Це – не французи, а московитські с…аколизи-підлабузи, або Російські гроші перемагають французькі цінності!

   Україна відсвяткувала своє перше 30-річчя, про що йдеться у моїй роботі «Україні після відновлення незалежності й державності – 30 років і буде ще 130 й буде ще 1030 і буде ще багато років…», ну, а далі – знову будні, приємні й неприємні новини…  

   Однією з таких неприємних звісток стала наступна: «Шампанське знову почало надходити в Росію з 15 вересня після того, як французькі виробники відмовилися від суперечки з Москвою з приводу використання назви напою…

   Група лобістів галузі, Міжпрофесійний комітет шампанського відмовилися від бойкоту, оголошеного в липні після підписаного Президентом Владіміром Путіним указу (насправді закону, про котрий ітиметься далі – Г. М.),  який обмежив використання російської назви «Шампанське» виключно ігристими винами російського виробництва.

   Указ, який очевидно був підписаний на користь Бориса Титова і Юрія Ковальчука, двох соратників Путіна з виноробними інтересами, змушує французьких виробників наклеювати на зворотну сторону пляшок російську етикетку, яка визначає вміст тільки як «ігристе вино» (виділено Г. М.).

   Акції «Абрау-Дюрсо», найбільшого виробника шампанського в Росії, який належить Титову, різко зросли після липневого указу. Ковальчук, близький до Президента олігарх, контролює кримського виробника шампанського «Новий світ».

   Незважаючи на обурення французів цього літа, «Moёt & Chandon», «Veuve Clicquot», «Dom Perignon» і інші бренди з регіону Шампань тепер називатимуть себе ігристим вином російською мовою, в той час як місцевий продукт, який в основному виробляється промисловим способом з використанням уприскуваного газу, буде маркований як «Шампанське».

   Французький комітет заявив, що хоче залагодити суперечку і не звертатися до Світової організації торгівлі. «Ми будемо підкорятися новому закону…», – сказав голова комітету Жан-Марі Барільєр.

   Він додав, що російський ринок, що становить всього 0,5% світових продажів шампанського, невеликий, але він важливий для престижу і ще й тому, що росіяни імпортували найдорожчі сорти (виділено Г. М.).

   Варто зауважити, що на території ЄС, на переважній більшості держав європейського континенту, включаючи Україну, діє протилежне правило – «Шампанським» можна називати лише продукцію вироблену в Шампані, оскільки це вважається захищеною географічною назвою. Цю вимогу у Європі досі не визнавали лише РФ та Білорусь» («ЄП»: «Виробники шампанського у Франції погодилися на вимогу РФ, називатимуть його «ігристим», 16 вересня 2019 року).

   Чому ж ця новина для України є неприємною? Та тому, що Франція входить до Нормандської четвірки (Н4) разом із Німеччиною, Україною й РоССієй – неефективного Нормандського формату переговорів (його слабкість я підкреслив своєю статтею «Росія аплодує!» ще в серпні 2015 року), який започаткував Мінський процес, котрі обидва займаються (треба відзначити, що займаються погано через абсолютно ворожу і неконструктивну щодо України позицію Московщини й гнилувато-слабку реакцію на таку поведінку Московського Кремля Німеччини та Франції: про це й інше можна дізнатися детальніше з моєї праці «Незалежна Україна? Маячня!») звільненням тимчасово окупованих РоССієй українських ОРДЛО, а зазначена угорі позиція французьких виноробів ще раз яскраво засвітила всю гнилість Франції у стосунках із бандитсько-терористичною Московією, яка розв’язала війну – війну майже в центрі Європи – проти України, окупувала частину української території – Крим, Севастополь і ОРДЛО, вбивши при цьому близько 15-ти тисяч українських жителів, й не збирається цю війну припиняти та звільнити тимчасово окуповані нею українські землі, а навпаки – погрожує ще й іншим європейським країнам, та після цього гонорові французи, якими вони подають себе у світі (про них і їхні французькі цінності йде мова в моєму матеріалі «Liberté, Égalité, Fraternité»), – це вже зовсім не такі французи та й взагалі не французи, а московитські с…аколизи-підлабузи!

   Читайте продовження статті  Ч. 2.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте