Краще пізно, ніж ніколи… Рішення Зе-влади

   «Прем’єр-міністр України 3 лютого 2015 року підписав Постанову Кабінету Міністрів України № 23 від 30 січня 2015 року «Про зупинення дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації». Громадяни РФ в'їжджатимуть до України виключно за закордонними, службовими або дипломатичними паспортами з 1 березня 2015 року. Хоча свого часу саме Арсеній Яценюк фактично саботував відповідне рішення РНБО, прийняте 1 березня 2014 року, що мало наслідком невведення його в дію, включаючи візовий режим (точніше – невведення у дію візового режиму із Росією)», – сказано в моїй ще 2015 року статті «Краще пізно, ніж ніколи…» + Р. S.

                                                                    А ось так вся ця історія починалася…

   19 березня 2014 року інтернетвидання «LB.ua» у своїй інформації «МЗС доручено ввести візовий режим з Росією» повідомило: «Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) прийняла рішення ввести візовий режим з Російською Федерацією (виділено Г. М.). Про це на брифінгу заявив Секретар РНБО Андрій Парубій. «Доручено МЗС України ввести візовий режим з Російською Федерацією», – повідомив Парубій (повністю підтримую озвучене ним рішення; до Верховної Ради України 7 скликання 2012 – 2014 років Андрій Парубій був обраний від партії «ВО «Батьківщина», але фактично належав до очолюваної Арсенієм Яценюком партії «Фронт змін», котра згодом стала «Народним фронтом» із тим же лідером – примітка та виділення Г. М.)».

   Натомість Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк про якого йдеться у моїх есе «Хто кому мама і тато?»  й «Щоб то означало?», котрий у парламенті 7 скликання де-юре представляв «Батьківщину», а де-факто – «Фронт змін» (і Парубій, і Яценюк свою політичну кар’єру загальноукраїнського рівня почали із блоку «Наша Україна – Народна самооборона», завдяки котрому вони вперше були обрані народними депутатами України 6 скликання), всупереч рішенню РНБО України заявив: «Не слід поспішати ані із запровадженням візового режиму з Росією, ані з переходом до поїздок до Російської Федерації по закордонних паспортах. Тут треба сім разів відміряти, перш ніж раз відрізати» (вебсайт «Радіо Свобода»: «Із запровадженням віз до Росії поспішати не варто – Яценюк», 20 березня 2014 року; слід наголосити, що на інтернет-сторінках «Урядового порталу» вся інформація, котра стосується даної теми, видалена). Й ще і ще раз підкреслюю: РНБО, котру тоді очолював чільний представник «Батьківщини» Голова Верховної Ради України – В. о. Президента України Олександр Турчинов та Секретарем якої був Андрій Парубій, прийняла рішення ввести візовий режим для поїздок росіян в Україну, а один член РНБО – Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк забив на нього …уй, хоча й був зобов’язаний його виконувати:  отак тоді дозволяла собі діяти українська влада, особливо в особі двох її високопосадовців – Секретаря РНБО України і Прем’єр-міністра України, котрі до того ж належали навіть до однієї партії!

                                                    Як же ж на такому тлі згодом поводилася Пе-команда?

   ЇЇ позиція, зокрема партії «Блок Петра Порошенка» (БПП), лідером котрої був тодішній Президент України Петро Порошенко, який ним і залишився після зміни назви на «БПП «Солідарність» та пізніше – на «Європейську солідарність», була не менш цікавою…

   6 жовтня 2016 року Укрінформ опублікувало повідомлення «БПП не будет поддерживать введение визового режима с Россией – Гончаренко»: «Об этом журналистам заявил в кулуарах парламента заместитель руководителя фракции Алексей Гончаренко…

   «Я понимаю эмоциональность этого шага, показать что-то там Путину, но Путину от этого ни холодно ни жарко, а миллионам украинцев от этого может быть очень больно. Поэтому здесь нужно думать прежде всего об украинских гражданах, а не о том, как получить какой-то политический пиар (РоССія тимчасово окупувала Кримський півострів і ОРДЛО, розпалила війну проти України, вбиває українських жителів, а Гончаренко говорить про якийсь «політичний піар» – виділення та примітка Г. М.)», – сказал нардеп…

   Он также подчеркнул, что в этом вопросе нужно учитывать и позицию правительства. В частности, по его словам, позиция Министра иностранных дел такова, «что это неправильно делать и мы к этому не подготовлены» (це про цього Міністра розповідає моя робота «Китаєць, ні – калмик, або Хто кому Зе чи Пе…»  – виділення і примітка Г. М.)».

   У той же день, 6 жовтня 2016 року, ІА «Interfax-Україна» оприлюднило інформацію «Порошенко про ініціативу введення візового режиму з РФ: рішення має ухвалювати парламент»: «Я чекаю на рішення парламенту», – сказав П.Порошенко (виділено Г. М.) журналістам в Києві…, відповідаючи на запитання щодо перспектив введення візового режиму з РФ».

   Чудеса та й годі… Заступник голови президентської фракції у Верховній Раді України 8 скликання заявляє, що фракція не підтримуватиме запровадження візового режиму з Росією, але навіть дебілам зрозуміло, що таке рішення вона не могла прийняти без відома Президента України, бо ж усім, хто добре обізнаний із загальнонаціональною українською політикою, відомо як Пе все тримає під своїм контролем, та й було би навіть дивним, коли б фракція Глави держави не узгоджувала би із ним свою точку зору, а особливо в такому чутливому візовому питанні, і тому є очевидним, що президентська фракція зайняла вказану вище позицію за вказівкою Президента України, себто рішення фракції – це й було рішенням Пе, але він його невдало спробував замаскувати під рішення парламенту аби відкрито не демонструвати власну позицію українським виборцям. Тому такі викрутаси все ж таки швидше схожі не на чудеса, а на сміх та й годі, хоча і сміх крізь сльози…

                                                                Й так тривало аж до 25 травня 2022 року…

   Так тривало, бо після обрання Президентом України, а про тодішні президентські виборчі перипетії йдеться у моїй праці «Зе чи Пе?», Зе ще три роки йшов протоптаною Пе стежкою, сподіваючись, напевно, на чудо після заглядання в очі Путіну, котрий після зачарування Зе мабуть мав би, на думку останнього, припинити війну в Україні та повернути всі тимчасово окуповані українські території, й тому не хотів уводити візи для громадян РоССіі, але сталося не чудо, а повний пшик/крах Зе-сподівань, що демонструє моє дослідження «105 днів від початку російського широкомасштабного збройного вторгнення до України Зе ще хотів подивитися в очі Путіну, але той так і не оцінив його старання й «душі прєкрасниє пориви»*!».

   І що ж сталося 25 травня 2022 року? Та у цей день Офіційне інтернет-представництво Президента України в розділі «Електронні петиції» опублікувало відповідь Президента України на електронну петицію № 22/134744-еп «Створити візовий режим для громадян Російської Федерації», оприлюднену на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 11 лютого 2022 року громадянином М.В.Мазурою, котрий закликав «ввести візовий режим для громадян РФ, що намагаються заїхати на територію України» і отримав підтримку 26742 підписників з необхідних 25000, – ось, що вона гласить: «Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 231 Закону України«Про звернення громадян» мною розглянуто розміщену М.В.Мазурою навебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України електроннупетицію щодо ініціювання запровадження візового режиму для громадянРосійської Федерації…

   На тлі повномасштабної російської агресії порушене питання є важливим і нагальним, відтак необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян РФ на територію України підтримую.

   З урахуванням викладеного Прем’єр-міністрові України Д.Шмигалю надіслано відповідного листа з проханням опрацювати вказане питання (однозначно підтримую таку позицію Зе – виділення й примітка Г. М.)».

   А вже 17 червня 2022 року на виконання даного доручення Зе КМУ прийняв Постанову № 692«Про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з Російською Федерацією»: «Кабінет Міністрів України постановляє:

   1. Припинити дію Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації, вчиненої 16 січня 1997 р. у м. Москві (виділено Г. М.).

   2. На період до припинення дії Угоди, зазначеної у пункті 1 цієї Постанови, відповідно до статті 6 такої Угоди зупинити дію статей 1 і 2 Угоди в частині можливості громадян Російської Федерації в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися територією України без віз на підставі документів, зазначених у пунктах 2, 3, 4, 6 і 8 переліку документів громадян Російської Федерації для в’їзду, виїзду, перебування і пересування територією України, наведеного в Додатку 1 до Угоди.

   3. Відповідно до статті 7 Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації, вчиненої 18 жовтня 2011 р. у м. Донецьку, запровадити тимчасові обмеження (як це тимчасові?! Московити – москалі – роSSіянє – руССкіє – вєлікодєржавниє шовіністи – рашисти – нацисти  своєю абсолютною більшістю підтримують політику рашиста Путіна, спрямовану на вбивство українців і повне знищення України та Українського народу, що триває від кінця лютого 2014 року, а Зе-уряд приймає рішення тільки про тимчасові обмеження, а не постійні: гей, Зе-слуги, схаменіться, досить уже плазувати перед Московією – РоССієй, наплазувалися! – виділення й примітка Г. М.) на перетинання державного кордону України громадянами Російської Федерації – жителями прикордонних регіонів Російської Федерації (жителі цих регіонів також служать у роSSійскіх войсках, які віроломно вторглися на українську землю, і в їхньому складі вбивають українців, а Зе-уряд за ці злочини вводить для них лише тимчасові обмеження: Зе-слуги, у вас із головою не все в порядку й ви вкотре підтвердили, що є ідіотами, котрих обирають дебіли, як демонструє мій матеріал «Дебіли обирають ідіотів!», а вже «Ідіоти керують дебілами!», як показує ця моя однойменна публікація – виділення та примітка Г. М.) в частині можливості перетинання кордону України на підставі документів, зазначених у пунктах 1, 2, 3 і 4 переліку документів, дійсних для перетинання кордону громадянами України та Російської Федерації, які постійно проживають у прикордонних регіонах, наведеного в Додатку 3 до зазначеної Угоди для громадян Російської Федерації.

   Установити, що громадяни Російської Федерації – жителі прикордонних регіонів Російської Федерації в’їжджають в Україну та виїжджають з України виключно через міжнародні та міждержавні пункти пропуску.

   4. Міністерству закордонних справ повідомити в установленому порядку Уряд Російської Федерації про припинення дії Угоди, зазначеної у пункті 1 цієї Постанови, та про зміни в застосуванні угод, зазначених у пунктах 2 та 3 цієї Постанови.

   5. Визнати такою, що втратила чинність, Постанову Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 р. № 86 «Деякі питання перетинання державного кордону України»…

   6. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 липня 2022 року (виділено Г. М.)».

   І після схвалення даної запізнілої Постанови немає й добре, що немає заяв на кшталт того, що «не слід поспішати… із запровадженням візового режиму з Росією», що «миллионам украинцев от этого может быть очень больно. Поэтому здесь нужно думать прежде всего об украинских гражданах, а не о том, как получить какой-то политический пиар», «что это неправильно делать и мы к этому не подготовлены», що хтось не переводить стрілки на парламент, а парламент – ще на когось…

                                                          І все було би чудово, якби не отой ганебний п. 3

                                              вказаної вище Постанови КМУ № 692 від 17 червня 2022 року!

   Хоча на початку засідання КМУ перед прийняттям Постанови КМУ № 692 Премєр-міністр України Денис Шмигаль зробив таку гарну заяву, котру навіть важко описати словами, прямо, як бальзам на душу тим українським громадянам, котрі розуміють, що заради збереження незалежності України вона має відгородитися від свого вічного ворога РоССіі й, на жаль, Бєларусі, котру Московія вже підкорила собі повністю і зробила своїм васалом, що підтверджується моєю дослідницькою роботою «Не ваше собаче діло!» + P. S.,  реальними на місцевості й документальними законодавчими/підзаконними залізобетонними стінами, протитанковими ровами, мінними полями, рокадами та глибокоешелонованими фортифікаційними спорудами, що я пропонував зробити у своїх червневому 2014 року аналітичному матеріалі «Листи небайдужого… Або перемога, або наша смерть!», дослідницько-аналітичній праці «Про проблеми української розвідки»  за березень 2015 року, грудневій 2015 року статті «Маразм продовжується…»  і дослідженні «Оце «життя», або Інтеграція від інтеграції різниться»  від початку січня 2019 року та ще раз нагадав уже Зе своєю квітневою 2022 року публікацією «Пояснення без пояснення…», наїжаченими в їхню – роSSійско-бєларуССкую – сторону разом із Азовським і Чорним морями потужними засобами вогневого ураження різного типу разом із сучасними системами ППО й протиракетної оборони (ПРО), у майже всіх сферах двосторонніх міждержавних контактів, від яких залежить її – України – подальше повноцінне державне існування в міжнародно визнаних кордонах станом до збройного вторгнення РоSSіі у лютому 2014 року включно з Кримським півостровом, цитую: «…ми остаточно закриваємо і розриваємо будь-які зв’язки з росією (а як бути із тими прикрими фактами, про які йде мова в моїй дослідницькій праці «Не пройшло й 8 років війни України з РоССієй…»? – виділення та примітка Г. М.). Задля протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави… Кабінет Міністрів України… приймає рішення про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки. Росіяни не зможуть потрапити в Україну без віз (виділено Г. М.)» (Урядовий портал: «Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні уряду», 17 червня 2022 року).

   Й це саме Денис Шмигаль – один із головних героїв моєї аналітичної роботи «Як цей клієнт на самокаті виявився прем’єром…»? Або від Гончарука – до Шмигаля і, вкупі з брехнею та брехунами, до…» – потвердив одразу ж після прийняття КМУ вказаного візового рішення у своєму Telegram-каналі «Денис Шмигаль Прем’єр-міністр України».

   А от – Коментар МЗС України щодо запровадження візового режиму для громадян РФ: «Україна запроваджує візовий режим для громадян Російської Федерації, починаючи з 1 липня 2022 року (виділено Г. М.).

   Відповідна Постанова була схвалена в п’ятницю, 17 червня, на засіданні Кабінету Міністрів України за поданням Міністерства закордонних справ (то ось звідки вуха ростуть: виявляється, що це наше МЗС запропонувало отой паскудний п. 3 Постанови КМУ № 692 від 17 червня 2022 року, недарма ж я колись своєму аналітичному дослідженню дав назву «Зе-ідіотизм – він і в МЗС України – Зе-ідіотизм!» – виділення й примітка Г. М.).

   «З  самого початку агресії (мабуть ідеться про лютий 2022 року, бо одразу ж після лютого 2014 року подібної ініціативи, як можна пересвідчитися вище, не було, як і не було її одразу після обрання Зе Президентом України у 2019 році – виділення та примітка Г. М.) МЗС України виступало за запровадження візового режиму з РФ. Час для такого рішення настав (він настав ще 8 років назад – виділення й примітка Г. М.). Це – продуманий крок, який дозволить захистити національну безпеку нашої держави. І символічно, що рішення про візовий режим з росіянами співпало в часі з оголошенням Європейською Комісією рекомендації надати Україні статус кандидата в члени ЄС. Напрям руху нашої держави очевидний», – заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

   За словами Міністра, запровадження візового режиму для РФ посилить контроль за в’їздом і перебуванням на території нашої держави російських громадян.

   «Ми маємо чітко розуміти хто, звідки та з якою метою приїздить до нас. Візовий режим допомагатиме виявляти осіб, які загрожують національній безпеці, на відстані від України», – підсумував глава української дипломатії» (вебсайт МЗС України, 17 червня 2022 року).

                                         Але реальність виявилася іншою і тому я кажу, що треба зробити…

   Так, реальність, до прикрого, виявилася зовсім іншою (хоча й і після того, що описано у моїх аналітично-дослідницьких матеріалах «Які дебіли чи ідіоти написали для Зе цю маячню й чому він її оприлюднив?» та «Дебіли чи ідіоти написали для Зе ще одну маячню, яку він знову чомусь оприлюднив!» не доводиться вже дивуватися діям Зе-ко) через отой ганебний п. 3 Постанови Кабінету Міністрів України № 692 від 17 червня 2022 року «Про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з Російською Федерацією», в якому прописані тимчасові обмеження для громадян Російської Федерації – жителів прикордонних регіонів Російської Федерації, але вони – ці обмеження – мають назавжди стати постійними, оскільки для ворогів України не може бути жодних послаблень, і зробити це треба оперативно, не ховаючи дану проблему під сукно!

   Й тому бравурними заявами типу, що «ми остаточно закриваємо і розриваємо будь-які зв’язки з росією», владні Зе-ідіоти можуть годувати лише своїх виборців-дебілів, а  реалістам потрібен змінений таким чином п. 3, як указано мною, з виключенням малопомітної лазівки про тимчасовість указаних обмежень.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте