Втрату української «Мрії» українці не повинні простити нікому – ні роSSійскім/руССкім тварям-агрєSSорам, ні українським ідіотам!

  Українська «Мрія» (літак Ан-225) у всій своїй величній красі з наведенням окремих її неперевершених ніким характеристик показана в моїй фоторозповіді «Авіація чарує!» за серпень 2017 року, але на згадку про неї пропоную подивитися нижче ще кілька світлин, аби усвідомити всю грандіозність нашого авіаційного творіння під назвою «Мрія» (для мене особисто, як людини закоханої у авіацію, загибель української «Мрії» є надзвичайно болісною)!

   І як можна було допустити українським ідіотам, котрі керують Україною із 2019 року, себто Зе-ідіотам, втрату Ан-225 – української «Мрії», якщо начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов ще 21 листопада 2021 року в інтерв’ю американському виданню «Military Times», котре вийшло під назвою «Russia preparing to attack Ukraine by late January: Ukraine defense intelligence agency chief»/«Росія готується напасти на Україну до кінця січня: керівник воєнної розвідки України», попереджав: «Росія… готується до атаки на кінець січня або початок лютого (2022 року – Г. М.)… Така атака, ймовірно, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі й Маріуполі і меншим вторгненням через сусідню Бєларусь»?! Я спеціально іще раз нагадав ці слова Кирила Буданова, котрі наводилися мною у моїй дослідницькій роботі «Маразм української влади продовжується, а РоССія на цьому тлі готується до широкомасштабної війни проти України!» ще задовго до початку неспровокованої повномасштабної війни РоССіі супроти України, аби вкотре продемонструвати недолугість владно-розпорядчих українських ідіотів!

   Геннадій Друзенко, котрого я вже неодноразово цитував раніш, а в своїй аналітичній праці «РоССія, Путін і «руССкій мір», ПНХ та здохніть уже нарешті!» навіть згадав наведені нижче його слова, але й тут не зміг не послатися на нього знову, оскільки він правильно й надзвичайно влучно охарактеризував Зе, який і очолює усіх своїх українських Зе-ідіотів у владі, сказав: «Президент з яйцями, але з яєчнею замізть мізків у голові...» (Facebook: Gennadiy Druzenko: «ГЕРОЙ ОБОРОНИ КИЄВА», 28 лютого 2022 року). І ще раз – той же Геннадій Друзенко й не менш влучно – все про того ж Зе: «…залізні яйця добре виробляють тестостерон (чоловічий статевий гормон – Г. М.), але не мудрість» (Facebook: Gennadiy Druzenko: «НЕ СТАТИ УКРАЇНСЬКИМ ТРОЦЬКИМ! (ЗВЕРНЕННЯ ДО МОГО ПРЕЗИДЕНТА)», 10 березня 2022 року).

   А США взагалі незліченну кількість разів публічно і не публічно попереджали українську Зе-ідіотську владу включно із самим Зе про неминучість нового, але вже повномасштабного, збройного вторгнення РоССіі до України! Як мною вже зазначалося раніше, перше таке публічне попередження сталося ще 30 жовтня 2021 року, коли впливова американська щоденна газета «The Washington Post» оприлюднила матеріал «Russian troop movements near Ukraine border prompt concern in U.S., Europe»/«Пересування російських військ біля кордону України викликає занепокоєння в США та Європі» (думаю, ніхто із мислячих людей не сумнівається у тому, що ця інформація появилася в результаті спеціально зробленого витоку даних від американської розвідки).

   Українські ж владні Зе-ідіоти не звертали уваги на попередження США, інколи навіть насміхалися з них, називали провокаціями й зумисною шкодою українській економіці: більшого ідіотизму навіть важко уявити, враховуючи те, що США та Україна є офіційними стратегічними партнерами. Але досвідчений Президент США Джо Байден, на відміну від українських Зе-ідіотів, діяв правильно, частково оприлюднюючи американські розвідувальні дані, адже цим самим він попереджав увесь світ, включаючи й Україну, про плани роССійского ворога вчергове вторгнутися на українську землю, змушуючи його – ворога – їх змінювати і через це переносити на пізніше дату початку повномасштабної війни проти України, що давало можливість офіційному Києву отримати час належно підготуватися до гідної зустрічі роССійскіх войск-агрєССоров, яка зрештою й почалася вдосвіта 24 лютого 2022 року після команди вождя (фюрера) РоSSіі Путіна атакувати всіма силами Україну, включаючи повітряний напад (до речі, 24 лютого 1920 року DAP – Deutsche Arbeiterpartei/Німецька робітнича партія, членом якої з 24 вересня 1919 року був Гітлер, отримала назву NSDAP – Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei/Націонал-соціалістична німецька робітнича партія, гаслом котрої було «Один народ, один райх (імперія – Г. М.), один фюрер»).

   І це – символічно, бо також удосвіта, хоча й уже далекого 22 червня 1941 року, нацистська Німеччина під офіційною назвою Третій Німецький Райх, яким керував фюрер (вождь) Гітлер, атакувала Україну та почала бомбити Київ, про що український поет Борис Ковинєв (насправді Ковань) написав свої знамениті рядки:

   «Двадцать второго июня,

   Ровно в четыре часа

   Киев бомбили – нам объявили,

   Что началася война.

      Война началась на рассвете,

      Чтоб больше народу убить.

      Спали родители, спали их дети,

      Когда стали Киев бомбить».

   Очевидно, що навіть у цьому РоSSійскій Райх під командою свого вождя Путіна копіює колишній Третій Німецький Райх під орудою його фюрера Гітлера, а німецький нацизм, який неправильно називають фашизмом, відродився в роSSійском/руССком націонал-шовінізмє.

   Таким чином, повертаючись до американської і будановської інформації, українські Зе-ідіоти, якщо відштовхуватися від першого публічного попередження США 30 жовтня 2021 року, мали додаткові майже 4 місяці, а якщо – лише від попередження Кирила Буданова 21 листопада 2021 року, то – 3 місяці для всебічної підготовки до відбиття нового збройного вторгнення РоССіі. Хоча всі притомні люди розуміють, що перед тим, як «вийти в ефір», Кирило Буданов спочатку доповів Зе – Президенту України – Верховному Головнокомандувачу ЗСУ, але, на мій погляд, пересвідчившись у відсутності належної реакції Зе, змушений був уже в «відкритому ефірі» заявити про плани роССійского врага.

   Й за ці 3 – 4 місяці українські Зе-ідіоти могли перегнати до безпечної країни українську «Мрію», не наражаючи її на потенційні повітряні удари роSSійскіх агрєССоров, але вказані ідіоти, на жаль, цього не зробили. Натомість вони після появи інформації про фактичне знищення «Мрії», як повідомило 27 лютого 2022 року інтернетвидання «Радіо Свобода» своєю заміткою «У результаті російської атаки згорівнайбільший в світі літак «Мрія» (де було вказано, що «у результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія». Про це… повідомили два поінформованих джерела на підприємстві «Антонов»…

   Дані з сайту моніторингу повітряних суден Flight Radar підтверджують, що після 5 лютого «Мрія» знаходились у аеропорту Гостомеля і нікуди не вилітала. Водночас, п’ять вантажних суден АН-124-100 «Руслан» були вивезені раніше та знаходяться за межами України і можуть брати участь у логістиці з доставки озброєння від західних партнерів (скільки ж даного західного озброєння ще могла перевезти «Мрія» – виділення й примітка Г. М.)

   Згодом цю інформацію в коментарі «Радіо Свобода» також підтвердив Анатолій Федорук, міський голова Бучі – міста, що знаходиться за 4 кілометри від Гостомеля. «Після 5-го авіанальоту розбомбили «Мрію» повністю. Це трапилось у перший день (24 лютого – ред.). Обстрілювали з вертольотів»  (виділено Г. М.). Відповідно до сайту моніторингу повітряних суден Flight Radar літак АН-225 «Мрія» з бортовим номером UR-82060 5 лютого прилетів з аеропорту Біллунд, що в Данії, до аеропорту ДП «Антонов» у Гостомелі. Після цього борт звідти не вилітав (виділено Г. М.)

   При цьому… іншим літакам «Антонова» вдалося вилетіти до початку повномасштабного вторгнення Росії. Зокрема, АН-124-100 «Руслан» з бортовим номером UR-82007 23 лютого вилетів з аеропорту Гостомель в Пенанг, Малайзія. Ще один «Руслан» з бортовим номером UR-82008 вилетів з аеропорту Гостомеля 13 лютого і того ж дня приземлився в аеропорту столиці Киргизстану Бішкек. 27 лютого у твіттері ДП «Антонов» з’явилось світлина із повідомленням (іти на …уй – Г. М.), адресованим російській армії, від екіпажу літака «Руслан», який знаходиться в одному з аеропортів Європи (виділено Г. М.)»), почали видавати на гора свої фантазії про відновлення «Мрії» й безпідставні оправдання. Ось вони…

  «Укроборонпром» заявив: «Російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія». Це відбулося на аеродромі «Антонов» в Гостомелі під Києвом, де перебував літак. Його відновлення коштуватиме більше 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор (простіше було докласти зусиль, аби не втратити «Мрію», а не сподіватись, що РоССія оплатить відновлювальні роботи – Г. М.).

   Росія поцілила «Мрію», як символ можливостей української авіації. Ан-225 «Мрія» – авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди по перевезенню максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності. На жаль, сьогодні ці опції втрачені.

   Але вони обов’язково будуть відновлені. Окупанти зруйнували літак, але не зможуть зруйнувати нашу спільну мрію. Вона обов’язково відродиться. За орієнтовними підрахунками на це знадобиться більше 3 млрд доларів та понад 5 років (виділено Г. М.). Наше завдання зробити так, аби ці витрати покрила саме Російська Федерація, яка завдала умисної шкоди українській авіації та сектору вантажних авіаційних перевезень.

   «Росія знищила нашу «Мрію», але мрію про вільну від окупанта Україну знищити неможливо. Ми боротимемось за нашу землю та наш дім до переможного кінця. І після перемоги обов’язково, чуєте, обов’язково добудуємо нашу нову «Мрію», яка багато років чекає цього у безпечному місці (мова йде про ще один літак Ан-225: от, що сказала речниця ДП «Антонов» Лариса Дроздова: «Були зроблені підрахунки. Щоб добудувати другу «Мрію» треба десь від 700 мільйонів доларів до 1 мільярда»; «Gazeta.ua»: «Підрахували, скільки коштує добудувати другий екземпляр літака «Мрія», 22 березня 2022 року – Г. М.). Все буде Україна!», – заявив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

   На момент вторгнення АН-225 «Мрія» знаходилась на ремонті у аеропорту Гостомель, тому не встигла вилетіти з України» (Telegram: УкрОборонПром, 27 лютого 2022 року, 16:51).

   А Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (про нього йдеться в моїй дослідницько-аналітичній роботі «Зе-ідіотизм – він і в МЗС України – Зе-ідіотизм!») написав: «Це був найбільший у світі літак Ан-225 «Мрія». Росія, можливо, знищила нашу «Мрію». Але вони ніколи не зможуть зруйнувати нашу мрію про сильну, вільну та демократичну європейську державу. Ми переможемо!» (Тwitter: Dmytro Kuleba, 27 лютого 2022 року). Отакий пафос у тій ситуації був не зовсім доречним, адже українська «Мрія» була вагомою складовою мрії «про сильну, вільну та демократичну європейську державу» й тепер цієї складової не стало через здійснений злочин роССійскіх агрєSSоров і злочинну недбалість або саботаж українських Зе-ідіотів…

   Та навіть на подібне до сказаного Міністром Кулебою Президент Зе не спромігся: «Вчора ми втратили, на жаль, нашу «Мрію». Але стару «Мрію». А нову ми зараз будуємо» (Офіційне інтернет-представництво Президента України: «Звернення Президента Володимира Зеленського до громадян», 27 лютого 2022 року, 18:10). І все!

   Ідіоти ж бо: ще нічого подібного нового не збудували, але вже збудоване неперевешене старе примудрилися втратити! Сором та й годі!

   І знову – «Укроборонпром»: «Станом на ранок 24.02 літак знаходився на ремонтних та регламентних роботах на майданчику ДП «Антонов» у Гостомелі. Один з двигунів, за інформацією директора «Авіаліній Антонова», було знято для проведення ремонту і злетіти саме в цей день літак не зміг, хоча відповідні команди було надано (враховуючи багаторазові американські й будановське попередження, про котрі йшлося вище, так могли діяти тільки ідіоти і саботажники – Г. М.).

   Сьогодні стан літака, а також можливість та вартість його відновлення неможливо оцінити через захоплення російськими окупантами аеропорту і відсутність доступу до літака (ідіоти, так всього лише за неповних дві години до цього ви заявили, що «на це знадобиться більше 3 млрд доларів та понад 5 років», а зараз уже говорите зовсім інше й навіть сумніваєтеся у самій можливості відновити Ан-225 – виділення та примітка Г. М.)

   І, так, ми нашу «Мрію» обов’язково матимемо!» (Telegram: УкрОборонПром: «Оновлена інформація щодо нашої «Мрії», 27 лютого 2022 року, 18:42).

   Що ж собою представляють згадані «Укроборонпромом» угорі «Авіалінії Антонова» («Antonov Airlines»)? Авіатранспортний підрозділ Державного підприємства (ДП) «АНТОНОВ», який спеціалізується на міжнародних вантажних перевезеннях, авіакомпанія «Авіалінії Антонова», девізом котрої є слова «Ніхто інший не перевезе більше. Чартерні авіаційні перевезення великогабаритних та надважких вантажів по всьому світу», на своєму вебсайті вказує, що є експлуатантом (навіть уже після його втрати) найбільшого транспортного літака у світі Ан-225 «Мрія» вантажопідйомністю 250 тонн, семи літаків Ан-124 «Руслан» вантажопідйомністю кожного 150 тонн (для порівняння: вантажопідйомність американського стратегічного військово-транспортного літака «Локгід C-5 «Гелексі» (Lockheed C-5 Galaxy)» складає 120 тонн, а совєтского, тепер роССійского, воєнного авіатранспортніка Іл-76 – 60 тонн), одного Ан-22 «Антей» вантажопідйомністю 80 тонн тощо, завдяки чому «щорічно сотні тисяч тонн унікальних вантажів, у тому числі таких, перевезення яких іншими видами транспорту просто неможливе, доставляються одержувачам в 800 аеропортів планети. Діяльність авіакомпанії характеризується найвищою надійністю» (без «Мрії» цього всього вже не буде у такому об’ємі – виділення та примітка Г. М.).

   В свою чергу, ДП «АНТОНОВ» (про пов’язані з ним окремі питання авіабудування піднімає моє дослідження «Крилатій піхоті» підрізали крила…») входить до складу Державного концерну (ДК) «Укроборонпром», який своїм наказом № 64-к від 20.05.2021 року генеральним директором ДП «АНТОНОВ» призначив Сергія Андрійовича Бичкова, котрий з листопада 2020 року виконував обов’язки генерального директора, а генеральним директором «Укроборонпрому» є Юрій Веніамінович Гусєв, який обійняв цю посаду завдяки Зе після підписання ним Указу Президента України № 532/2020 «Про призначення Ю.Гусєва генеральним директором Державного концерну «Укроборонпром» від 3 грудня 2020 року.

   Таким чином, вся оця братія – українські ідіоти, до котрих належать Зе з відповідними своїми клерками із ОПУ й РНБО України (оскільки, згідно інформації «Україна готувалася до війни, але влада не могла сказати громадянам – Данілов» за 10 березня 2022 року від «УП», Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив:  «…ми до останнього готувалися. Ми чітко розуміли, що це відбудеться  (хоча виглядало, що не вірили до останнього – Г. М.). Єдине, що можу сказати: ми не очікували, що це відбудеться з боку, безпосередньо, Білорусі. Такого «удару в спину» ми не очікували. Ми не очікували, що вони підуть скрізь по всіх фронтах. Це для нас була несподіванка…» (виділено Г. М.); яка несподіванка, якщо Кирило Буданов, котрого я цитую на початку даного матеріалу, ще 21 листопада 2021 року попередив про вторгнення, зокрема, і «через сусідню Бєларусь», чи Зе та РНБО плювали на інформацію свого начальника української воєнної розвідки?!; ось тут і стає остаточно зрозумілим, як Зе-команда готувалася відбивати роССійскую агрєSSію, чому, окрім бездарності та можливого саботажу керівників, втрачена «Мрія» й чому Київ опинився у такому складному становищі), Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, Міністр оборони України Олексій Резніков, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Павло Рябікін також усі зі своїми відповідними клерками, включаючи Секретаріат КМУ, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв і генеральний директор ДП «АНТОНОВ» Сергій Бичков несуть повну відповідальність зі сторони України за загибель української «Мрії».

  Звісно, що основна відповідальність за злочин втрати української «Мрії» лежить на роSSійскіх/руССкіх тварях-агрєSSорах, які безпідставно з власної волі почали повномасштабну війну проти України, й це навіть не обговорюється!

  Але ж після руССкіх тварєй-агрєSSоров за українську «Мрію» повинні нести відповідальність українські ідіоти, і відповідальність цих ідіотів у жодному разі не повинна бути просто списана на війну, адже вони, маючи можливість урятувати українську «Мрію», цього не зробили! А чому не зробили, відповідь зобов’язані дати компетентні органи України, хоча за влади Зе-ідіотів вони повністю контролюються Зе, котрий є так само відповідальним за загибель української «Мрії», але я сподіваюся, що Український народ після перемоги над РоSSійскім Райхом з його руССкім націонал-шовінізмом не допустить уникнення покарання відповідальних і зі сторони України за втрату української «Мрії» українських ідіотів із Зе-племені (серед них можуть бути й саботажники – роССійскіє агєнти), адже інтернетвидання «Gazeta.ua» 19 березня 2022 року в своїй інформації «Мрію» не врятували через дії керівництва «Антонова», є зв'язок із РФ – головний пілот» повідомило: «Керівництво компанії «Антонов» саботувало порятунок найбільшого у світі літака «Мрія», який знищили внаслідок боїв за аеропорт Гостомель. Про це заявив головний пілот «Мрії» Дмитро Антонов на своєму youtube-каналі (виділено Г. М.).

   «Непрямі причини, чому літак залишився в Гостомелі, тому що не було рішення про перегін літака в будь-яке місце. У будь-яке місце. Нехай це буде найближчий аеропорт, де ми були. Жешув. Лайпціг. Чому Лайпціг? Та тому, що ще 26 січня було звернення до нашого великого керівника Державного підприємства «Антонов» представників NATO NAMSA (Агентство з підтримки та постачання – ред), які працюють через компанію «Antonov Logistics Salis», про те, що пропонують нам, у світлі майбутніх подій, з усіма персоналом, екіпажем, запчастинами перебратися туди – відповіді на це питання не було», – сказав він.

   За словами головного пілота, до цього може бути причетна Російська Федерація.

   «І далі відповідно перед війною не було ухвалено рішення про перегін найбільшого літака «Мрія»… Я вважаю, що, наприклад, не було прийнято рішення про перегін тому, що був відсутній топ-менеджмент нашої компанії, який бадьоренько, за два тижні до війни, весь поїхав до Лейпцигу і окупував, до війни ще, офіс «Antonov Logistics Salis». Думайте. Вирішуйте. Тут є, де знайти причини зв'язку з Російською Федерацією і все, все інше. Я сподіваюся, ті, хто відповідальний за ці питання, прийме мої слова до уваги. Я готовий показати, розповісти про деякі нюанси нашого життя», – зазначив Антонов».

   Й ще одним підтвердженням того, що серед українських Зе-ідіотів можуть бути і переконаний, що й є саботажники – роССійскіє агєнти, служить наступна інформація Київського конструкторського бюро (КБ) «Луч»: «З 24 лютого 2022 року в.о. директора ДП «Спецоборонмаш» Сердюк Д. О. брав особисту участь у передачі Збройним Силам України, Національній Гвардії України, Службі безпеки України ракетно-артилерійського озброєння ДП «ДержККБ «Луч», яке перебувало на зберіганні у філії №1 ДП «Спецоборонмаш» у м. Малин. Не дивлячись на завданий Російською Федерацією ракетно-бомбовий удар по вказаному підприємству, Сердюк Д. О. організував пошуково-організаційні роботи і зміг врятувати та передати до військових формувань України та підприємств військово-промислового комплексу десятки тон боєприпасів та комплектуючих до них. Звіт за даними заходами надано до Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України та Головнокомандувача Збройних Сил України.

   18 березня 2022 року перед входом до ДК «Укроборонпром» співробітниками управління безпеки Концерну були застосовані до Сердюка Д. О. заходи фізичного впливу, відібрано документи, особисту зброю, нанесено тілесні ушкодження. Більше 8 годин Сердюк Д. О. проти своєї волі утримувався у приміщенні ДК «Укроборонпром», де заступником генерального директора ДК «Укроборонпром» Забарчуком Романом Володимировичем та начальником управління високоточної зброї Артюшенком Андрієм Арнольдовичем проводився допит з застосуванням заходів психологічного впливу та фізичного впливу; вказаними посадовцями неодноразово підтверджено санкцію генерального директора ДК «Укроборонпром» Гусєва Ю. В. на застосування до Сердюка Д. О. вказаних заходів.

   Під час здійснення катувань керівництво ДК «Укроборонпром» намагалося отримати від Сердюка Д. О. інформацію щодо військових підрозділів, до яких ДП «Спецоборонмаш» передавало врятовані під час російського ракетно-бомбового удару ракети та комплектуючі до ракетних комплексів «Скіф», «Корсар», «Вільха», «Нептун» та інформацію щодо місця перебування ключових співробітників ДП «ДержККБ «Луч» та ДП «Спецоборонмаш». Наслідком катувань стало примушення Сердюка Д. О. підписати «покази» та «звіти», текст яких було складено Забарчуком Р. В. та Артюшенком А. А. Дані дії посадових осіб ДК «Укроборонпром» підпадають під ст. 127 ч. 2 «Катування», ст. 146 ч.3 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини», ст. 187 ч. 4 «Розбій», ст. 111 «Державна зрада» Кримінального кодексу України.

   Зазначимо, що Забарчук Р. В. особисто підтверджував, що його родич працює в уряді Російської Федерації. У свою чергу, Артюшенко А. А. за президенства Януковича В. Ф. очолював Центральне ракетно-артилерійське управління ЗСУ та Департамент розробок і закупівель Міністерства оборони України. Вказаний посадовець несе особисту відповідальність за зниження боєздатності Збройних Сил України та скорочення всіх програм розробок озброєння у 2010 – 2014 роках (виділено Г. М.). ДП «ДержККБ «Луч» неодноразово висловлювало здивування фактом обіймання вказаними особами посад у ДК «Укроборонпром».

   Звертаємося до Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України – Президента України Володимира Зеленського, Генерального прокурора України Ірини Венедіктової, Голови Служби безпеки України Івана Баканова з закликом терміново усунути російських агентів від управління ДК «Укроборонпром» (виділено Г. М.) та забезпечити керівникам та ключовим співробітникам військово-промислового комплексу України охорону» (Facebook: КБ «Луч», 19 березня 2022 року).

   А народний депутат України 8 скликання від партії «Народний фронт» Тетяна Чорновол у своїй статті «Про керівника «Укроборонпрому» пише: «В часи Януковича Гусєв крав гроші для Каськіва (Владислав Каськів, що «засвітився» в моєму фотоесе «Покращувачі  життя…», зрадив ідеали Помаранчевої революції й пішов служити регіоналам, а 23 грудня 2010 року навіть очолив Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України, але Революція Гідності, яку показує моя фоторозповідь «Український Євромайдан діє!», 15 березня 2014 року поклала край його «керуванню» (мій дискурс «Боротьба і єдність протилежностей…» – про таких, як Каськів), котре відзначилося грандіозним скандалом, коли контракт на будівництво терміналу скрапленого газу вартістю 1,1 млрд $26 листопада 2012 року був підписаний із самозванцем – колишнім лижним інструктором Джорді Сарда Бонвеї – Г. М.)… Він не світився, тому у 2014 як «волонтер» на пару з Арахамією проліз на керівні посади в Міністерство оборони. Однак керівник комітету ВР Пашинський (у Верховній Раді України 8 скликання був головою Комітету з питань національної безпеки та оборони України від «Народного фронту» – Г. М.) зловив його на крадіжці грошей на паливному тендері і його із Арахамією (мій матеріал «Зе-ідіот Арахамія, ПНХ!» – якраз про нього – Г. М.)  погнали… Я особисто писала на нього заяви в НАБУ, але керівник НАБУ Ситник ніколи не вважав актуальною справою переслідувати корупціонерів, його більше захоплювали політичні інтриги… Тому то Гусєв без печалі зробив кар'єру у «зелених» (про них детально розповідає моя аналітично-дослідницька робота «Хто править Україною, або Українці, ви здуріли?!» – виділення та примітка Г. М.)...

   …всі останні роки КБ «Луч» працювало на експорт, бо Гусєв не допомагав заводу отримати замовлення для української армії. Й ще згадаю ту ніч, коли я особисто вивозила ракети зі складу за Києвом… Був обстріл, тому вантажилися в повній темноті, на складі ще були сотні ракет… От був би феєрверк, якби здетонувало. Я вантажила свій електромобіль ракетами для Києва. Поряд стояли дві фури, які організував Пашинський і мер Житомира. Нас було там шестеро – я з напарником, три вантажники й перелякано-смілива жіночка від заводу, що все рахувала та записувала… Я завантажила двадцятку і поїхала… Жодним представником «Укроборонпрому» й не пахло. Чому ви, сук…, не рятували ракети? Склади зараз знищені авіаударами.

   В якому підвалі Гусєв сидів і сидить весь цей час… Чому ти особисто не організував та не супроводжував порятунок і вивіз сотень ракет «Стугни», «Корсару» й найголовніше «Вільхи» і «Нептуна»? Навіщо ти зараз продовжуєш гріти ж…пу на посаді керівника «Укроборонпрому»?» («Цензор.Нет»: розділ «Блоги», 21 березня 2022 року).

   Тому, враховуючи викладене вище, я ще раз наголошую, що втрату української «Мрії» українці не повинні простити нікому – ні роSSійскім/руССкім тварям-агрєSSорам, ні українським ідіотам, а «Миротворець» РоSSія  повинна зникнути з карти світу, або РоSSійскій Райх має бути зруйнований! Смерть роSSійскім/руССкім агрєSSорам-окупантам!», як каже ця моя однойменна праця, й демонструє зображення нижче!                      

                                                                    Мрія – за «Мрію»!

                                                                 І так воно станеться!

                                  РоSSійскій/РуССкій Райх має бути й буде зруйнований!

1 коментар

Георгій Манчуленко
Питання до адміністратора/модератора: чому не завантажуються фото й зображення до даного матеріалу?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте