НПУ – це Національна поліція Вітчизни чи Національна поліція олігархів, брехунів і шльондр?!

   Національна поліція України (НПУ) = Національна поліція олігархів (НПО) = Національна поліція брехунів (НПБ) = Національна поліція шльондр (НПШ), себто НПУ = НПО = НПБ = НПШ?!

   Чому так гостро, як і в випадку з СБУ, ставиться питання? Та тому, що вже несила терпіти наругу можновладців над українським людом (на жаль, переважна більшість цього люду й обирає саме таких можновладців, як, зокрема, маємо нині у вигляді Зе-влади), котра проявляється в наведених нижче фактах…

   Ще за часів Януковича у своїх публікаціях я повідомляв: 1) «Кому в Україні (на Буковині) весело живеться, або Хто плює на законодавство про боротьбу з корупцією…»: «…Закон у нас має силу тільки для простих людей, а для невеликої частини суспільства – олігархів, багатьох чиновників високої і середньої ланки, непоодиноких працівників митних, правоохоронних і контролюючих органів, бандитів, які стали «бізнесменами»,… – Закон неписаний!.. Варто тільки подивитися, в яких палацах вони живуть і на яких супердорогих автомобілях їздять, в т.ч. і ті, хто отримує зарплату з бюджету»; 2) «Кому в Україні (на Буковині) весело живеться, або Хто плює на законодавство про боротьбу з корупцією… Частина 2 з фото»: «Що хотять, те й роблять. Палаци за бюджетну зарплату, якої вистачає тільки на нормальне прожиття, а не на розкіш, вибудовують – нічого, дорогущі машини за цю ж зарплату купляють – нічого… А окремі люди в погонах, в т.ч. і в міліції, користуючись своїм положенням…, забувають, що мають служити Закону. Натомість, набивають власні кишені…»; 3) «Боротьба і єдність протилежностей…»: «А садистсько-«мусорські» «беркути» – це люди?! А їхні «мусорські» начальники – це люди?! А різноманітні гебістсько-корупційно-«мусорські» структури – це люди?!». 

   Так само не можна обійти стороною здійснені під патронатом уже нової влади Зе недоробки й дивні висновки «старого» Міністра внутрішніх справ України Авакова та керованої Міністром НПУ у переданій нею до суду кримінальній справі щодо вбивства Павла Шєрємєта, про котре йдеться в моєму матеріалі «Враг нє дрємлєт!».

   Згодом, після Януковича, але ще до «геніального» Зе, при Пе, у своєму березневому 2018 року дослідженні «А «ми торгуємо»… національною безпекою України?» відносно того, хто в Україні володіє мобільним і стаціонарним телефонним зв'язком, я писав: «…ПрАТ «Телесистеми України»… надає послуги під торговою маркою (ТМ, брендом) «PEOPLEnet»…, контролюється бізнес-групою «Приват» олігарха Ігоря Коломойского

   Ну що доброго можна сказати про олігарха? Тільки одне. Українські олігархи довели Український народ до зубожіння!..

   …Публічне акціонерне товариство (ПАТ) «Укртелеком»… вже з 4 жовтня 2013 року належало компанії «System  Capital  Management»…, яка є повною власністю близького партнера й соратника зрадника України Віктора Януковича олігарха Ріната Ахметова. Партнер і соратник Януковича – це вічне ганебне тавро та вирок! Українському народу треба скинути зі своєї шиї олігархів і вичистити Україну від бруду – януковичівських партнерів і соратників!..

   Куди дивляться українські правоохоронні органи ГПУ, МВС, Національна поліція…, котрі зобов’язані пильнувати національну безпеку України, найперше СБУ..?».

                                                    Й дійсно – куди вони дивляться?!

   Куди, тепер уже зовсім нова, як вона себе називає на відміну від попередників, влада на чолі із Зе та КМУ дивиться, зокрема правоохоронці?! А ось куди – туди, куди й раніше, про що мовлять далі реальні свідчення, але значно нахабніше, ніж при Пе, а про бєспрєдєл «правоохоронців» часів Януковича навіть згадувати не хочеться!

   Ні для кого не є державною таємницею те, що Зе і Ко, з оповіді про котрого власне й починається дана робота, – бізнес-партнери, як показує моя публікація «Зе чи Пе?».

   Так само зрозумілим є, виходячи з моєї дослідницької статті «Рябошапці – по шапці!», куди дивилася та дивиться ГПУ – нині ОГП, особливо, коли Генеральним прокурором стала неприхована Зе-протеже Ірина Венедіктова. Рябошапці, колишньому очільнику ГПУ/ОГП, вже дали по шапці – звільнили, а Венедіктовій ще треба дати по голові макітровій – звільнити!

   Так само я не відкриваю жодного секрету, коли кажу, що член КМУ, про котрий розповідає моя праця «Як цей  клієнт на самокаті  виявився прем’єром…»? Або від Гончарука – до Шмигаля і, вкупі з брехнею та брехунами, до…», – Міністр внутрішніх справ України Аваков, який здійснює загальне керівництво НПУ, будучи, скажімо так, «другом Зе», має добрі стосунки із олігархом Ко та й з олігархом Ахметовим він не сварився – принаймні публічних відомостей про це не було.

   Ну, а куди дивиться СБУ, я вже показав у своєму аналітичному матеріалі «СБУ – це Служба безпеки Вітчизни чи Служба безпеки олігархів, брехунів і шльондр?!».

   Так, що питання, куди дивиться Зе-влада, після викладеного вище виглядає суто риторичним…

   Але вся Зе-влада на словах бореться із олігархами та на ділі бореться так, що деолігархізацією й не пахне: і тут – брехня, бо брехуни – у владі, підтвердженням чому є моя публікація «Брехуни – у владі, або Ось – ще, ще, ще й ще один з результатів того, що дебіли обирають ідіотів!», котра показує, що Зе-влада ганьбить Україну на міжнародній арені!

   Й ці брехуни, будучи на державній службі та, відповідно, не маючи величезних зарплат, чомусь мають величезні статки, а коли їх виводять із тіні на світло, починають цьому всіляко перешкоджати. От – і приклади…

                                                                         Приклад 1

   «Журналісти «Bihus.Info» помітили, як першого заступника Голови Нацполіції Євгена Коваля вранці з-під будинку забирає водій на дорогому позашляховику. Того ж дня підлеглі Коваля відкрили кримінальне провадження і допитують редакцію  (виділено Г. М.).

   Кримінальне провадження порушено не районним відділком, а одразу Головним слідчим управлінням Нацполу за статтями «Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу» та «Порушення недоторканності приватного життя». Зазначимо, що зазвичай Головне слідче управління займається розслідуваннями злочинів, причому масштабних.

   Приводом для порушення провадження стало виконання редакційного завдання вранці 13-го лютого. Тоді журналісти «Bihus.Info» помітили, як на територію закритого житлового комплексу у Києві, приїхала Toyota  Land  Cruiser  200. Пізніше в це авто сів сам Євген Коваль, який вийшов з одного з будинків у цьому ЖК.  

   Журналістка в цей час перебувала за територією житлового комплексу, в публічному місці і виконувала свої професійні обов’язки… 

   Попри те, що журналістка представилася, показала посвідчення і пояснила, що виконує редакційне завдання, поліцейський самочинно відкрив авто журналістів, взяв відеокамеру, що перебувала в машині, вимагав документи у водія. 

   При цьому сам Коваль всупереч закону про поліцію навіть не представився, хоча пояснював свої самовільні дії тим, що є «працівником поліції»  і переживає за своє життя.

   Окремо наголосимо, що в цей момент Коваль вже достеменно знав, що говорить з журналісткою програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» (виділено Г. М.).

   Допит журналістки Марії Землянської відбувся вже на третій робочий день після події і тривав понад 3 години. Зазначимо, що хоча Землянську допитували у якості свідка, частина питань не стосувались безпосередньо ранкового «інциденту». Слідчі Нацполу цікавились різними внутрішньоредакційними процесами, зокрема, вибором теми, джерелами інформації, методами обробки інформації та місцями зберігання відзнятого відео, відносинами всередині редакції.

   Також викликали на допит адміністратора проєкту та головного редактора програми.

   Сам факт написання заяви, навіть у ситуації повністю законних дій журналістів, це право пана Коваля. Однак порушення кримінального провадження щодо законної зйомки в публічному місці Головним слідчим управлінням, а особливо характер і кількість питань на допитах, які не стосуються цієї зйомки, «Bihus.info» вважає втручанням у діяльність редакції та тиском на журналістку, яка проводить свою професійну діяльність. 

   А дії першого заступника Голови Нацполіції Євгена Коваля після того, як журналістка представилась, – самоуправством (проникнення в авто, вимагання документів у водія тощо). Тому редакція звертається з відповідною заявою до Державного бюро розслідувань.

   Користуючись нагодою, наголошуємо, редакція залюбки приймає інформацію про корупцію у Національній поліції та Міністерстві внутрішніх справ на пошту ng@bihus.info.

   Також вважаємо доцільним публічно пояснити цікавість редакції відносно пана Коваля. Питання викликає цілий ряд об’єктів нерухомості, що знаходяться у власності родини правоохоронця. 

   Авто, на якому під час інциденту з журналістами приїхав Коваль, відсутнє у його офіційній декларації. Мова йде про позашляховик Toyota Land Cruiser 200, вартістю від 1,5 мільйони гривень. За словами Коваля, це авто є службовим (якщо це так, то їм добре живеться – Г. М.)

   До того ж на батька замголови Нацполу Олександра Коваля оформлені 23 земельні ділянки. Зокрема, йому належать:  4 будинки в курортній зоні Закарпаття та понад 8 гектарів землі в тому регіоні;  понад 40 соток в престижних поселеннях під Києвом.

   Окрім того, 12 соток землі під Києвом та квартира у 130 квадратних метрів записані на матір правоохоронця.
   Загальну вартість нерухомості батьків Євгена Коваля можна оцінити у понад 1 мільйон доларів і поки що журналістам не вдалося отримати підтверджень наявності у них відповідних доходів для подібних придбань (виділено Г. М.).

   Євген Коваль на посаду першого заступника голови Національної поліції –  керівника кримінальної поліції призначений у вересні 2019 року. Генерал  поліції третього рангу раніше обіймав посаду начальника Департаменту внутрішньої безпеки НПУ (виділено Г. М.)» (інтернет-ресурс «Bihus.Info»: «Поліція завела справу і допитує журналістів «Bihus.Info» через розслідування статків керівництва Нацполу», 20 лютого 2020 року).

                                                                         Приклад 2

   «Дружина слідчого Нацполіції Євгена Шевцова, Альона Шевцова, отримала у подарунок приміщення в центрі Києва, з якого перед тим зняла арешт злочинна група «чорних реєстраторів» (виділено Г. М.)

   Уточнення: в сюжеті ми говоримо, що приміщення, яке «прокрутили» через схему – це приміщення ресторану «Touch Cafe» на першому поверсі. Виправляємося: приміщення, співвласницею якого є Альона Шевцова і яке «пройшло» через згадані в сюжеті події, – не ресторан, а 600 квадратів над рестораном, на 4-му поверсі.

   Половину приміщення площею близько 600 кв. м. по вул. Шота Руставелі, 16 Альоні Шевцовій подарували 23 серпня 2016 року. Одночасно другу половину отримав Владислав Філімонов – син колишнього замначальника СБУ м. Києва Євгена Філімонова. Зараз там розташований ресторан «Touch Cafe»…

   Цікаво, що кримінальне провадження щодо цих «чорних реєстраторів» (в якому фігурує і приміщення, співвласницею якого є Альона Шевцова) розслідує Головне слідче управління Національної поліції. Саме в цьому управлінні Євген Шевцов зараз і працює начальником відділу (виділено Г. М.)» (інтернет-ресурс «Bihus.Info»: «Дружині слідчого Нацполіції подарували ресторан з «чорною» історією», 3 березня 2020 року).

                                                                         Приклад 3

   Журналіст Роман Бочкала пише: «Це Педос. Генерал поліції. Начальник ГУ у Вінницькій області (29 травня 2020 року був відсторонений від обіймання цієї посади, а згодом призначений радником Голови НПУ, відповідальним за інститут дізнання Західно-Центрального округу: покарали щуку й кинули її у річку; слід також відзначити, що Голова НПУ має аж 8 заступників і невідомо, скільки радників – Г. М.). Журналісти «Стоп корупції»  дізналися, що Юра Педос мешкає у незадекларованому маєтку (виділено Г. М.). Він просто не вказав його у переліку майна, яким користується. Мабуть забув. Згідно з реєстром будинок зареєстрований на його батька, а добудова на подвір’ї – на батька його дружини.

   Журналіст Артем Поліковський під’їхав… під будинок та зафіксував, що Педос виїжджав на роботу саме звідси. Він вийшов до журналістів. Але щойно зрозумів, що запитання незручні, увімкнув режим «рагуля». Погрожував кримінальними справами. А пізніше запитав, чи випадково в кишені кореспондента не знайдуться наркотики. Педос зателефонував 102 та повідомив: «На мій будинок напали, напали на мою сім’ю та перешкоджають мені виїхати».

   Підсумок. Відеокамеру вилучили. Намагалися забрати флешку з відеозаписом. Де видно, як нахабно себе поводить Педос. Разглядалося питання затримки журналіста (!). В результаті сюжет не було відзнято.

   Стовідсоткове перешкоджання законній професійній діяльності – 171 ст. КК… В найкращих традиціях часів Януковича (виділено Г. М.)» (Facebook, 28 квітня 2020 року).

                                                                         Приклад 4

   «Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, викрили та повідомили про підозру двом оперуповноваженим Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУ Нацполіції в Одеській області в одержанні неправомірної вигоди за «дахування» проституції (іншими словами, поліцейські «дахували» шльондр – виділення й примітка Г. М.).

   За даними досудового розслідування, оперуповноважені вимагали 2 500 доларів США від осіб, які надають платні інтимні послуги на території міста Одеса. Натомість обіцяли не притягувати їх до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 181-1 КУпАП (заняття проституцією) та сприяти у подальшій протиправній діяльності.

   Після переказу на картковий рахунок чергового траншу неправомірної вигоди у сумі 24 200 гривень оперуповноважених було затримано (виділено Г. М.)

   Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Одеській області (що собою представляє нинішня прокуратура, я вже наголошував угорі, а співробітники СБУ так само не цураються цієї ганебної поліцейської практики, про що йдеться у згаданому вище відповідному моєму матеріалі – Г. М.)» (веб-сайт ДБР: «ДБР викрило двох поліцейських в Одесі на «дахуванні» проституції», 14 липня 2020 року).

                                                                         Приклад 5

   «Начальник департаменту кіберполіції України Олександр Гринчак не задекларував будинок площею 221 квадратний метр у Києві, яким офіційно володіє його матір. Водночас, як ми з’ясували, саме там нині може мешкати головний кіберполіцейський із сім’єю  (виділено Г. М.)

   Будинок розміщений на території житлового комплексу «Італійський квартал», що на березі Дніпра в Оболонському районі столиці. Містечко складається з кількох десятків таунхаусів, вілл і так званих «віллет». Останні – двоповерхові будинки, розраховані на дві сім’ї. Саме в одній з таких віллет ще в 2016 році придбала житло Людмила Гринчак – матір нинішнього керівника кіберполіції. А в листопаді 2017-го Київська міська рада своїм рішенням передала Людмилі Гринчак у власність земельну ділянку під цим будинком…

   За нашими підрахунками, з урахуванням цін на інші будинки комплексу, житло на 221 квадрат тут може коштувати від семи з половиною мільйонів гривень. Людмила Гринчак не володіє жодним бізнесом, яким можна було б пояснити походження коштів на купівлю цієї нерухомості…

   Олександр Гринчак очолює департамент кіберполіції України близько року. Цей підрозділ, в основному, розслідує злочини в інтернеті. Раніше він працював на посаді першого заступника головного кіберполіцейського, а загалом у структурі МВС Гринчак із 1995 року. За цей час, судячи з декларацій правоохоронця, він не заробив ані на власне житло, ані на автомобіль. Водночас Гринчак користується позашляховиком Lexus GX460 2016 року, яким володіє його батько. А дружина кіберполіцейського їздить на авто Lexus RX350 2012 року, який належить тещі Гринчака.  Проте, ні батько, ні теща кіберполіцейського, судячи з відкритих джерел, офіційно не отримують доходів, які могли б пояснити купівлю цих автомобілів (виділено Г. М.)» (інтернет-видання «СІ»: «Головний кіберполіцейський приховав будинок у Києві за 7,5 мільйона гривень», 5 серпня 2020 року).

                                                                         Приклад 6

   «Син начальника Департаменту управління майном Нацполіції Івана Наумова став власником фірми, яка 29 липня 2020 року відкрила комплекс відпочинку NAVY під Києвом. Бізнес-проект, за словами поліцейського, фінансувався з сімейних заощаджень, однак жодних витрат на нього чиновник не задекларував (виділено Г. М.)

   За даними держреєстру юросіб, син нацполівця Микола Наумов вніс у статутний капітал свіжоствореної компанії-орендаря комплексу (ТОВ «Радіус 88») 2 млн грн. Разом з тим станом на кінець 2019-го Наумов задекларував сукупних сімейних заощаджень трохи більше половини від цієї суми (1,3 млн). І надалі декларацію про суттєві зміни в майновому стані, в якій були б відображені видатки на цей проект, не подавав. Це саме по собі може свідчити про корупційне правопорушення…

   Раніше журналісти «Bihus.Info» повідомляли, що Іван Наумов їздить на роботу то на Chrysler товариша (фейкові номерні знаки на якому міняли просто посеред вулиці під департаментом), то на машинах Volkswagen Touareg. Крім того, на його тещу був записаний автомобіль Maserati, про власника якого при продажі казали у чоловічому роді, земля, на якій нині зведений комплекс NAVY, а також досі записана земля, на якій зводиться 5-поверховий будинок. Офіційних доходів, на які б теща чиновника могла все це придбати, журналісти не виявили (виділено Г. М.)» (інтернет-ресурс «Bihus.Info»: «Завгосп Нацполу відкрив клуб відпочинку з басейнами і лаунж-зоною для сина «на сімейні заощадження», 11 серпня 2020 року).

                                                                         Приклад 7

   Журналіст Олексій Братущак повідомив: «Є такий Міністр охорони здоров'я пан Степанов. Назвемо його умовно «друг Зеленського». Днями він обурився, як святкували день міста в Одесі (2 вересня 2020 року – Г. М.). А потім – як святкували день міста у Дніпрі (12 – 13 вересня 2020 року – Г. М.). Що зібралися тисячі людей і не дотримувалися правил карантину. Степанов навіть нагадав, що маштабні концерти нині взагалі заборонені (моя дослідницька робота «Ідіоти!» розкриває усі проблеми боротьби з коронавірусом в Україні – Г. М.)

   А ще є «друзі Зеленського»  у правоохоронних органах. І ось вони повідомили Президенту, що порушили кримінальні провадження за ці концерти (виділено Г. М.). Організаторам святкування світить штраф у 170 тисяч гривень (Офіційне інтернет-представництво Президента України 14 вересня 2020 року оприлюднило інформацію «Президент очікує від уряду оперативних пропозицій щодо допомоги фермерам та аграріям, потерпілим від посухи», де сказано таке: «Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що за останній тиждень було складено 1436 протоколів за порушення карантинних заходів. Для цього в Україні діють 200 рейдових груп.

Представники правоохоронних органів поінформували Президента, що на святкуванні дня міста в Одесі та Дніпрі в цих населених пунктах зібралися десятки тисяч людей без засобів індивідуального захисту та дотримання карантинних норм. За цим фактом порушено кримінальне провадження на Одещині та відбувається розслідування. Також правоохоронці повідомили, що організатори свят мають понести адмінпокарання у розмірі 170 тис. грн, а у разі, якщо епідеміологічне розслідування встановить причинно-наслідковий зв’язок між цими святкуваннями та збільшенням кількості хворих на коронавірусу інфекцією чи смертністю від цієї недуги, – буде відкрито кримінальне провадження» – Г. М.).
   Коротше, «друзі Зеленського» вважають, що політичні опоненти Зеленського у Дніпрі та Одесі мають відповідати «за всією суворістю закону» (виділено Г. М.).

   А тепер давайте згадаємо «друга Ахметова». Бориса Колеснікова.
   Між святкуваннями в Одесі та Дніпрі відбулося таке саме святкування дня міста Костянтинівка у Донецькій області (5 вересня 2020 року – Г. М.). Там свято було «за підтримки фонду Колеснікова». Виступали Могилевська та Полякова… Але «друзі Зеленського»  порушень у Костянтинівці не помітили. От взагалі. Ані пари з вуст (виділено Г. М.).

   Як же так? «Друзі Зеленського» сповідують подвійні стандарти?

   Чи там працює принцип «друг мого друга»?
   Чи просто не всі у Зеленського «нєлохі», щоб висловити обурення на адресу «друга Ахметова»? (на початку цієї роботи я пояснив, чому так може відбуватися – виділення й примітка Г. М.)» (інтернет-газета «УП», розділ «Блоги»: «А слабо «друзям Зеленського» покарати «друга Ахметова»?», 14 вересня 2020 року).

   І оце – Приклади 1 – 6   лише поодинокі випадки, які вдалося виявити. Тепер можна тільки уявити, що ж відбувається насправді в правоохоронному органі, котрим є НПУ: складається враження, що при Зе ситуація стає набагато гіршою, ніж була при Пе, хоча й тоді вона теж була далекою від досконалості, і я у багатьох своїх попередніх публікаціях відкрито називав речі своїми іменами, заслужено гостро критикуючи Пе (одним із яскравих підтверджень моїх слів служить уже згадане на початку даної роботи моє дослідження «А «ми торгуємо»… національною безпекою України?»), але зараз – це жах! Я вже навіть не кажу про інші неподобства, які кояться в поліції, – побиття невинних людей, зґвалтування жінок, зокрема останнє відоме у Кагарлику на Київщині 23 травня 2020 року, тощо…

   Ті ж  Приклади 1 – 6 яскраво підтверджують, що НПУ = НПБ = НПШ, а Приклад 7 ще й укотре засвідчує, що підпорядкована МВС України на чолі із Аваковим НПУ = НПО, та разом виходить, що НПУ = НПО = НПБ = НПШ! Хіба такі НПУ і всі Зе-можновладці, котрих описана угорі ситуація, як видно, повністю влаштовує, потрібні Українському народові?!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте