Якщо це дійсно так, як каже Ердоган, то Зе – не тільки ідіот і порушник Конституції України, а й, можливо, з...адник, хоча Кулеба заперечує сказане ним! Тоді хтось один із них двох бреше?!

                                                                                                            Брешуть невільники, вільні кажуть правду.

                                                                                                                Луцій Анней Сенека (Сенека молодший),

                                                                                                            давньоримський філософ і державний діяч

                                                                                                               (ця влучна його фраза вже цитувалася у               

                                                                                                                       моєму дослідженні «Від Литвина до

                                                                                                                 Дейнека, або Куди котиться Державна

                                                                                                                             прикордонна служба України…»).

 

   Прочитав шокуючу новину, котру під назвою «Эрдоган: Украина и РФ близки к консенсусу по 4 из 6 пунктов переговоров» повідомило турецьке державне інформаційне агенство «Анадолу» 25 березня 2022 року: «Об этом Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган сообщил журналистам по возвращению из Брюсселя, где принял участие во внеочередном саммите НАТО.

   Глава государства подчеркнул, что Анкара с самого начала прилагала огромные усилия, чтобы положить конец войне в Украине…

   «Контакты продолжаются. Безусловно, все это стало лучшим примером способности Турции выступать гарантом и посредником», – сказал глава государства (виділено Г. М.).

   Возвращаясь к теме переговорного процесса между Москвой и Киевом, Эрдоган отметил вопросы, по которым есть или отсутствует консенсус.

   «Полагаю, по четырем пунктам в переговорах есть консенсус. Первый пункт касается вступления Украины в НАТО. Первоначально Украина настаивала на членстве в Альянсе, но впоследствии [Президент Украины Владимир] Зеленский начал заявлять о возможности отказа.

   Другой пункт касается принятия русского языка в Украине в качестве официального. Зеленский согласился и с этим (виділено Г. М.). На русском языке и так говорят практически на территории всей Украины. В этом плане проблем нет», – отметил глава государства (й це сказав Президент Туреччини, коли стаття 42 її Конституції гласить, що «жодну мову, крім турецької, не можна викладати в ролі рідної мови турецьким громадянам у будь-яких освітніх навчальних закладах країни», хоча, для орієнтовно 25 – 30 % жителів Туреччини турецька мова не є рідною – Г. М.)

   «Конечно, Украина – это государство, поэтому о принятии разоружения от А до Я речи не идет. Но и по этому вопросу непонятных аспектов нет. То есть, украинская сторона заявила, что может пойти на определенные уступки и по данному вопросу.

   Четвертый пункт переговоров касается коллективной безопасности. Украина продемонстрировала позитивный подход и в этом отношении», – продолжил Эрдоган (виділено Г. М.).

   Однако, консенсуса, по словам Президента, все еще нет по вопросу Крыма и Донбасса.

   В итоге Зеленский предложил провести референдум по Донбассу (виділено Г. М.), сказал Эрдоган, отметив в этой связи мудрость и лидерские качества главы украинского государства.

   Что касается Крыма, Турция с самого начала открыто и четко выступила против оккупации полуострова, отметил Эрдоган (виступила та й усе, не ввівши проти РоССіі за ці її злочинні дії жодної санкції, і продовжує широкомасштабне співробітництво з нею – Г. М.)».

   Підкреслюю, що це заявив Президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган!

   Подібна інформація із заголовком «We are in close contact with Russia and Ukraine with a view to putting an immediate end to the war»/«Ми тісно контактуємо з Росією та Україною з метою негайного припинення війни» була розміщена й на Офіційному вебсайті Офісу Президента Турецької Республіки 24 березня 2022 року, тобто в обидвох випадках мова не може йти про обмовку Ердогана чи не зовсім точну передачу сказаного ним журналістами, адже спростувань чи уточнень не було, і значить його слова є офіційною позицією Глави держави, а тому не можуть бути брехнею.

   Й тут понеслося…

   О 16:17, 25 березня 2022 року, «УП» публікує замітку «Жодного консенсусу з Росією по 4 згаданих Ердоганом пунктах немає – Кулеба», де наводить коментар Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби: «Немає жодного консенсусу з Росією щодо згаданих Президентом Туреччини чотирьох пунктів. Зокрема, єдиною державною мовою в Україні є і буде українська. Та й загалом класифікація ключових тем переговорів на чотири або іншу кількість пунктів є некоректною».

   Трішки пізніше, о 16:36, 25 березня 2022 року, речник МЗС України Олег Ніколенко (Oleg Nikolenko) на своїй Facebook-сторінці оприлюднює заяву Кулеби щодо слів Ердогана.

   А за 3 хвилини, о 16:39, 25 березня 2022 року, вже на Офіційному вебсайті Міністерства закордонних справ України оприлюднюється Заява Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби щодо переговорного процесу з Російською Федерацією: «Деякі ЗМІ цитують коментарі Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана про перебіг переговорного процесу з РФ (і в цьому немає нічого поганого, бо ж цитують слова Ердогана, наведені турецьким державним інформаційним агенством «Анадолу», а для більшого «задоволення» хай ще зацитують зазначену мною інформацію Офіційного вебсайту Офісу Президента Турецької Республіки – Г. М.).

   Наша держава щиро вдячна турецькій стороні і окремо Президенту Ердогану за політичну та гуманітарну допомогу, а також дипломатичні зусилля задля припинення війни Росії проти України.

   Водночас важливо об’єктивно оцінювати ситуацію.

   Немає жодного консенсусу з Росією щодо згаданих Президентом Туреччини чотирьох пунктів. Зокрема, єдиною державною мовою в Україні є і буде українська (Ердоган сказав про російську мову у статусі офіційної, котра, мабуть, зможе використовуватися поряд із українською єдиною державною мовою, й напевно він знає, що каже – виділення і примітка Г. М.). Та й загалом класифікація ключових тем переговорів на чотири або іншу кількість пунктів є некоректною. У підгрупах делегацій одночасно обговорюється багато різних питань (виділено Г. М.).

   Переговорний процес йде надзвичайно важко. Українська делегація зайняла сильну позицію і від своїх вимог не відмовляється. Ми наполягаємо, насамперед, на припиненні вогню, гарантіях безпеки (чого вартують російські гарантії безпеки й багато інших речей яскраво ілюструє мій матеріал «Зе-ідіот Арахамія, ПНХ!» та Р. S. і P. Р. S. до нього – Г. М.) та територіальній цілісності України (виділено Г. М.).

   Україна буде продовжувати діалог з Туреччиною та усіма іншими зацікавленими сторонами, аби відновити мир на українській землі. Сподіваємося, що Туреччина, як друг і стратегічний партнер України (видатний французький філософ Вольтер казав: «Україна завжди прагнула до свободи, але оточена Москвою, Туреччиною й Польщею, вона примушена була шукати собі протектора в одній із тих держав...» – виділення і примітка Г. М.), буде також продовжувати підтримку на усіх треках.

   Користуючись цією нагодою, також нагадую, що запровадження нових санкцій проти Росії та зміцнення обороноздатності України (цьому зміцненню надзвичайно допоміг би літак Ан-225, про загибель якого йдеться в моїй роботі «Втрату української «Мрії» українці не повинні простити нікому – ні роSSійскім/руССкім тварям-агрєSSорам, ні українським ідіотам!» – Г. М.) є не менш важливими факторами, аби зупинити російську воєнну машину та досягти бажаного прогресу на переговорах.

   Така тристороння стратегія – санкції, військова підтримка, переговори – не повинна ніким ставитися під сумнів».

   Також підкреслюю, що це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба!

   Й хоча на слова Президента Турецької Республіки Реджепа Тайїпа Ердогана відреагував не Президент України Володимир Зеленський, а лише Міністр Кулеба, але все одно Заяву, хай і тільки Міністра, важко сприймати як брехню (та усе ж таки цікаво було би почути й позицію самого Зе).

   І хто ж тоді із них двох бреше?!

   Читайте продовження статті ч. 2.

1 коментар

Георгій Манчуленко
Змушений повторно розміщувати цей матеріал, бо якийсь дебіл його видалив: правда очі коле!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте