Це – не французи, а московитські с…аколизи-підлабузи, або Російські гроші перемагають французькі цінності! Ч. 2

   Читайте початок статті.

                                                  З чого ж почалася уся ця катавасія із

                                                  російським «шампанським» вином?

   Почалася ж вона ще 14 липня 2017 року, коли у ГД ФС РФ було внесено законопроект № 226620-7 «О внесении изменений в Федеральный закон «О государственном регулировании производства и оборота этилового спирта, алкогольной и спиртосодержащей продукции и об ограничении потребления (распития) алкогольной продукции» и отдельные законодательные акты Российской Федерации», котрий Госдума прийняла 16 червня 2021 року, а 17 червня 2021 року він поступив до СФ ФС РФ та був одобрєн Совєтом Фєдєраціі 23 червня 2021 року й підписаний Прєзідєнтом РФ і опублікований 2 липня 2021 року, що на виході дало Федеральный закон от 02.07.2021 № 345-ФЗ «О внесении изменений в Федеральный закон «О государственном регулировании производства и оборота этилового спирта, алкогольной и спиртосодержащей продукции и об ограничении потребления (распития) алкогольной продукции» и отдельные законодательные акты Российской Федерации».

   Після цього французи начебто почали протестувати: «Дистрибуційний підрозділ виробника преміальних алкогольних напоїв Moёt Hennessy (Moёt & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot…) направив російським партнерам лист, в якому повідомив, що компанія тимчасово припиняє відвантаження асортименту шампанських вин для всіх покупців РФ. Припинення поставок шампанських вин, як пояснюється в документі, пов'язане з поправками в 171-ФЗ «Про регулювання алкогольної продукції»…

   Поправки уточнюють визначення і вносять додаткові вимоги для виноробної продукції. Зокрема, вони виключають використання поняття «шампанське», дозволяючи застосовувати його лише щодо «російського шампанського», виробленого на території Росії. «І зобов'язують виробників шампанських вин з французького регіону Шампань перейменувати їх продукцію в «ігристе вино», – пояснюється в листі Moёt Hennessy (виділено Г. М.).

   Зміни в законодавстві вимагають від компанії пересертифікації шампанських вин для зміни категорії на ігристе вино і зміни маркування продукції. Як повідомляє компанія, мезони (виробники шампанського) «не підтвердили готовність змінити категорію шампанських вин для російського ринку» («ЄП»: «В РФ заборонили називати шампанським ігристе вино з Шампані», 3 липня 2021 року).

   А вебсайт «ВВС News Україна» теж 3 липня 2021 року своєю інформацією «Путін заборонив неросійське шампанське. Moёt Hennessy зупинив поставки» повідомив: «Шампанське Moët & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot виробляється найбільшим у світі виробником товарів класу люкс – компанією LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, яка належить 72-річному французькому мільярдеру Бернару Арно. У 2017 році Президент Росії Володимир Путін нагородив його медаллю Пушкіна за «укріплення дружби між народами» (як бачимо, РоССія/Путін плюють на Бернара Арно й дружбу між народами – Г. М.).

   …загалом в Росію завозять приблизно 50 млн літрів імпортних ігристих та шампанських вин в рік, з них 13% – шампанське з Франції. Про це каже виданню директор Центру досліджень федерального і регіональних ринків алкоголю Вадим Дробиз. Частка Moët Hennessy серед імпорту складає менш як 2%. Менш як 1 млн росіян споживає продукцію цієї компанії (виділено Г. М.). Дробиз оцінює щорічні поставки компанії в Росію у 600 000 – 800 000 літрів на суму до $20 млн.

   Президент Союзу виноробів Росії Леонід Попович вже звинуватив французьку компанію Moët Hennessy у шантажі… Він стверджує, що інші імпортери невдоволення новим російським законом не висловлювали (шановні читачі, оцініть безпардонність, хамство й цинізм Поповича щодо французів, коли у них РоССія відбирає їхнє ж і каже, що то вже не їхнє, а роССійскоє, та рабську поведінку інших імпортерів – виділення й примітка Г. М.)

   Російські можновладці та наближені до них підприємці в останні роки намагаються досягти успіхів у виноробстві. Для цього вони використовують, зокрема, і землі в анексованому Росією Криму (московити вкрали українське й також видають за своє, як і у випадку із французьким шампанським вином – виділення та примітка Г. М.).

   На цьому тлі також є місце для експериментів з назвами. Наприклад, у лютому 2021 року син Йосипа Кобзона Андрій подав заявку на реєстрацію товарного знаку «Вдова Кобзон», а також його варіанту французькою мовою «Veuve Kobzon»…

   Згідно з документацією Роспатенту, син співака планує використовувати бренд «Вдова Кобзон» для виготовлення алкогольної продукції: вина, бренді, горілки, лікеру, рому і саке. …вдова співака Неллі Кобзон не бачить в цій ідеї «нічого такого». «Син казав, що «Вдова Кліко» дуже поширене шампанське, відоме, ну ось», – розповіла вона».

   Але протест французів проти бєспрєдєла РоССіі відносно їхнього шампанського, як і позиція Франції у Н4, виявився гнилим та закінчився уже через одну добу: «Французька компанія LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) має намір виконувати на російському ринку підписане Путіним рішення, яке всупереч європейським правилам забороняє називати шампанським продукцію, вироблену в Шампані…

   Щоби відновити постачання продукції на російський ринок, компанія невдовзі змінить оформлення пляшок, що спрямовуються до РФ, назвавши ігристим вином вироблене нею шампанське.

   LVMH… визнала, що останні законодавчі зміни у РФ призвели до «дуже тимчасового призупинення постачань» до Росії (виділено Г. М.)» («ЄП»: «Виробник шампанського Moёt погодився називати його «ігристим» для постачання до РФ», 4 липня 2021 року).

   Свою гнилу позицію щодо чергових безцеремонних дій Московії продемонстрував і ЄС, одним із провідних членів котрого є Франція, хоча очікувати від нього більш жорстких дій не доводиться (мої дослідження «Західно-російські топтання по українських кістках, включаючи Страсбурзьку змову, продовжуються, або Януковичу – смерть і Кучмі – тюрма!» й «Європейський Союз вважає, що РоССія знищила коронавірус, але навіть це не врятувало його від публічно-показового приниження Московією! Що ж після цього робити Україні?» є цьому доказом), бо ж там правлять бал офіційні Берлін та Париж, заявивши про чергову свою стурбованість: «В ЄС висловили невдоволення новим російським законом, який всупереч європейським правилам забороняє називати шампанським продукцію, вироблену в Шампані. …про це заявила представниця Єврокомісії на щоденному брифінгу у Брюсселі.

   «Ми звісно ж знаємо про новий російський законопроєкт стосовно алкогольних і винних напоїв, і він матиме вплив на експорт вина. Ми будемо робити все необхідне, щоб виявити нашу незгоду і занепокоєність цим законом», – сказала вона.

   В ЄК при цьому кілька разів зазначили, що це ще не закон, а тільки його проєкт. При цьому Президент РФ вже підписав відповідний указ 2 липня.

   «Ми робитимемо все необхідне для захисту наших прав і зробимо потрібні кроки, якщо цей закон набуде чинності», – сказала представниця Єврокомісії…

   Варто зауважити, що на території ЄС й на переважній більшості держав європейського континенту, включаючи Україну, діє протилежне правило – шампанським можна називати лише продукцію вироблену в Шампані, оскільки це вважається захищеною географічною назвою. Цю вимогу у Європі досі не визнавали лише РФ та Білорусь (виділено Г. М.)» («ЄП»: «В ЄС виступили проти російського «закону про шампанське», 5 липня 2021 року).

   Хоча «група виробників французького шампанського обурилася новим російським законом, який всупереч європейським правилам забороняє називати «Шампанським» продукцію, вироблену в Шампані (виділено Г. М.)

   «Comite Champagne» (Комітет шампанського) заявив, що закликає дипломатів Франції та Європейського Союзу працювати над тим, щоб Росія змінила закон.

   Закон, підписаний Президентом Росії Владіміром Путіним…, вимагає від усіх виробників шампанського описувати свій продукт як ігристе вино на етикетці на тильній стороні пляшки…

   Термін «Шампанське» дозволено використовувати лише російським виробникам.

   …назва «Шампанське», що стосується регіону Шампань у Франції, має правовий захист у 120 країнах.

   «Комітет шампанського засмучує той факт, що це законодавство не гарантує, що російські споживачі мають чітку і прозору інформацію про походження та характеристики вина», – йдеться в заяві, яка додає, що закон підірвав два десятиліття переговорів між Росією та Європейським Союзом» («ЄП»: «Французькі виробники шампанського обурені новими російськими правилами», 5 липня 2021 року).

   Французи, ви вже так опростоволосилися, що обурюйтеся й засмучуйтеся і далі…

   «За останні роки Росія вже привчила до того, що вона існує зовсім в іншій реальності, ніж інший світ, і що у цій «альтернативній реальності» чорне виглядає білим. Попри це Москві знову вдалося усіх шокувати.

   …російський закон дозволяє називати шампанським навіть сумнівну продукцію, отриману методом прискореної шампанізації (сумнозвісна радянська технологія), проте накладає заборону вживати таку назву для класичної продукції з французької Шампані.

   На практиці це означає. що французький імпортер має право зберігати напис Champagne на головній етикетці, проте на технічній має описати свою продукцію як ігристе вино. Сама по собі ця вимога не є унікальною (шампанське і є ігристим вином, що вироблене у французькій провінції Шампань), якби не одне але – відповідно до нового закону, російська продукція може на обох етикетках позиціонувати себе як шампанське (виділено Г. М.).

   Алогічність цього закону така, що його зміст не береться захищати навіть речник Путіна Дмітрій Пєсков: у відповідь на запитання про те, чи не є така норма абсурдом, він заявив лише, що «закон ухвалений і його треба виконувати».

   Як відреагували на це у Франції? Офіційний Париж наразі мовчить, а обурення чути лише від (окремих – Г. М.) виробників.

   Втім, є ті, хто погодився «програти війну з росіянами», навіть не розпочинаючи її (виділено Г. М.). Французькій компанії Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), що виробляє продукцію ТМ Moët & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot та інших (належать до Luxury – лакшері – розкоші – Г. М.), виявилося достатньо двох неповних днів затримки постачань продукції, щоби погодитися на всі умови Росії. Компанія пообіцяла змінити технічні етикетки пляшок, що прямують до РФ, назвавши на них своє шампанське ігристим вином.

   Словом, «бабло перемогло добро».

   …Росія не збирається обмежуватися лише шампанським. Аналогічна норма вже ухвалена щодо коньяку… (виділено Г. М.)», – йдеться в статті «Не час пити шампанське: чи загрожує Росії новий торговий конфлікт з ЄС», оприлюдненій «ЄП» все того ж таки 5 липня 2021 року.

   Правда, «французькі винороби домоглися мораторію на виконання російського закону, який вимагає замість російської назви «Шампанське» використовувати ігристе вино…

   Міністр-делегат із питань зовнішньої торгівлі та економічної привабливості Франк Рістер повідомив, що французьке шампанське, вироблене в регіоні Шампань, зможе називатися шампанським у Росії та використати відповідне маркування кирилицею щонайменше до 31 грудня (французи, тіштеся, бо це ж – «серйозний здобуток» – виділення і примітка Г. М.)

   У Москві те, що Росія пішла на поступки Франції, офіційно не підтвердили. Проте, як зазначає економічне видання «Прайм» із посиланням на документи, уряд справді «відклав перевірки компаній» у галузі «класифікації виноробної продукції».

   Таким чином шампанське, вироблене в регіоні Шампань з відповідною назвою, не вилучатиметься з продажу, а «компанії не притягуватимуться до адміністративної відповідальності» («ЄП»: «У Франції домоглися мораторію на виконання російського закону про шампанське», 27 жовтня 2021 року).

   Й що ж викладене вище про французів і їхнє шампанське вино каже? Та ще раз каже лише одне: це – не французи, а московитські с…аколизи-підлабузи, або Російські гроші перемагають французькі цінності!

   Читайте продовження статті  Ч. 3.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте