Чому Зе-команда бреше? Або хто такий Ілюша «Курятник»… Ч. 3

   Читайте початок статті, Ч. 2

   Про те, як бізнесмен з далекої від столиці Буковини опинився у оточенні колишнього коміка, а нині Президента України Володимира Зеленського, …розповів (чернівецький – Г. М.) журналіст Василь Забродський на своїй сторінці у Facebook. «Опинився в найближчому оточенні Зеленського пан Ілля не випадково. Його «чернівецькі» куми розповідають, що саме Павлюк колись позичив на «розкрутку» «95 кварталу» мільйон доларів. Ще далеко на зорі їх злету. І тому його постійна поява серед глядачів їх концертів у телетрянсляціях не була просто збігом», – написав (21 квітня 2019 року – Г. М.)  В. Забродський (виділено Г. М.).

   Вірять про оновлення та розвиток держави з новим Президентом і парламентом і в Горішніх Шерівцях  (Заставнівського району – Г. М.)  – рідному селі Павлюка, де з 800 виборців за «Слугу народу»  проголосували 450  (просто нема слів: через дурні голови ногам важко, оскільки дебіли – вони всюди дебіли – примітка та виділення Г. М.). Місцеві жителі добре знають сім’ю бізнесмена, хоча вони там рідкі гості.
   З цього села родом також і новоспечений нардеп від Зе-команди Максим Васильович Павлюк. Як повідомили кореспонденту «МБ» мешканці села, його батько живе в Києві з новою дружиною. Зі своїм сином спілкується мало. Натомість дядько майбутнього нардепа, Ілля Павлюк, допомагає як матеріально, адже купив для племінника квартиру, так і в кар’єрному рості. Як зазначила одна із мешканок села, саме він і допоміг Максиму увійти в політику.
    У селі також наголошують на родинних зв’язках Іллі та Володимира Зеленського: «Вони ж куми, наш Президент хрестив сина Павлюка, Миколу».
   Про самого Максима в селі говорять лише хороше. Не те, що про його впливового дядька.  – Максим ще молодий, тому не встиг залізти у брудні справи на відміну від свого дядька. Про того в селі ви не почуєте чогось хорошого. Він власник ферми «Мілка», однак із Горішніх Шерівців там мало хто працює. А хто працював – і ті звільнилися. Ілля місяцями не виплачував зарплату робітникам, люди за копійки працювали, – розповіла місцева жителька Марія (виділено Г. М.)».

                                                                                8

   Той же «МБ» на своїй інтернет-сторінці 6 листопада 2019 року опублікувала замітку «Знаю його»: Коломойський розповів про свої стосунки з бізнесменом Павлюком з Буковини», де зазначено: «Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що у нього немає жодних конфліктів із бізнесменом, уродженцем Чернівецької області Іллею Павлюком, якого називають однією з найвпливовіших персон усередині політичної партії «Слуга народу».
   Про це Коломойський повідомив сьогодні у телефонному коментарі кореспонденту molbuk.ua.

   Зокрема, на запитання, чи знає Коломойський Іллю Павлюка, олігарх дав відповідь: «Знаю його».
   Водночас він назвав «повною брехнею»  інформацію про те, що в Коломойського і Павлюка триває ворожнеча.  «Повна брехня, ніякого в нас нема конфлікту. І немає навіть предмету, через який у нас міг би бути конфлікт», – відповів олігарх.
   На запитання журналіста, які у Коломойського стосунки із Павлюком, він дав відповідь: «Ми знайомі» (виділено Г. М.)…».

                                                                                9

   10 червня 2019 року інтернет-видання «Слідство.Інфо» подало інформацію «Нічим не займається»: у «Слузі народу» прокоментували роль «фінансиста» Павлюка»: «Керівник виборчого штабу «Слуги народу» Олександр Корнієнко підтвердив, що в «Зе команді» знайомі з «фінансистом Зеленського» Іллею Павлюком. Але, за словами Корнієнка, Павлюк у партії «нічим не займається».

   Про це він сказав журналістці «Слідства.Інфо» під час з’їзду партії. «Є така людина. Ми її знаємо – хтось більше, хтось менше, – розповів Корнієнко. А також прокоментував роль Павлюка в партії «Слуга народу». – Ніяку не відіграє роль (Олександр Корнієнко – безсоромний брехун, а його брехня спростовується розділами 1, 2 та 5 – примітка і виділення Г. М.). Ну він мій знайомий, знайомий інших людей. Хтось з кимось знайомий у цьому світі. Ну яку він може роль відігравати? Я начальник штабу».

   У штабі кандидата в Президенти Зеленського Ілля Павлюк відповідав за фінанси й координацію роботи регіональних штабів. Про його функції «фінансиста» стало відомо  з Telegram-листування штабістів «Зе-команди», яке  опублікував  «Bihus.Info» (розділ 1 про це розповідає – примітка і виділення Г. М.)

   Віктор Король підтвердив «Слідство.Інфо», що знає Іллю Павлюка (їхні зв’язки продемонстровані у розділі 2 – примітка та виділення Г. М.)».

                                                                               10

   Інтернет-газета «УП» 5 грудня 2019 року оприлюднила статтю «Солдати Зе»  і «слуги Коломойського». Хто контролює фракцію Зеленського»: «Проблеми з ефективним управлінням фракцією через 15 заступників породили формування у «Слузі народу»  неформальних груп. 

   У неформальні об'єднання можуть входити люди з різних офіційних груп, і майже всі з них контролюються людьми з-поза парламенту…

   За останні місяці саме ці неформальні центри стали місцем прийняття реальних рішень у «Слузі народу»…

   На даний момент «УП» достовірно відомо про три великі групи по більше ніж 20 депутатів кожна…

   Друга велика група – так звана група Іллі Павлюка. Сам Павлюк не є народним депутатом України, він є бізнесменом із Чернівців, якого журналісти раніше називали «рішалою на митниці»…

   Під час президентських виборів він займався координацією та фінансовим забезпеченням регіональних представників Зе-команди. Зв'язки на місцях і контроль над фінансами дали Павлюку владу та колосальний успіх. Він зумів провести по округах Чернівецької, Тернопільської, Кіровоградської та Житомирської областей чимало депутатів. Усі вони і склали досить чисельну групу Павлюка – донедавна в неї входило близько 30    40 депутатів (виділено Г. М.)

   Серед них – фанат клітчастих костюмів та дорогого взуття Дмитро Соломчук, родич Максим Павлюк, бізнесмен з Калуша Олег Марусяк, професор політичних наук КНУ Валерій Колюх, який до цього був помічником народних депутатів України Володимира Сівковича та Олександра Онищенка (Сівкович і Онищенко – це регіоналівські недобитки – Г. М.), Сергій Бунін, який раніше обирався до Київської обласної ради від партії «Самопоміч» та інші.

   Група Павлюка стала першою, яка опинилась у центрі непублічного скандалу. Останній тиждень керівництво фракції та партії намагаються розпустити «павлюківців». До «розгону» був залучений і сам Президент Володимир Зеленський.

   «Вони спочатку ходили по залу і під’юджували всіх. Мовляв, а що це за закони? Чого ми  їх голосуємо? Може, там є чийсь інтерес? А якщо є, то чому з нами не діляться?»  – розповідає у розмові з «УП» один із депутатів «СН».

   Потім сталось те, чого дуже боявся Зеленський. «Ми підозрюємо, що «Павлюки» продалися Ахметову (цей негідник був найближчим соратником Януковича, котрий від Революції Гідності, Євромайдану,  детально показаних у моїй фотохроніці «Український Євромайдан діє!», втік до РоССіі, а тепер він – олігарх Ах – відповідно до згадуваного вище мого дослідження «Хто править Україною, або Українці, ви здуріли?!» став уже близьким соратником Зеленського: виходить, що Ахметову продалися не лише «Павлюки», а й сам Зе – Г. М.). Вони проявилися, коли бігали по залу і наших депутатів переконували, що закони Геруса працюють на інтерес Коломойського. Вони пробували збити закон   2233  (законопроєкт про ринок електроенергії, який може послабити монополію фірми Ахметова ДТЕК  на енергетичному ринку  – Г. М.). Також по голосуваннях було видно, що вони не додають голосів. Ну, і деякі депутати з групи Павлюка зізналися, що працювали на інтерес Ахметова»  (виділено Г. М.), – каже один із лідерів «Слуги народу».

   Одразу п’ять джерел розповіли «УП», що депутатів з орбіти Павлюка викликали на килим до Зеленського. «Володя кричав на них, що не допустить, щоб у його фракції були якісь паралельні групи впливу», – каже джерело, наближене до Офісу Президента…

   3 грудня, у перший сесійний день після зустрічі у Президента, «павлюківця» Соломчука звільнили з посади заступника голови фракції, а групу, яку він офіційно очолював, розпустили. Тож тепер у «Слузі народу»  не 15, а 14 офіційних групп (виділено Г. М.)».

                                                                               11

   6 грудня 2019 року інтернет-видання «LIGA.net» надрукувало матеріал «Я – главный, я от Президента». Как Илья Павлюк стал влиятельным политиком. Ненадолго»: «Фракция «Слуга народа»  объединила под своими знаменами в парламенте не только очень разных людей с различными ценностями и идеологическими взглядами, но и находящимися под разными центрами влияния. Одним из таких центров и, пожалуй, самым непубличным, оказался малоизвестный широкой публике бизнесмен из Черновцов Илья Павлюк.

   Еще несколько месяцев назад он был одним из основных серых кардиналов украинского парламента – в орбиту его влияния входила группа из 30    40 мажоритарщиков. Но падение Павлюка с теневого политического Олимпа оказалось не менее стремительным: его «депутатская группа»  сдулась до 5   10 нардепов  (видно, що падіння Павлюка – не таке вже й болісне, якщо він продовжує відвідувати ОПУ, докази чого подані далі – Г. М.)… Не обошлось без дружбы с Ринатом Ахметовым, прозрения Владимира Зеленского  (його – Зе – справжнє «прозрєніє», як бачимо вгорі, полягає у зближенні з олігархом Ахметовим, а не в віддаленні від нього – Г. М.)  и вражды с Андреем Богданом.

   О существовании Павлюка за пределами Черновцов еще полгода назад мало кто знал…  «Он супер-непубличный человек. Но его знают все «мутные»  люди в этой стране. В 90-е он возил одежду из Турции и занимался курицей  (до його власності, як стверджувала вище 10 серпня 2019 року чернівецька газета «МБ», належить Тарасовецька птахофабрика  – курятник, як кажуть у народі – Г. М.). Отсюда и кличка Илюха «Курятник», – рассказывает «LIGA.net» собеседник в руководстве «Слуги народа».

   В нулевых Павлюк начал «бизнес»  на таможне, где пересекся с такими персонажами, как Юрий «Енакиевский»  Иванющенко  (ще одна погань, разом із Ахметовим, із ближнього кола Януковича – Г. М.)  и Игорь Калетник…

   Революция Достоинства лишила Павлюка влияния. Его патрон Калетник был вынужден бежать в Москву  (до свого патрона – мерзотника Януковича, а олігарх «Єнакієвський» не захотів перебиратися до Московщини й вирішив «бідувати» в ненависній йому Європі – Г. М.)  из-за уголовного преследованияВпрочем, за минувшие пять лет он успел восстановить «форму»

   Павлюк и Зеленский – давние знакомые. «Они знакомы еще со времен начала «Квартала»  (студия «Квартал 95»  основана в 2003 году –  ред.). В те времена у «Квартала»  было много таких контактов. Павлюк любит рассказывать, как помогал «Кварталу», – рассказывает собеседник «LIGA.net» в руководстве партии Зеленского. 

   По его словам, Павлюк впервые появился в команде Зеленского весной-летом 2018 года (розділ 3 про це розповідає детальніше – Г. М.). «Зеленский собрал несколько человек, которые, по его мнению, могли быть как-то ему полезны. Среди них оказался Сергей Нижний (партнер компании Hillmont Partners – ред.), Сергей Шефир  (первый помощник Президента – ред.)  (про нього розказує мій матеріал «Китаєць, ні – калмик, або Хто кому Зе чи Пе…»  – Г. М. )  и Павлюк. Полезность последнего была в обширной сети контактов»,  – объясняет собеседник издания.

   Зеленский поставил в пару к Павлюку нынешнего первого замглавы Офиса Президента Сергея Трофимова  (вже звільненого з цієї посади Указом Президента України № 482/2020 від 4 листопада 2020 року: розділ 1 розказує про нього детальніше – Г. М.)  и поручил им заниматься строительством региональной сети. «Павлюк – немного социопат, ему плевать на определенные ценности и вещи. А Трофимов, наоборот, очень ценностный, он должен был стопорить порывы Павлюка. Их Вова поэтому и поставил работать в паре. Если бы не было Трофимова, то Павлюк мог организовать новую партию регионов», – рассказывает другой собеседник  «LIGA.net», который входил в избирательный штаб Зеленского (виділено Г. М.).

   По его словам, в ходе предвыборной кампании Павлюк периодически скандалил с Андреем Богданом (Указом  Президента  України  №  46/2020  від 11 лютого 2020 року  Богдан звільнений з посади Керівника ОПУ, а більше про нього можна дізнатися із моєї публікації «Зе чи Бо? НаВухоДоносець і Ко!» – Г. М.). «Богдан его всячески дискредитировал. Когда Андрей увидел, из кого Павлюк строит нашу сеть, то понял, что там, в основном люди, связанные с контрабандой (виділено Г. М.). И люди, которых привел Павлюк, ударят по рейтингу Зеленского», – говорит собеседник.

   Чтобы как-то разбавить «сеть» Павлюка и похожих партнеров новоизбранного Президента, у Зеленского решили поделить кандидатов-мажоритарщиков в каждой области на три группы. Первая – люди, связанные с бенефициарами областей, такими как Павлюк. Их дают областные штабы. Вторая группа – бизнесмены, которые никак не связаны ни с кем, но им интересно, и у них есть деньги на кампанию. И третья – это «лифт», программа по набору кандидатов, в которую мог податься каждый.

   «То есть Павлюк отвечал примерно за 65 кандидатов. Он их и предоставил. Отсюда и возникла цифра в 70 подконтрольных Павлюку нардепов», – объясняет собеседник в руководстве «Слуги народа». По его подсчетам, в президентскую и парламентскую кампании Павлюк вложил примерно $20  – 30 млн.

   В ходе парламентской кампании, Павлюк вместе с другими бенефициарами отвечал за Житомирскую, Кировоградскую, Николаевскую, Ровенскую, Одесскую, Тернопольскую, Херсонскую и Черновицкую области. Самостоятельно Павлюк финансировал Тернопольскую и родную Черновицкую области  (привіт Другановському і його брехливим словам із розділу 3 – Г. М.): отсюда «слугами»  стали Андрей Богданец, Владимир Гевко, Елена Лыс (про неї йдеться в розділі 7 – Г. М.), Максим Заремский, Георгий Мазурашу и Валерий Божик. Во Львовской области ему помогал местный предприниматель Сергей Бадяк. По Киевской области Павлюк работал в тандеме со своим кумом и экс-нардепом Виктором Тимошенко. Также, по словам источника из избирательного штаба «СН», финансово помогал нардеп 8-го созыва от Блока Петра Порошенко Сергей Тригубенко, которого в 2015    2016 годах  СМИ  называли «куратором угольной промышленности Украины».

   Читайте продовження статті – Ч. 4.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте