Хто править Україною, або Українці, ви здуріли?! Ч. 2

   Читайте початок статті.

   Если проверить пересечение границ, то «спаситель Украины от Новороссии»  просидел половину этого времени в Швейцарии. Он создал большой миф, только во время Иловайска он сидел на яхте где-то в Сен-Тропе, например.

   Мы думали, что он может жить не только деньгами, наживой и пустотой, а может жить какими-то более высокими материями. Но эта иллюзия рассыпалась в тот момент, когда Гену (Корбана – ред.) Петр Алексеевич (Порошенко – ред.) бросил за решетку.  Коломойский не ударил палец о палец, чтобы его оттуда вытянуть. Более того, он сделал все, чтобы его там оставить. Потому что Корбан был заложником, в то время как Коломойский вместе с Петром Алексеевичем торговались за 25% «1+1»  Если он мог кинуть в топку людей, которые с ним шли по жизни 20 лет, я говорю про Корбана, то, о чем можно говорить?!  …ни одно его слово не стоит ломаного гроша. Это человек, который переступит через любого и пойдет дальше (виділено Г. М.)» («Цензор.Нет»: «Филатов о Коломойском: «Это аморальный человек, и ни одно его слово не стоит ломаного гроша», 10 вересня 2019 року) та готове домовлятися з агресором і окупантом української землі РоССієй: «…Коломойський, якого багато хто вважає найвпливовішою фігурою в Україні за межами уряду, з огляду на його роль покровителя нещодавно обраного Президента Володимира Зеленського, пережив неабияку зміну думки: за його словами, Україні пора відмовитися від Заходу й повернути назад у бік Росії (ознайомившись із моєю працею «Московітскій дружбан – собача людина чи людина-собака, або Homo putinu, можна одразу зрозуміти, куди Бєня хоче повернути Україну – це кинути нашу Батьківщину під ноги Московського Кремля – Г. М.).

   «Вони сильніші в будь-якому випадку. Ми повинні поліпшити наші відносини», – сказав Коломойський, порівнюючи Росію та Україну. «Люди хочуть миру, хорошого життя, вони не хочуть воювати». А ви – Америка – «змушуєте нас воювати, навіть не даючи нам грошей за це» (от мерзотник: українці воюють за свою незалежність і відновлення територіальної цілісності України, оскільки РоССія окупувала частину української території, а він верзе, що це США заставляє «нас воювати» – виділення й примітка Г. М.).

   Його коментарі, як мінімум, частково відображали його зацікавлене розчарування тим, що західні дипломати й Міжнародний валютний фонд (МВФ – Г. М.) покладаються на Президента, щоб запобігти пану Коломойському повернути контроль над банком, вилученим у нього та співвласника у 2016 році на тлі звинувачень у розкраданні декількох мільярдів доларів.

   Але які б не були його мотиви, геополітичні погляди Коломойського мають значення, тому що аналітики і західні дипломати вважають, що він сильно впливає на адміністрацію Зеленського, коміка (виділено Г. М.), телевізійні шоу якого транслювались на каналі Коломойського («1+1» – Г. М.).

   Хоча пан Зеленський продовжує підтримувати тісніші зв'язки із Заходом, він також, здається, готовий безпосередньо взаємодіяти з Росією, на відміну від його попередника…

   Повідомляється, що МВФ затримує фінансування для України частково через занепокоєння, що пан Зеленський не докладає достатньо зусиль для повернення коштів, у розкраданні яких з українського банку Коломойського «Приватбанк», що коштувало уряду в Києві 5,6 мільярда доларів, щоби видертися в 2016 році, звинувачують пана Коломойського…

   «Ви всі не візьмете нас» у Альянс (НАТО – Г. М.), – сказав пан Коломойський в інтерв'ю… «Марно витрачати час на порожні розмови. Тоді як Росія хотіла би привести нас до нового Варшавського договору (Договір про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу від 14 травня 1955 року, куди ввійшли європейські держави соціалістічєского лагєря під керівництвом СССР, зі штаб-квартирою в Москві – Г. М.)».

   П’ять років тому пан Коломойський… мав зовсім іншу точку зору…

   Як постійний член єврейської громади України (виділено Г. М.), він протиставився тезі Кремля про те, що новим прозахідним урядом у Києві керують неонацисти.

   2017-го року пан Коломойський покинув Україну й поїхав до Швейцарії та Ізраїлю після того, як уряд під тодішнім Президентом Петром Порошенком забрав «Приватбанк» і звинуватив його в шахрайстві у великому розмірі, яке погрожувало дестабілізувати економіку України. Він повернувся в травні (2019-го року – Г. М.) після обрання пана Зеленського, коміка, чий хіт-ситком («Слуга народу» – Г. М.) про вчителя з добрим серцем, який став Президентом України, з'явився на телеканалі пана Коломойського.

   Пан Коломойський підкреслив, що у нього немає особливої любові до Росії, згадавши Голодомор в 1930-х роках як одну із трагедій, що спіткали Україну через її зв’язки з Москвою (то був цілеспрямований московитський геноцид українських жителів, а не просто трагедія: моя робота «Чи здатні ми бути вдячними?» про нього розповідає – Г. М.). Але він заявив The Times у непристойній дискусії (виділено Г. М.), що Захід провалив Україну, не давши достатньо грошей або не відкривши досить ринків.

   Натомість, за його словами, Сполучені Штати просто використовують Україну, щоби спробувати послабити свого геополітичного конкурента. «Війна проти Росії, – сказав він, – до останнього українця». Відбудова зв'язків із Росією стала необхідною для економічного виживання України, стверджував пан Коломойський. Він вважає, що травма війни пройде. «Дайте їй п'ять, 10 років, і кров буде забута», – сказав Коломойський (пролиту з вини РоССіі невинну кров українців ніхто не забуде – примітка Г. М.)

   За його словами, фінансування з боку Росії може замінити позики МВФ, який наполягає на антикорупційних реформах, що дратують вкорінені бізнес-інтереси в Україні (дратують Ко й подібних до нього, котрі наживаються на українських трудівниках – примітка Г. М.).

   «Ми візьмемо 100 мільярдів доларів у росіян. Я думаю, що вони із задоволенням дали б їх нам сьогодні», – сказав Коломойський. «Який найшвидший спосіб вирішити проблеми та відновити відносини? Тільки гроші» (розписується за всіх українців, але «ми» – це такі, як Бєня, котрі, на щастя, є меншістю в Україні – виділення і примітка Г. М.).

   Для Коломойського ворожнеча до США є особистою. Він каже, що вважає, що є ціллю ФБР (Федеральне бюро розслідувань – Г. М.), котре, як повідомляється, розпочало розслідування фінансових злочинів у його діяльності.

   Фіона Хілл, колишній радник Білого дому з питань Європи та Росії, заявила законодавцям (США – Г. М.), що вона «надзвичайно стурбована» впливом Коломойського на  Зеленського. Джордж Кент, вищий чиновник Державного департаменту, заявив, що він сказав пану Зеленському, що його готовність розірвати звязки із паном Коломойським – «тим, хто мав таку погану репутацію» – буде лакмусовим папірцем на його незалежність. Й Вільям Тейлор, виконуючий обов'язки посла в Києві (на той час – Г. М.), заявив, що попередив пана Зеленського: «Він, Коломойський, посилює свій вплив у вашому уряді, що може спричинити вашу невдачу».

   …Коломойський відповів: «Якщо вони (американці – Г. М.) будуть мудрувати з нами, ми підемо до Росії»  («ми» – це хіба, що власник, на жаль, українського паспорта Бєня, котрому допекло ФБР США за його оборудки, і йому подібні, бо тільки ворог України може говорити про зближення України із її ж найлютішим ненависником-ворогом, з убивцею тисяч її жителів й окупантом частини її території РоССієй, а друг України, український патріот розуміє, що Україна, як незалежна держава, матиме гідне спокійне майбутнє лише ставши членом НАТО та ЄС: всі аргументи на користь даного членства викладені на сторінках моїх досліджень «Це теж нарешті дійшло!» і «Оце «життя», або Інтеграція від інтеграції різниться» – Г. М.).

   «Російські танки будуть розміщуватися поблизу Кракова та Варшави», – сказав він. «Ваше НАТО буде мочити свої штани й купувати памперси» (російські танки будуть знаходитися біля польського кордону тільки у випадку поглинання РоССієй Бєларусі, а мочить свої штани і купує памперси від страху перед НАТО якраз РоССія, бо її бойовий потенціал набагато слабший за НАТОвський – Г. М.)

   Коломойський сказав, що він гарячково розробляє план, як закінчити війну (чи не цей план задобрювання та умиротворення РоССіі авторства Ко – Бориса Шефіра, адже їхні позиції, судячи із наведених вище висловлювань, збігаються, включаючи ретрансляцію російської пропаганди, реалізовує Зе – виділення й примітка Г. М.), але він відмовився розголошувати деталі, оскільки американці «зіпсують це та перешкодять йому».

   Коломойський сказав, що він як і раніше має намір повернути собі право власності на «Приватбанк» або отримати компенсацію (оце нахабний цинік: обібрав українців та й ще хоче за це компенсацію – Г. М.)

   «Якщо я надягаю окуляри і дивлюся на себе, як увесь інший світ, я бачу себе чудовиськом, ляльководом, господарем Зеленського, людиною, що будує апокаліптичні плани», – сказав Коломойський. «Я можу почати робити це по-справжньому» (одна з найпопулярніших американська щоденна газета The New York Times: «A Ukrainian Billionaire Fought Russia. Now He’s Ready to Embrace It/Український мільярдер воював проти Росії. Тепер він готовий прийняти її», 13 листопада 2019 року; переклад Оксани Манчуленко).

                                                                               Пін

   Пінчук (єврей, народне прізвисько «Піня»): олігарх – ненове обличчя нової влади Зе, що також, як подейкують, контактує із Зе й теж готове здати, як і Бєня, інтереси українців Москві, про що свідчать мої дослідницькі публікації «Пінчук, ПНХ!» та «Отаке воно «нове» обличчя нової влади Зе?!».

                                                                                Ах

   Ахметов (татарин, донецька кличка «РеЛе», «Ботанік», більш широка – «Рінат»): олігарх (мої статті «Або незалежність, або олігархи!» і «А «ми торгуємо»… національною безпекою України?» демонструють, що олігархи шкодять процвітанню Українського народу) – ненове обличчя нової Зе-влади, котре згідно народного поголосу теж має спілкування з тим же Зе (доказ – Financial  Times  (FT, «Файненшл Таймс», українською означає «Фінансові часи», одна з найкращих впливова щоденна британська газета міжнародних фінансових кіл): «Ukraineoligarchs  jostle  for  influence  with  President  Zelensky/Українські олігархи штовхаються за вплив на Президента Зеленського»; її стислий переклад подано в статті «Як Ахметов зближується із Зеленським – огляд ЗМІ» за 19 лютого 2020 року на веб-сайті «BBC News Україна»: «Автор зауважує, що новини про те, що Рінат Ахметов купив віллу у Франції за 200 мільйонів євро, зовсім не означають, що «мільярдер готується до комфортної пенсії на Середземноморському узбережжі». «…Він намагається стати союзником Президента Володимира Зеленського йодночасно послабити вплив свого давнього суперника»…

   За словами FT, за допомогою медійної підтримки Зеленського Ахметов пропонує йому «альтернативу олігарху-конкуренту Ігорю Коломойському, який посприяв злету нового українського лідера за допомогою корисного телеефіру»

   Газета вказує, що роботу Володимира Зеленського почали позитивно висвітлювати телеканали Ріната Ахметова «Україна»  та «Україна 24».  Один з членів владної команди Зеленського описав ставлення каналів олігарха як «дуже гарне до нас» (виділено Г. М.)…»), а раніше було найближчим соратником негідника, роССійского колабораціоніста Януковича (відомий український журналіст про цю ситуацію пише наступне (інтернет-видання «Еспресо»: «Віталій Портников: українці завжди обирають Ахметова», 20 лютого 2020 року): «Стаття у впливовій британській газеті Financial  Times, автор якої стверджує, що вплив найбагатшого українського олігарха Ріната Ахметова на найнароднішого українського Президента Володимира Зеленського зростає, – …це також важливий сигнал для українців: вони завжди обирають Ахметова (виділено Г. М.). Після виборів 2004 року, які можна було вважати фатальними для олігарха, він швидко відновив свій вплив і допоміг ренесансу Віктора Януковича й партії регіонів. Після виборів 2010 року він став головним партнером нового Президента… Після виборів 2014 року він досить швидко опинився найважливішим союзником Петра Порошенка. Те, що він стане важливим для  Володимира Зеленського після виборів 2019 року, не було ясно двом людям у  цій країні – самому Зеленському та Ігорю Коломойському. Ну й ще виборцям (виділено Г. М.)

   В українських президентів просто немає іншого вибору, якщо вони хочуть зберегти владу. Олігархи можуть об'єднати зусилля і допомогти будь-кому прийти до влади – вони довели це й  2010 року, і 2014 року, й  уже тим більше 2019 року, коли олігархічний тріумф відбувся в чистому вигляді, без усякої домішки будь-якої політики та  ідеології,  коли для перемоги потрібно було всього лише знайти артиста, який погодиться грати роль народного месника, «вашого вироку», а потім і глави держави (виділено Г. М.).

   Але прийти до влади – це одне. А як утримати владу? З ким співпрацювати? Ахметов не відрізняється недалекоглядністю Коломойського, готового заради задоволення власних амбіцій – й не завжди грошових – поховати будь-яку компанію, будь-яку владу і, здається, будь-яку державу. Він не настільки залежний від Москви, як група Фірташа. Й він може набагато більше, ніж обережний Пінчук, який вічно коливається між вигодою і репутацією. А з огляду на його роль в економіці, він може більше, ніж вся «велика трійка». Саме тому під час президентських виборів він – принаймні, після виборів 2010 року – завжди займає нейтральну позицію. А потім приходить і показує, що без нього ніяк, а з ним можна вижити. Інші оскаженілі олігархи знову об'єднуються навколо нової фігури, а потім знову приходить Ахметов й вони знову залишаються з носом і знову не розуміють чому. Такі розважливі люди, такі великі гроші й така дитяча наївність!

   З Януковичем він дружив. З Порошенком грав. З огляду на те, що Зеленський не дуже розуміє, де взагалі знаходиться, нова роль Ахметова може виявитися куди більш серйозною, ніж у  минулому. Він стане не другом, не партнером, а опорою (виділено Г. М.). Його конкуренти, звичайно, позбудуться Зеленського – вони це вміють. Але ж Ахметова вони не позбудуться! Для того, щоб позбутися Ахметова, потрібно домогтися деолігархізації економіки. А це точно не те, чого хочуть інші олігархи. Й  точно не те, що цікавить українське суспільство, котре, як і народний Президент, не дуже розуміє, де знаходиться (й Зе-владу, схоже, теж не цікавить – виділення та примітка Г. М.).

   Тому українці обиратимуть Ахметова в нових і нових упаковках. Знову й знову. Рінату Леонідовичу всього-то 53 роки. Ще років на 30 його амбіцій точно вистачить»).

   І зрештою українці отримують…

                                                                           КоПінАх

   Це верхівка олігархічного кодла, котре паразитує на тілі українського суспільства: можливо Ах й витісняє Ко із першого місця на друге у цій та в загальній формулі, але суті така перестановка не міняє.

   А загалом українці отримують…

                                                                  КоЗеЄрШефПінАх

   Оце отаке править Україною!

   Українці, ви здуріли, допустивши його до влади і покірно дозволяючи йому їздити по наших спинах?!

   Воно – КоЗеЄрШефПінАх (було байдужим до Євромайдану, тому Аву  залишимо поки осторонь, може схаменеться й згадає, за що боролася Революція Гідності, включаючи і його самого, бо колись МВС керував так само начебто всесильний Крава й де він тепер?) – уже сидить нам усім у печінках!

   Українці, скільки ще будемо терпіти знущання над собою?!

   Українці, «нам пора для України жить»!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте