Від Януковича – до Зе, або Ось – ще й ще один з результатів того, що дебіли обирають ідіотів!

                                                                                                Стежка чесноти дуже вузька,

                                                                                    а дорога пороку широка і простора.

                                                                                                             Міґель де Сервантес

 

   «Факти – річ уперта», –  ця фраза стала крилатою після появи 1749-го року здійсненого шотландським перекладачем, поетом і прозаїком Тобіасом Джорджем Смоллеттом англійського перекладу роману «Історія Жіль Бласа із Сантільяни» (французькою «L'Histoire de Gil Blas de Santillane») французького романіста та сатирика Алена-Рене Лесажа (французькою Alain-Rene Lesage), де в оригіналі французькою був термін «Les faits parlent», котрий перекладають як вислів «Факти говорять самі за себе».

   Тому…

                                                                             Факт 1

   Інтернет-видання «ZN,UA» («Зеркало недели», «Дзеркало тижня») 5 грудня 2013 року своєю заміткою «По событиям Евромайдана МВД открыло 64 уголовных производства» повідомило таке: «В Единый реестр досудебных расследований внесена информация о совершении 64 уголовных правонарушений за период с 24 ноября по 3 декабря. Об этом сообщил замначальника Главного следственного управления МВД Украины Олег Татаров. Он также сообщил, что арестовано 14 граждан по ходатайству органов досудебного расследования.

   «Я уверен, что это не лица, которые принимали участие в мирных акциях, а лица, которые своими действиями нарушали общественных порядок и преступали границы законодательствав виде хулиганских действий, нанесения телесных повреждений, повреждения имущества», – подчеркнул Татаров  (виділено Г. М.)…».

                                                                             Факт 2

   Журналіст Андрій Дзиндзя писав: «Зараз у ГПУ пилиться справа про погрози Портнова прокурору, який вів справу про незаконне отримання заробітної платні за так звану викладацьку діяльність колишнього заступника Голови Адміністрації Януковича (виділено Г. М.). Для далеко небідної людини, звісно, то були копійки, але так приємно та престижно бути професором та керівником кафедри (ну шеф був такий (проффесор, як демонструє мій нарис «Без коментарів…» – Г. М.), мабуть, заразно). До речі, займати посаду завідуючого кафедрою Портнов не мав права навіть на громадських засадах, бо вона є організаційно-розпорядчою. Звісно, на фоні інших справ проти Портнова ця здається дрібною та неважливою, але чомусь ну дуже зачепила фігуранта. Зацініть рівень спілкування заслуженого юриста та фактичного керівника ДБР. КНУ  (Київський національний університет – Г. М.)  та КНЕУ  (Київський національний економічний університет – Г. М.)  мають пишатися своїм профессором (виділено Г. М.)...».

   Далі наведені слова мерзотника Портнова на адресу прокурора Олександра Божка із переписки в соцмережі: «Вижу, Вы чересчур активен. Воспитательные мероприятия придется осуществить. Еще раз услышу Вашу фамилию, буду превращать в кусок говна  (виділено Г. М.). С уважением, Портнов… И слух буду корректировать. Жестким сексом, раз такой тупой. А если проще, вы…бу в тупой собачий рот. Обезьяну тупую. На х…й иди, прокурор (виділено Г. М.)», після котрих прокурор відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України Олександр Божко 11 липня 2019 року звернувся листом вих. № 15/5-32889-14 до Генерального прокурора України Юрія Луценка, де, зокрема, зазначив: «…04.06.2019 в приміщенні Генеральної прокуратури України… за участі Особи 1, Особи 2, Особи 3 проведено процесуальну дію з Портновим А.В. та адвокатом Татаровим О.Ю. (керуючий партнер адвокатського обєднання «Татаров, Фаринник, Головко»), який надає Портнову А.В. правову допомогу. Зі слів Особи 1, Особи 2, Особи 3 встановлено, що Портнов А.В. та Татаров О.Ю. в грубій формі сказали, що посадять мене, серед інших, до в’язниці…

   Крім того, 04.07.2019… мені стало відомо, що 25.06.2019 Татаров О. Ю… повідомив…,  що за фактом начебто невиконання ухвали слідчого судді Писанця В.А. від 20.02.2019 в Державному бюро розслідувань зареєстроване кримінальне провадження, досудове розслідування у якому здійснює слідчий, який раніше був підлеглим чи студентом Татарова О.Ю., а тому там все домовлено та найближчим часом буде повідомлена підозра у вчиненні кримінального правопорушення за начебто невиконання цієї ухвали (виділено Г. М.)

   Таким чином, вищезазначена інформація та факти безперечно свідчать, що група осіб з чітко розподіленими ролями готується вчинити кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 372 КК України (притягнення завідомого невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, а також поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою класифікацією), яке карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років, а тому відповідно до ст. 12 КК України є тяжким злочином.

   Враховуючи викладене, прошу у максимально стислий строк втрутитись в цю вкрай неприйнятну для правової держави, де панує Справедливість та Закон, ситуацію та вжити відповідні заходи реагування (виділено Г. М.)» («Цензор.Нет»: «Портнов погрожував прокурору Божку», розділ «Блоги», 17 вересня 2019 року).

                                                                             Факт 3

   6 квітня 2020 року Ініціативна група постраждалих/поранених на Майдані на своїй Facebook-сторінці опублікувала наступне: «За нашою інформацією, в Офісі Президента готується призначення на посаду заступника голови ОПУ ще однієї людини часів Януковича-Захарченка – заступника начальника головного слідчого управління МВС тих часів Олега ТАТАРОВА. За задумом  мають  під Татарова віддати нагляд за Офісом Генпрокурора, ДБР та МВС.

   Тобто людина, яка була безпосередньо причетна до переслідувань майданівців, тепер має очолити весь правоохоронний блок, який покликаний розслідувати ці злочини. Раніше Татарова намагалися призначити заступником директора ДБР – у пару до Бабікова. Тоді «не зрослося». Так не вийшло, йде на підвищення?

   Ми вимагаємо відповіді від влади та особисто від Президента Зеленського. У лютому він зустрічався з родинами Героїв Небесної Сотні та, дивлячись у вічі батькам та дружинам, казав, який для нього важливий подвиг наших братів та сестер. Ми вимагаємо припинити призначати на найвищі державні посади зрадників Януковича  (моя стаття «Віктор Янукович і сліди спецслужб…»  показує, хто за ним стояв – Г. М.)  та чітко озвучити свою позицію у цьому питанні (виділено Г. М.).

   Закликаємо долучитися до звернення усіх учасників Революції Гідності, родини Героїв Небесної Сотні, активістів та небайдужих українців!

   Україна понад усе!».

                                                                             Факт 4

   А ось, що повідомив Автомайдан: «Татаров – це ще одна людина часів Януковича-Захарченка (із мого матеріалу «Межигірський «аскет»  можна дізнатися дещо цікаве про проффесора – Г. М.), яка може отримати посаду в команді Зеленського. Під час Революції Гідності Татаров працював заступником начальника головного слідчого управління МВС, загалом у системі МВС з 1999-го року (після Майдану став адвокатом, був захисником у тому числі такої нікчеми як Андрій Портнов).

   …Татаров відверто бреше щодо подій, які сталися в ніч на 23 січня 2014-го року на провулку Кріпосному та Щорса в Києві, коли беркута із засідки напали на автомайданівців. За версією ж Татарова, це автомайданівці в ту ніч «переслідували 4 автобуси беркуту»  та «намагалися завдати їм тілесних ушкоджень».

   І брехав він тоді не просто так, а щоб легітимізувати злочини – звіряче побиття, тортури, знищення автомобілів протестувальників в ході спецоперації, яку планували і в якій брали участь «правоохоронці» разом із тітушками. Побитих протестувальників тоді затримали, більшість кинули під варту, інкримінували, як і повідомляє Татаров, хуліганські дії і масові заворушення.

   Те, що він бреше, вже встановлено вироками суду, які вступили в законну силу. По частині фігурантів. По всіх інших фігурантах тривають судові процеси. Всього більше двох десятків обвинувачених.

   Тобто,  людина, яка була безпосередньо причетна до переслідувань майданівців, тепер має очолити весь правоохоронний блок, який покликаний розслідувати ці злочини?

   Офіс Президента України, ви там як себе почуваєте? Нормально? Ростов же не гумовий  (у моєму дослідженні «Українські спецслужби провалилися!»  якраз ідеться про одного з сумновідомих попередників Зе, а нині вже ростовського вигнанця Януковича – Г. М.). Може починайте і головою думати, поки ще маєте трохи часу? (виділено Г. М.)» (Facebook, 7 квітня 2020 року).

                                                                             Факт 5

   Й незважаючи на всі ці дані, 5 серпня 2020 року Зе видає Указ Президента України № 310/2020 «Про призначення О.Татарова Заступником Керівника Офісу Президента України»:  «Призначити ТАТАРОВА Олега Юрійовича Заступником Керівника Офісу Президента України», наплювавши на Майдан, на Революцію Гідності, на загиблих Героїв Небесної Сотні, на родини Небесної Сотні, на постраждалих і поранених майданівців, на усіх, хто на Євромайдані виборював гідне європейське майбутнє України, але іншого від людини, котра була байдужою до Майдану, як показує моя публікація «Де був Зе 18 – 19 лютого 2014 року?», годі було й очікувати.

                                                                             Факт 6

   Того ж 5 серпня 2020 року Офіційне інтернет-представництво Президента України розмістило інформацію «Володимир Зеленський призначив заступником керівника Офісу Президента Олега Татарова, який відповідатиме за правоохоронний напрям»: «До компетенції Олега Татарова буде входити формування державної політикиу сфері правоохоронної діяльності, експертно-аналітичне забезпечення роботи Офісу Президента України, забезпечення гарантій національної безпеки держави у сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції, захисту прав людини (виділено Г. М.).

   Олег Татаров – доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, адвокат (випускник Національної академії внутрішніх справ і Київського національного університету імені Т. Шевченка – Г. М.). Тривалий час (з 1999 по 2014 роки – Г. М.) працював у органах внутрішніх справ, зокрема обіймав посаду заступника начальника Головного слідчого управління МВС України (із 2011 по 2014 роки – Г. М.), а з 2014 року займався адвокатською практикою, очолював адвокатське об’єднання (під назвою «Татаров, Фаринник, Головко»; Василь Фаринник у  березні  2010  року став  заступником  Міністра внутрішніх справ України  негідника Захарченка начальником  Головного слідчого управління, потім із квітня 2011 до березня 2013 року був просто начальником  Головного слідчого управління  МВС України, себто Олег Татаров служив під його орудою – Г. М.). Вільно володіє англійською мовою».

                                                                             Факт 7

   Інтернет-видання «УП» у своїй замітці «Новим заступником Єрмака став один з керівників МВС уряду Азарова» за 5 серпня 2020 року написало таке: «Татаров обіймав посаду у системі МВС під керівництвом Віталія Захарченка в уряді Миколи Азарова.

   Коли в МВС почалася люстрація, то одним з перших звільнили саме Татарова, який курирував кримінальні провадження стосовно Чорновол, Автомайдану та активістів (виділено Г. М.). Після Революції Гідності та люстрації став адвокатом.

   У 2016 році він був захисником нардепа (колишнього регіонала – Г. М.) Вадима Новинського (на той час «Опозиційний блок») (виділено Г. М.)».

                                                                             Факт 8

   Журналіст Олексій Братущак розповів отаке: «Це був вересень 2014-го. Тоді я поїхав у рідний Херсон готувати сюжет про готовність міста відбивати потенційну атаку росіян з Криму. І так вийшло, що це співпало з історією призначення Татарова в Херсонську ОДА.
   Нагадаю, тоді я працював журналістом «5 каналу». Це важливий момент).
   Отже, я дізнався, що голова ОДА (такий собі місцевий чувачок Путілов) буде на якомусь заході якраз в той день, коли я буду в Херсоні. І саме цей Путілов (формально) призначав Татарова своїм замом (насправді де-юре – помічником – виділення й примітка Г. М.).
   Ще один відступ. Є в мене така риса професійна. У спілкувані з мудаками дати зрозуміти, що вони – мудаки. Але коректно, без прямих образ. Це мудаків ще більше зачіпає).
   Так вийшло і з цим Путіловим. Він традиційно для високого чиновника регіонального маштабу почав забивати баки. Татаров виконує завдання в АТО і все таке.
   Ну, а потім був той момент, коли мудак мав зрозуміти, що він мудак. Цей момент є на відео.

   ДИВІТЬСЯ: «Кат Майдану». Плюнули в обличчя Майдану».

   Далі найцікавіше.

   «5 канал». Власник – Президент. Голова ОДА – його ставленик. Татаров по суті – також. Ніби має бути все чікі-пікі. А тут цього Путілова журналіст «5-го» мудаком виставляє.
   Коротше, зателефонував цей Путілов «комунада». Прямо в Адміністрацію Президента (АП – Г. М.). Там в той час багато працівників були учорашніми моїми колегами по «5-му». І ось один з цих колишніх вирішив зателефонувати мені. Типу, фіга я на Путілова наїжджаю. Цікава була розмова.
   Далі була вже ініційована мною розмова з іншим працівником АП. Загальний тон: «Ви там уху з'їли телефонувати журналістам і розповідати, як треба працювати».
   У підсумку. Вийшов цей Путілов (тоді представляв партію «УДАР» Віталія Кличка – Г. М.) зі «своїм» Татаровим у моєму сюжеті у всій красі. «Кат Майдану», проросійський чувак, якого в Херсоні могли допустити до секретної інформації про оборону області.

   Ну, а далі історія відома.
   Кадрова політика – одна з головних проблем Порошенка, яка його ж і згубила.
   Ну що ж, пане Зеленський, велкам  ту клаб  (у переносному розумінні: ласкаво просимо до клубу любителів поганої кадрової політики, котра зрештою приводить до поразки – Г. М.)...» («УП»: «Кат Майдану». Особиста історія про зашквар Зеленського – Татарова», розділ «Блоги», 6 серпня 2020 року).

                                                                             Факт 9

   Адвокат Роман Маселко опублікував наступне: «Призначення Президентом Олега Татарова заступником глави свого Офісу не просто плювок в усіх, кому не байдужі цінності Майдану…  Він буде курувати правоохоронні органи…  Тож можна уявити які завдання у Татарова від колишніх клієнтів (Портнова, Азарових, Новінського) і як він буде використовувати свою владу (виділено Г. М.).

   P.S. Цікавий штрих – Татаров як доктор наук був науковим керівником у суддів Печерського суду Шапутько та Бортницької, а також офіційним опонентом на захисті колишнього зама директора ДБР Олександра Буряка. Того самого Саші, який засвітився на плівках Вовка (голови Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) – Г. М.). Ну і памятаєте, як у Портнова був повний інсайд  (закрита інформація, яку хтось комусь «зливає» – Г. М.)  про дії ДБР (що таке нині ДБР, розповідає моя стаття «Трубі – труба!» – виділення та примітка  Г. М.)» (Facebook: Roman Maselko, 5 серпня 2010 року о 22:55, а в дійсності 6 серпня 2010 року о 08:55).

                                                                            Факт 10

   Колишній Генеральний прокурор України Юрій Луценко каже: «Щодо призначення Татарова заступником глави Офісу  Президента.  Юридично ніякий чиновник ОП не має права впливати на жодну силову структуру. Координація і нагляд за правоохоронними структурами – виключна компетенція Генпрокурора  (про Генпрокуратуру йдеться в моєму матеріалі «Рябошапці – по шапці!» – Г. М.). Призначення «смотрящего» за правоохоронною системою – ознака авторитарного бажання політичних репресій.

   Політично – це призначення люстрованого виконавця репресій щодо Майдану є викликом всім демократичним силам країни.  Це – крок назустріч Януковичу і його страусам (яких він тримав у своїй, придбаній через різні махінації, резиденції в Межигір’ї під Києвом – примітка та виділення Г. М.)» (Facebook, 6 серпня 2010 року).

                                                                            Факт 11

   Журналіст, колишній прокурорський працівник на Луганщині Сергій Іванов також висловив свою думку, з котрою важко не погодитися: «Шановне ком'юніті (товариство, спільнота – Г. М.) обурило призначення екс-міліціянта Татарова заступником голови ОП. Обґрунтовано обурило. І нічого не вдієш, наш гомункульний (латинською homunculus – людинка, згодом – презирлива алегорія щодо вигаданої, фактично штучної, тобто реально нежиттєздатної, людини – Г. М.) напівзакон про люстрацію не допоможе, адже номінально ОП – патронатна служба, без статусу державної…

   При всій безумовній огидності цього персонажу та абсолютний нелогічності його призначення, мушу визнати неприємну річ: це призначення стало можливим тому, що на майданівський прошарок суспільства, з яким раніше змушена була рахуватися влада, сьогодні всім чхати. У першу чергу через внутрішню роздрібненість та розісаність його колишніх учасників…  Подивіться на майданівське ком'юніті 2014 року і на теперішнє – це неспівставні речі

   Тому не дивуйтеся Татарову та іншим. Вони просто виявилися більш системними та монолітними, ніж ми. Це потрібно прийняти, зробити висновки і думати, як виправити. Попередньо зачистивши зсередни всю позерську мразь.

   А ще давайте не робити вигляд, що це нонсенс. ПРосто нагадаю: прокурор Валендюк, нагороджений Пшонкою під час Майдану, який за всіма критеріями підпадав під люстрацію, працював всі 5 років  (за часів Пе – Г. М.) в Генпрокуратурі та СБУ, а потім став заступником Голови Служби зовнішньої розвідки. Недава, права рука Юри Єнакієвського  (подєльніка Януковича – Г. М.), відпрацював 5 років депутатом у складі БПП. Сам Татаров ледь не став заступником голови Херсонської ОДА, про що я писав ще в 2014-му. Тому сенсації тут немає. Її не може бути, бо ми самі все просали (виділено Г. М.)» («Цензор.Нет»: Сергей Иванов: «Чому Майдан програє», розділ «Блоги», 6 серпня 2010 року).

  Читайте закінчення статті – Ч. 2

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте