Ідіоти керують дебілами!

                                                                                                      Перш, ніж діагностувати у

                                                                                               себе… занижену самооцінку,

                                                                                                                переконайтесь, що

                                                                                                          ви не оточені ідіотами.

                                                                                                                        Зіґмунд Фройд

   Чому ж так сталося в Україні?

   Та тому, що спочатку дебіли обрали до влади подібних собі ідіотів (йдеться, в першу чергу, про загальні результати всеукраїнських виборів, хоча подібне нерідко стається й під час локальних – місцевих і мажоритарних одномандатних парламентських – виборів), а вже після обрання, ставши владою, ідіоти керують дебілами! Моя праця «Дебіли обирають ідіотів!» наочно демонструє підсумки зазначених виборних перипетій, коли переважна більшість обирачів, не мислячи, по-дебільному роблять вибір, керуючись чим завгодно –

                                 

                                                Плакат Войцеха Осуховського, Польща.

навіть якимось міфічним, не зрозуміло чиїм, серцем, але тільки не розумом, який у них, швидше за все, відсутній.

   Так хто ж такі оці дебіли й ідіоти з медичної точки зору? Ось, що відповідає на це питання медицина…

   Дебіл – це людина із низьким ступенем олігофренії – розумової відсталості, тобто вона характеризується легкою розумовою відсталістю, а ідіот (невіглас) – це людина з високим ступенем олігофренії, себто між дебілами та ідіотами, як я вже казав раніше, дійсно особливої різниці немає, лише та, що другі дурніші за перших (хоча в житті, не за медичним визначенням, другі – ідіоти – вважають навпаки, а перші – дебіли – своїм обранням ідіотів другим – ідіотам – у цьому сприяють). Отакий виходить заплутаний життєвий взаємозв’язок…

   Але ж «Життя – це шанс, не змарнуй його», – закликала Мати Тереза, про життєві постулати котрої розповідає моя стаття «Життя – це мрія, здійсни її». Тому, щоб дійсно не змарнувати своє й інших людей (а для цього не потрібно бути тим, хто показаний в моєму фотонарисі «Дарвін помилявся?», а треба бути, відповідно до мого есе «Наочний приклад, або Люди будьте Людьми!», Homo sapiens) життя, котре триває, підтвердженням чому є моя публікація «Що таке життя?», кожен обирач під час любих виборів (здійснення тих чи інших справ) повинен сто разів подумати, перш ніж обрати (зробити), а не керуватися невідомо чим.

   Один із найвідоміших російських письменників і мислителів Лєв Толстой свого часу писав: «Сила правительства (уряду – Г. М.) держится на невежестве (невежество українською перекладається як невігластво – це те ж саме, що й ідіотизм – Г. М.) народа, и оно знает это и потому всегда будет бороться против просвещения (моє трактування слів автора: чим менше народ розуміється в діях уряду/влади, тим легше уряду/владі таким народом керувати – Г. М.)» (з листа к Алєксандрє Міхайловнє Калмиковой, 31 серпня 1896 року, Ясная Поляна). Значить народ, кожна його людина зобов’язані всіма силами боротися зі своїми дебільністю/невіглаством, аби не обирати до уряду/влади подібних собі чи часом ще гірших невігласів, котрі після обрання будуть силою (адже будь-які уряд/влада – це сила, примус) керувати вже підлеглими собі дебілами.

   У своїй передвиборчій програмі кандидата на пост Президента України Володимир Зеленський заявив: «Моє головне завдання – привести до влади порядних і патріотичних фахівців». Але на практиці чомусь часто виходить навпаки, як це демонструє уже цитована вище моя робота «Дебіли обирають ідіотів!», тобто Зеленський насправді обманює українців, що підтверджують мій матеріал «Чому Зе каже неправду Україні?» та інші публікації, котрі я наведу далі, а українці, будучи, на жаль, переважною більшістю дебілами, повелися на його передвиборчий ОМАНливий популізм.

   І після цього Зе-влада ще й обурюється, що поступово все більше людей починає їх не любити, як свідчать, до речі, результати наступного соцопитування: «Президенту Володимиру Зеленському довіряють 41% українців, тоді як 50% – не довіряють (виділено Г. М.). Такі дані соціологічного дослідження оприлюднила 23 червня голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка Ольга Балакірєва під час пресконференції…

   «На сьогоднішній день Зеленському повністю довіряють 13%, скоріше довіряють – 28%, скоріше не довіряють 25% і цілком не довіряють 25%. Отже, 50% населення сьогодні не довіряють Президенту Зеленському», – зазначила вона.

   За її словами, протягом тривалого часу після обрання Зеленського Президентом України тримався позитивний баланс довіри до нього (+34% – Г. М.).

   «Ситуація почала змінюватися у січні-місяці (ще задовго до епідемії коронавірусу й запровадження карантину – Г. М.)… і зараз баланс довіри негативний» (–9%, себто довіра до Зе зменшилася на 43% – Г. М.), – розповіла Балакірєва.

   Також вона заявила про негативний баланс довіри до уряду (–54% – Г. М.), Верховної Ради (–55% – Г. М.)

   Крім того, експерт розповіла, що негативний баланс довіри є до СБУ (–34% – Г. М.), Національної поліції (–43% – Г. М.), прокуратури (–61% – Г. М.), ДБР (–58% – Г. М.), НАБУ (–63% – Г. М.) (тобто, всій центральній владі – Президенту України, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України – плюс силовим структурам примусу народ не довіряє: 1) оце докерувалися ідіоти всього за рік; 2) невже обирачі-дебіли починають усвідомлювати, що обрали ідіотів? – Г. М.).

   Разом з тим Балакірєва підкреслила, що Збройні Сили традиційно залишаються з позитивним балансом довіри. За даними дослідження, ЗСУ довіряють понад 60% респондентів, тоді як не довіряють близько 30%  (+32% – Г. М.) (виділено Г. М.).

   Опитування проводилося 10 – 19 червня методом «обличчя до обличчя» за місцем проживання респондентів. Участь в соцдослідженні взяли понад 3000 (3037 – Г. М.) осіб у всіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і Криму. Статистичне відхилення становить 1,1 – 1,9%» (Interfax-Україна: «Сьогодні Зеленському не довіряють 50% громадян – Балакірєва про результати соцопитування», 23 червня 2020 року; Укрінформ: «Зеленському довіряють 41% українців, не довіряють – 50%», 23 червня 2020 року). Тому постає логічне питання…

                                                   Чому ж не люблять «слуг народу»?                               

   14 травня 2020 року інтернет-газета «УП» опублікувала статтю найближчого Зе-соратника, народного депутата України, голови парламентської фракції «СН» Давида Арахамії «Рік тому я раптово став дуже поганою людиною», в котрій він бідкається про таке: «До цього я був був шанованим бізнесменом, на мої семінари збиралися тисячі осіб, я їздив країною, розповідав про свій управлінський досвід. 

   Але щойно ти стаєш політиком – ти вже погана людина в очах більшості. І неважливо, коли ще навіть не зайшов до парламенту – ти поганий за замовчуванням.  

   Я відчуваю це навіть з боку мого близького оточення. Мої знайомі, звичайно, не перестали зі мною спілкуватися, але я підсвідомо відчуваю, що вони мене засуджують (виділено Г. М.)».

   Й от, що йому відповів приватний підприємець Артур Оруджалієв: «David Braun (так Арахамія називає себе у соцмережах – Г. М.) написал колонку на «УП» в которой основной месседж, что новых слуг не любят потому, что они стали «политиками». И любой политик якобы сразу – дерьмо.

   Я более чем уверен, что и Давид и его коллеги в это искренне верят. Только в это не верю лично я и большинство моих друзей.

   Дорогие «слуги», я понимаю что под куполом Верховной Рады своя уютная атмосфера… Потому объясню очевидное. Вас не любят вообще по другим причинам.

   Навскидку назову 10 причин, которые пришли в голову буквально за одну минуту.

   Вас не любят потому что вы:

   проеали уникальный шанс для Украины. Многие считают, что последний на ближайшие десятилетия;

   пришли к власти,поливая гоном тех, кто сделал хоть что-то;

   обычные популисты, которые не отвечают за свои слова;

   набрали толпу непрофессионалов и идиотов, которые киоском не способны управлять, не то, что страной;

   рассказываете о коррупции предшественников, а сами точно также получаете зарплаты в конвертах;

   не нашли и не посадили виновных ни в одном резонансном деле;

   заставили снова переходить на другую сторону улицы, когда видишь мента;

   в открытую сливаете суверенитет страны, забыли про Крым и словосочетание «война с Россией»стараетесь не употреблять;

   «подготовили страну к эпидемии», но не наказали ни того, кто подготовил, ни того, кто вывозил маски;

   быстро решили, что вы элита и забыли, кто вас привел к власти и зачем.

   Так что поверьте, не любят не политиков.  Не любят лжецов, коррупционеров, популистов, аферистов и просто непрофессионалов, которыми сегодня как никогда наполнена Верховная Рада и другие принимающие важные решения здания. Не любят именно вас (виділено Г. М.)» (Facebook: Artur Orujaliev, 14 травня 2020 року).

   Фактично такої ж думки притримується й народний депутат України 8 скликання Володимир Парасюк (можна по-різному до нього ставитись, але йому не можна дорікнути, що він не боровся за українську справу (так, як умів), починаючи з Євромайдану, а «Де був Зе 18 – 19 лютого 2014 року?» запитує моя однойменна праця, котра нагадує про ті найтрагічніші євромайданівські дні): «Яким треба бути сліпим, щоб не бачити, що теперішній прем’єр – це просто ср…ний лобіст.

   Невигідна екологічна інспекція – знімаємо Фірсова.

   Треба продати за дуже дорого електроенергію – зупиняємо державні АЕС (на користь Ахмєтова, котрий є власником багатьох шахт і поставляє своє вугілля для теплових електростанцій – Г. М.).
   Наступний крок який? «Шахтар» (футбольний клуб, яким володіє соратник Януковича олігарх Ахмєтов – Г. М.) погано буде грати – вдягнемо всі інші команди в кайдани?

   Це не уряд – це дно!

   Пане Президенте! Ауууу!.. Прокиньтесь! Це вже не жарти. Країна на межі глобальної кризи, а у вас в голові суцільна каша. Що це за самодурство і тупість? Пообкладали себе незрозумілими персонами і думаєте, що все ок? Не ок. Та повиганяйте всю цю наволоч, яка шепче на вуха, візьміть себе в руки і почніть керувати процесом. Нам не потрібно говорити про коронавірус і карантин, про нього нехай говорять лікарі. Також не  треба няшних фотографій в інстаграмі і високих промов під суфлер. Ви або займайтесь життям країни, або на вихід. Станьте строгим і принциповим лідером. Бо зараз це все схоже на віслюка, якого водять на шнурку (виділено Г. М.). Від ваших дій потирають руки тільки ті, хто цю країну не дорозкрав або не дорозірвав. Може вже досить?

   Ви вибачте, що я це кажу, але це правда! Наша держава – це не радянський колгосп. Ми – нація сильних і відважних людей і саме такого нам потрібно Президента.

   P. S. Чесно, це якесь прокляття! Знову те саме. Знову бульбашка, в якій Президент живе своїм життям!» (Facebook: Володимир Парасюк, 15 травня 2020 року).

   Далі буде...

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте