Отаке воно «нове» обличчя нової влади Зе?! P. P. S.

   Читайте початок статті, P. S.

  18. «Приводом для звільнення Романа Безсмертного з посади представника України у Тристоронній контактній групі стала його заява про необхідність призупинити участь України у ТСК після загибелі 4 військових на Донбасі (виділено Г. М.). Таку думку в коментарі «Gazeta.ua» висловив політолог Володимир Фесенко.

   «Заява була не погоджена Президентом, керівництвом делегації. Це була особиста думка, яка пішла в дисонанс з позицією делегації та керівництвом країни, – і стала приводом для звільнення», – каже він…

   «Якщо ти член команди, член перемовної групи, а не політик, то перш, ніж публічно висловлювати свою думку, маєш представити свою позицію керівнику делегації, Президенту. А після того, якщо є незгода з позицією, то можеш вийти з групи та робити заяву… На особисту думку, як і будь-яка людина, він має право. Але на публічне висловлення своєї думки як член перемовної групи – ні», – пояснює політолог.

   «Роман Петрович   політик. Він звик робити політичні заяви» (виділено Г. М.), – додає він.

   За Петра Порошенка Безсмертний пішов з Тристоронньої групи за тієї ж причини – мав власну думку.

   «Дипломат виконує розпорядження або МЗС, або Президента. А політик діє самостійно. От Безсмертний діяв самостійно і пішов з посади».

   Призначення Безсмертного на посаду перемовника без урахування його «політичної» специфіки Фесенко називає помилкою з боку команди Президента Зеленського», – повідомило 13 серпня 2019 року Інтернет-видання «Gazeta.ua» своїм дописом «Безсмертний поплатився за заяву про паузу України в «Мінську» – політолог».

   19. «В ефірі «5 каналу» в програмі «Інформаційний вечір» Роман Безсмертний… прокоментував ситуацію із обстрілом Павлополя.

   «У мене таке враження, що біля Президента нема жодної людини, яка здатна подивитися, що могло трапитися 6 серпня. Я намагався їм пояснити (виділено Г. М.). Не випадково в 10:20 вперше за всю історію обстріл відбувається в денний час, коли діють спостерігачі СММ ОБСЄ, коли включені камери, коли на місці обстрілу знаходиться безпілотник, які контролюють ситуацію. У 13:20 відбувається перехід в Станицю Луганську Дейнего і Кобцевої (відповідно «міністр закордонних справ» та «омбудсмен» – «уповноважений з прав людини» «ЛНР» перейшли з окупованої РоССієй на контрольовану Києвом територію – Г. М.), в 14:20 заява Пушиліна («лідера» «ДНР» про обстріл українськими військами школи в окупованій Московією Горлівці – Г. М.), в 15:20 – заява ЗМІ в Росії. Вам не здається, що це сценарій?» – сказав Безсмертний. 

   «…Той хто не розуміє, що насправді відбулося 6 серпня, він або ідіот, або дурень. Я намагався їм пояснити, що вам влаштували пастку. Ви лізете в цей капкан. Тому зупиніться. І друге – коли запроваджувався «режим тиші», в ньому є позиція про відповідальність. Треба було зупинити Мінський процес і поки ті, хто застосував зброю в районі Павлополя не були покарані, ніяких кроків далі не робити. Тоді було б зрозуміло, що Україна має позицію. А оце теляче слюнявство, яке проявляється з українського боку, воно приводить до того, що нас просто ігнорують у цій позиції» (виділено Г. М.), – сказав Безсмерний.

   Він також сказав: «…Реакція повинна бути жорсткою. Нам це дозволяє робити міжнародне законодавство. А ми тільки щось трапилося, телефонуємо то в Берлін, то тепер уМоскву. Ну невже не зрозуміло, що з цією позицією ми доведемо до гарячого накалу ситуацію на фронті у військах? Ми й так їх уже посадили в окопи. По-друге, управління армією – це відповідальність Верховного Головнокомандувача.  Боягузтво, яке демонструють наші Верховні Головнокомандувачі, спочатку приводить до того, що вони не розуміють, що відбувається, а потім ми втрачаємо десятки тисяч людей. То висновки ж треба робити відповідним чином…».

   Безсмертний також додав, що нам потрібно думати й про інші формати, крім Мінського процесу… Крім того, зазначив, що на його думку і Мінський  (процес – Г. М.), і Нормандський формат має супроводжуватися громадяським виміром, тобто громадськість повинна бути в курсі, що саме обговорюється під час цих перемовин» (виділено Г. М.), – було повідомлено в інформації «Через оце теляче слюнявство нас просто ігнорують»: Безсмертний про реакцію нової влади на ворожий обстріл Павлополя» за 13 серпня 2019 року на веб-сайті «5.ua».

   20. Блогер, волонтер Юрій Касьянов пише: «Пропаганда это такая хитрая вещь, когда вроде бы правильными словами, и даже фактами, опровергается суть и здравый смысл в оценке происходящего. Тогда белое становится чёрным, а чёрное – белым.

   Ну, смотрите. Как только Бессмертного 36 дней назначили в «Минск», провластные комментаторы и политологи утверждали, что это назначение поможет Украине закончить войну если не позором, то хотя бы не очевидным поражением. Теперь те же политологи и умники-блогеры, комментирующие всё подряд, взахлёб орут, что Бессмертный – никто, что он, мол, был в услужении у Кучмы, ни в чём и никак себя не проявил, и тут посмел критиковать божественного руководителя (тут варто ще раз перечитати п. 18 зі словами Фесенка – Г. М.).

   Звучит убедительно. Только суть ускользает… А суть простая – 8 погибших солдат за время «перемирия», тупик в Минском процессе, отсутствие хоть какой-то вменяемой позиции новых властей Украины в вопросе войны и мира, и ошибочная убеждённость Зеленского в том, что он, дескать, сможет договориться с Путиным (виділено Г. М.). Об этом и говорит Бессмертный в своём интервью: «Он (Зе – Г. М.) выглядит сейчас в этом противостоянии как мышь, которая доверилась коту. Этот кот поиграет с мышью, а потом ее накажет за это».

   И, кстати, сам Кучма, за сотрудничество с которым ругают теперь Бессмертного, сейчас работает на Зеленского. А кем были в прошлой жизни Андрей Богдан, братья Шефир, и сам Зеленский – вообще неудобно вспоминать. Это к вопросу убедительности тезисов пропаганды, которая сегодня мешает с дерьмом Бессмертного, а завтра легко уничтожит имидж самого Зеленского, если этого захочет Игорь Валерьевич (Ко – Г. М.)...» (Інтернет-портал «Цензор.Нет», розділ «Блоги»: «Гора родила мышь», 14 серпня 2019 року).

   21. 15 серпня 2019 року Інтернет-ресурс «Главком» опублікував інтерв’ю «Роман Безсмертний: якілька разів заперечив Зеленському: «Пане Президенте, я не довіряю росіянам», де є його наступні слова: «Романе Петровичу, чому вас звільнили через 36 днів після призначення у Тристоронню контактну групу?
   Думаю, що за мою публічну позицію, хоча я висловлювався коректно. Вважав за потрібне висловлюватися щодо дій нової влади тому, що молоді люди, які прийшли до влади, Президент і його оточення, не мають досвіду, не мають відповідного рівня підготовки.  Я говорив про це, у тому числі, у соцмережах, бо не завжди встигаєш додзвонитися, прийти на нарадуАле, безумовно, до ухваленого главою держави рішення призвели мої висловлювання і щодо ситуації, яка сталась поблизу Павлополя, і щодо ситуації, пов`язаної з питанням телевізійних квот, української мови. Врешті-решт це була хоч непряма, але дискусія з Президентом і з його оточенням. Думаю, вона зіграла ключову роль (виділено Г. М.).
   Наша зустріч з Президентом показала, що він потребує об’єктивної інформації. Тому я казав, як треба робити, а не критикував. Якщо ви порівняєте висловлювання Президента і мої, вони розходяться, але вони не є конфронтуючі, це правда.
   Скільки у вас було зустрічей з главою держави?
   Одна. Через кілька днів після призначення.
   Яке враження у вас склалося від цього спілкування?
   В нього є бажання розібратися у цьому. Ми зустрілися, привіталися, він подякував за те, що я разом працюю в команді. Я відповів, що також радий нагоді працювати у напрямку, який добре знаю. Протягом зустрічі я декілька разів заперечив: пане Президенте, я не довіряю росіянам (виділено Г. М.).
   На що саме прозвучало це заперечення?
   Йшла просто розмова, не було чогось конкретного. Це була наша перша і, як виявилось, єдина зустріч. Він висловлював свою думку, я висловлював свою. У нього явно було бажання сформулювати відповідь на питання миру і війни, досягнути бажаного результату. Я йому сказав про те, що акцент треба робити на соціально-гуманітарну сферу у Мінських переговорах. Тут ми повністю сходимося в позиціях. Дуже коректна, ділова розмова була: обговорювали деякі питання тактики на переговорах у Мінську, які планувались згодом. У зв`язку з тим, що статус учасників нашої переговорної групи неврегульований, я попросив, аби він дав мені «добро» підготувати доручення, відповідний указ задля цього врегулювання. Він доручив (виділено Г. М.).
   То яка доля цього указу зараз?
  Він підготовлений, завізований, я його представив Секретарю РНБО, Керівнику Офісу Президента, погодив з представниками всіх підгруп у Тристоронній групі… і днями мав його презентувати Леоніду Кучмі для того, аби офіційно потім подавати Президенту на розгляд…. Всі зауваження, які були, я врахував…

   Я в Мінську казав якраз про те, що наша децентралізація пропонує громадам більше повноважень, ніж ви  («ДНР», «ЛНР» – Г. М.)  просите (виділено Г. М.).

   Коли ви повернулися у Мінській формат  (не формат, а процес Нормандського формату – Г. М.), що побачили, наскільки зрушилась ситуація в порівнянні з 2016 роком?
   Перші два тижні я витратив на те, аби переглянути всі рішення, нормативні, підзаконні, відомчі акти, які були прийняті, і побачив, що не знаю, хто водив тою рукою і хто керував тими думками, які завели ситуацію в глухий кут, це тупик. Так би я охарактеризував нинішній Мінський процес (а хто очолював українську делегацію в ньому – ТКГ? Кучма, який так «ефективно» працював та надсилав «правильні» сигнали керівництву держави, що, зрештою, завів ситуацію у глухий кут – виділення та примітка Г. М.).
   Аби вийти з тупика, Президент довірив вам роботу у Тристоронній групі. Можливо, він це зробив через брак кадрів. А коли ви почали коментувати його рішення публічно, йому це не сподобалося і він вас звільнив. Справа постраждала?
   Моя думка від початку появи у цьому процесі була така: позиція України має бути жорсткою, але конструктивною. Зараз вона не є ані жорсткою, ані конструктивною (виділено Г. М.)

   Ви спілкувалися з Леонідом Кучмою після свого звільнення?
   Ми спілкувалися за декілька хвилин до того, як у ЗМІ з`явилася ця інформація. Думаю, що зустрінемося найближчими днями… Маю передати йому проект указу.

   Він дуже добре розуміє рівень моєї підготовки тому, що не перебуваючи у Мінському процесі, він телефонував мені і казав: «Я  тебе дуже прошу, допоможи тут розібратися, тут розібратися…» тощо (виділено Г. М.)…   

   Наскільки єдиною є українська команда у Мінській переговорній групі?
  Ніякої команди не існує (Жах! Жах! Жах! Ось як «продуктивно» Кучма  представляв Україну в ТКГ – у Мінському процесі – виділення й примітка Г. М.). Справа в тому, що головною метою підготовки указу, про який я говорив вище, і було сформувати делегацію. Є представник Тристоронньої групи Леонід Данилович Кучма – це щось одне. А є представники в підгрупах – це щось друге. Координація між ними зруйнована (виділено Г. М.). Умовно кажучи, на безпековій гуманітарній групі йдуть переговори, тоді я прошу колег: «Дайте мені сигнал стосовно тактики, коли там іде якесь рішення, щоб я знав, що відповідати і відповідно діяв». А у відповідь жодної реакції. Ніякої комунікації не було з того часу, коли я вийшов з процесу попереднього разу, у 2016 році. Були лише окремі поодинокі рідкісні зустрічі наших представників у контактній групі між собою і все. Конче потрібна координація між ними і органами влади, реалізація рішень на місці тощо (виділено Г. М.).
   Що заважає членам Тристоронньої групи від України зустрітися разом, окреслити якісь базові речі, спільну поведінку на переговорах?

   Ну от що означає формальний статус членів ТКГ для голови Служби зовнішньої розвідки, для Головного управління розвідки Міноборони, наприклад?  Вони просто не можуть надавати інформацію, адже робота передбачає оперування закритою інформацією (виділено Г. М.). А ти ідеш на переговори, а тобі якусь важливу цифру не можуть назвати, надати дані, бо ти ніхто. От ми говоримо про звільнення людей. А людина, яка займається цим питанням у групі і від імені держави представляє Україну у Мінську, не знає ані про те, де ці люди утримуються, ані про те, як іде процес правової очистки. Згадайте, як не одразу членів Тристоронньої контактної групи пропускали до Мінська, затримували на кордоні. Люди не мають навіть дипломатичних паспортів. Все через відсутність статусу (виділено Г. М.).
  Чи слід змінювати персональний склад делегатів, які від України працюють у Тристоронній контактній групі?
   Ці люди заручники відсутності у них статусу, відсутності інституційної моделі їхнього супроводу.
   6 серпня (…трагедія під Павлополем, про котру йдеться вище в пунктах 3 – 12, коли російські окупанти вбили чотирьох українських морських піхотинців – Г. М.) показало, що Україна, як держава в інституційному плані не готова до того, щоб протистояти агресії Росії. І я вже криком кричав 7 серпня – публічно висловив свою думку. Я не знаю, що нас врятувало 6 числа від початку повномасштабних дій. Може, боже провидіння. Є важлива річ, яку ми недооцінюємо, – це так звана громадська складова всіх цих речей. Ми чомусь у Мінському процесі прив’язуємося до російського стилю зовнішньої політики і дипломатії. Ми не розуміємо, що Росія і російська влада – це дві різні речі. Натомість українська влада і українське суспільство мають бути єдиними (виділено Г. М.)

   Чому мене зачепило це звільнення? Тому, що я знайшов відповідь на це питання, питання про те, як поновити цей діалог з іншою стороною.
   Але хіба Президент Зеленський собі ворог, щоби відмовлятися від таких рішень?
   Розумієте, я дуже часто бачив, як доносять Президенту інформацію.
   Як? Можна конкретніше?
   Якщо ви також хочете знати, послухайте плівки Мельниченка. Якщо ви не вірите в те, що я зараз сказав – почитайте Рузвельта (Франклін Делано Рузвельт – Президент США з 4 березня 1933 по 12 квітня 1945 року, був обраний чотири рази, одна каденція складає 4 роки: 24 березня 1947 року Конгрес США прийняв 22-у поправку до Конституції США, а набула вона чинності 27 лютого 1951 року після її ратифікації законодавчими органами 3/4 федеральних Штатів, котрою встановлено, що ніхто не може бути обраний Президентом США більше, ніж двічі – Г. М.). Колись у нього запитали: «Де ви взяли цього пройдисвіта (Гаррі – Г. М.) Гопкінса (Міністр (торгівлі з 1938 по 1940 роки – Г. М.) в уряді (Адміністрації: Президент США сам її, себто уряд, очолює – Г. М.) Франкліна Рузвельта. Гопкінс, як представник американського уряду і особисто Президента Рузвельта (від липня 1941 року – Г. М.), неодноразово відвідував Москву, де вів переговори зі Сталіним, Молотовим та іншими радянськими керівниками під час Другої світової війни)?». На що Рузвельт відповів: «Якщо вам доведеться бути Президентом, і хоча б одна людина з тих, які заходять у ваш кабінет, спитає, чим вам допомогти, а не прийде до вас з питанням, чим їй допомогти, тоді ви зрозумієте, хто ваш союзник, а хто ваш ворог».
   Коли я Зеленському сказав: дайте мені доручення, я підготую указ, я думав, він усе зрозумів. Йде шостий рік війни… Чому досі не видали цей указ, чому досі не організована робота, чому досі не відпрацьований механізм ухвалення рішень, чому досі нема взаємодії між безпековими структурами… Я підготував цей проект. Але Президент нічого не зрозумів, судячи з рішення, яке він прийняв про моє звільнення. Він не розуміє, де він знаходиться, що він розпоряджається долею мільйонів людей. Мене це чіпляє, бо я не знаю, коли розуміння прийде йому в голову. Чим пізніше воно прийде, тим гірше буде нам усім (виділено Г. М.).

   Ви вже порівняли відносини Путіна і Зеленського з грою кота з мишею, яку рано чи пізно з’їдять. Які підстави у вас до такого порівняння?
   Давайте проаналізуємо телефонну розмову між Президентом Зеленським і Президентом Путіним, а також її наслідки. Зважте на те, що я знаю трішки більше, ніж потрапило до ЗМІ. Отже, відбулась розмова. Українська сторона дала мінімум інформації про її хід. Потім з’явився пресреліз російської сторони, з якого ми дізналися, що не чотири морпіхи загинули, а українці обстрілювали соціальні об’єкти в Горлівці.
   А тепер порівняйте інформаційні потуги України і Москви. Як закінчилося 6 серпня для українців у світі? Закінчилося тим, що Путін – конструктивна особа, і він закликає українців не стріляти по соціальних об’єктах. Принаймні, так в очах Заходу.
   Але ж насправді все почалося з того, що о 10:20 загинули чотири українських морпіхи і президент Зеленський зателефонував в Москву з метою, щоб Путін натиснув на ту сторону, щоб вони перестали стріляти (треба читати вгорі пункти 8 – 10 – Г. М.).  Так скажіть мені, який результат отримав Зеленський і українці?Ми весь час плентаємося в хвості  (виділено Г. М.).
   Президент не розуміє загроз інформаційної війни?
   Це питання потрібно ставити самому Президенту. Я думаю, від самого початку у нього існує хибна установка, що Москва все може вирішити. У попереднього Президента була хибна установка, що Берлін може вирішити за нас питання (виділено Г. М.).

   …треба просто втекти з під тиску Мінського формату. Його необхідно робити або дієвим, або ж пропонувати інші підходи. Тому я і говорив про призупинення роботи в Мінську до зустрічі лідерів у Нормандському форматі, які нездатні зібратися майже три роки. Якщо ми не будемо жорсткими, «Мінськ» залишатиметься безрезультатним. Нагадаю, що паралельно у Мінську засідає ще одна переговорна група з питань врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі. Знаєте скільки років працює ця група? 28!

   Спроба втекти від вирішення питання не є вирішенням питання. Коли йде війна, не треба боятися приймати проблеми. Треба бути жорстким і конструктивним і пам’ятати, що від тебе залежать долі мільйонів людей. Якщо ти вирішив стати Президентом, то повинен знати відповідь на головне питання – війни і миру…

   З росіянами домовитися можна тільки через силу. Але тут є нюанс. На окупованих територіях у нас є союзник – громадяни України, в тому у числі і в Криму, в тому числі і кримські татари. Ми недооцінюємо фактор громадян України, які живуть в окупованих районах Донбасу і Криму. І ми не розуміємо наразі з Києва, що це наша сила, а не проблема…

   У Нормандському форматіз’явилася така категорія, як радники глав держав. Але що це таке, я не знаю. У цьому форматі є рівень глав держав, глав урядів, глав МЗС і політичних директорів. Та посередині дороги нізвідки з’являються «політичні радники глав держав» (виділено Г. М.)

   Я – політик і дипломат, пропоную перше, друге, третє. Допускаю, що можу помилятися, але як показує час, я здебільшого правий у своїх висновках. І йду попереду хвилі…».

   22. «ВВС: Вас призначили представником в Тристоронню контактну групу (ТКГ) 9 липня. Як ви це сприйняли?

  Роман Безсмертний: я  дізнався про Указ зі ЗМІ. Я сидів працював, мені подзвонила журналістка і повідомила про Указ. Я здивувався і сказав, що нічого не знаю.  Якби не наближення 17 липня чергової зустрічі в Мінську, то зрозуміло, що я би сказав «ні»  і все.  Але уявіть собі, по плану відбуваються переговори, а представника від України немає.  Це негарно, і тому я вирішив погодитися (виділено Г. М.)

   Інша справа, що 6 число  (6 серпня 2019 року – Г. М.)  було розроблено і реалізовано Кремлем, щоб нанести удар по самому Зеленському…

   Але він це не зрозумів ні 6 числа, ні 7. А рішення про моє звільнення показало, що він в принципі не розуміє, що ж взагалі відбулося 6 серпня (виділено Г. М.)

   Я у цей час (6 серпня 2019 року – Г. М.) набираю військових і питаю: «Скажіть. У групі «Північ» (до цього сектору входить Станиця Луганська, де раптом з'явилися Дейнего і Кобцева – Ред.) знали про те, що відбулося в секторі «Схід» (до цього сектору входить Павлополь, де вбили чотирьох українських військових –  Ред.)?». Відповідь: «Знали факт, не знали обставини». Друге питання: «А на рівні командирів інформація була відома?». «Ні».

   Якщо ми уявимо ситуацію, що на рівні польових (українських – Г. М.) командирів стає відомо, що в умовах режиму тиші вбито чотирьох морпіхів, як ви думаєте, яка була б реакція командира взводу, командира групи і так далі? Вони б із цього Дейнеги і Кобцевої зробили б там решето.

   Якби українська сторона відреагувала так, як із самого початку розраховували (російська сторона – Ред.), то це призвело б не просто до початку конфлікту, а до початку широкомасштабних бойових дій (виділено Г. М.).

   ВВС: тобто, на вашу думку, росіяни розраховували, що польовим командирам у районі Станиці-Луганської буде відомо про вбивство чотирьох українських військових, а цих двох – Дейнегу й Кобцеву – відправили як жертв?

   Роман Безсмертний: їх як м'ясо кинули туди.

   Насправді 6 число – це удар по Зеленському. І це була катастрофа його курсу в мирному процесі. Його врятував абсолютно незрозумілий для мене випадок – просто (до військових в районі Станиці Луганської) не дійшла інформація про загибель чотирьох (виділено Г. М.)

   (6 серпня) у ці години я перебував у РНБО. Я зайшов до Секретаря Радбезу о 12:30 і ще не знав про всі події цього дня. Він (Секретар РНБО Олександр Данилюк – Ред.) прийшов від Президента, де обговорювалася ця ситуація, і на ньому обличчя не було. Ми поговорили 30 хвилин і я зрозумів, що далі говорити немає сенсу, бо він мене не чує.

   А коли я вийшов від нього, то перше, що прочитав, його повідомлення (реагуючи на обстріл під Павлополем, Данилюк написав у Facebook: «Це грубе порушення домовленостей про перемир'я не залишиться без уваги»– Ред.). Я тут же набрав людей з його оточення і сказав: що ви робите? Треба негайно скликати ОБСЄ, ТКГ, реагувати.  Друге – треба заявити про вихід з Мінського процесу, поки не покарають тих, хто вчинив це. Адже це дуже небезпечна річ, яка може призвести до широкомасштабного конфлікту.  І далі сказав про те, що треба робити: перекривати КПВВ, адже невідомо, де це ще може відбутися…

   Але в результаті ми отримали дзвінок (Володимира Зеленського  – Ред.) Путіну, що свідчило про те, що навколо Президента не змогли об'єктивно оцінити, що відбулося (виділено Г. М.).

   ВВС: ви розкритикували дзвінок Зеленського Путіну. Чому?

   Роман Безсмертний: я  розумію прекрасно, що йому (Зеленському – Ред.) готували пастку, а він замість того щоб зреагувати… Треба було що робити – відкрити вогонь у відповідь… Далі – заявити про вихід з «Мінська» (виділено Г. М.)

   ВВС: чи правильно ми зрозуміли, що ви спочатку свої пропозиції розповіли оточенню Данилюка, а потім прийшли на «5 канал» і озвучили їх там.

   Роман Безсмертний: так… Я про ці речі розповів не тільки в оточенні Данилюка, а і в Офісі Президента.

   ВВС: а самому Зеленському?

   Роман Безсмертний: а Зеленський що, не має очей і вух, чи біля нього немає людей?

   ВВС: якби ви мали змогу зараз зустрітися з Зеленським, що б ви йому сказали про Мінські переговори?

   Роман Безсмертний: не хочу я з ним зустрічатися. Я думаю, ця розмова вже не вийде. Все вже (виділено Г. М.).

   ВВС: Зеленський запропонував якомога швидше зібрати саміт у Нормандському форматі, «подивитися один одному у вічі і нарешті припинити війну».

   Роман Безсмертний: коли приймаються якісь рішення, має бути механізм, який мотивує. Зустрітися, щоб подивитися у вічі – ідея хороша. А зустрітися, бо є загиблі, треба покарати винних і є заява про вихід з Мінського процесу, – це дві різні речі (виділено Г. М.)

   ВВС: Зеленський заявляв про якусь «дорожню карту» щодо Донбасу. Ви її бачили?

   Роман Безсмертний: скажіть мені, будь ласка, а хто напише цей документ?

   ВВС: що ви думаєте про наміри нової влади відкрити російськомовний телеканал, який має мовити на непідконтрольну Києву частину Донбасу й Крим?

   Роман Безсмертний: повна дурниця. Змагатися з російськомовними телеканалами в Україні, в світі – це просто тратити гроші даремно, бо у нас немає такого ресурсу, яким ми можемо перебити росіян…

   Судячи з того, як багато росіян зраділи тому, що вийшов Указ (про моє звільнення  – Ред.), я розумію, що я таки правий у тому, що я кажу про 6-те число, і правий у тому, що ми є свідками гри кота і миші. Навіть мишеняти.

   Очевидно, що Росія зараз грає Зеленського. Грає у повному розумінні (виділено Г. М.)

   ВВС: у Зеленського кажуть, що хлібне перемир'я діє, статистика обстрілів показує, що ситуація спокійніша, ніж раніше.

   Роман Безсмертний: (зітхає) і люди гинуть…

   Росії вигідне будь-яке загострення ситуації на Донбасі, бо за таких умов у них зростає вплив на внутрішню українську політику…

   Якщо українська позиція на переговорах буде жорсткою і конструктивною, будь-які переговори мають сенс. Будь-які.

   Жорстка, тобто вистрілили – треба у відповідь дати так, щоб  бажання стріляти наступного разу відпало. Бо і двосторонні, і міжнародні угоди не забороняють цього робити. Це наше право.

   І конструктивно, тобто питання обговорюється: «Ось наша позиція, ми не втікаємо від проблеми»

   (А так – Г. М.) Ми граємося в систему, яку запропонував нам Путін, – як мишка з котом…

   Тут конфлікт не піддається заморозці. Я сказав би навіть так: заморозка конфлікту на Донбасі взагалі може стати мрією. Цей конфлікт не буде замороженим, бо відкритий канал постачання зброї  (виділено Г. М.)», – повідомила «ВВС News Україна», оприлюднивши 15 серпня 2019 року на своєму веб-сайті інтерв’ю «Зеленського оточують люди, які не розуміють ситуацію ні в Мінську, ні на фронті» – Безсмертний».

  Читайте закінчення статті – P. P. P. S.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте