Мокан ні х…ра не знає, або Зе-ідіоти вже дістали!

   Після обрання у 2019 році нового складу Верховної Ради України 9 скликання, що висвітлено в моєму дослідженні «Про результати позачергових парламентських виборів – попередньо, або Україна – остров нєвєзєнія?», одним із народних депутатів України став безпартійний Мокан Василь Іванович (до того був за строковим трудовим договором на постійній основі та пізніше з поширенням дії Закону України «Про державну службу» помічником-консультантом обраного від партії «БПП» народного депутата України 8 скликання Артура Палатного, також у 2015 році балотувався, але не був обраним, до Київської обласної ради від «БПП» і, як бачимо, кинув Пе й перебіг до Зе) за виборчим списком партії «СН» під № 103.

   Слухаючи інколи публічні розмови Мокана на різні теми українського державно-політичного життя, спочатку я сприймав його як одного із небагатьох більш-менш притомних Зе-депутатів (як не як, а все ж таки – кандидат політичних наук, співзасновник і керуючий партнер консалтингової компанії «Ukrainian Politconsulting Group») та не зовсім схожого на переважаючу більшість владних Зе-ідіотів, але саме таке сприйняття вже закінчилося. Чому? Та тому, що він своїми публікаціями в соцмережах, при чому неодноразовими, демонструє власну необізнаність у елементарних правових речах: спочатку я сподівався, що подібне відбувається через брак знань/досвіду і з часом воно виправиться, тому й не реагував на мокшанські моканські ляпи, але, на жаль, позитивних змін не сталося, доказом чому слугує його черговий допис 2 грудня 2020 року в Telegram-каналі «МОКАН_Zнає!», як Постійного представника Кабінету Міністрів України у Верховній Раді України, що потверджує Василь Мокан/Vasyl Mokan своєю Facebook-інформацією від 11 березня 2020 року, зі вкотре повторюваним (підкреслюю – це вже не вперше!) юридичним ляпом: «На сьогоднішньому засіданні Кабмін ухвалив низку кадрових рішень: …погодити (виділено Г. М.) (проєкт Указу Президента України по місцевих державних адміністраціях): звільнення Гусєва Юрія Веніаміновича з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації (у зв’язку з переходом на іншу роботу)». Ключовим тут є слово «погодити».

   Й тепер читаємо частину 4 статті 118 Конституції України: «Голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням (виділено Г. М.) Кабінету Міністрів України». А тут уже ключовим є слово «подання», але, як видно, й близько немає слова «погодити», бо КМУ не погоджує звільнення/призначення голів місцевих державних адміністрацій, тобто не погоджує відповідні проєкти Указів Президента України», а подає Президенту України кандидатури тих чи інших голів місцевих державних адміністрацій на звільнення/призначення. Погодити і подати: різниця відчувається чи ні?! Не Президент України має спускати КМУ проєкти власних кадрових Указів щодо місцевих державних адміністрацій для погодження, що є порушенням частини 4 статті 118 Конституції України, а КМУ подає Президенту України ті чи інші кадрові пропозиції стосовно звільнення або призначення голів місцевих державних адміністрацій, на підставі котрих Президент України видає/не видає відповідні свої Укази: лише така послідовність й за жодних умов не навпаки. Іншими словами, зазначена стаття 118 Конституції України твердить, що КМУ не є юридичним департаментом або управлінням ОПУ, як це сприймається після прочитання допису за 2 грудня 2020 року в Telegram-каналі «МОКАН_Zнає!», оскільки зараз конституційно Україна – напівпрезидентська республіка, а щоб моканська писанина отримала реальні правові підстави, то Україна повинна стати президентською республікою, що, до речі, було би правильно, адже в такій ситуації Президент не мав би громовідводу у вигляді КМУ, а відповідав би за все сам, на чому я неодноразово наголошував, зокрема в своїй праці «Владна багатоголовість доведе нас до цуґундера!» ще у березні 2016 року.

   Але ж хіба Зе-ідіоти, показані в моїй роботі «Не просто ідіоти, а фактично злочинні ідіоти, або Зе-владі пора нагально повертатися в свій клоунський «95 квартал»!», знають, що таке президентська, напівпрезидентська чи парламентська республіка?

   То що ж, «МОКАН_Zнає!»?!

   Та Мокан ні х…ра не знає, що є безспірним фактом після Telegram-допису від 2 грудня 2020 року, і не хоче знати, бо якби хотів, то не повторював би щоразу, коли йдеться про звільнення/призначення голів місцевих державних адміністрацій, всупереч частині 4 статті 118 Конституції України, що КМУ погоджує їхнє звільнення/призначення, тому й з’явилася оця моя реакція, оскільки Зе-ідіоти вже дістали!

   Читайте P. S.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте