського офісу разом з нашою Мінцифрою і Мінінфраструктури зробили систему, яку назвали «Каравай». Але це більш така логістична програма, вона не конфліктує з LOGFAS. LOGFAS більше мудра. Умовно кажучи, наше військове командування планує якусь операцію, і ця програма допоможе навіть спланувати, підібрати, що саме і в якій кількості потрібно.

   І третя система зручна для користування військово-політичним керівництвом країни – це система «СОТА», яка на базі нашого РНБО зроблена. 

   Коли буде запущено LOGFAS?

   Вона уже запущена. Просто стоїть питання її постійного розгортання і розширення. Тому перший рівень в цьому місяці ми плануємо з партнерами завершити.

   Це рівень командування, правильно?

   Так.

   А коли програму можна розгорнути до рівня бригади та батальйону?

   Не готовий сказати, як тільки будуть готові фахівці. Тому я би говорив, моя амбіція – це максимально швидко до бригадного рівня дійти, і цього вже буде достатньо. У нас дорожня карта прописана. І поки що, скажемо у жовтні, я маю надію, отримати цей результат.

   Чому все ж таки із запровадженням, розгортанням цієї системи були заминки?

   Ніколи не було заминок. LOGFAS не потребував жодної постанови. А щодо системи «Каравай», вона писалася не військовими людьми, і постало питання збереження режиму «таємно». Причому «таємно» і в українському сенсі, і НАТОвському, або Пентагону (Міністерство оборони США – Г. М). Як тільки мені Мінцифра (Міністерство цифрової трансформації України – Г. М.) віддасть цю програму, я як Міноборони приймаю його на баланс і починаю використовувати».

   Читайте продовження статті – ч. 3.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте