Отаке воно «нове» обличчя нової влади Зе?! P. S.

   Читайте початок статті.

 

   P. S. Для ще більш повної картини про Мінський процес при Зе, яка змальована вище, зупинюся на декількох фактах…

   1. «Росії вигідно зняття економічної блокади Донбасу. Таким чином вона може запустити механізм банкрутства України…  «Це той механізм, про який Україну попереджали. Особливо грузини і молдавани. Росія застосовує такий сценарний план після того, як їй не вдається продовжувати гарячий конфлікт. Коли ситуація начебто стабілізується, вона переходить до механізму економічного банкрутства», – розповів Безсмертний (виділено Г. М.).

   За його словами, головні ролі в цьому сценарії відводяться створенню «сірої зони», контрабанді, приховуванню податків, крадіжкам майна та юридичних підприємств, махінаціям із соціальними програмами тощо.

   «Блокада не з`явилася з нічого, – нагадав Безсмертний. – Вона була наслідком реакції на контрабанду. Сьогодні рівень контрабанди в цій зоні виріс. Нещодавно Мінський процес зафіксував, що більше 90% фінансових операцій, які проводяться в зоні окупації – це «сірі»  операції» (виділено Г. М.).

   За даними Безсмертного, в поточному 2019 році зафіксовані поставки вугілля в Угорщину, Румунію, Польщу, Туреччину.

   «…Окупована територія використовується як територія контрабанди зброї, наркотиків, підакцизних товарів…», – наголосив дипломат.

   Він також звернув увагу, що Росія щорічно вкладає в окуповані райони Донбасу 7 млрд доларів. «І вони (Зе-влада – Г. М.)повинні розуміти, що ці 7 млрд доларів – це фінансування вбивства і тероризму. У багатьох судових рішеннях, які ухвалювалися європейськими судами, Росії пред'явлені претензії як державі, що фінансує тероризм», – уточнив Безсмертний.

   Таким чином, резюмував він, зняття блокади з Донбасу допоможе Росії «розмити» власну відповідальність і запустити механізм банкрутства України (виділено Г. М.)», – повідомив Інтернет-ресурс «OBOZREVATEL» 14 липня 2019 року в своїй замітці «Росія змінила сценарій»: названо головний ризик зняття блокади з Донбасу».

   2. Інтернет-видання «LB.ua» 29 липня 2019 року опублікувало інтерв’ю «Роман Безсмертний: «Декілька людей в Росії хочуть правити світом і їх не цікавить доля України» (розмова із керівником української політичної підгрупи ТКГ з врегулювання ситуації на сході України відбулася 18 липня 2019 року): «Ви з Президентом зустрілись: і яке ж ваше враження?

   …я почув деякі речі, наприклад, що «от зараз ми швидко і це, і це, і це зробимо», але я розумію, що цього не буде (виділено Г. М.).

   Тобто, ваше враження: Президент не повністю володіє ситуацією?

   Не в повній мірі (виділено Г. М.)

   Справа в тому, що ця війна вимагає перебудувати систему управління збройними силами, її складових одиниць, систему політичного та дипломатичного обслуговування. А ми продовжуємо працювати по-старому і збоку це виглядає трохи неадекватно.

   Взагалі, шкода, що ми не ввели в дію Закон про правовий режим воєнного стану – оскільки механізм був би запущений, все розклалося би на місця…

   З іншого боку, за цей час наприймали дуже багато речей, які, з моєї точки зору, були непотрібними. Ну,  для чого треба було творити військово-цивільні адміністрації, коли з першого дня, не зволікаючи,  можна було ввести в дію Закон про оборону і Закон про правовий режим воєнного стану (виділено Г. М.)?

   Тільки лінивий, мені здається, не пинає Мінський процес…

   Я теж його «пинаю»! Уявіть, у Мінську засідає ще одна тристороння контактна група по врегулюванню конфлікту в Нагірному Карабасі. Так от переговори між Вірменією і Азербайджаном тривають у Мінську 28 років. Вам подобаються такі перспективи?

   У нинішніх умовах, треба просто чесно сказати, ОБСЄ як орган по безпеці в Європі не справляється зі своїми функціями (виділено Г. М.) … 

   Ви взагалі розумієте кінцеву мету Мінського процесу для росіян?

   Їхня мета дуже проста: вивести країну на лідерські позиції у всьому світі, використовуючи таку жертву як Україна. І чи буде Україна існувати, чи не буде – це їх абсолютно не цікавить. Вони творять себе, для них ми – просто об’єкт росту. А як можна рости? Можна наступити на Україну і тим самим піднятися. Можна кусок в України забрати – і тим самим зрости. А можна Україну перетворити на поле битви, на якому змагатись і влаштовувати поєдинок з Європою. Ще можна на території України розпалити конфлікт з іншими країнами і з цього мати капітал (виділено Г. М.).

   Ослабивши їх…

   Так, ослабивши їх. Розумієте, декілька людей в Росії хочуть правити світом і їх не цікавить доля України, доля українців (виділено Г. М.)… Тому нам треба все це здолати, створити себе і відстояти.

   Дуже хочеться, щоб Ваші слова прочитали нинішні помічники Президента та сам Зеленський, які в інтерв’ю говорять, що «ми обов’язково домовимося з росіянами».

   Та я вас прошу – на засіданні в Мінську вже була ситуація: українська сторона дає пропозицію, представники Луганська і Донецька погоджуються, але росіяни кажуть «стоп». Ось вам конкретний приклад як з росіянами можна домовитись (виділено Г. М.).

   По яким пунктам це було?

   По звільненню військовополонених…

  Треба бути готовими до того, що коли будуть досягатися домовленості – то на лінії розмежування будуть стріляти… Треба бути готовими до цього всього.

   Хоча по великому рахунку – буде цей указ (про російську паспортизацію українських громадян – жителів Донецької та Луганської областей – Г. М.),  не буде його, Путін буде робити свою справу і так (виділено Г. М.).

   Таким чином Москва стимулює Україну до прямих перемовин з тою стороною…

   Це тактика, яку сповідував завжди Радянський Союз, а зараз Росія – примушувати до певних дій силою. У них іншого способу немає…

   Зеленський в інтерв’ю сказав, що він нікому не довіряє. Чи зможе він довіряти вам в плані Мінська?..

   Якби мене Президент запитав, я би йому сказав, що робити в цій ситуації… Наприклад, найближчому оточенню треба сказати: хлопці, помовчіть з півроку, почитайте підручники, розберіться в ситуації, організуйте роботу, запросіть для діалогу, поговоріть як воно має бути зроблено. А вони побігли зараз же говорити, а тут дивишся,  а воно не клеїться до купи (виділено Г. М.)».

   3. 6 серпня 2019 року на той час ще діючий, а зараз уже колишній, Секретар РНБО України Олександр Данилюк повідомив: «Сьогодні внаслідок обстрілу в районі Павлополя загинули 4 українські військовослужбовці. Бійці 36-ї бригади морської піхоти займалися інженерним обладнанням позицій взводно-опорного пункту, коли бойовики підступно відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомета (виділено Г. М.)» (Facebook: Alex Danylyuk, 6 серпня 2019 року).

   4. Головний редактор Інтернет-порталу «Цензор.Нет» Юрій Бутусов про трагедію під Павлополем написав наступне: «Сегодня в 11.00 четверо воинов 36-й бригады морской пехоты погибли под Павлополем от прямого попадания российского снаряда – минометной мины калибра 82 мм, накрученной на реактивный двигатель гранаты ПГ-7 вместо штатной боеголовки.

   Перемирие в очередной раз нарушено российскими войсками. Война продолжается вопреки всем перемириям, вопреки всем обязательствам, вопреки всем договоренностям.  

   Верховный Главнокомандующий Владимир Зеленский обязан дать свою публичную оценку факту нарушения договоренностей и действиям РФ, а также высказать личные соболезнования родным и товарищам погибших.Ответственность на Зеленском…

   Война продолжается, и россияне не прекращают боевые действия (виділено Г. М.). Активность минимальная, да, но именно благодаря этой тишине россияне смогли подобраться и взять точный прицел.

   Одновременно, независимо от политических заявлений, необходимы эффективные ответные действия Объединенных сил по российским оккупантам. Причем необходимо видео, что «ответка» была полновесной» (Facebook: Юрий Бутусов, 6 серпня 2019 року).

   5. Недолуга реакція Зе й жорстка правильна реакція командира 36-ї окремої бригади морської піхоти та Міністра інфраструктури України процитовані у моїй дослідницькій роботі «80 років тому… Берлін – Мюнхен – Москва – Ґлайвіц – Вєлунь… Що далі?».

   6. Крик душі батька одного із убитих російськими окупантами морпіхів: «А теперь, действуй, Верховный!

   Четверо погибших! В раз!
   Погибших на фоне ваших слов о «прекратить стрелять», «поговорим о русском языке Донбасу», «снимем блокаду», «Путин – охеренный мужик»  (слова твоего дружбана Шефира).
   Ты дошел до края, Верховный!
   Вставай, поднимай жопу своих помощников. Четыре помощника – Богдан, Шефир, Кошевой, Разумков, Жидков-тамбовский  волк – кого хочешь выбирай.
   Пусть перед этим на холодных столах мариупольского морга твои помощники оденут четыре сшитых тела в их последний камуфляж. Отворачиваясь от их закрытых глаз, оденут на тела запрещённые очкастыми уродами, но такие любимые бойцами морпеховские тельники.
   И пусть эти помощники в подтяжках фирмы «POHUI»   (у них був одягнутий Кошовий під час президентських виборчих дебатів між Зе й Пе на стадіоні Національного спортивного комплексу (НСК) «Олімпійський» у Києві – Г. М.),  каждый из них сопровождает тело погибшего (виділено Г. М.).
   Четыре погибших – четыре помощника в разные города Украины.
   И пусть мамы погибших выцарапывают тебе волосы и глаза, пусть их вой над страшной могильной ямой стоит в душах твоих шестерок, пока они живы. И пусть они ответят матерям погибших – ЗА ЧТО и ПОЧЕМУ погибли их мальчики.
   Ты проснулся, засунул ноги в теплые тапочки и спросонья черканул свою подпись под призывом к Меркель, Макрону и Путину собраться и обсудить случившееся, ай-яй-яй! ОБСУДИТЬ???????
   Ребята этого первого Феодосийского батальона морской пехоты – крайние среди украинских воинских частей Крыма, не сдавшихся русским оккупантам. Они вышли в Украину отомстить и победить!
   Вернуть Луганск, Донецк, Крым, Севастополь, родную Феодосию! Ты, Верховный, призываешь их просто не стрелять???
   Поезжай, похорони этих ребят, и скажи об этом их мамам… Скажи, что ты не забудешь, что сделаешь всё возможное, что виновные понесут…
   И обязательно подставь плечо под гроб, когда мальчика будут нести на кладбище. И помощникам своим скажи…
   И тогда, может быть в ваших трусливых желудках, изъеденных спиртным, выпитым при развлечении местных и российских политиков-олигархов, колыхнется тошнота от собственной паскудной жизни.
   Станьте на колени, любители не стрелять. Смертный грех на вас – соучастие в убийстве (виділено Г. М.).
   ДО ПОМСТИ!
   «Don», отец морпеха. Эдуард Литвиненко.
   P. S. НЕПРОФЕССИОНАЛЬНЫЕ ЖУРНАЛИШКИ!!! НЕ ПИШИТЕ В РЕПОСТАХ «ОТЕЦ ПОГИБШЕГО МОРПЕХА». МОЙ СЫН ЖИВ И ВМЕСТЕ СО ВСЕМИ ВОИНАМИ ПРИБЛИЖАЕТ НАШУ ПОБЕДУ!!! СЛАВА УКРАИНЕ!!! ПОГИБШИМ – ВЕЧНАЯ ПАМЯТЬ!» (на жаль, даний пост зараз є недоступним на його Facebook-сторінці, але він повністю продубльований Facebook-користувачем «Брати Грім» 7 серпня 2019 року).

   7. 7 серпня 2019 року веб-сайт «112.ua» оприлюдив інформацію під назвою «Зеленський уранці розмовляв з Путіним телефоном про ситуацію на Донбасі»: «Про це Зеленський заявив під час брифінгу…

   «Я сьогодні вранці, щойно, розмовляв з Президентом Росії Володимиром Путіним з цього приводу, терміново йому зателефонував, сказав, що це (загибель українських військовиків унаслідок обстрілу бойовиків – ред.) не наближає нас до миру, я дуже Вас прошу вплинути на ту сторону  (на  яку – Путін сам на себе? – Г. М.), щоб вони припинили вбивство наших людей (виділено Г. М.)», – розповів Зеленський… 

   «Я кажу, що наших людей убивають, а мені кажуть, що там є якісь деталі, де наші люди стріляють по цивільних людях» (й після такого Зе все одно не розуміє абсолютної ворожості РоССіі щодо України – Г. М.), – розповів Зеленський».

   8. 7 серпня 2019 року Офіційне інтернет-представництво Президента України надрукувало допис «Терміново ініціюю зустріч лідерів країн Нормандського формату – Президент за результатами наради з військовим керівництвом», де сказано наступне: «Президент Володимир Зеленський провів нараду з військовим керівництвом щодо ситуації на сході України. Під час наради йшлося, зокрема, про обстріл, який, попри оголошене «хлібне перемир’я», стався біля Павлополя 6 серпня. Загинуло четверо українських військових…

   Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні вранці провів телефонну розмову з Президентом Росії Володимиром Путіним.

   «Терміново подзвонив йому і сказав, що це не наближає нас до миру. Дуже прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивство наших людей», – сказав Президент…

   Президент України також зазначив, що ініціював телефонні розмови з лідерами країн-учасниць Нормандського формату.

   «Потрібно невідкладно, у найближчий час зустрітися з лідерами Нормандської четвірки. Подивитись одне одному в очі. І припинити цю війну (пройшов уже рік, а війна все одно  триває, хоч обстрілів зі сторони російських окупантів трохи й поменшало після оголошення чергового перемиря з 27 липня 2020 року, але вони і далі продовжуються – Г. М.)», – наголосив він».

   9. «По инициативе украинской стороны состоялся телефонный разговор Владимира Путина с Президентом Украины Владимиром Зеленским.

   В ходе обсуждения проблематики урегулирования на юго-востоке Украины была акцентирована важность неукоснительного соблюдения установленного с 21 июля режима прекращения огня, а также разведения сил и средств от линии разграничения.

   Президент России подчеркнул, что для деэскалации конфликта необходимо прежде всего исключить дальнейшие обстрелы украинскими войсками населённых пунктов Донбасса, приводящие к жертвам среди мирного населения. Подтверждена также исключительная важность последовательной реализации Минских договорённостей, включая юридические аспекты предоставления ДНР и ЛНР особого статуса (Путіну хоч кіл на голові теши, йому байдуже: він на всіх плює і прагне лише одного – знищення України як незалежної держави – Г. М.)», – веб-сайт Прєзідєнта Россіі: «Телефонный разговор с Президентом Украины Владимиром Зеленским», 7 серпня 2019 року.

   10. 7 серпня 2019 року Офіційне інтернет-представництво Президента України опублікувало запис «Президент України провів телефонну розмову з Президентом Росії»: «Сторони обговорили ситуацію з нічними обстрілами, у результаті яких загинуло четверо українських військовослужбовців. Володимир Зеленський наголосив на неприпустимості повторення подібного…

   Володимир Зеленський підкреслив, що захищатиме права всіх українців, незалежно від того, де вони знаходяться, і для цього немає необхідності вносити зміни до Конституції України («захищатиме права всіх українців», а як він захистив права хоча би близьких людей підступно вбитих російськими окупантами біля Павлополя 6 серпня 2019 року чотирьох українських бійців під час домовленого перемиря, бо із наведених вище офіційних повідомлень про зміст його розмови з Путіним цього не видно?! – Г. М.)».

   11. «Моя позиція така. Після подій під Павлополем потрібно було чітко заявити: до моменту, поки не збереться Нормандська четвірка, Україна припиняє свою участь у Мінському процесі», – заявив Безсмертний…

   З точки зору Безсмертного, після ситуації біля Павлополя українським силам потрібно було негайно завдавати удару у відповідь «по заздалегідь пристріляних об'єктах»…

   Коли виникає стрілянина з того боку – потрібно відповідати, відповідати жорстко. І належним чином. Щоб нікому не було повадно порушувати досягнуті домовленості. Для цього потрібно використовувати весь комплекс заходів – бойові…, економічні, соціальні, гуманітарні… Які завгодно інструменти треба використовувати, щоб зупинити противника від подібного роду порушення домовленостей», – переконаний член переговорної групи по Донбасу.

   За словами Безсмертного, особисто для нього дія Мінських угод закінчилася ще 1 січня 2016 року», – Інтернет-ресурс «OBOZREVATEL»: «Загибель морпіхів на Донбасі: у Києві запропонували нанести «удар у відповідь», 8 серпня 2019 року.  

   12. 8 серпня 2019 року веб-сайт телеканалу ATR розмістив інформацію «Бессмертный: принцип внешней политики РФ   принуждение к миру силой»: «Как отметил представитель Украины в политической подгруппе Трехсторонней контактной группы на переговорах в Минске Роман Бессмертный, РФ реализует внешнюю политику через принцип принуждения к миру силой. Об этом Бессмертный заявил в эфире программы «PRIME: Борисов» на телеканале ATR.

   «С моей точки зрения, после событий в Павлополе первое, что надо было сказать, что Украина прекращает работу в Минском процессе до момента, пока не будет собран Нормандский формат. Если на Россию не давить, она будет действовать агрессивно»,   заявил Бессмертный…

   «В России внешняя политика реализуется через принцип принуждения к миру силой. И это надо понимать, и надо готовиться к тому, что против нас будут действовать силой в любых условиях. За столом переговоров, на линии разграничения, в дипломатическом протоколе, в международных организациях, в двусторонних диалогах всегда будет применяться механизм силы через собственное толкование международных норм»,   отметил Бессмертный (виділено Г. М.)».  

   13. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №  596/2019  «Про внесення зміни до Указу Президента України від 19 червня 2019 року № 414» від 13 серпня 2019 року:

   «1. На часткову зміну статті 1 Указу Президента України від 19 червня 2019 року № 414 «Питання забезпечення представництва України у Тристоронній контактній групі» (зі зміною, внесеною Указом від 9 липня 2019 року № 504) увільнити БЕЗСМЕРТНОГО Романа Петровича від виконання обов'язків представляти Україну у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (виділено Г. М.)».

   14. Після видання Указу Президента № 596/2019  Роман Безсмертний написав: «Стиль роботи ОПУ: зі ЗМІ дізнався про призначення і про звільнення з ТКГ у Мінську» (Facebook, 13 серпня 2019 року).

   15. Юрій Бутусов після звільнення Безсмертного зазначив: «Увольнение Романа Безсмертного из Трехсторонней контактной группы ослабляет позиции Президента Владимира Зеленского на переговорах с Россией.

   Первый назначенец Зеленского уволен спустя 36 дней после назначения после озвучивания принципиальной позиции на переговорах с РФ   он заявил о необходимости прекратить работу в «минском формате»  после продолжения гибели наших бойцов на фронте.

   Даже если взгляды Безсмертного противоречат в данном вопросе мнению Президента, увольнением мы показали Путину, и,  что не менее опасно,  показали нашему обществу, что переговоры движутся в очень узком коридоре, и вся ставка сделана на то, что Путин  таки согласится, альтернативных мнений быть не должно (виділено Г. М.)» (Facebook: Юрий Бутусов, 13 серпня 2019 року).

   16. «theБабель отримав коментар з Офісу Президента щодо звільнення Романа Безсмертного…

   «Мінський переговорний процес на сьогодні залишається єдиним майданчиком, де Україна має можливість вести перемовини з важливих питань, що стосуються Донбасу, зокрема щодо припиненню вогню, повернення в’язнів, обміну утримуваними особами. Президент делегував організацію відстоювання позицій України у складному переговорному процесі другому Президенту України Леоніду Кучмі. Під його керівництвом ми наразі формуємо найбільш ефективну команду, яка зможе продуктивно захищати позицію України у Тристоронній контактній групі в Мінську» – йдеться у відповіді (з якої мало що зрозуміло – Г. М.)», – повідомив Інтернет-ресурс «Бабель» 13 серпня 2019 року своєю заміткою «В Офісі Президента пояснили звільнення Безсмертного від обовʼязків представника України у Мінській групі» (інтернет-ресурс «Бабель»: «В Офісі Президента пояснили звільнення Безсмертного від обовʼязків представника України у Мінській групі», 13 серпня 2019 року)..

   17. «Я відкрито говорив, як потрібно діяти, – Безсмертний прокоментував своє звільнення» у прямому ефірі 24 каналу (викладено на Інтернет-сторінці каналу) 13 серпня 2019 року: «Сам Безсмертний відповів, що все через його публічну позицію, адже він вважає, що Україна після загибелі військових під Павлополем на Донбасі мала б призупинити участь у Мінському процесі до зустрічі в Нормандському форматі (виділено Г. М.)

   Також повпливала його позиція щодо тактики дій на лінії розмежування чи в переговорній групі в Мінську. «Останні місяці я відкрито і чесно говорив, як потрібно діяти», – сказав Безсмертний.

   «Адже я розумію, що може бути далі, тому коректно висловлювався. Починаючи від того, що не можна не проводити військовий парад в умовах війни, його потрібно робити. Не треба телефонувати Путіну, а треба діяти, до того ж різко та послідовно», – заявив він.

   І наголосив, що не може зрозуміти позицію, коли сильна Україна показує свою боязнь щодо неорганізованої Росії, та те, чому не відповідають на фронті, коли йде обстріл.

   «Очевидно, що така позиція не «до двору». Тим паче, це право Президента. Єдине, зараз шкода, що я витратив 2 місяці  і за цей час підготував указ, який мав унормувати роботу делегації. Також підготував проект закону, де закладена зовсім інша модель досягнення миру у війні (виділено Г. М.)», – додав Безсмертний».

   Продовження розмови на 24 каналі під назвою «Ще у 2016 році було очевидно, що на війні будують бізнес, – Безсмертний» за 13 серпня 2019 року: «На його думку, Володимир Зеленський, хоч і має бажання зробити як краще, але сунеться у пастку. Адже просто не розуміє з чим має справу. І це він робить сам, ніхто його на це не скеровує.

   «Його свідоме переконання, що Путін у цій ситуації може бути якимось союзником. Але у цьому протистоянні він виглядає як миша, що довірилася коту. Цей кіт пограється з мишею, а потім він її покарає за це» (виділено Г. М.), – зауважив політик.

   Він підкреслив, що не розуміє дій Зеленського та Порошенка, коли вони дзвонили Меркель. Роман переконаний, що потрібно було чітко дати команду армії діяти».

   Читайте P. P. S.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте