Як можновладні Зе-ідіоти Першого віцепрем’єр-міністра України призначали, профукавши важливий документ…

   Профукали!

   Так, профукали важливий документ!

   А як ще це назвати?!

   Його ж ніде немає! Ні на веб-сайті Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, де розміщені СТЕНОГРАМА засідання Комітету 17 грудня 2020 року й ПРОТОКОЛ засідання Комітету № 36 від 17 грудня 2020 року, коли розглядалося питання «Про подання Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля про призначення Вітренка Юрія Юрійовича Першим віцепрем’єр-міністром України – Міністром енергетики України» на виконання доручення Голови Верховної Ради України від 16.12.2020 № 01/04-2020/242755, ні на Офіційному веб-порталі Верховної Ради України (розділ «Законотворчість»)! Немає!!!    

   Документ зник, випарувався, розчинився в просторі й часі або його вкрали, приховали, миші чи якісь інші гризуни з’їли, кури склювали… Не знаю.

   У читачів, напевно, вже виникло питання: «Що ж це за документ такий?».

   Еге ж, документ цікавий… Особисто я знайшов згадку про нього, прискіпливо нишпорячи «Всесвітньою павутиною», себто Інтернетом, лише на Facebook-сторінці народного депутата України Михайла Волинця (фракція «Батьківщина»), коли він 17 грудня 2020 року написав таке: «Форсування призначення Юрія Вітренка на посаду Першим віцепрем'єр-міністром – Міністром енергетики України… Тільки що в (сесійному – Г. М.) залі (парламенту – Г. М.) роздали для ознайомлення проект Постанови (виділено Г. М.)». Так, так, це – він, отой вказаний вище важливий документ, – проект постанови»! Але ж – і все: немає ні №, ні дати, ні автора законопроекту! Й, правду кажучи, депутат Волинець не зобов’язаний був зазначати реквізити проекту постанови, оскільки – це його власна Facebook-сторінка, а не офіційна сторінка профільного Комітету чи парламенту. Та саме завдяки Михайлу Волинцю ми дізналися, що необхідний документ був і пропав… Й ось це – відсутність реквізитів законопроекту – вже відповідальність не Волинця чи інших народних депутатів України, а Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова – Ра, який згідно статті 88 Конституції України «1) веде засідання Верховної Ради України; 2) організовує роботу Верховної Ради України, координує діяльність її органів…; 5) організовує роботу апарату Верховної Ради України», а вже апарат парламенту, в свою чергу, зобов’язаний був розмістити на Офіційному веб-порталі Верховної Ради України проект Постанови про призначення Вітренка Юрія Юрійовича Першим віцепрем’єр-міністром України – Міністром енергетики України із зазначенням №, дати та автора, але не зробив цього, бо значить Ра не зумів організувати його роботу належним чином.

   Звертаюся знову до Конституції України, а конкретніше – до її статті 114 (ч. 4 і ч. 5): «…члени Кабінету Міністрів України (окрім Міністра оборони України й Міністра закордонних справ України – Г. М.) призначаються Верховною Радою України за поданням Прем’єр-міністра України (виділено Г. М.)», а «Прем’єр-міністр України керує роботою Кабінету Міністрів України…». Так от, як указує ПРОТОКОЛ засідання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг № 36 від 17 грудня 2020 року, подання Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля про призначення Вітренка Юрія Юрійовича Першим віцепрем’єр-міністром України – Міністром енергетики України є, а проекту Постанови Верховної Ради України про призначення Вітренка Юрія Юрійовича Першим віцепрем’єр-міністром України – Міністром енергетики України на Офіційному веб-порталі Верховної Ради України (розділ «Законотворчість») не було й нема (я все чекав, що може з’явиться), а є лише розділ «Поіменне голосування про призначення Вітренка Юрія Юрійовича Першим віцепрем'єр-міністром України – Міністром енергетики України від 17.12.2020»: за – 186, проти – 19, утрималися – 88, не голосували – 43 («слуги народу» дали тільки 153 голоси: рішення не прийнято)!

   Як відомо, того ж 17 грудня 2020 року Верховна Рада України, окрім Вітренка Ю. Ю., розглядала також і інші кадрові питання, зокрема: 1) проект Постанови про призначення Лещенка Р. М. Міністром аграрної політики та продовольства України № 4512 від 17.12.2020; 2) проект Постанови про призначення Шкарлета С. М. Міністром освіти і науки України № 4514 від 17.12.2020. Вказані проекти Постанов є на Офіційному веб-порталі парламенту, а проекту Постанови щодо Вітренка Ю. Ю. чомусь немає…

   Це означає, що Ра погано справляється зі своїми конституційними обов’язками, а Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, яким би він завантаженим не був (хоча його діяльність забезпечує величезний апарат і треба лише вміло ним керувати), байдуже, відсутній чи не відсутній проект Постанови Верховної Ради України про призначення його Першого заступника, наявності котрого вимагає ч. 1 статті 114 Конституції України: «До складу Кабінету Міністрів України входять Прем’єр-міністр України, Перший віце-прем’єр-міністр, віце-прем’єр-міністри, міністри».

   Після всіх цих указаних вище фактів важко дотримуватися цензурної лексики для характеризування дій можновладних Зе-ідіотів!

   Свою позицію про Зе-уряди, включаючи й другий на чолі із Денисом Шмигалем, я висловлюю в моєму дослідженні «Як цей клієнт на самокаті виявився прем’єром…»? Або від Гончарука – до Шмигаля і, вкупі з брехнею та брехунами, до…», а більше про можновладців – Зе-владу – йдеться в наступних моїх працях:

   «Хто править Україною, або Українці, ви здуріли?!»;  

   «Не просто ідіоти, а імпотентні ідіоти, або Зе-владі пора повертатися в свій клоунський «95 квартал»!»;

   «Не просто ідіоти, а фактично злочинні ідіоти, або Зе-владі пора нагально повертатися в свій клоунський «95 квартал»!»;

   «Зе порушує Конституцію України!»;

   «Ідіотизм продовжується – з чи до, або Що Україні допоможе стати членом ЄС!».

   Як бачимо, Зе-ідіотизм у виконанні можновладних Зе-ідіотів квітне буйним цвітом!

   Читайте P. S.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте