Якщо людям бракує світла, то візьми й запали свічку…

                                                                                                                                                 Христос родився!

                                                                                                                                                        Славімо його!

                                                                                                                      Різдв’яне привітання у християн.

                               

                               

   Євангелія від Матвія (Матея), 5:14 – 16: «14. Ви – світло для світу. Не може сховатися місто, що лежить на верховині гори. 15. І не запалюють світла, щоб поставити його під посудину, але на свічник, і світить воно всім у домі. 16. Так нехай ваше світло світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла та прославляли Отця вашого, що на небі (виділено Г. М.)».

   Євангелія від Марка, 4:21 – 22: «21. І сказав Він до них: «Хіба приносять світло на те, щоб поставити його під посудину або під ліжко, а не на те, щоб поставити його на свічнику? 22. Бо немає нічого захованого, що не стане явним, ані немає нічого таємного, що не вийде у наявність (виділено Г. М.)».

   Євангелія від Луки, 8:16, 18: «16. Світла засвіченого ніхто не покриває посудиною і не ставить під ліжко, а, навпаки, ставить його на свічник, щоб бачили світло ті, хто входить… 18. Тож пильнуйте, як слухаєте, бо хто має, то дасться йому, а хто ж не має, то забереться від нього і те, що, здається йому, нібито має (виділено Г. М.)»; 11:33 – 36: «33. Засвіченого світила ніхто в сховок не ставить, ані під посудину, але на свічник, щоб бачили світло ті, хто входить. 34. Око твоє – світло для твого тіла. Коли око твоє буде здорове, то й усе тіло твоє буде світле. А коли б твоє око недуже було, то й усе тіло твоє буде темне. 35. Отож, уважай, щоб те світло, що в тобі, не сталося темрявою (виділено Г. М.). 36. Бо коли твоє тіло все світле і не має жодної темної частини, то все воно буде в світлі, так, наче б освічувало тебе світло (своїм) сяйвом».

   Євангелія від Івана (Іоана, Йоана), 3:16 – 21: «16. Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоби кожен, хто вірує в нього, не загинув, а мав життя вічне. 17. Бо Бог не послав свого Сина у світ, щоб він світ засудив, але щоб через нього світ спасся. 18. Хто вірує в нього, не буде засуджений; хто ж не вірує, той уже засуджений, бо не повірив 

                               

в ім'я Єдинородного Сина Божого. 19. Суд же такий, що світло прийшло у світ, люди ж більше полюбили темряву, ніж світло, бо були лихі їхні діла. 20. Бо кожен, хто робить лихе (зло), ненавидить світло, тож і не йде до світла, щоб не виявилися діла його. 21. А хто робить по правді, той до світла йде, щоб виявилися діла його, бо зроблені вони в Бозі (виділено Г. М.)»; 8:12: «І ще промовляв до народу Ісус, кажучи: «Я – світло для світу. Хто піде за мною, той не блукатиме в темряві, а матиме світло життя (виділено Г. М.)».

   Послання апостола Павла до римлян, 13:12 – 14: «12. Ніч минула, а день наблизився, тож відкиньмо вчинки темряви й зодягнімось у зброю світла. 13. Як удень, поступаймо доброчесно, не в ненажерстві та пияцтві, не в перелюбі та розпусті, не в сварні та заздрощах (виділено Г. М.). 14. Але зодягніться Господом Ісусом Христом і не дбайте про тіло задля похотей».

   Перше послання апостола Павла до корінтян, 4:5: «5. Тож не судіть передчасно нічого, аж поки Господь не прийде й не освітить те, що скрите в темряві, та виявить задуми сердець, і тоді кожному хвала буде від Бога».

   Друге послання апостола Павла до корінтян, 4:3 – 4, 6: «3. Коли ж наша Євангелія закрита, то вона закрита для тих, хто гине. 4. Для невіруючих, яким Бог цього віку засліпив розум, щоб для них не засяяло світло Євангелії слави Христа, який є образ Божий… 6. Бо Бог, що звелів був світлу засяяти з темряви, освітлив серця наші, щоб у них сяяло знання слави Божої в Особі Христовій».

   Послання апостола Павла до ефесян, 5: 9 – 13: «9. Плід світла є в усьому, що добре, що справедливе та правдиве. 10. Шукайте пильно того, що приємне для Господа. 11. І не беріть участи в безплідних ділах темряви, а краще їх картайте (виділено Г. М.). 12. Бо соромно навіть казати про те, що роблять вони потаємно. 13. Усе ж те, що ганиться, стає у світлі явним, а все, що явним стає, то світло».

   Послання апостола Якова, 1:17: «17. Усяке добре давання та усякий дар досконалий походить згори від Отця світла, в якого нема ані зміни, ані тіні переміни (виділено Г. М.)».

   Друге послання апостола Петра, 1:19: «Й ми маємо ще сильніше слово пророче. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світило, що світить у темному місці, аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях (виділено Г. М.)».

   Перше послання апостола Івана Богослова, 1:5 – 7: «5. А це звістка, що ми її чули від нього й звіщаємо вам: Бог є світло і ніякої в нім темряви немає. 6. Коли ж ми кажемо, що маємо з ним спільність, а ходимо у темряві, то говоримо неправду й не робимо по правді. 7. Коли ж ми ходимо в світлі, як він сам – у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, його Сина, очищує нас від усякого гріха (виділено Г. М.)».

   Отже, люди – Homo sapiens – не робімо зло  й не ховаймося через нього у темряві, а робімо по правді – добро і виходьмо завдяки цьому на світло, але якщо частині людей все ж таки важко покинути темряву, бо на їхню думку їм бракує світла й темрява  надто густа, то той, хто може, хоче й заслуговує з Божою поміччю попри будь-які існуючі навколо нас загрози та труднощі в нас самих, хай візьме і запалить свічку й це не розуміється буквально,

                                                               

                                                                      Знімками поділилася ПЦУ (pomisna.info). 

що я, зокрема, й роблю своїм писАнням

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте