Пояснення без пояснення…

   В своєму матеріалі «Все для фронту, все для перемоги України над націонал-шовіністичною (нацистською) РоССієй!» я навів наступні слова Юрія Бутусова: «Чому керівництво не надало наказ про підрив мостів через Чонгар, які були підготовлені до підриву у будь-який момент? Чому не розгорнули значну частину військ на напрямках ударів противника, що призвело до захоплення ворогом без бою Мелітополя та Бердянська та швидкого оточення Маріуполя».

   Згодом, 23 квітня 2022 року Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний повідомив: «Звертаю увагу, що у соціальних мережах періодично зʼявляється інформація, яка використовується ворогом для нанесення втрат Збройним Силам України. 

   Військове керівництво не надає жодної важливої інформації про поточні операції.

   Я в черговий раз закликаю всіх, особливо блогерів з великими аудиторіями, утриматися від публічних оцінок бойових дій, логістики, забезпечення і рішень командирів. Лише військове керівництво володіє всією повнотою інформації та використовує її для відбиття агресії. Запорукою успішного знищення противника є нерозповсюдження цієї інформації (виділено Г. М.).

   Вірте Збройним Силам України (однозначно, так – Г. М.). Ми робимо свою роботу цьому немає жодного сумніву – Г. М.). У нас потужний, підступний і безжалісний ворог (РоССія – вічний ворог й тому дана константа повинна бути дороговказом для всієї подальшої політики будь-якої української влади та командування ЗСУ, кінцевий пункт котрої – це вступ України до НАТО – виділення і примітка Г. М.), який використовує будь-що для нанесення нам втрат (РоSSія не лише наносить нам втрати, а й здійснює геноцид – Г. М.). Не ставайте інструментом у його руках! (хіба правда може стати таким інструментом?! – Г. М.)» (Facebook: Головнокомандувач ЗС України/CinC AF of Ukraine, 11:57).

   Йому ж фактично одразу відповів активіст Євромайдану – Революції Гідності, про котрі розповідає моя фотохроніка «Український Євромайдан діє!» (Зе, як відомо, не підтримував Революцію Гідності, що вказано в моїй статті «Де був Зе 18 – 19 лютого 2014 року?»), блогер, один із організаторів волонтерської організації «Армія SOS», засновник громадського дослідно-конструкторського бюро безпілотної авіації «Матриця технологій – Matrix UAV» – пізніше компанії «Матриця технологій», радіоінженер, спеціаліст з авіарозвідки, випускник Київського вищого військового авіаційного інженерного училища, офіцер повітряної розвідки ВПС ЗС Бєларусі до 2001 року (будучи уродженцем міста Дубно Рівненської області, повернувся до України 2002 року, став підприємцем, заснувавши сімейну рекламно-виробничу компанію «Бюро рекламних технологій») та керівник проекту «A.Drones» Юрій Касьянов: «Залужный призвал блогеров, особенно популярных, не распространять непроверенную информацию и воздержаться от публичных оценок действий командования. Это, в целом, верно. Во время войны надо очень осторожно работать с информацией, чтобы не нанести вреда нашей обороне.

   Но нельзя согласиться с утверждением нашего Главкома, что «только военное руководство владеет всей полнотой информации и использует ее для отражения агрессии». К сожалению, зачастую не владеет, или не использует, или и то, и другое. Нередко…

   А обоснованный, оправданный, логичный в условиях войны режим секретности служит порой ширмой, которая скрывает некомпетентность, непрофессионализм, нерадивость отдельных командиров. …в советские времена говорили: «Чем больше в армии дубов, тем крепче наша оборона» (цю поговірку я згадував ще у своїй лютневій 2015 року публікації «Нас мають за бидло!» – виділення й примітка Г. М.).

   Слава Богу, у нас дубов меньше, чем у противника (мабуть, таки менше, але все одно є, як свідчать мої аналітично-дослідницькі праці «Пряма чи крива збройна агресія РоССіі проти України, або Ось – й ще один з результатів того, що дебіли обирають ідіотів!», «Нагородження непричетних, або Ось – ще, ще й ще один з результатів того, що дебіли обирають ідіотів!», «Україні після відновлення незалежності й державності – 30 років і буде ще 130 й буде ще 1030 і буде ще багато років…», «Маразм української влади продовжується, а РоССія на цьому тлі готується до широкомасштабної війни проти України!» й «РоССія, Путін і «руССкій мір», ПНХ та здохніть уже нарешті!» – Г. М.), и ситуацию спасают мотивация, инициатива командиров на местах и героизм солдат (що й підтверджує мій матеріал «Українським воїнам, українському війську, ЗСУ – слава!» – Г. М.). К сожалению, такое исправление обходится дорого (аби переконатися в правильності цих слів, треба прочитати мою роботу «Не пройшло й 8 років війни України з РоССієй…» – Г. М.)...

   Публично нельзя критиковать – ок, это понятно (воно то із одного боку наче і «понятно», а з іншого – й не зовсім «понятно», бо як бути із такими фактами, що, до прикладу, наведені угорі Юрієм Бутусовим, котрі щонайменше тягнуть на кримінал?! Та, окрім цього, вчасна й правдиво аргументована критика допомагає розумним людям виправляти свої помилки: Україна ж – не РоССія, де влада затикає рот навіть за одне слово правди! – Г. М.). Но как наладить обратную связь – это вопрос (виділено Г. М.)» (Facebook: Юрий Касьянов, 23 квітня 2022 року, 13:28).

   І тут же один із коментаторів даного допису Касьянова, обидва сини котрого служили в «Азові» й загинули, обороняючи Маріуполь, написав: «Добре. Помовчимо. Це, напевно, прискорить деблокаду Маріуполя до лічених днів, ні, навіть годин! А також допоможе, нарешті, заарештувати всіх зрадників, які відкрили прохід ворогу з Криму, відвели війська від Каховки та АЕС, не озброїли і здали ворогу списки членів ТрО, здали Бердянськ, не дали його захищати «Азову»…, не забезпечили евакуацію із Маріуполя тощо» (виділено Г. М.). Й даний коментар повністю перегукується зі словами Юрія Бутусова, котрими і починається дана стаття, але хоча б якихось більш-менш зрозумілих пояснень без розкриття таємниць та нанесення шкоди національній безпеці України, чому так сталося, Український народ не отримує.

   Натомість 25 квітня 2022 року появляється ось таке пояснення без пояснення Генерального штабу ЗСУ: «Що стосується чуток щодо начебто «незамінування» Чонгару, повідомляємо. Міст було заміновано, але нам протистояли переважаючі у 15 разів сили противника.

   Усі висновки щодо правомірності прийнятих рішень під час бойових дій будуть зроблені у встановлений законом спосіб після їх завершення» (Facebook: Генеральний штаб ЗСУ/General Staff of the Armed Forces of Ukraine).

   І, як бачимо, в поясненні без пояснення ні слова не сказано про дійсну причину, чому ж не підірвали замінований міст, адже посилання на перевагу сил противника як перешкоду для дистанційного підриву моста виглядає, м’яко кажучи, не серйозно.

   З іншої сторони, чому й ким була допущена 15-кратна перевага ворога, про що саме і запитує Юрій Бутусов?

   Чому за 8 років протистояння російській збройній агресії, з яких 3 роки припадають на правління «найвеличнішого» політика сучасності Зе, на південних українських рубежах уздовж всього морського узбережжя та біля сухопутної адміністративної межі з тимчасово окупованим РоССієй Кримом не були збудовані неприступні оборонні укріплення, оскільки часу було більше, ніж достатньо, на чому я наполягав ще в своїй грудневій 2015 року публікації «Маразм продовжується…» і ще раз це обґрунтував своїм дослідженням «Оце «життя», або Інтеграція від інтеграції різниться» від початку січня 2019 року (але Зе замість цього, готуючись до наступних президентських виборів, а не до можливого повномасштабного збройного вторгнення РоССіі, закопував гроші, як свідчить моя праця «Не просто ідіоти, а фактично злочинні ідіоти, або Зе-владі пора нагально повертатися в свій клоунський «95 квартал»!», у дороги та в інші будови під назвою «Велике будівництво» й перейменоване народом на «Велике крадівництво», котре руССкій агрєSSор майже все зруйнував, і таким чином належно не дбав про зміцнення обороноздатності України – забезпечення всім необхідним ЗСУ, бо ж після заглядання у очі Путіну згідно мого матеріалу «Брехуни – у владі, або Зе не виконав одну з найважливіших своїх обіцянок!» Зе заявив, що «я впевнений, що він мене зрозумів… Здається, що коли такий контакт, очі в очі, ти одразу розумієш, хто перед тобою, що за людина… Мені здається (спочатку впевнений, а потім – уже здається – Г. М.), що він мене зрозумів. І він розуміє, що треба закінчити цю війну» (виділено Г. М.): ідіот же ж – так потрібні українському війську гроші для належного протистояння роССійскому загарбнику після розпочатої націонал-шовіністом (нацистом) Путіним, який «розуміє, що треба закінчити цю війну», вже повномасштабної війни проти України пішли за вітром разом із перетвореним ворожою РоSSієй за командою Путіна «Великим будівництвом» на «Велике руйнівництво», котре після перемоги Українського народу над РоSSійскім Райхом доведеться знову відбудовувати Українському народу, таким чином двічі розплачуючись за Зе-ідіотизм, а Зе після таких своїх «геніальних» дій почне знову готуватися до наступних президентських виборів та використовувати героїзм українців для приховування свого ідіотизму в стосунках з РоССієй, видаючи цей героїзм за власну «геніальність», якщо Український народ погодиться на таке «геніальне» ставлення до себе)?!

   Який «геній» ГШ ЗСУ вирішив, що «висновки щодо правомірності прийнятих рішень під час бойових дій будуть зроблені… після їх завершення», а не одразу «по гарячих слідах», бо ж своєчасний розумний «розбір польотів» командуванням допоміг би уникнути подібних прорахунків у майбутньому?!

   Чому в зазначених прорахунках, якщо у них є кримінал, а схоже, що він таки, на жаль, є, не починають тихо, спокійно, без галасу розбиратися відповідні правоохоронні органи – ОГП, СБУ й ДБР (хоча, яке може бути розбирання, коли вони повністю контролюються Зе та служать не стільки Закону, скільки владі), бо ж після завершення бойових дій докопатися до істини буде нереально, а тим паче після перемоги України над РоССієй, в чому я ні на йоту не сумніваюся, адже переможців не судять чи не так?!

   Українському народові не потрібне пояснення без пояснення, себто, фіктивне пояснення!

   Українському народові, котрий відповідно до статті 5 Конституції України є «носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні», потрібне справжнє пояснення!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте