Два дебіла – ето «сіла», хоча один із них все ж таки розкаявся! Ч. 2

   Читайте початок статті.

                                                              І першою буде особа…

   Або – персонаж із опублікованого 29 жовтня 2021 року інтернет-газетою «УП» інтерв’ю «Евгений Комаровский: Зеленский использовал меня исключительно для пиара», котрий говорив отаке: «…я вижу, что наш любимый Президент, когда его начинают критиковать, что он за вакцинацию, просто-напросто убирает свой пост (це – публікація у соціальних мережах; а поступає Зе так тому, що він переживає за свій рейтинг, а не за життя та здоровя Українського народу, який він має за ґоїв-дебілів – виділення та примітка Г. М.). Это меня очень расстроило, очень-очень сильно…

   Независимая Украина в 1991-м не стала государством с человеческим лицом. Мы привыкли к тому, что оно не выполняет главные свои функции – защищать, лечить, учить, мирить. При этом навязывает нам правила, на каких языках говорить, с кем дружить, какие песни петь, кому памятники ставить, куда маршировать (нічого Українська держава не навязує, бо якби навязувала, то Комаровський не зміг би вільно користуватися дійсно навязаною йому ще нєчєловєчєскім СССР, вже мертвим, на щастя, російською мовою, але конкретно тут є очевидним, що його відрижки, до прикрого, й досі мають місце – Г. М.)

   Знаете, сколько в Харьковской области при Зеленском губернаторов сменилось?

   Три (відповідь журналіста – Г. М.).

   А за что их назначали и за что снимали? 5 миллионов жителей области имеют право об этом знать, как вы считаете? Нет, это не ваше холопье дело, вам царь прислал барина и все. Царь так решил (виділено Г. М.)

   На президентских выборах 2019 года в одном из эфиров вас представляли как члена команды Зеленского. Но в итоге вы не присоединились к команде и никакой должности не получили. Что пошло не так (питання журналіста – Г. М.)?

   …огромное количество политиков и политических сил хотели, чтобы я был с ними. При этом они не скрывали: все, что им нужно от меня, чтобы я молча постоял рядом… Так что Владимир Александрович не первый и не последний. Я надеялся, что человек, с которым у меня были дружеские отношения, станет исключением. Но он исключением не стал. Он использовал меня исключительно для пиара в той ситуации…

   Вот Зеленский нашел себе друга, чтобы сделать начальником СБУ, а я (Комаровскій – Г. М.) не могу представить, что кого-то из своих друзей сделаю начальником СБУ. Мне будет стыдно смотреть на себя в зеркало (виділено Г. М.)».

                                              Ну, а хто ж буде другою дійовою особою

                                                     даної дослідницької публікації?

   А це стане зрозуміло з оприлюдненого 8 листопада 2021 року інтернет-виданням «Гордон» матеріалу «Комаровский – Гордону: мы с тобой лоханулись и 73% лоханулись», де викладено наступне: «Украинский врач-педиатр и телеведущий Евгений Комаровский в интервью… Дмитрию Гордону назвал ошибкой решение публично поддержать Владимира Зеленского на выборах 2019 года. Он считает, что Зеленский, за которого голосовали на выборах, и Зеленский образца 2021 года – это два разных человека.

   «Я не понимаю, что должно произойти с мужчиной, чтобы он даже задумался над тем, чтобы нарушить обещание, которое он дал миллионам людей. Если ты сказал: «Я иду на один срок...». Но мы же сейчас видим, что явно зачищается информационное поле [под выборы], что выясняются отношения со всеми, кто только вякнул… Это же очевидные вещи. Это неправильно», – сказал Комаровский(виділено Г. М.).

   По его мнению, публичные люди, которые поддерживали Зеленского, должны собраться и высказать свое мнение по поводу происходящего.

   «Если 73% населения выбирают и ошибаются – значит, есть фундаментальная ошибка в алгоритмах принятия решений. И нам, людям публичным, которые умеют разговаривать, умеют объяснять, умеют рассказывать, надо не критиковать просто так, а собраться, может быть, всем вместе и дать рекомендации людям, чтобы такое никогда не повторилось. Мы не имеем права никогда больше выбрать Президента без списка команды. Никогда больше!», – убежден доктор.

   По его мнению, выбирая Президента, люди должны также выбирать команду, идеи и план. «Так команды же [у Зеленского] не было», – отреагировал Гордон. «Так это и была наша с тобой дурная ошибка. Мы с тобой лоханулись и 73% [избирателей, поддержавших Зеленского] точно так же лоханулись. Потому, что нам было важно, чтобы это не была команда [пятого Президента Петра] Порошенко. Мы лохи. Реальные. Я чувствую себя виноватым (виділено Г. М.). Но у меня не было выбора на тот момент. Не было. Ситуация была такая: у тебя есть два гриба. Этот гриб называется мухомор, а этот гриб непонятно какой. Он съедобный или несъедобный? Я выбрал непонятно что (не задумуючись над тим, що він теж може бути неїстівним – Г. М.). Такова была логика (та логікою тут і не пахне – Г. М.). Но логика не сработала (бо вона була дебільною, тому й «нє сработала» – виділення та примітки Г. М.)», – считает Комаровский.

   «Но давайте скажем: слава Богу, что победил Зеленский, а не Порошенко», – возразил Гордон, раскритиковав моральные качества пятого Президента.

   «Нет. Я тебе объясню. Вот приход Президента. Как мы оцениваем эффективность управления? Мы оцениваем эффективность управления по уровню зажиточности людей, эмиграции, рождаемости, уровню свобод… А ты уверен, что если бы победил Порошенко, то на сегодня уровень свобод был бы хуже, эмиграция была бы больше? Не было бы хуже. Это больно признавать, но надо», – заявил Комаровский» (виділено Г. М.).

   Як бачимо, затятий противник Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» № 2704-VIII від 25 квітня 2019 року Євгєній Комаровскій все ж таки визнав свою помилку й публічно розкаявся, але на це йому знадобилося аж два з половиною роки, хоча фактажу, частину із якого викладено у вказаних вище моїх працях, від самого початку правління Зе було більш, ніж достатньо: мабуть, туго доходило!

   Усна народна творчість в подібній ситуації говорить наступне: «Краще пізно, ніж ніколи!», – сказав на пероні єврей, котрий спізнився на потяг».

                             А як же ж поступив сам Гордон і що він собою представляє?

   Та журналіст Дмітрій Гордон, як я вже наголошував на початку даної праці, на відміну від Комаровского, не визнає власної помилки й не розкаюється, свідченням чому є опублікована 9 листопада 2021 року на вебсайті телеканалу «Україна 24», що належить олігарху № 1 України і поплічнику Януковича (про цю погань ідеться у моїх фоторепортажі «Український Євромайдан діє!» та есе «Боротьба і єдність протилежностей…») Ахметову (моя стаття «Або незалежність, або олігархи!» – це й про нього), інформація «Выбор стоял «или-или» – Гордон о заявлении Комаровского насчет Зеленского»: «Доктор Комаровский сказал, что мы с ним лохи, и 73%, которые проголосовали за Зеленского, тоже лохи. Я с ним не согласен, между прочим (виділено Г. М.). Я ему объяснил, что выбор тогда стоял «или-или»: или Порошенко, или Зеленский. Конечно, Зеленский, а не Порошенко. Я и сейчас считаю, что со всеми ошибками, которые Владимир Зеленский допустил, а он уже допустил очень много ошибок, причем серьезных, …даже в таком состоянии Зеленский лучше, чем Порошенко. Это мнение мое, доктор считает иначе (виділено Г. М.)…».

   Просто нема слів, адже це – дебілізм чистого ґатунку, бо якщо до Комаровского доходило аж два з половиною роки й нарешті таки дійшло, то до Гордона так і не дійшло – діагноз остаточний!

   Портрет останнього доповнює й журналіст Олексій Братущак, який 9 листопада 2021 року на вебсайті «УП» у розділі «Блоги» розмістив свою замітку «Гордони» майбутнього. Хто є лідерами «антиваксерів»: «Я б їх назвав умовно «гордонами». Так-так, за аналогією з одним улюбленцем головного олігарха країни.

   Свого часу цей «улюбленець» починав з того, що рекламував та просував різних «віщунів» та «цілителів». І не лише на сторінках своєї газети… Ну й «пірамідку Ю Шинсе» Гордон рекламував як панацею чи не від усіх хвороб. …заробляв як міг на вірі людей в чудо та «віщунів» (виділено Г. М.)

   Коротше. Сьогодні ти – лідер-антиваксер з маргінальними гаслами, а завтра – вжух – і головний експерт АхметовТБ…».

                            Доказом слів Олексія Братущака служать наступні публікації:

   1) «Думки, висловлені Дмитром Гордоном щодо ясновидців, цілителів, рекламованих ним пристроїв і препаратів тощо є його власними і не відображають позицію «Радіо Свобода»(виділено Г. М.).

   Під час інтерв’ю журналіст і керівник виборчого штабу партії «Сила і честь»… Дмитро Гордон запевнив, що немає запитань, на які він би не зміг відповісти. Щоправда, під час розмови неодноразово відмовлявся це робити. Так, наприклад, не захотів говорити про жінок, засуджених у Росії за шахрайство, в яких знайшли посвідчення позаштатних кореспондентів газети «Бульвар». Не зміг згадати, що був засновником двох компаній, через які простежується зв'язок із бізнес-діяльністю «гадалок» і «ясновидців». Запевнив, що не знає, хто саме заробляв на продажу «золотих пірамідок», хоча виготовляли їх люди з оточення Гордона. На які ще запитання керівник виборчого штабу партії «Сила і честь» не знайшов відповідей, читайте в ексклюзивному інтерв'ю «Радіо Свобода»…

   …не треба порушувати закони. Закони можна обходити… Закони можна обходити, якщо це вкладається в законність. Тобто, якщо можна, не порушуючи закон, його обійти, а таке було на початку 1990-х (виділено Г. М.)...

   Ну, закон каже так. А якщо я зроблю так через цю фірму – це буде законно? Законно. То я роблю так. Припустимо. Порушувати закони можуть лише дурні. А робити все, щоб не порушувати закони, можуть розумні люди…

   Я вважаю себе розумним (виділено Г. М.)

   Ви… були обличчям певного бренду… – славнозвісних «золотих пірамідок Ю-Шинсе». Можете пояснити людям, що це за товар?

   …Я брав участь в рекламній кампанії медичного приладу (!) «Золота піраміда», в якого була ліцензія МОЗ (нижче у п. 2 це спростовано – Г. М.), патенти і більш ніж 2 роки клінічних випробування в лікарнях міста Києва та інших міст. Тобто я брав участь в рекламуванні медичного приладу, який є законним, і який розроблявся під керівництвом МОЗ.

   …Я просто хочу зрозуміти, як він працює?

   …Це вам треба брати спеціальні… Я ж не можу розповідати, як працює. Його і одягали на голову, тримали так певний час (виділено Г. М.). Тому що піраміда – це енергія форми. У всьому світі відомо, що вона має лікувальні властивості. Тому я як громадянин, як людина, якій це не заборонено, рекламував медичний прилад, який мав всі необхідні документи МОЗ. Тому усі питання, які мені ставлять з цього приводу, я кажу: йдіть до МОЗ і запитайте, чи це було законно, чи ні? Вам відповідь дадуть .

   Мені просто цікаво, чи ви самі вірили в те, що ви говорите?

   Абсолютно!..

   Я ніколи не буду брати участь в якихось рекламних чи в інших кампаніях, якщо я не буду вірити в те, що я кажу.

   Просто, я щойно запитав, як воно працює, а ви кажете: ну, йдіть до спеціалістів. Ви вірили, але не знали, як воно працює?

   Я знав, як воно працює. Ну, натягати на голову можна його.

   Натягнути піраміду на голову – і як це впливає на стан організму?

   Слухайте, це впливає дуже добре. Ви хочете, щоб я вам зараз розповідав?

   Простими словами.

   Простими словами. Це лікує багато хвороб і взагалі дає організму можливість тиск покращити, якщо він зашкалює, і так далі (виділено Г. М.). Це дуже класний прилад! Дуже класний! І я в нього вірю абсолютно!

   Це залежить від форми?

   Є енергія форми, так.

   Були в радянський період пакети молока у формі пірамід – вони теж можуть якось впливати? Вони ж пірамідальної форми? Є якась відмінність?

   Я вам хочу сказати, що ви мене спитали про медичний прилад «Золота піраміда». Я вам ще хочу повторити, що медичний прилад «Золота піраміда» є лікувальним. Він має ліцензію МОЗ...

   Я рекламував «Золоту піраміду». Підкреслюю, рекламував свідомо…, бо вважаю це геніальним винаходом. І все. І крапка (виділено Г. М.). Про що тут ще можна розмовляти?

   Читайте продовження статті – Ч. 3.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте