Не просто ідіоти, а фактично злочинні ідіоти, або Зе-владі пора нагально повертатися в свій клоунський «95 квартал»!

                                                                                       Ціна влади – це відповідальність.

                                                                                                Вінстон Черчілль, 06.09.1943.

   «Ех, дорогі…
   Пиль да туман;
   Холода, трєвогі
   Да стєпной бурьян.
   Знать нє можєшь
   Долі своєй.
   Можєт, крилья сложішь
   Посрєді стєпєй», – написав про непередбачуваність доріг совєтскій поет-пєсєннік Лєв Ошанін у 1945 році.  

                                                 А що ж про дороги каже Зеленський?

   Невже він, будучи типовим «совковим» продуктом під псевдо «Юний «совок» відповідно до моєї статті «Відзначення непричетних, або Ось – ще один з результатів того, що дебіли обирають ідіотів!», не знає процитованих вище ошанінських рядків про дорожню небезпеку?

   Читаємо щодо неї оприлюднені «ТСН» 22 жовтня 2020 року якісь кострубаті, малопереконливі слова Зе під назвою «Локдаун, українська вакцина від коронавірусу, зміни в Кабміні та відновлення економіки: повне інтерв’ю Зеленського»: «Що стосується коронавірусного фонду: у нас є гроші в цьому фонді. По-перше, …понад 65 млрд грн, 67, мені здається, є половина цих грошей (можна зрозуміти так, що залишилася половина – Г. М.) – це по-друге. По-третє, …коронавірусний фонд – це не надруковані окремі гроші, чи гроші, які нам надали наші якісь партнери, ми їм вдячні завжди за підтримку, але ми повинні зрозуміти – це ті програми, які були в бюджеті, які були розписані на все: спорт, культура, інфраструктура, лікарні – на все. Всі ці програми, взялась частина бюджету… – ми його заблокували, там і був локдаун, але тимчасово. Тимчасово, тому що там же життя продовжується. Треба відновлювати життя, відновлювати і будувати країну. І це дуже важливо. Я розумію… – витрачати на щось. Я знаю багато питань з приводу того, що витрачались гроші на дороги…

   Я хочу, щоб ми всі розуміли, що відбувалось з «Великим будівництвом». Перемога, яка у нас була взимку, я вважаю те, що ми забрали 3 млрд ($2,918 млрд – Г. М.) з «Газпрому» (РоССіі – Г. М.), відсудили ці гроші і їх отримав НАК «Нафтогаз». І тут ми зрозуміли, що ми можемо зробити велику програму. Ми розраховували на всі ці гроші.

   Частину цих грошей, а саме 33, мені здається, чи 35 млрд (грн – Г. М.) із цих майже 100 млрд – були домовленості, що ми їх витрачаємо. Нарешті в Україні з’являться дороги… Ці гроші передали до бюджету із НАК «Нафтогаз». Всі ці гроші були в бюджеті. І частину від цих мільярдів було витрачено на важливу програму, яка забезпечує не тільки інфраструктуру України. Більша частина цієї програми – це дороги до тих лікарень, куди їдуть люди і хворі на COVID-19».

                             Та на цьому проблема будівництва доріг не закінчується…

   12 листопада 2020 року Ігор Уманський повідомив: «Карантин вихідного дня? Ок! Тоді – всі на вихід! І я почну перший. Відповідну заяву подав на Банкову  (там знаходиться ОПУ – Г. М.). Щодо причини відставки – все після прийняття рішенння за моєю заявою… ВідпочивайТЕ!» (Facebook: Ihor Umanskyi; виділено Г. М.). Правда, інтернет-видання «OBOZREVATEL» того ж таки 12 листопада 2020 року в своєму повідомленні «Радник Єрмака опублікував у соцмережі заяву про звільнення заднім числом, а потім видалив її. Фото» з додаванням відповідної світлини стверджує, що Уманський наплутав із датою написання своєї заяви про відставку (вона виглядає наступним чином: «Керівнику Апарата Офісу Президента України Дніпрову О.С. радника Голови (не Голови, а Керівника, як твердить Указ Президента України № 48/2020 від 11 лютого 2020 року – Г. М.) Офісу Президента України (поза штатом) Уманського Ігоря Івановича Заява Прошу звільнити мене із займаної посади за власним бажанням. 12.10.2020 р. Підпис»), вказавши на ній 12 жовтня 2020 року, а реально повідомляв же про це 12 листопада 2020 року. У цей же день, 12 листопада 2020 року, «В Офисе Президента отреагировали на заявление об отставке советника Ермака Уманского» (веб-сайт «НВ»): «Об этом «НВ»  сообщил советник Ермака Михаил Подоляк. «Глава Офиса сейчас, по известным причинам, находится на изоляции (заразився коронавірусом – Г. М.). С Игорем Уманским у них состоялся предварительный телефонный разговор. Договорились о том, что заявление пока будет на столе у главы, но окончательное решение по нему будет принято только после личной встречи. Тогда же глава даст оценку мотивации Игоря Ивановича и примет окончательное решение…», – заявил он».

   Той же Уманський вже наступного дня, 13 листопада 2020 року, пише: «Нам любые дОроги дорОги» (слова з пісеньки совєтского мультфільма «Бременскіє музиканти» 1969-го року, створеного за казкою «Der  Tod  und  der  Gänshirt» («Смерть і гусяча сорочка») 1819-го року авторства відомих німецьких казкарів братів Якоба й Вільгельма Ґріммів, яка в другому виданні отримала назву «Die Bremer  Stadtmusikanten» («Бременські міські музиканти») – Г. М.), або скільки українцям коштує Укравтодор. Дехто не хоче помічати у чому проблема та в чому претензії – дороги нам точно потрібні, але чи таким коштом?!

   2020 запам’ятається українцям надовго. Не тільки через пандемію і недолугу боротьбу з нею (доказом цієї недолугості є моє дослідження «Ідіоти!» – Г. М.), а й через безпрецедентний рівень зростання корупції (у цьому можна пересвідчитись, прочитавши мої аналітичні роботи «Брехлива Зе-еволюція: від пінгвінів – до бактерій, мікробів і порожнього місця в історії…» й «Чому Зе-команда бреше? Або хто такий Ілюша «Курятник»…» – Г. М.) та втрату владою адекватного сприйняття реальності (й не інакше, адже лише владною неадекватністю можна пояснити те, що Зе-команда своєю некомпетентністю веде Україну до катастрофи, але при цьому, згідно моєї праці «Потому, потому, что ви – здебільшого дебіли…», або Пєсєнка про любітєлєй Зе!», вже мріє про другий президентський термін Зе – Г. М.).  Так зване «Велике будівництво» – яскраве тому підтвердження.

   За останні два роки бюджет «на дороги» зріс у 3 рази. Наступного року він перевищуватиме бюджет Міноборони і  може зрівнятися із бюджетом на всю медичну систему.  Війна (про неї, розв’язану проти України ворожим РоSSійскім Райхом, розповідають мої дослідницькі матеріали «Пряма чи крива збройна агресія РоССіі проти України, або Ось – й ще один з результатів того, що дебіли обирають ідіотів!» і «Нагородження непричетних, або Ось – ще, ще й ще один з результатів того, що дебіли обирають ідіотів!» і «Брехуни – у владі, або Зе не виконав одну з найважливіших своїх обіцянок!» та «К3, або Кличко, клінч і Крим…» – Г. М.) й пандемія  скінчилися (звернувшись до моєї публікації «Не просто ідіоти, а імпотентні ідіоти, або Зе-владі пора повертатися в свій клоунський «95 квартал»!», можна побачити не тільки посилення коронавірусної хвороби, а також і недолугу боротьбу Зе-влади проти неї – Г. М.)? Навіть на оборону такого карколомного зростання не було з початку бойових дій (виділено Г. М.). Так де «собака порилася», яка мотивація?

   Тепер «слідкуймо за руками»:
  1. З початку «Великого будівництва» почались зміни у вимогах до тендерної документації. За дивним «збігом обставин» новим вимогам відповідає лише шість компаній – улюбленці «долі», або «картель», як їх називають колеги. Вигравати смачні тендери можуть лише вони. Але якщо придивитись, ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30 – 40%.

   2. Якщо скласти всі тендери цієї «мерзенної шістки» та вирахувати оці «дисконти», маємо (хтось має!) близько 36 мільярдів грн – саме таку суму отримав додатково Укравтодор із ковідного фонду на «Велике будівництво». Магія цифр, чи не так? Тобто, без цих «шаловлилих ручок» можна було б збудувати ту саму протяжність доріг і (увага!) не чіпати «брудними ручками» ковідний фонд, лишаючи ресурсу хворих людей та хвору економіку. Але є факт – ковідний фонд штучно витратили. Кошти зникли. Але десь з’явилися?

              

   3. «Якщо мед, то… звідусіль». Ейфорія почала захоплювати. «Стопи, повороти…» втрачено. Майже кожного місяця уряд почав шукати у кого ще можна відібрати й  спрямувати на «благу ціль» – «ручки» тремтять від можливостей. То 2 млрд чергових додадуть, то держбанки нахилять видати чергові млрд. «Їх не зупинити» – у жерло апетиту йде все. Знімають із будівництва онкоцентру (!) більше 100 млн – ну дрібнички для них, але не для онкохворих. Кого турбують онкохворі?!

   «Дурнів» не так багато. МВФ вимагає аудит як ковідного фонду, так і Укравтодору. Уряду його робити лячно.

   Країна наближається до економічного Армагеддону. Свідомо?! (виділено Г. М.)», – ось таку «веселу» картинку намалював Ігор Уманський – радник Керівника ОПУ Єрмака (Facebook: Ihor Umanskyi: «Закатати в асфальт». Обіцяв? Зустрічайте!»).

   Він же й продовжує 18 листопада 2020 року: «Україна вперше за роки незалежності стоїть перед сукупністю загроз такого масштабу, що вони здатні занурити країну в політичний та економічний Армагеддон (інколи Гар-Маґедон від гра Меґіддо: у перекладі з івриту – гора (реально – пагорб) Меґіддо в Ізраїлі або гора збору військ відповідно до Біблійного пророцтва в кінці часів для вирішальної битви між добром і злом – Г. М.) у найближчі кілька місяців. На країну насуваються чотири загрози – економічна, медична, соціальна, військова. До протистояння з ними влада не готова.

   Змушений констатувати, що зупинити корупцію так і не вдалось. Скрут («скрутки» ПДВ – Г. М.) як був, так і залишається. Корупція збільшується в геометричній прогресії (виділено Г. М.). Примусове тотальне застосування РРО (реєстраторів розрахункових операцій або касових апаратів – Г. М.) може призвести до колапсу в системі відносин «платник податків – податкова адміністрація». Бізнес буде вимушений перейти в тінь.

   Коронавірусне. Кисню в лікарнях немає. КТ (комп’ютерні томографи, хоча більш правильно було би говорити КРТ – компютерно-рентгенографічні томографи – Г. М.) не придбані. ШВЛ (апарати штучної вентиляції легень – Г. М.) не придбані. Національна служба здоров’я виходить із заявою, що в них не вистачає коштів навіть на зарплату медичним працівникам, а ковідний фонд, який я створював для підтримки медиків, пацієнтів та бізнесу і надалі спрямовується на фінансування доріг.

   Зараз у влади ще є час мінімізувати наслідки економічної кризи. Якщо цього не зробити,  всі ці вершники Апокаліпсису (економічна, соціальна, медична, військова кризи) (Апокаліпсису перекладі з грецької означає одкровення, а тут конкретно – Обявлення апостола (із грецької – посланця) Іоана (Івана) Богослова – одного з 12-ти найближчих послідовників Христа – про кінець світу, друге пришестя на землю Ісуса Христа й тисячолітнє Царство Боже після Судного дня – Страшного суду для виявлення праведників і грішників із винагородою перших та покаранням других – Г. М.) прийдуть в Україну й відбудеться параліч владних інституцій, бюджетна криза, стрибок курсу долара до 35 грн, мільйон безробітних і колапс держави (виділено Г. М.).

   Як з цього вийти?

   Провести секвестр та внести зміни до Закону «Про Державний бюджет» 2020 для зменшення видатків.
   Терміново підіймати питання реструктуризації державного боргу.
   Прибрати з бюджету 2021 всі «корупційні хатєлкі», які заклав туди парламент і урядові лобісти. Це дасть можливість вивільнити мільярдні ресурси.
   За рахунок вивільнених ресурсів захистити вітчизняного виробника, створивши в 2021 точки росту економіки. Має бути наданий пріоритет бюджетним видаткам інвестиційного характеру (видаткам на розвиток) виключно на точки зростання. В тому числі має бути запущена система кредитно-експортного агентства.
   Бізнес має бути допущений до кредитного ресурсу. Потрібно негайно переглянути нормативну базу НБУ по оцінці ризиків. Інакше про зростання, яке уряд заклав в проєкт бюджету на 2021 рік не може йти мови.
   Потрібно негайно зупинити розпродаж об’єктів державної власності, в першу чергу державних земель сільськогосподарського значення (моя стаття «Кому українську землю? Перший крок до торгівлі нею зроблений…» якраз говорить про питання приватної власності на українські земельні ресурси – Г. М.). На основі цих активів потрібно створити земельний банк і через прозоре використання цього активу створювати точки зростання в АПК (агропромисловому комплексі – Г. М.).

   Це – мінімальний набір кроків, які дозволять державі та кожній українській сім’ї пройти через економічну, соціальну, медичну, військову і, як наслідок, політичну кризи (виділено Г. М.)» (Facebook: Ihor Umanskyi: «Сьогоднішня пресконференція викликала ажіотаж в медіа. Для вас тут зібрав ключові тези»).

   Те, що оприлюднив угорі Ігор Уманський, є де-факто злочином!

   А Зе-влада, котра зробила те, що оприлюднив Уманський, – не просто ідіоти, а фактично злочинні ідіоти!!!

   Далі буде...


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте