Україні після відновлення незалежності й державності – 30 років і буде ще 130 й буде ще 1030 і буде ще багато років… P. P. S.

   Читайте початок статті, P. S.

    А після виступу Президента України відбувся військовий парад. От, що про нього написали…

                                                                                 ІІ

   «Шоу «досягнення попередників», або Парад речових доказів. Що ми побачили на 30-річчя Незалежності?», – під такою назвою інтернет-ресурс «Військовий кур'єр України» 24 серпня 2021 року оприлюднив відповідну статтю, в якій зазначено: «Сьогоднішній парад (гаслом своєї президентської виборчої кампанії 2019 Пе, до котрого я ставлюся досить критично через зроблені ним чисельні помилки до та під час президентства, вказані мною у багатьох моїх попередніх роботах, але все одно вважаю, що він, як державний діяч, є набагато сильнішим за Зе, котрий ним ще й не став, обрав вислів «Армія! Мова! Віра!», а Зе тоді це все відкидав, будучи байдужим до всього українського, про що йдеться в моїй публікації «Зе чи Пе?» – Г. М.) – один з наймасштабніших за всі тридцять років відновлення незалежності України (хоча у 2019 році Зе займав абсолютно протилежну позицію, свідченням чому є мій дослідницький матеріал «Наболіле! До 28-ї річниці незалежності України…» – Г. М.). Заперечувати це безглуздо (може до «зелених» голів Зе-влади почало доходити, що українських воїнів треба шанувати, як каже моя вже цитована вище стаття «Слава захисникам України!» – Г. М.). Нинішні керівники держави, які прийшли у дві тисячі дев’ятнадцятому році до влади під гаслом «просто пєрєстать стрєлять» (в своїй аналітично-дослідницькій роботі «80 років тому… Берлін – Мюнхен – Москва – Ґлайвіц – Вєлунь… Що далі?» я писав: «1) невже хоч якась притомна українська (якщо вона дійсно українська за своєю сутністю, а не за місцем народження чи проживання!) людина може вважати, що сторона, котра не починала війну, може її сама закінчити та ще й на вигідних для себе умовах, коли протилежна сторона, котра почала цю війну, при чому по-воєнному сильніша, закінчувати її не хоче?!..; 3) за часів Пе 19 разів оголошувалося перемир’я…, але війна, розпочата РоССієй (Путіним), на жаль, не припиняється й досі, бо Путін не хоче її закінчувати, і українські люди продовжують гинути (вмирати), не дивлячись на припинення вогню ПреЗедентом» – Г. М.), через два роки почали розуміти просту тезу, що хто не хоче годувати та розбудовувати свою армію, будуть годувати чужу, і дуже постаралися, щоб організувати вражаюче шоу.

   Але яку техніку нам показали на Хрещатику? Перш за все, перелік техніки, яку ми побачили, демонструє, що попри численні «звинувачення» на адресу «попередників», в питаннях обороноздатності у Володимира Зеленського та його оточення власних досягнень у цій сфері просто немає. Усі зразки українського та закордонного озброєння, які ми побачили, отримані та розроблені в 2014 – 2019 роках – за часів каденції Порошенка (виділено Г. М.)

   Реактивна система залпового вогню (РСЗВ – Г. М.) «Вільха», мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК», БТР-4К (бронетранспортер – Г. М.), ПТРК «Стугна-П», ПТРК (протитанковий ракетний комплекс – Г. М.) «Javelin» (США – Г. М.), оперативно-тактичний ракетний комплекс «Сапсан», РЛС (радіолокаційна станція, радар – Г. М.) П-18 «Малахіт» – все це, м’яко кажучи, або зовсім не досягнення нинішніх очільників держави, або фінансуються та приймаються на озброєння під тиском суспільної думки, навіть швидше під спротивом нинішнього Міністра оборони та його «компетентних» кураторів з Офісу Президента (найперше Зе, котрий є Верховним Головнокомандувачем ЗСУ – Г. М.).

   Щоб не бути голослівними, швидко пройдемося по переліку:

   мобільний мінометний комплекс «Барс 8 ММК» – не експлуатується через численні дефекти… За два роки жодних робіт щодо усунення дефектів не проведено (виділено Г. М.);

   броньований автомобіль «Новатор» з ПТРК «Стугна-П» – фактично є масогабаритним макетом, а не зброєю. Не дивлячись на те, що проєкт не новий, за два роки Міністерство оборони та Генштаб не спромоглися підписати дозвіл на початок дослідно-конструкторських робіт. На озброєнні ці зразки не стоять і не можуть стояти (виділено Г. М.);

   152 мм гармата «Гіацинт-Б» – зразок модернізованої радянської гармати. Проблема тільки в одному – для неї нема снарядів, які намагаються закуповувати за кордоном, при тому що за два з половиною роки МО робить все для того, щоб зірвати вітчизняне виробництво снарядів цих калібрів, переважно розтягуючи строки держвипробувань (виділено Г. М.);

   РСЗВ «Вільха» – розробка часів Порошенка… в рамках програми «Ракетний щит». Випробування модернізованої установки «Вільха-М» штучно затягуються МО з незрозумілих мотивів (виділено Г. М.).

   Єдиним «новим зразком» великої техніки, яка з’явилася за часів Зеленського, можна назвати хіба що тягач «Татра» (виділено Г. М.). На ньому йшов ракетний комплекс берегової оборони «Нептун», який був розроблений та профінансований у 2014 – 2019 роках в рамках тієї ж концепції «Ракетний щит» (назва моєї аналітичної праці «Чим Україна лякає Північну Корею? Або Україна має законне право на володіння ядерною зброєю та відновлення ядерного статусу!» говорить сама за себе, де я з юридично-правової точки зору показую, що Україна може мати як власний ядерний так і ракетний, у розділі «P. S.», щит, а останній почав створювати саме Пе «Вільхою-М» й «Нептуном», і Україна тут дійсно має величезний потенціал, підтвердження чому надає моя фоторозповідь «Космонавтика, ракетна техніка вражає!» – Г. М.). Закупівля шасі «Татра» – єдине суттєве «покращення» комплексу «Нептун», яке ми побачили за останні два роки. При тому, що саме шасі не має суттєвих переваг над вітчизняними шасі КРАЗ, під які проєктувався цей комплекс (виділено Г. М.). Логіку МО можна зрозуміти. Адже кожне таке шасі коштує біля мільйона доларів, на відміну від приблизно 300 тисяч доларів вітчизняних аналогів. Трикратно збільшена ціна у три рази підвищила суму «відкату» для чиновників відповідно… Саме завдяки цій оборудці, замість 70 ракет для комплексу, за останні два роки буди профінансовані тільки 22 ракети. Тобто, чеське шасі «Татра», яке красиво пройшло парадом, коштувало Україні майже 50 ракет, що були б здатні потопити увесь Чорноморський флот РФ (назву мого дослідження «Чому ЧФ ВМФ СССР став російським, а не українським, та які ВМС ЗСУ потрібні Україні?» додатково розшифровувати не потрібно – виділення й примітка Г. М.).

   Але найсумніша іронія цього сьогоднішнього перформансу полягає у тому, що на параді широко представлені бойові автомобілі на платформі «Богдан» (виділено Г. М.). Їх присутність, вочевидь, підтверджує, успішне використання цих машин на фронті та їх якість попри справжню істерію тоді ще «опозиційних» ЗМІ, яку почали роздмухувати десь з 2018 року (на адресу Пе – Г. М.).

   Особливо цікаво було спостерігати за проходженням повз урядову трибуну санітарного автомобіля «Богдан-2251», бо саме в закупівлі цих машин сьогодні обвинувачують ексзаступника Міністра оборони часів Порошенка генерала Павловського. Режим Зеленського намагається ув’язнити його начебто за те, що ця техніка, поставлена до ЗСУ, виявилась неналежної якості!

   Але й це ще не все. У рамках воєнно-морського параду в Одесі морем пройдуть бойові катери «Гюрза-М», проєкту «Кентавр», які виготовляються на заводі «Кузня на Рибальському» (колишня власність Пе – Г. М.). І яка теж, відповідно до підозри ДБР, є «неналежною».

   Склалася шизофренічна ситуація, коли Києвом та Одесою фактично пройшов парад «РЕЧОВИХ ДОКАЗІВ» слідства ДБР (моя публікація «Трубі – труба!» розповідає про цей «орган» – Г. М.). Адже вся військова продукція «Богдана» та «Кузні» наразі має статус доказів у «слідстві» (виділено Г. М.)

   Не можна також не згадати протиповітряний комплекс 9К330 «Тор», який продемонстрували суспільству та Президенту як «штатну техніку» ЗСУ (виділено Г. М.). Тут треба додатково пояснити цю проблему.

   Десь рік тому росіяни випустили нову модифікацію свого розвідувального безпілотника «Орлан-М», який став недосяжним до наших ПЗРК  (переносний зенітно-ракетний комплекс – Г. М.). Останні точні мінометні удари противника по пунктах управління вглибині бойових порядків ООС (операції Об’єднаних сил – Г. М.)  – саме результат того, що ці російські безпілотники літають безкарно, як у себе вдома… Збити цього «птаха» можна тільки такими засобами ППО як «Бук» (його тактико-технічні характеристики (ТТХ) можна дізнатися із моєї статті «Доступ к тєлу продолжаєтся…» – Г. М.)  або «Тор» (виділено Г. М.). Використовувати потужні «Буки» (на параді вони теж пройшли) дуже дорого, такі ракети нам знадобляться в тому випадку, якщо почнеться повномасштабна війна. Нові «Орлани» – це за ТТХ «здобич» саме (зенітних ракетних – Г. М.) комплексів (ЗРК на гусеничному шасі, себто СЗРК – Г. М.) «Тор».

   Але «Тори» на сьогодні на озброєнні ЗСУ не стоять! Виведені вони були зі складу Збройних сил ще до 2014 року (виділено Г. М.), командування ЗСУ та воєнно-політичне курівництво країни, розуміючи загрози, планувало їх повернення. Але після відставки генерала Муженка та Міністра Полторака про це просто «забули». Яким місцем думав Міністр Андрій Таран, демонструючи на параді цю машину Зеленському, котрий всю свою піар-кампанію вибудовує на політиці «не припущення бойових втрат», залишається хіба що гадати (виділено Г. М.)

   Ну і звісно, коли ми говоримо про нові зразки техніки, закуплені для армії за час «каденції Зе», не можна обійти дві спроби Міністра оборони приймати парад на спеціально закуплених «членовозах». Спочатку це буди європейські лімузини, надалі, після того, як справа отримала розголос, «командно-штабні машини» з відкритим дахом (Sic!), на які було витрачені шалені 18 мільйонів гривень. Річ у тому, що ці «парадно-бойові» членовози-кабріолети є фактично перефарбованими в хакі версіями цивільних машин Iveco – всесвітньо відомого виробника фур. В останній момент Таран взагалі вирішив не ризикувати та своїм вольовим рішенням скасовував об’їзд військ…

   Якщо проаналізувати загалом присутні на параді зразки техніки, можна рішуче зробити висновок – Міністр оборони Таран, утримуючись з останніх сил за свою посаду, намагався створити для Зеленського та суспільства справжні «потьомкінскіє дєрєвні». Міністр Таран… – гарний символ регресу обороноздатності, який ми спостерігаємо за два останніх роки (моє дослідження «Пряма чи крива збройна агресія РоССіі проти України, або Ось – й ще один з результатів того, що дебіли обирають ідіотів!»  це підтверджує: як щодо Міністра, хоча заради справедливості треба сказати, що Андрій Таран обійняв цей пост не в 2019 році, а 4 березня 2020 року – якраз на свій день народження у віці 65 років, так і окремих його заступників – примітка та виділення Г. М.). Попри те, що останні два-три тижні, після відставки одіозного Хомчака та його креатур, ЗСУ почали розправляти плечі, парадні зусилля постсовкового Міністра яскраво демонструють ті проблеми, які Зеленський та його оточення зобов’язані вирішити найближчим часом. Якщо звісно не хочуть, щоб для них цей парад став останнім…».

   Але проблеми на цьому не закінчилися!

                                                                                 ІІІ

   Невтішним святкування  у Києві  Дня Незалежності України 24 серпня 2021 року виявилося і в Яни Клочкової: «Поздравляю Нашу прекрасную Украину с праздником!

   Я люблю нашу страну и наших людей! Желаю своей стране правителей достойных её Народа! Украина уже взрослая, 30 лет, так что пора!

   В такие даты, как сегодня, в 30-летие Дня Независимости Украины, я хочу обратить внимание на важность участия и присутствия на официальном уровне олимпийских чемпионов и именитых спортсменов Украины. Тех, кто на международной арене прославлял нашу страну, кто своим трудом добивался повышения имиджа Украины.

   Каждый год, независимо от того, где нахожусь, я приезжаю в Киев отметить праздник нашей страны. Для меня это важно! Каждый раз меня приглашали на празднование и я была рада разделить этот день вместе с теми людьми, которые также, как и я, когда-то прославили нашу страну на международной арене. Последние два года этого почему-то не происходит. Может мои медали и медали многих других спортсменов потускнели?

   Ладно меня, самую титулованную спортсменку Украины и четырехкратную олимпийскую чемпионку (Героя України – Г. М.), не пригласили ни на проводы национальной сборной на олимпиаду в Токио, ни на парад к 30-й годовщине независимости Украины, но  поступая так с многими именитыми спортсменами Украины СТРАНА ТЕРЯЕТ СВОИХ ЧЕМПИОНОВ!

   Много украинских олимпийских чемпионов и спортсменов, не имея возможности быть полезными, постепенно покидают Украину и представляют интересы уже других стран. Главная причина, по которой это происходит, в нашем государстве не считают необходимым привлекать наших спорсменов к участию в важных событиях, к разработке различных спортивных программ, не привлекают в качестве советников и помощников. Туда, где этот опыт может быть полезен и важен для страны (у моєму матеріалі «І знову – прикрість!» вже піднімалися проблеми олімпійських видів спорту України – Г. М.).

   Чтобы Украина не теряла своих чемпионов, мы должны научиться понимать, что чиновники в нашей стране временны, а олимпийские чемпионы и выдающиеся спортсмены навсегда! (виділено Г. М.)» (Facebook: Яна Клочкова, 24 серпня 2021 року).

                                                                                ІV

   Власними київськими враженнями про святкування 30-го Дня Незалежності України поділився і головний редактор інтернет-видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов у своїй статті «8 впечатлений от парада на День Независимости и Марша защитников Украины»:  

   «1. Мы оторвались от России навсегда (виділено Г. М.). У нас большие проблемы с государством и организацией, но уровень общественного развития – на порядок выше. Украинцы любят свою страну не из-под палки ОМОНа (Отряд міліціі особого назначєнія, що був створений перед розвалом СССР і продовжує існувати в Бєларусі та під назвою «Отряд мобільний особого назначєнія» у РоССіі – Г. М.), это искренний порыв, это национальное самосознание. Те чувства, которые вызвало участие в этом празднике, невозможно сравнить ни с чем, это невероятный заряд энергии. Спасибо всем вам, дорогие сограждане, за это невероятное чувство – это настоящая Независимость и Свобода.

   2. Офис Президента организовал торжественную часть на хорошем уровне. Можно высказать много замечаний, но в целом смотрелось достойно. Меня больше всего впечатлило награждение званием «Герой Украины» полковника Евгения Сидоренко, одного из настоящих героев боев под Иловайском, представление на которого было подписано Генштабом и Министром обороны еще в сентябре 2014-го, но 7 лет пролежало без движения на Банковой. Справедливость наконец восторжествовала.

   Да, хотелось бы более резких слов и смыслов Зеленского против России, хотелось оглашения каких-то обязательств по военной реформе, оценок «перемирия» и слов о том, что делать дальше, но любой прогресс стоит поддерживать.

   3. Беспрецедентное участие авиации (її красоту демонструє моє фотоесе «Льотчики «малюють»!» – Г. М.)  НАТО в параде – это во многом прорывная для Украины инициатива. Впервые в небе над Киевом пролетели 4 польских истребителя F-16 и 2 британских истребителя «Тайфун» прошли в одном строю с 4 украинскими «МИГ-29». F-16 и «Тайфуны» имеют огромное преимущество над всеми типами российских истребителей, включая новейшие «Су-35» и «Су-57» (виділено Г. М.), за счет современных радаров с активной фазированной антенной решеткой и более эффективных и дальнобойных ракет воздушного боя «AIM-120C-7» и «С-8».

   Истребители НАТО над Киевом – это демонстрация, прежде всего, для России. Если Путин посмеет начать агрессию с воздуха в расчете на слабую украинскую авиацию и ПВО, то истребители НАТО способны быстро устроить бесполетную для россиян зону, так же, как НАТО закрыло небо для российских самолетов над северной Сирией (виділено Г.

          

М.). На фото – пилот польского F-16, принимающий участие в параде над Киевом (ця світлина була оприлюднена 24 серпня 2021 року Міністерством національної оборони Польщі у Twitter: Ministerstwo Obrony Narodowej: «Dziś w Kijów z okazji 30. rocznicy niepodległości Ukraina odbyła się defilada wojskowa. W defiladzie lotniczej brały udział polskie myśliwce F-16»/«Сьогодні в Києві з нагоди 30-ї річниці незалежності Україна відбула військовий парад. У повітряному параді взяли участь польські винищувачі F-16»; для довідки: General Dynamics F-16 Fighting Falcon/«Бойовий сокіл» – розроблений США багатофункціональний наймасовіший легкий винищувач, котрий і далі виготовляється на експорт; а моя ж фоторозповідь «Авіація чарує!» справді показує її чарівність, яка, згідно ще однієї моєї подібної оповіді «Літуни заворожують!», проявляється за допомогою Всевишнього – Г. М.).

   4. Беспрецедентное количество украинцев, которые приняли участие в мероприятиях в День Независимости в центре Киева. Буквально яблоку негде было упасть в центре – целое море людей, от края до края Крещатика, куда только достает взгляд – вышиванки, национальные цвета, флаги (виділено Г. М.). Причем добрая половина пришедших так и не смогла удобно посмотреть парад, видеотрансляция была гораздо удобней, потому что на тротуарах, на оградах, балконах и деревьях не было свободного места. Но люди не ломились в первый ряд, а пришли на парад, чтобы просто ощутить единение и национальный подъем, поведение украинцев было просто восхитительным. Полиция не мешала, и ее было много только вокруг официальной фан-зоны, люди сами себе обеспечили порядок.

   5. Парад получился самый большой в истории Украины. 32 парадные «коробки» – ВСУ, СБУ, Нацгвардия, Нацполиция, Госпогранслужба, Госслужба по чрезвычайным ситуациям (виділено Г. М.). Это было очень сложное мероприятие – много боевой техники пришло с заводов прямо на парад, много экипажей были сборными, из разных подразделений. Проблем было много, но все получилось. О самих проблемах напишу позднее.

   6. Марш защитников Украины также превзошел воображение. Несмотря на жару, после военного парада десятки тысяч людей с Крещатика не ушли. В парке Шевченко сформировалась гигантская колонна в 64 группы с представителями 42 общественных организаций для участия в марше. И от бульвара Шевченко до Майдана с обеих сторон дороги выстроились киевляне, чтобы поприветствовать участников Марша. Колонна шла более двух часов непрерывным потоком. На марше полиция была представлена совсем малозаметным числом «полиции диалога» – за порядком на марше следили сами люди, и огромные массы людей передвигались просто идеально и без малейших проблем. Это не Россия и никогда не будет Россией, украинцы вышли на куда более высокий уровень общественного развития…

   7. Количество делегаций дружественных стран на 30-летнем юбилее также было самым большим. В 2017 году участие в параде принял Министр обороны США Джеймс Мэттис, сегодня США представляла Министр энергетики (виділено Г. М.). На марше защитников Украины очень большую поддержку киевлян вызвала колонна патриотов Беларуси, которые получили много аплодисментов своими энергичными речевками против Путина и Лукашенко (про них обох ідеться у моєму дослідницькому матеріалі «Не ваше собаче діло!» – Г. М.).

   8. Речевка «Путин –… уйло!» благодаря истерике российской пропаганды стала просто неофициальным паролем и парада, и Марша. На Марше защитников Путина постоянно вспоминали все колонны, Путин был самым часто упоминаемым в словесных речевках политиком (моя публікація «Московітскій дружбан – собача людина чи людина-собака, або Homo putinus» подає його портрет – примітка та виділення Г. М.)» («Цензор.Нет», 25 серпня 2021 року).

   Читайте закінчення статті  P. P. P. S.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте