Ідіотизм продовжується – з чи до, або Що Україні допоможе стати членом ЄС!


                                                                                  Закон можна вважати якісним у тому

                                                                                  випадку, якщо смисл його є точним,

                                                                                          якщо вимоги його справедливі,

                                                                              якщо він формує чесноти в громадян.

                                                                                                                        Френсіс Бекон,

                                                                                                          англійський філософ і

                                                                                                                      державний діяч.

   Ра – ні, це не бог Сонця й творець світу із древньоєгипетської міфології – це всього лиш «слуга народу», котрий очолив парламент 9 скликання 29 серпня 2019 року, бо народ український так палко полюбив Зе-«слуг» і обрав їх так багато до Верховної Ради України, що вони змогли створити в ній однопартійну більшість (моя праця «Про результати позачергових парламентських виборів – попередньо, або Україна – остров нєвєзєнія?» детально показує оці всі виборчі розклади), та у цей же день вніс на розгляд парламенту проект Постанови про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання № 1003 від 29.08.2019, за який в цілому так само 29 серпня 2019 року проголосували 318 народних депутатів України: 242 з 247 «слуг народу»; 21 із 24 депутатів від «Батьківщини»; 18 з 22 парламентських обранців, котрі увійшли до депутатської групи «За майбутнє» (через її зв’язки із олігархом Ко носить неформальну назву «Майбах», яка походить від такого ж найменування дорогих розкішних легкових автомобілів); 15 із 17 депутатів від «Голосу»; 21 (+ формально позафракційний «слуга», перший заступник Голови парламенту Стефанчук) з 37 позафракційних обранців.

   Даний результат голосування свідчить, що законопроект № 1003 від 29.08.2019 де-факто був схвалений одними Зе-«слугами», а після його підписання 30 серпня 2019 року «слугою» Ра став Постановою Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» № 19-ІХ від 29 серпня 2019 року (набрала чинності із дня прийняття згідно її п. 5), де записано наступне: «Верховна Рада України постановляє: 1…:… 10) Комітет з питань інтеграції України з (виділено Г. М.) Європейським Союзом» (між іншим, у додатку до Постанови № 19-ІХ «Предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», а саме «10) Комітет з питань інтеграції України з (виділено Г. М.) Європейським Союзом», незважаючи на прямі норми Конституції України (абзац п’ятий преамбули, п. 5 статті 85, ч. 3 статті 102), жодним словом не згадано про вступ України до ЄС: отак Зе-«слуги» «прагнуть» європейської інтеграції нашої Батьківщини).

   Й от через майже 3 місяці у парламенті зареєстровано проект Постанови про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» № 2454 від 15.11.2019. В чому ж полягають ці зміни? Ось вони: «1…:… 10) Комітет з питань інтеграції України до (виділено Г. М.) Європейського (виділено Г. М.) Союзу (виділено Г. М.)

   Додаток до Постанови «Предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання»: 10) Комітет з питань інтеграції України до (виділено Г. М.) Європейського (виділено Г. М.) Союзу (виділено Г. М.):

   участь України в міжнародних інтеграційних процесах, пов’язаних з діяльністю Європейського Союзу (ЄС), Європейського Співтовариства з атомної енергії та  їх держав-членів (запропонована зміна – Г. М.);…

   транскордонне та міжрегіональне співробітництво з  країнами-членами (запропонована зміна – Г. М.)Європейського Союзу (ЄС)…».

   До речі, додаток до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» № 19-IX від 29 серпня 2019 року «Предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», який залишився незмінним і після прийняття парламентом 18 грудня 2020 року, через 13 місяців після внесення до Верховної Ради України, проекту Постанови № 2454 від 15.11.2019, містить підпункт «9) Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва (із наступною потрібною й правильною нормою – Г. М.):…

   законодавче забезпечення реалізації зовнішньополітичного курсу держави на набуття членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО) (виділено Г. М.)», але чомусь не містить у підпункті «10) Комітет з питань інтеграції України до (виділено Г. М.) Європейського (виділено Г. М.) Союзу (виділено Г. М.)» такої ж норми щодо ЄС навіть опісля схваленого 280-ма народними депутатами України (209 із 246 Зе-«слуг»; 2 з 44 парламентарів фракції «ЗаЖОПа»; 21 із 27 депутатів з партійної фракції «ЄС»; 8 із 24 депутатів від «Батьківщини»; 7 з 24 парламентських обранців зі складу групи «За майбутнє»; 11 із 20 таких же обранців з групи «Довіра»; 14 із 20 депутатів від «Голосу»; 8 з 17 позафракційних парламентарів) і підписаного Ра 21 грудня 2020 року законопроекту № 2454 від 15.11.2019, котрий, таким чином, став Постановою Верховної Ради України «Про внесення змін до деяких Постанов Верховної Ради України щодо назви та предмета відання Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з (виділено Г. М.) Європейським Союзом» № 1127-IX від 18 грудня 2020 року (її пункт 2 каже: «Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття»).

   На мій погляд, підпункт «10) Комітет з питань інтеграції України до (виділено Г. М.) Європейського (виділено Г. М.) Союзу (виділено Г. М.)» Постанови № 1127-IX із нормою «законодавче забезпечення реалізації зовнішньополітичного курсу держави на набуття членства в Європейському Союзі (ЄС)» був би переконливішим, оскільки однозначно відповідав би вимогам Конституції України, але, до прикрого, цього чомусь не сталося, адже вказана Постанова № 1127-IX її не містить.

   Окрім цього, необхідно загострити увагу й на тому, що парламентарі так «старанно» правили Постанову Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» № 19-IX від 29 серпня 2019 року (+ додатково внесли зміну й до абзацу першого підпункту 10 пункту 1 Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» № 20-IX від 29 серпня 2019 року «10) Комітет з питань інтеграції України до (виділено Г. М.) Європейського Союзу», яку початковий проект Постанови № 2454 від 15.11.2019 не містив), що після цього вийшла вже згадана вище нова Постанова Верховної Ради України «Про внесення змін до деяких Постанов Верховної Ради України щодо назви та предмета відання Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з (виділено Г. М.) Європейським Союзом № 1127-IX від 18 грудня 2020 року» (із зовсім іншою назвою, цілком відмінною від пропонованої проектом Постанови № 2454 від 15.11.2019), але зі «старим», як бачимо, з, хоча замість нього мало би бути до, як є в самому тексті даної Постанови (ідіотизм, показаний у моїй попередній публікації «Зе порушує Конституцію України!», продовжується, а народна мудрість каже: «Яка держава, такий і закон»).

   Тому доведеться сподіватися, що проста (і все одно, на жаль, виконана неякісно, бо є неповною)  заміна з  на до  допоможе Україні стати членом ЄС (дай то, Боже, стати!), якщо ж ефективність роботи народних депутатів України, а звідси – й Верховної Ради України загалом, на ЄСівському інтеграційному напрямку залежить лише від подібних словесних перестановок…

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте