«Як цей клієнт на самокаті виявився прем’єром…»? Або від Гончарука – до Шмигаля і, вкупі з брехнею та брехунами, до…

   31 серпня 2020 року появилася отака інформація (переклад із англійської здійснила Оксана Манчуленко): «Євразійський центр Атлантичної ради має честь повідомити, що O.Honcharuk приєднається до нас як наш новий старший науковий співробітник.  Працюючи на посаді Прем'єр-міністра України з 2019 по 2020 рік, Олексій Гончарук очолював уряд, орієнтований на реформи. Ми раді вітати його в команді (виділено Г. М.)» (Twitter: Eurasia Center).

   Про це ж саме, але вже 1 вересня 2020 року, у своїй замітці «Екс-прем'єр Гончарук знайшов собі нову роботу» повідомило й УНІАН, котрим володіє олігарх Ко.

   А кількома днями раніше той же Гончарук сказав досить різкі слова про колишнього свого шефа Зе: «Рішення КСУ стосовно неконституційності призначення директора НАБУ (дана проблема означена моїм матеріалом «Брехлива Зе-еволюція: від пінгвінів – до бактерій, мікробів і порожнього місця в історії…» – Г. М.) – найбільший відкат антикорупційної реформи за останні 5 років. Це рішення свідчить лише про одне. Президент Зеленський має серйозну політичну кризу всередині власної команди. І це перша криза, якою Президент не управляє (виділено Г. М.).

   Президентська команда виявилась непідготовленою до цього рішення – жодних законодавчих ініціатив, щоб виправити колізію в законодавстві ані зареєстровано, ані ухвалено монобільшістю. Представник Президента в Конституційному Суді навіть не приховує журналістам – вони не знають, що з цим далі робити.

   Вже не кажу про те, що саме подання (щодо відповідності Конституції України (конституційності) Указу Президента України «Про призначення А. Ситника Директором Національного антикорупційного бюро України» від 16 квітня 2015 року № 218/2015, яке надійшло до Конституційного Суду України 20 травня 2020 року – Г. М.)  було ініційоване депутатами президентської партії спільно з проросійськими посіпаками (всього його підписав 51 депутат парламенту, включаючи 27 ганебних «слуг народу», лишень невідомого котрого народу – Г. М.). Ще раз   члени президентської команди (та за сумісництвом – чимало прислужників олігарха Ко на чолі із яскраво вираженим Ко-слугою, народним депутатом України із Зе-партії «Слуга народу» (який цинізм: слуга олігарха називає себе «слугою народу»!) Олександром Дубінським – Г. М.)  від імені голови держави «відпрацьовують» сценарії, які пишуться в Кремлі (але чому ж цей голова держави не заборонив членам своєї команди «відпрацьовувати» оці кремлівські сценарії, бо не хотів? – Г. М.). Цим поданням депутати монобільшості сильно підставили Зеленського перед західними партнерами, для яких незалежність антикорупційних органів є ключовою умовою для співробітництва (виділено Г. М.).

   За іронією долі саме вчора САП ще й частково закрила справу щодо формули «Роттердам+» (у вже згаданому вище моєму матеріалі «Брехлива Зе-еволюція: від пінгвінів – до бактерій, мікробів і порожнього місця в історії…» так само йдеться й про цю злополучну формулу – Г. М.). Причина – нібито відсутність доказів причетності підозрюваних та відсутність збитків від такої схеми. Водночас, за оцінками НАБУ, сума збитків для споживачів електроенергії – щонайменше 19 млрд грн.

   Олігархічні клани (що показані в моїх статтях «Або незалежність, або олігархи!»  і «Націоналізація неплатоспроможного «Приватбанку». Хто відповідатиме за його банкрутство?» – Г. М.)  одночасно й з усіх боків почали реванш і повертають Україну в «найкращі» часи своїх корупційних практик. А Офіс Президента (та треба говорити прямо, що Президент, бо це він одноосібно формує свій ОПУ – Г. М.) або удає, що не помічає нічого, або дійсно втратив зв’язок із реальністю (виділено Г. М.)» (Facebook: Олексій Гончарук, 28 серпня 2020 року о 23:53, а за київським часом – 29 серпня 2020 року о 09:53).

   Оце так заява Гончарука – колишнього прихильника Пе, потім дуже близького соратника Зе, – котрого Зе звільнив з посади не без впливу олігархів, особливо Ко, про котрого розповідає моя публікація «Зе чи Бо? НаВухоДоносець і Ко!»!!!

                                                Але ще місяць назад Олексій Гончарук

                                                         говорив про Зе трохи інше…

   Підтвердженням цьому є оприлюднене  20 липня 2020 року веб-ресурсом «ГОРДОН» інтерв’ю «Гончарук: позиция Премьер-министра позволяет тебе продавать должности за миллионы долларов» (забігаючи наперед, одразу хочу зазначити, що розкриття названої у заголовку теми даного мого дослідження буде об’ємним, тому читачеві необхідно налаштуватися на стаєрський довготривалий «забіг», який обіцяє бути захоплюючим, бо супроводжуватиметься цікавими фактами): «Кто порекомендовал вас на этот пост?
   Не знаю. У Президента надо спросить. Но я очень хорошо помню, что я точно к этому активно не стремился. Наверное, кстати, поэтому и получилось. Все получилось очень для меня спонтанно. Потому что весной меня пригласили в Офис Президента отвечать за экономический блок. Я хорошо понимал, что надо делать, поэтому согласился. Для меня вообще президентство [Владимира] Зеленского было огромной надеждой, потому что это такой символ – когда новое поколение сменяет старых. Очень хорошее, амбициозное. И я возлагал огромные надежды на эти изменения. И с радостью согласился помогать на этом пути этой команде…

   Далі буде...

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі