Рябошапці – по шапці! Ч. 3

   Читайте початок статті, Ч. 2.

                                                                            Факт 5

   «Прокурор Сергій Куций (новопризначений Рябошапкою  Г. М.) підтвердив, що колишні бійці спецпідрозділу «Беркут», обвинувачені у розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін. У зв'язку з цим прокурори просять змінити запобіжний захід ексберкутівцям (виділено Г. М.)

   Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебувають під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, які залишаються під цілодобовим домашнім арештом.

   На засіданні суду Куций зачитав розпорядження Генпрокурора Руслана Рябошапки, в якому він вимагає змінити обвинуваченим запобіжний захід на особисте зобов'язання (виділено Г. М.)», – повідомило «hromadske» 28 грудня 2019 року в своїй інформації «Прокуратура просить відпустити на обмін п'ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані».

   І ось, що в цій ситуації каже мразь – януковичівський посіпака Портнов: «Ряд государственных преступников выразил сегодня мнение, что после предстоящего освобождения сотрудников «Беркута», о деле Майдана можно будет забыть.

   Я бы так не торопился. Забыть можно будет, когда вы в одной клетке со следователями, прокурорами и адвокатами так называемых героев Майдана за обедом съедите это уголовное дело. Мы вас в эту сторону ведём, бараны тупые» (Telegram-канал: Андрей Портнов, 28 грудня 2019 року).

   Та, як і слід було чекати, того ж 28 грудня 2019 року суд звільнив з-під арешту під особисте зобов’язання п’ятьох колишніх беркутівців, звинувачуваних у масових розстрілах на Майдані 20 лютого 2014 року.

   Й це відбулося, незважаючи на звернення родичів Небесної Сотні до Президента України Володимира Зеленського: «Пане Президенте, звертаємось до Вас у зв’язку з тим…, що в межах запланованого обміну полоненими і заручниками, захопленими в ході міжнародного збройного конфлікту між Україною і РФ, а також (з боку України) затриманими особами, які вчинили воєнні та інші злочини, пов’язані із збройним конфліктом із РФ за участі підконтрольних РФ т. зв. «ДНР», «ЛНР» (моя праця «Листи небайдужого… Або перемога, або наша смерть!» розповідає про цю російську збройну агресію – Г. М.), планують звільнити і обміняти підсудних в справі, де ми всі є потерпілими: Сергія Тамтуру, Сергія Зінченко, Павло Аброськіна, Олега Янішевського та Олександра Маринченка.

   Повідомляємо Вас, що зазначені особи не є ні учасниками, ні жертвами конфлікту на сході України. Злочини, які їм інкримінуються жодним чином не пов’язані із участю у зазначеному конфлікті, а також не пов’язані із сепаратизмом – ні напряму, ні в якості розвідників, членів ДРГ, агентів впливу, крім того, всі вони є громадянами України (виділено Г. М.). Відповідно їхнє звільнення в межах обміну в процесі розв’язання конфлікту на сході України не відповідає ні міжнародному праву, ні заявленим цілям, ні здоровому глузду.

   Більше того, таке звільнення унеможливить завершення головного судового процесу у справах Майдану, який наразі слухається в Святошинському суді м. Києва і має перспективи завершитись в наступному році. Саме із цим процесом рідні загиблих Героїв Небесної Сотні і суспільство в цілому пов’язують головним чином свої надії на справедливість. Оскільки всі інші судові справи розглядаються в десятки разів повільніше і не всі з нас доживуть до їх фіналу. І свідоме свавільне знищення цього процесу шляхом виведення із нього підсудних спричинить непоправну шкоду і потерпілим, і надіям українців на справедливість і довірі до правосуддя в Україні, а також може призвести до розколу суспільства, хвилі протестів і соціальних вибухів (виділено Г. М.). Крім того, відсутність вироку в цьому процесі унеможливить встановлення і доведення істини стосовно подій Революції Гідності, досягнення консенсусу з цього приводу в середині країни і доведення своєї позиції на міжнародній арені.

   Без перебільшення, наразі готується знищення головної кримінальної справи в Україні. Предметом дослідження і аналізу якої є доленосні для України історичні події. І РФ, яка вимагає цього знищення, достеменно знає навіщо вони це роблять і метою є геть не вирішення конфлікту на Донбасі. Оскільки підсудні, повторюємо, не мають жодного відношення до цього конфлікту…  Справжньою метою такої вимоги РФ є ревізія оцінки Революції Гідності і зміна курсу України з проєвропейського на проросійський. А паралельно – розкол українського суспільства і підігрівання протестних настроїв (виділено Г. М.)

   В зв’язку із вищезазначеним, ПРОСИМО ВАС:

   Не допустити втручання РФ в здійснення правосуддя в найбільш резонансній і історично важливій справі в Україні – справі за обвинуваченням колишніх працівників спецроти Київського «Беркуту» Сергія Тамтури, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олега Янішевського та Олександра Маринченка у вбивстві 48-ми осіб і замаху на вбивство ще 80-ти.
   Не допустити втручання і впливу РФ на прокурорів і суддів в цьому процесі для зловживання владою з боку прокурорів і винесення завідомо неправосудних рішень з боку суддів. Не наражати на небезпеку незалежність судової системи України.
   Не допустити неправосудного звільнення обвинувачених в цьому провадженні, що потягне зупинення судового процесу, перешкодить встановленню і доведенню істини у справі і досягненню суспільного консенсусу стосовно подій Революції Гідності.
   Запобігти спробі РФ під виглядом кроків по вирішенню конфлікту розширити його на всю Україну в часі і просторі, а вимога щодо звільнення підсудних у кримінальній справі щодо масових вбивств, які вчинялись ДО початку збройного конфлікту в Києві,є саме цим (виділено Г. М.)» (Facebook: Громадська організація «Родина Героїв Небесної Сотні», 23 грудня 2019 року).

   Після цього рішення суду адвокат родин Героїв Небесної Сотні в справах Євромайдану Євгенія Закревська заявила, що «не бачить жодних варіантів, як надалі розслідувати справу 5-ти ексберкутівців, яка 5 років слухалась у Святошинському районному суді міста Києва…

   За її словами, тепер, коли ексберкутівців віддадуть Росії, фактично зупиниться судове слідство у Святошинському районному суді міста Києва. Вона додала, що тепер суду присяжних у Святошинському райсуді потрібно буде встановити факт того, що ексберкутівці відсутні в Україні та зупинити судове слідство з причини відсутності обвинувачуваних. Також вона наголосила, що навіть якщо змінити законодавство і проводити заочне судочинство, то все одно ця справа не буде доведена до кінця, оскільки заочне судочинство «означатиме починати все спочатку, тобто не довести цю справу до кінця ніколи (виділено Г. М.)» (УНІАН: «Адвокат родин Небесної Сотні про звільнення ексберкутівців: тепер ця справа не буде розслідувана ніколи», 28 грудня 2019 року).

   Але той же мерзотник Портнов знову каже: «…за последнее время по разным юридическим причинам из под стражи освобождены почти все, кто был репрессирован по уголовным делам Майдана. Теперь важно продолжить комплексную работу по дегероизации и демифологизации преступников, превращённых в героев» (Telegram-канал: Андрей Портнов, 28 грудня 2019 року). Бачимо, що Портнов називає убитих режимом свого бандитського пахана Януковича – такого ж самого мерзотника, як і він сам – Героїв Небесної Сотні прєступнікамі: носить же ще українська земля таку портновскую погань.

   На цей зухвалий випад Портнова відреагувала громадська організація (ГО) «Родини «Небесної Сотні»: «Ми, рідні Героїв Небесної Сотні обурені бездіяльністю правоохоронних органів, які не проявляють жодної реакції на дії, що містять ознаки кримінальних злочинів – погрози, залякування учасників Революції Гідності – з боку представників режиму Януковича.
   Така бездіяльність Нацполіції і ГПУ викликає запитання: невже керівництво цих органів забули, за що і проти чого збирався Майдан? Невже будуть терпіти хизування одіозного Портнова, який після масових вбивств його поплічниками наших рідних утік з країни, піджавши хвіст, а зараз осмілів до того, що роздає правоохоронцям доручення і прорікає реванш?
   Якщо нашим правоохоронцям (моя дослідницька публікація «Фільтрація, або Таких «правоохоронців» – на мило!» висвітлює недоліки їхньої діяльності – Г. М.) відомо слово «честь», цим збиткуванням з пам’яті наших рідних треба покласти край
(виділено Г. М.).
   Треба виключити із списку на обмін беркутівців, а натомість включити у цей список Портнова. Вимагаємо негайної правової реакції на погрози і антидержавну діяльність Портнова (виділено Г. М.)» (Facebook: ГО «Родини «Небесної Сотні», 28 грудня 2019 року).

   Дана ГО ще й до цього вказувала Портнову, хто він є: «Пан Портнов! Небачений цинізм і наглість, коли людина без Гідності говорить про Гідність інших (ці слова були реакцією на його звернення до прокурорів: «…может вы считаете произошедшее в 2014-м году революцией как то связанной с достоїнством?» – виділення та примітка Г. М.)Герої Небесної Сотні та учасники Майдану вийшли на протест, щоб таких як ви і близько не було на нашій землі (виділено Г. М.)» (Facebook: ГО «Родини «Небесної Сотні», 24 жовтня 2019 року). Але, на жаль, портновскій непотріб усе ще існує на українській землі, як я про дану проблему раніше писав у своєму матеріалі «Це – тривожний сигнал!», а українська влада поховала страшну «справу Гонгадзе», котру описує моя стаття «Враг нє дрємлєт!» (при чому один із фігурантів тієї справи Кучма від імені Зе в Мінську домовлявся про обмін беркутівців), й напевно тепер уже хоче поховати ще більш страшні справи Євромайдану.

   Хоча «слуга народу» народний депутат України Олександр Дубінський відносно негідника Портнова має іншу думку: «Идеальный премьер для Зеленского – Андрей Богдан. Он прошел систему Кабмина. Знает, что такое лаковый паркет и пыльные ковры. Как работают госструктуры. Богдан, конечно, может быть Генеральным прокурором. Он будет как рыба в воде. Но было бы идеально, если бы Богдан был премьером, а Портнов – Генпрокурором  (виділено Г. М.)» (інтернет-газета «Страна. ua»: «Александр Дубинский: «Идеально, если бы Богдан стал премьером, а Портнов – Генпрокурором», 5 серпня 2019 року).

   Ким був Богдан можна дізнатися з мого дослідження «Зе чи Бо? НаВухоДоносець і Ко!». Але був, оскільки Зе 11 лютого 2020 року видав УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 46/2020 «Про звільнення А.Богдана з посади Керівника Офісу Президента України».

   Ну, а Портнова влада, думаю, що не без відома Зе, зробила негласним куратором ДБР та, подейкують, – ще й ОГП.

   Так що «слуга» Дубінський потрапив майже в «десятку»…

   Ось таких «слуг народу» на чолі із Зе обрав (те, що стосується літніх виборчих перегонів 2019 року, висвітлює моя робота «Про результати позачергових парламентських виборів – попередньо, або Україна – остров нєвєзєнія?») собі народ! Чи «народ»? Бо ж американський письменник Едгар Аллан По, котрого я вкотре уже цитую, сказав: «Думка більшості – помилкова, бо більшість людей – ідіоти».

   Та, попри всі заперечення, 29 грудня 2019 року «п’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, вже передали самоназваним «ДНР» та «ЛНР» (себто, РоССіі – Г. М.) у межах обміну ув'язнених.

   Про це повідомив ознайомлений з процесом обміну адвокат Валентин Рибін. На запитання журналістки «hromadske», чи віддали їх та чи пересіли вони в автобуси «республік» Рибін відповів: «Так» («hromadske»: «П’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані, вже передали на окуповані території – адвокат», 29 грудня 2019 року).

   На жаль, слід констатувати, що бездіяльність правоохоронних органів по відношенню до багатьох діячів режиму Януковича, про котру заявили рідні Героїв Небесної Сотні, продовжується, а такий його представник, як Портнов, спокійно продовжує розгулювати на волі та безкарно знущатися з усіх учасників Революції Гідності!

   Фактично про це ж саме каже й усім добре відомий незламний Олег Сенцов: «…Україна віддасть справжніх вбивць: російських найманців, харківських терористів та п’ятьох беркутівців. І справа не тільки в тому, що в нас майже не залишається цього «обмінного фонду» (дуже цинічний та практичний вираз) і для нового повернення своїх заручників, український уряд буде вимушений надалі торгувати інтересами країни з ворогом. А у тому, що цей крок лишає нас головного – справедливості (виділено Г. М.).
   За цю справедливість ми стояли на Майдані, та змогли перемогти. За цю справедливість ми боремося і надалі, проти окупантів… Країна повинна повертати своїх героїв, але не ціною паплюження цінностей, за які ці герої билися. Бо вони не скажуть спасибі за те, що справа розстрілу людей на Майдані не була закінчена хоча б вироком винним. Що майже через шість років ми почали повертатися у ту точку, з якої все почалося. Що те, за що боролися українці, йде прахом (виділено Г. М.)» (Facebook: Oleg Sentsov, 29 грудня 2019 року).

   А ціла низка ГО, серед яких, зокрема, – Автомайдан, Центр протидії корупції (ЦПК), Transparency International Ukraine (ГО «Трансперенсі Інтернешнл Україна»), Фундація DEJURE, Рух ЧЕСНО, БФ (благодійний фонд) «Восток-SOS», Центр прав людини ZMINA, Адвокатська дорадча група (АДГ) та Жіночий ветеранський Рух, оприлюднили заяву «Правосуддя не може бути заручником побажань держави-агресора»: «Обвинувачені вже не один рік перебувають під вартою – найсуворішим запобіжним заходом за вчинення масових вбивств на Майдані в лютому 2014 року. Головне, що досі всі обставини справи та вже продемонстровані в суді докази підтверджували доцільність і необхідність взяття під варту цих осіб до винесення їм вироків. 

   Натомість ми стали свідками того, як різко та очевидно система правосуддя підміняє закон політичним рішенням. Без вироку у справі тa всупереч законним підставам вчиняються дії, спрямовані на зміну запобіжних заходів обвинуваченим з метою звільнення беркутівців з-під варти.

   Ми впевнені, що такі дії та рішення влади руйнують залишки довіри до системи правосуддя та насамперед до останніх спроб реформувати як прокуратуру, так і судову систему. Адже будь-які спроби очищення прокуратури та судів втрачають свою доцільність, коли натикаються на політичне «ручнее»керування з боку влади всупереч вимогам закону.

   Держава Україна ризикує поставити свою систему правосуддя в заручники побажань держави-агресора (виділено Г. М.)» (веб-сайт ЦПК, 29 грудня 2019 року).

   Й після всього цього фактажу хіба Рябошапка не заслуговує дістати по шапці?!

   Тим паче, що в «декларації Генерального прокурора зазначено, що всі троє синів – не громадяни України

   Синів нового Генерального прокурора України звати Тимур, Марко та Лука. І всі троє є громадянами Франції (виділено Г. М.)

   У сім'ї Генпрокурора є квартира площею 150 кв. м, земельна ділянка площею 318 кв. м в Нових Петрівцях Київської області. Крім того, у Франції у них є житловий будинок площею 145 кв. м і земельна ділянка площею 440 кв. м» (РБК-Україна: «Діти Генпрокурора Рябошапки – громадяни Франції: сплив документ», 30 серпня 2019 року).

   Отакий він – Рябошапка, котрий таки заслужив отримати по шапці!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте