Не пройшло й 8 років війни України з РоССієй…

                                                                                                     І

   «Росія всі зароблені гроші від продажу своїх товарів на нашому ринку використовує проти України, озброюючи до зубів свою армію, націлену на нас…

   Українцям треба дивитися правді у вічі і відповідно діяти:…

   бойкот російських товарів на нашому ринку…, підтримка українського товаровиробника – це шлях до послаблення нашого ворога та зміцнення України», – ось на цьому я наголошував ще початку квітня 2014 року в своїй статті «Обережно – Росія! 10 завдань українцям».

                                                                                                    ІІ

   «Чому Україна не бойкотує російські товари..?», – йдеться в моїй роботі «Обережно – агенти Росії в Європі, або Зґвалтування – не найкращий спосіб отримання жертвою задоволення!» за червень 2014 року.

                                                                                                   ІІІ

   «Аж 16 вересня 2015 року, через півтора року після початку російської агресії та окупації Криму і частини Донбасу, коли проти Московії вже давно діяли санкції (хай навіть слабкуваті) США, ЄС та інших держав Заходу, Указом Президента України № 549/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)»… запроваджені антиросійські… санкції», – підкреслила моя квітнева 2015 року публікація «Краще пізно, ніж ніколи…» (P. S.).

                                                                                                    ІV

   «Україна продовжує торгувати різноманітними товарами з Росією, яку сама ж офіційно визнала країною-агресором та окупантом…», – зауважив я у своєму матеріалі «Про те, як Україна сама фінансує вбивство українців Росією!», написаному на початку липня 2015 року.

                                                                                                    V

   «Україні ж своє робить:… подавати приклад Заходу і посилювати власні антимосковитські санкції…», – наголошує моя робота «Отака справжня ціна західних антиросійських санкцій!» за грудень 2017 року (ще тоді я вказував на низьку ефективність зазначених санкцій, але станом уже на квітень 2022 року ситуація із ними покращилася не на багато – не на стільки, щоби зупинити російські воєнну машину, котра творить геноцид в Україні, підтвердженням чому є опубліковані 22 квітня 2022 року «Економічною правдою» («ЕП») аналітичні дописи «Діряве ембарго. Як Росія обходить санкції на імпорт зброї» і «Як перекрити головне джерело фінансування зброї для Росії», цитування котрих відповідно подається далі: «Санкції проти Росії та її воєнно-промислового комплексу у 2014 році виявилися дуже слабкими. Росіяни їх обходили, а США та країни ЄС «не помічали» лазівки і продовжували співпрацювати з агресором.

   Економісти часто називали санкції західних країн «плюшевими», а російські політики відверто насміхалися з будь-яких економічних обмежень, тому що було безліч способів їх обійти.

   Вісім років ніщо не заважало окупанту оснащувати свої танки, літаки, кораблі та автомобільну військову техніку західним обладнанням та готуватися до нової великої бійні в центрі Європи.

   Лише зараз західні країни почали робити перші кроки із закриття лазівок для воєнного комплексу РФ, який уже позбавив життя десятків тисяч українців (виділено Г. М.)

   Російський воєнно-промисловий комплекс (ВПК) не є самодостатнім. Більша частина сучасної військової техніки країни-окупанта містить компоненти з «недружніх країн».

   Показовий приклад – російські безпілотники

   Так, безпілотник «Орлан-10» містить GPS-модуль швейцарської компанії U-blox, двигун японської SAITO, стартер-генератор американської Texas Instruments Incorporated та польотний контролер франко-італійської STMicroelectronics (виділено Г. М.).

   Безпілотник «Форпост» взагалі є копією ізраїльського IAI Searcher. «Форпости» збирають на Уральському заводі цивільної авіації за ізраїльською технологією з американських та німецьких  запчастин (виділено Г. М.).

   Важливою для російського ВПК була співпраця з французьким виробником електроніки Thales… Зокрема, тепловізор Catherine FC від компанії Thales використовували для створення прицільних комплексів «Эсса», «Плисса» та «Сосна-У». Вони стоять на модифікованих танках Т-80, Т-90, Т-72 та інших бойових машинах. З 2009 року за ліцензійною угодою з французами ці тепловізори збирали в Росії на Волзькому оптико-механічному заводі (виділено Г. М.). Ці приціли дозволяють навіднику чудово бачити ворога з кількох кілометрів, навіть уночі. Танки з французьким обладнанням використовували ще під час вторгнення на Донбас у 2014 році… Крім того, французькі тепловізори виявили на російських бойових машинах десанту БМД-4, які розстрілювали автівки з цивільними в Бучі. …компанія Thales також оснастила навігаційними системами 60 російських винищувачів Су-30СМ… У березні їх збивали в небі над Васильковом та Броварами (виділено Г. М.).

   …російські моряки ставлять американські тепловізори компанії Flir на невеликі військові судна. Компоненти зі США є і в безпілотниках «Форпост», «Застава», «Гранат» та «Орлан-10» (виділено Г. М.):…

   На тягачах КамАЗ-65225 стоять американські двигуни Cummins та німецькі коробки передач від компанії ZF Friedrichshafen (виділено Г. М.). Ці вантажівки використовують для перевезення ЗРК «Панцир», танків та артилерійських систем.

   Російський бронеавтомобіль «Рись» – це насправді італійський Iveco LMV. …ці машини сотнями постачали в РФ щонайменше до 2016 року. Також італійці за кілька місяців до вторгнення Росії в Україну продавали окупантам гвинтівки, пістолети та боєприпаси (виділено Г. М.)

   Щоб мати змогу виробляти сучасну зброю, російські заводи користуються верстатами та розхідними матеріалами з Німеччини, США та Швейцарії. Аналогів цим інструментам у Росії немає…

   Перша діра була в тексті рішення Ради ЄС щодо санкцій проти Росії від 2014 року (виділено Г. М.): ембарго не стосувалося контрактів, укладених до вторгнення Росії в Україну. Це дозволило виробникам зброї отримувати експортні ліцензії й укладати з РФ додаткові угоди до попередніх контрактів…

   Завдяки технологічному імпорту з «недружніх країн» росіяни могли вдосконалювати радянську техніку і розвивати власну.

   Друга лазівка (виділено Г. М.): стосується товарів подвійного призначення. Їх заборонили постачати російським військовим підприємствам, однак європейські запчастини та верстати регулярно потрапляли на заводи російського ВПК. Прописані європейцями санкції в регламенті Ради ЄС № 833/2014 містили виняток: держава може дозволити експорт товарів, якщо вона впевнена, що товари не будуть використані у воєнних цілях. Таке розпливчасте формулювання дозволяло постачати товари подвійного призначення підставним російським фірмам або дистриб’юторам, які згодом перепродавали їх військовим компаніям. …німецький експорт переважно маркували як товари подвійного використання (виділено Г. М.)

   Російський Липецький механічний завод (ЛМЗ) виробляє тягачі для зенітно-ракетної системи С-300. Він не потрапив під західні санкції у 2014 році і міг вільно вести перемовини з іноземними компаніями (виділено Г. М.)

   Російський концерн «Алмаз-антей» виробляє зенітно-ракетне та радіолокаційне обладнання для російської армії, зокрема… C300, C400, C500, і так само перебуває під санкціями з 2014 року. Європейцям з ним заборонено торгувати прямо та опосередковано, навіть через дилерів. Проте підприємства зі складу цього концерну проводять тендери на продукцію іноземних виробників (виділено Г. М.)

   Загалом «Алмаз-антей» отримував обладнання швейцарської Blaser Swisslube, американських Nvidia та Indium, німецьких Zoller, Walter, Techlube GmbH, британської GARANT…

   Масштаби експорту товарів подвійного призначення в РФ значні. …у 2020 році лише Німеччина видала 673 експортні ліцензії… на 366 млн євро (виділено Г. М.)

   Частково помилки 2014 року були виправлені під час нової хвилі санкцій. ЄС прибрав лазівку з продовження постачання за старими контрактами, яку використовували європейські виробники для експорту озброєння в РФ. Був розширений список компаній, пов’язаних з російським ВПК, проти них посилили санкції. Низка європейських виробників самостійно припинила постачання запчастин у Росію…

   Окремо був заборонений експорт мікроелектроніки, у 2014 році це чомусь не було зроблено (виділено Г. М.)

   Усі ці санкції могли бути впроваджені ще у 2008 році, коли Росія вторглася в Грузію, або у 2014 році, коли країна-агресор окупувала український Крим. Можливо, це стримало б подальші конфлікти.

   Утім, проблема з товарами подвійного призначення залишається. У другому пакеті санкцій ЄС, ухваленому 25 лютого, передбачена ширша заборона на експорт цих товарів у Росію, однак без винятків знову не обійшлося. По-перше, обмеження експорту знову не зачепили контракти, укладені до війни. По-друге, ЄС залишив невеликий список умов, за яких товари подвійного призначення можуть бути поставлені до Росії…

   Будь-які товари подвійного призначення Росія може використати у ВПК. Це означає, що заборона на торгівлю технологіями має бути всеохопною і не містити жодних винятків (виділено Г. М.)» («Діряве ембарго. Як Росія обходить санкції на імпорт зброї»);

   «Від початку війни, лідери країн Заходу є солідарними у необхідності її припинення та засуджують дії країни-агресора. Більшість з них ввели санкції проти Центрального банку Росії, низки фінансових установ, стратегічних підприємств, урядовців та членів їхніх родин, запроваджено заборону на нові інвестиції та експортно-імпортні операції на ряд товарів.

   За прогнозами Світового банку, санкції призведуть у 2022 році до зниження ВВП Росії на 11,2%. Водночас ці втрати є неспівставними з втратами України: у випадку, якщо війна триватиме ще кілька місяців скорочення ВВП очікується на рівні 45% (виділено Г. М.).

   Сьогодні Росія з більшою силою розгортає воєнні дії на сході країни. І запроваджених санкцій для зупинки агресора, вочевидь, недостатньо (виділено Г. М.). Все тому, що країна має фінансову подушку безпеки у вигляді експорту енергоресурсів. І особливо залежать від російських енергоресурсів європейські країни, імпортуючи з Росії 47% природного газу та 34% нафти.

   За даними аналітичного центру Bruegel,  щоденно ЄС перераховує за імпорт нафти та природного газу €450 млн та €400 млн відповідно! Ця сума еквівалентна орієнтовній вартості 160 випущених по Україні крилатих ракет «Калібр» (виділено Г. М.)

   У 2021 році доходи від експорту нафти та газу в федеральному бюджеті Росії склали 38,1% усіх надходжень, а прибуток – $119 млрд.

   Очікується, що цього року через високі ціни на енергоресурси країна-агресор заробить понад $320 млрд (виділено Г. М.)

   Критичною для Росії є залежність саме від нафти (на природний газ припадає близько 14 – 15% експортних доходів)… 

   Щодо природного газу, то європейські країни десятиліттями закуповували його в Росії та планували збільшувати імпорт шляхом будівництва нових газогонів: відтак, залежність зросла з 25% у 2009 році до 47% у 2021 році (виділено Г. М.).

   Ще на початку березня, канцлер Німеччини Шольц відкинув ідею відмови від російського газу, аргументуючи це необхідністю забезпечення енергобезпеки Європи…

   Санкції, які вже діють, важливі, але не погіршують значно стан у нафтогазовому секторі (його частка в російському ВВП становить приблизно 20%). Для припинення війни вкрай важливо ізолювати Росію від міжнародного співробітництва, що стане фінансовою карою для Путіна. За умови введення нафтогазового ембарго у Путіна не буде коштів на індексування пенсій, підтримки бюджетників, у т.ч. омоновців та армії (виділено Г. М.)

   Вплив від введення ембарго для Росії буде руйнуючим, а для європейських економік несуттєвим. Для Франції зниження ВВП буде на рівні 0,15 – 0,3%; для Німеччини за різних сценаріїв – від 0,3% до 3% (у 2020 році під час пандемії Covid-19 падіння було на рівні 4,5%). Для Литви, Болгарії, Словаччини, Фінляндії чи Чехії зниження можливе на рівні 1 – 5%. Але, попри уповільнення економічного розвитку чи інфляційні ризики, 70% європейців хоче зупинити Путіна, бойкотуючи російську нафту та газ (виділено Г. М.)

   Міжнародне енергетичне агентство розробило план із 10 кроків щодо скорочення залежності від російського газу, серед яких диверсифікація поставок (у т. ч. збільшення імпорту з Азербайджану, Норвегії, Катару, Алжиру, США), розвиток проєктів з альтернативної енергетики, впровадження енергоефективних заходів…

   Російську ж нафту можна замінити норвезькою, а також з країн-членів ОПЕК (Організація країн – експортерів нафти, англійською The Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC – Г. М.), які наприкінці березня погодилися збільшити місячний план видобутку нафти.

   На жаль, у відповідь на російське вторгнення в 2014 році ЄС лише «полоскотав нерви» агресору, продовживши співпрацю в різних сферах (у т.ч. економічній та оборонній). Це дозволило Росії наростити фінансові ресурси, військову і технічну міць, а з тим – розпочати війну в Україні. Відтерміновуючи впровадження ембарго ЄС залишає місце для маневру (аби після закінчення війни відновити торгівлю із РоССієй у всіх сферах, наче нічого й не було – Г. М.). Та кожен день війни приносить економічні втрати не лише Україні, але й європейським країнам (виділено Г. М.). ЄС має зробити висновки, тим більше, що жодна з країн-членів не застрахована від приходу «русского міра» («Як перекрити головне джерело фінансування зброї для Росії»);

   Волонтер Паша К. Кашчук повідомив (Facebook, 23 квітня 2022 року): «Дякуємо Німеччині за підтримку… воєнпрому країни-терориста! ГАЗ «Тигр» (російський військовий бронеавтомобіль – Г. М.), 2017 рік. Без BOSCH (німецька електротехнічна і машинобудівна фірма – Г. М.) хрін би до нас доїхав… (виділено Г. М.)»;

   «ЄП» 23 квітня 2022 року оприлюднила інформацію «Франція та Німеччина озброїли Росію на 273 мільйони євро після 2014 року в обхід санкцій»: «ЄС підготував внутрішній звіт про те, як виробники продукції воєнного та подвійного призначення, що потребують урядового експортного узгодження, продовжували експорт до Росії в обхід існуючих санкцій… Частина обладнання, яке продали Росії в обхід санкцій, використовується у збройних діях в Україні.

   Виробники використали схему, яка була відома з 2014 року, однак яку ЄС закрив лише з початком вторгнення – постачання здійснювалося за контрактами, які формально були підписані до протиправної анексії Криму, після якої ЄС запровадив ембарго для нових контрактів з армією та підприємствами оборонної сфери в РФ. …постачання до РФ, що здійснювалося за цією схемою, включало бомби, ракети та гармати. 10 країн-членів ЄС здійснювали такий експорт. Близько 78% від загального обсягу в 350 мільйонів євро постачали німецькі та французькі фірми.

   Німецькі фірми продали до Росії товарів «подвійного використання» на суму 121 мільйон євро (виділено Г. М.). Уряд стверджував, що їх надурили російські покупці, що запевняли у мирному використанні товарів. «Якщо були ознаки будь-якого військового використання, експортні ліцензії не надавалися», – заявив речник Міністерства економіки країни.

   Франція продала для озброєння РФ найбільше – на суму 152 мільйони євро в рамках 76 експортних ліцензій. Уряд дозволив продавати росіянам бомби, ракети, торпеди, а також  тепловізійні камери для понад 1000 російських танків, а також навігаційні системи для винищувачів і ударних гелікоптерів (виділено Г. М.).

   Італія відповідальна за постачання зброї на суму 22,5 мільйона євро, Австрія, Болгарія та Чехія разом експортували російським силовикам товарів на 49,3 мільйона євро із 2015 по 2022 рік, Британія продала таких товарів на 2,4 мільйона євро»;

   дані факти без сумніву є абсолютно аморальними і антиукраїнськими, але перелічені країни принаймні не воювали з РоССієй на відміну від України, котра, воюючи проти Московії, одночасно й вела торгівлю із нею).

                                                                                                    VІ

   «РФ до партнерів віднести не можна, вона є країною, з якою ми торгуємо» (виділено мною – Г. М.), – заявила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України…

   Росія воює проти України…, а «ми торгуємо» з нею…

   Війна війною, а «ми торгуємо»…», – говоривя в своїй грудневій 2017 року статті «А «ми торгуємо»… Оцініть верх цинізму!».

                                                                                                   VІІ

   «Хіба можна говорити про безпеку, коли Україна продає контроль над своїм мобільним зв’язком російському капіталу, реально торгуючи нею з ворогом?! Як назвати абсурдну ситуацію, коли Україна відбиває агресію Росії, а Росія водночас завдяки своїм олігархам тримає контроль над українським мобільним зв’язком?..

   P. S. Все сказане вище стосувалося Пе, котрий завершив свої президентські повноваження у 2019 році, і вже пройшло 2 роки, як після обрання на його місце заступив Зе, тому зазначене угорі й нижче уже стосується не Пе, а Зе, котрий, пообіцявши на словах бути зовсім іншим Президентом України – не таким, як Пе, на ділі фактично обманув своїх виборців, доказом чому є ось ці дані:

   1) інтернет-видання «Цензор.Нет» в своїй інформації «Товарообіг між Україною та Росією зростає – бізнес під час війни розвивається» за 2 вересня 2020 рокузазначає, що «У період від січня до серпня 2020 року товарообіг між Україною та Росією зріс до $37,9 млрд (виділено Г. М.)…»;

   2) журналіст Ігор Соловей (Telegram: Nachtigall, 20 травня 2021 року, 1 червня 2021 року) пише: «Спросите кто нибудь у Зеленского, какого милого Украина до сих пор поставляет в страну-агрессора стратегически важные титан, цирконий и каолин (виділено Г. М.)

   Основные поставщики такого сырья в Россию – Украина (поставляет 82,9% титана, 51,2% циркония и 70% каолина)

   То есть Украине достаточно перекрыть экспорт титана в Россию, чтобы остановить в РФ производство подводных лодок, самолетов, ядерных реакторов… Вы что-то слышали о таких намерениях Президента Владимира Зеленского? Или фантазировать о переломных событиях 2014 – 2019 гг. удобнее? (виділено Г. М.)»;

   3) інтернет-портал «OBOZREVATEL» у своїй публікації «Український мільярдер заробляє в Києві, платить податки в Росії і пропонує їй свою техніку» від 24 травня 2021 року повідомляє наступне: «Український мільярдер Володимир Школьник прославився завдяки всюдиходам «Шерп». …Школьник не просто продає свою техніку росіянам, він виставляє її на військових виставках Міноборони РФ. На його машинах катають злочинців – представників окупаційної влади Криму (виділено Г. М.). І це не заважає йому використовувати Україну, щоб обійти міжнародні санкції…

   Головне запитання в ситуації, що склалася: як Україна може вимагати від міжнародних компаній відмови від співпраці з РФ, домагатися повного припинення співпраці у військовій галузі з демократичними державами, при цьому дозволяти своєму громадянину безкарно обходити всі заборони?», – наголосив я в своїй аналітичній праці «А «ми торгуємо»… національною безпекою України?» за березень 2018 року та P. S. початку червня 2021 року. Частково дані параграфів VІ і VІІ вже були наведені мною у роботі «Маразм української влади продовжується, а РоССія на цьому тлі готується до широкомасштабної війни проти України!», посилання на котру буде далі, але вони того варті!

                                                                                                  VІІІ

   Отаку погану сутність Зе-влади ще детальніше розкриває моє жовтневе 2020 року дослідження «Хто править Україною, або Українці, ви здуріли?!»: «Мы надеемся, что через два года русский рынок для нас откроется… Но если бы нам внутри Украины разрешили производить на русском, мы бы могли торговать с Россией… Эту войну, которую развязали политики, надеюсь, сегодняшние политики закончат (ну, що, Зе вже закінчив війну?! – Г. М.). Мое отношение к войне такое, что я понимаю   ее затеяли, чтобы подзаработать денежек и с той, и с другой стороны. Все подзаработали, только нас разорили с вами».

                                                                                                    ІХ

   Назва моєї аналітично-дослідницької роботи «Маразм української влади продовжується, а РоССія на цьому тлі готується до широкомасштабної війни проти України!» за грудень 2021 року не потребує додаткових роз’яснень.

                                                                                                     Х

   «Сьогодні ми не бачимо більшої ескалації, ніж це було раніше… Зараз я не вважаю ситуацію більш напруженою, ніж вона була тоді, у пік навчань… Нам не потрібна ця паніка», – ось такі ідіотські заяви робив Зе, які наведені у моєму матеріалі «Коли Зе збрехав, кому вигідні його заяви та як після них виглядає Україна в очах цивілізованого світу…» від 1 лютого 2022 року.

                                                                                                    ХІ

   «Ми не готувалися до війни… Правильне слово – домовлятись (із РоССієй, котра 24 лютого 2022 року здійснила повторне, вже повномасштабне, збройне вторгнення на українську землю з метою знищення України – Г. М.)У діалозі можна знайти компроміс», – ці слова Зе оприлюднило моє березневе 2022 року аналітичне дослідження «Якщо це дійсно так, як каже Ердоган, то Зе – не тільки ідіот і порушник Конституції України, а й, можливо, зрадник, хоча Кулеба заперечує сказане ним! Тоді хтось один із них двох бреше?!».

                                                                                                   ХІІ

   «24 лютого Україна прокинулась від російських бомб неготовою до великої війни. На восьмий рік російської агресії у нас бракувало всього: форми, берців…, бронежилетів, касок, індивідуальних аптечок бійця, рацій, швидких – мовчу вже про танки, бойові літаки й ППО…

   І тепер на часі поставити питання: хто всі ці 30 років обкрадав Україну так, що вона прокинулась у крові та вогні?.. Хто всі ці роки плекав корупцію і заробляв на схемах з (Московським – Г. М.) Кремлем?», – йдеться в моїй публікації «Все для фронту, все для перемоги України над націонал-шовіністичною (нацистською) РоССієй!» («Професійна армія має стати школою лідерства і свободи. Армія повинна бути престижною службою… Бюджет на армію має перестати бути «годівницею» для «кабінетних генералів», а повинен забезпечити гідні умови служби і розвиток солдата (виділено Г. М.)», – як же ж ця обіцянка з Передвиборчої програми кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського погано контрастує зі словами Геннадія Друзенка про реальний стан справ у ЗСУ;

   Зе-влада ж так готувалася до війни з РоССієй, що навіть не подбала про порятунок літака Ан-225, котрий лише за один рейс міг доставити до України 250 тонн різноманітних західних воєнних вантажів, як свідчить моя аналітична робота «Втрату української «Мрії» українці не повинні простити нікому – ні роSSійскім/руССкім тварям-агрєSSорам, ні українським ідіотам!»;

   одним із «героїв» даного матеріалу «Все для фронту, все для перемоги України…» є Ко, про якого розказує опубліковане 20 квітня «УП» інтерв’ю «Борис Филатов: с Путиным и с его ордой все ясно. Они остановятся там, где мы сможем их остановить»: «Если мы говорим про Игоря Валерьевича Коломойского, я не знаю, где находится этот человек… То есть, его на горизонте не видно вообще, просто не видно (виділено Г. М.). Ощущение, что его не существует…

   Ну, пусть покажет, чем он занимается с точки зрения защиты родного города, который сделал его мультимиллиардером. В территориальной громаде у него много родственников, друзей… То есть, если мы говорим от имени штаба обороны, это ноль, это зеро (виділено Г. М.).

   …я уверен, что у него есть достаточно финансовых ресурсов для того, чтобы помогать своей стране и своему родному городу. Поэтому, с точки зрения персоналии, я думаю, что его значимость не имеет никакого значения. А с точки зрения финансового ресурса, организационного, у него есть предприятия, которые работают, которые могут быть интегрированы в оборону – это, конечно, имеет значение. Для нас каждый человек, у которого есть ресурс, имеет значение. Но, к сожалению, мы его не наблюдаем (виділено Г. М.);

   Геннадій Друзенко, слова якого процитовані на початку п. ХІІ, написав знову: «Золото в маєтках українських олігархів – це зворотній бік критичного браку на передовій бронежилетів, касок, індивідуальних аптечок, турнікетів, палива, автівок тощо...

   Данські журналісти, які відвідали цей «палац про запас» (Пінчука, котрий якраз і заробляв на схемах з РоССієй, про що розповідає моя дослідницька праця «Й ще одне «нове» обличчя нової влади Зе!» – Г. М.), який більше 20 років стояв законсервованим, слушно запитали мене: а чому ваш Президент благає весь світ про допомогу, коли жодна людина в Данії не живе у такій розкоші? Я не знайшовся, що їм відповісти...

   Тому повторюю свій заклик до Президента Володимира Зеленського: час відновлювати соціальну справедливість у країні, аби вона не вибухнула революцією. Не має бути так, що хтось віддає життя на передовій, бо держава послала його чи її на війну без броні та індивідуальної аптечки бійця, а хтось не може полічити свої палаци по всьому світу (виділено Г. М.)...» (Facebook: Gennadiy Druzenko: «АПОФЕОЗ НЕСМАКУ», 20 квітня 2022 року).

                                                                                                  ХІІІ

   Йдучи назустріч побажання РоSSіі, Зе почав говорити про нейтралітет України, порушуючи цим самим Конституцію України, гарантом котрої він і є, яка, натомість, вимагає набуття Україною членства у НАТО, тому в своєму матеріалі «Зе-брехуни!» я наголосив, що «Зе-влада зобов’язана виконувати вимоги Конституції України й добиватися вступу України… до НАТО всіма силами…, …й припинити антиконституційну антиНАТОвську риторику, котра лише шкодить національній безпеці України та працює на користь ворожої РоССіі» (і спеціально для Зе-ідіотів ще раз нагадаю Передвиборчу програму кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського, яка гласить, що «здача національних інтересів і територій не може бути предметом жодних перемовин… Рух України до НАТО та інших подібних об’єднань (правда, «інших подібних об’єднань» не існує, тому це – звичайне Зе-словоблуддя – Г. М.)  – запорука нашої безпеки, в яку я вірю…» (виділено Г. М.), а неконституційна відмова від набуття Україною членства в НАТО якраз і є здачею національних інтересів, котрі обраний Президентом України Зе, навпаки, повинен би завжди боронити; недарма ж Олдос Хакслі, котрий згадується у моєму аналітичному дослідженні «Попередження з минулого. Уроки для України», колись точно підмітив: «Філософи звертаються до зовнішнього і другорядного в людині – його розуму, а божевільні звертаються до самої суті людини – до її пристрасті й інстинктів. Ось чому в момент вибору людство завжди без вагань ішло за божевільними (ідіотами – Г. М.)»).

                                                                                   І от нарешті маємо…                                           

   Представник Кабінету Міністрів України у Верховній Раді України, керівник секретаріату парламентської фракції партії «СН» Тарас Мельничук 9 квітня 2022 року повідомив: «Введено торгове ембарго проти Російської Федерації. Заборонено імпорт на митну територію України товарів з Російської Федерації» (Telegram: Тарас Мельничук: КМУ у ВРУ: «Уряд сьогодні, 09.04.2022»; виділено Г. М.). А 10 квітня 2022 року Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України «Урядовий портал» своєю інформацією «Уряд ухвалив рішення про повне ембарго на імпорт товарів з росії» продублював повідомлення Тараса Мельничука за 9 квітня 2022 року: «Кабінет Міністрів України підтримав рішення про запровадження повного ембарго на імпорт товарів з російської федерації. Відтепер жодна продукція рф не зможе бути ввезена на територію України (виділено Г. М.).

   «Такий рішучий крок України може слугувати прикладом для наших західних партнерів (цей приклад Зе мав продемонструвати ще в 2019 році після обрання Президентом України, а не заглядати у вічі Путіну, про що говориться у моїх роботах «Окупація без зазначення окупанта, або Зе продовжує українцям пудрити мізки після заглядання в очі Путіну…», «Брехуни – у владі, або Зе не виконав одну з найважливіших своїх обіцянок!» та «Зе, замість гарних, але часто пустих слів, реально допоможи своєму підлеглому, хоча б цьому одному!» – Г. М.) і стимулюватиме їх до посилення санкцій проти рф. В тому числі – впровадження енергетичного ембарго та ізоляції усіх російських банків. Саме такі дії стануть нашим внеском у знекровлення економіки росії (чому ж Зе-влада не почала знекровлювати економіку РоSSіі ще в 2019 році?! – Г. М.) й таким чином сприятимуть нашій перемозі», – заявила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

   За оцінкою Міністерства економіки України, заборона російського імпорту блокуватиме щороку валютні надходження до рф на 6 млрд доларів США. Бюджет країни-агресора не отримає ці кошти, а отже зменшаться його потенційні можливості фінансування війни (виділено Г. М.)».

   Не пройшло й 8 років війни України з РоССієй…

   Ці дані Мінекономіки дають змогу зробити висновок, що за три роки свого правління Зе зі своєю владою допоміг заробити РоSSіі, торгуючи з нею, щонайменше 18 млрд доларів США і таким чином фінансував розпочату РоССієй загарбницьку війну проти України!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте