Рябошапці – по шапці! Ч. 2

    Читайте початок статті.

                                                                             Факт 2

   Інтернет-видання «hromadske» 27 грудня 2019 року сповістило: «Київський апеляційний суд повідомив про заміну групи прокурорів у справі колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» (колишньої міліції МВС України – Г. М.), обвинувачених у справі про розстріл на Інститутській (вулиця Києва – Г. М.) в лютому 2014 року… Відповідну постанову до суду направив Генеральний прокурор Руслан Рябошапка (на моє переконання, він прийняв чисто політичне рішення, яке не могло бути ухвалене без дозволу Зе – Г. М.)

   Йдеться про прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова (котрих замінив Рябошапка – Г. М.).

   «Я вперше в житті бачу, що на засідання приходять прокурори, які жодного дня не були в цій справі. Вони не обізнані з цією справою. Ми впевнені те, що тут зараз відбувається – робиться виключно для обміну (з «ДНР»/«ЛНР», а фактично із РоССієй – Г. М.)», прокоментувала заміну прокурорів адвокатка родин Героїв Небесної сотні Євгенія Закревська…

   …Київський апеляційний суд розглядає апеляційні скарги колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут», обвинувачених у справі про розстріл на Інститутській в лютому 2014 року, про заміну запобіжного заходу» (Facebook: «У справі ексберкутівців змінили групу прокурорів через постанову Генпрокурора Рябошапки», 27 грудня 2019 року).

                                                                             Факт 3

   Те ж «hromadske» 28 грудня 2019 року пише: «Прокурорів Олексія Донського, Ігоря Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які упродовж кількох років займалися справами Майдану, виключили із судового процесу у справі про розстріли на Інститутській у Києві у 2014 році.

   Відповідну постанову ухвалив Генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

   «Є підстави (для зміни прокурорів – ред.), передбачені законом, вони не були дотримані. Але ця постанова не може бути оскаржена, тобто на сьогодні ми позбавлені повноважень, тому на сьогодні ми змушені були залишити судове засідання», – сказав Донський у коментарі «hromadske»…

   Так, прокурорів Олексія Донського, Ігоря Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова, які займалися справою кілька років, замінили на нових – Сергія Куцого, Віталія Суботіна, Олександра Шеваленка.

   …28 грудня апеляційний суд продовжує засідання, де мають розглянути апеляційні скарги на запобіжний захід ексберкутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року (виділено Г. М.)» (Facebook: «Прокурорів, які кілька років працювали над справою про розстріли на Інститутській, виключили з судового процесу», 28 грудня 2019 року).

                                                                             Факт 4

   А відомий блогер Роман Шрайк каже: «Путин забирает «своих».

   Не удивляет, что беркута «свои» для Путина.

   Не удивляет, что Зеленскому плевать на убийства активистов. Его больше волнует другое:  «Президент Владимир Зеленский на встрече с начальником Управления спецрасследований ГПУ Сергеем Горбатюком говорил, что считает расследование дел Майдана  (моя фотохроніка «Український Євромайдан діє!»  показує його докладно)  необъективным, так как, по его мнению, не расследуются убийства  правоохранителей (виділено Г. М.)» (Лига) (згаданий тут Горбатюк 23 жовтня 2019 року в ефірі «Радіо НВ» заявив: «З перших днів Рябошапка зайняв таку позицію, що злочинної організації [Януковича] немає (із мого есе «Боротьба і єдність протилежностей…» можна зрозуміти, що януковичівська злочинна організація існувала – Г. М.), «на нашу думку – це вигадка Луценка», – такі фрази казали (виділено Г. М.)

   Такі заяви [про відсутність ОЗУ (організоване злочинне угруповання – Г. М.) Януковича – Ред.] є, і робляться кроки для того, щоби цю [ланку розслідувань] зруйнувати. Я казав: «Якщо ви хочете не бачити ознак злочинної організації, вважаєте, що це якась вигадка – будь ласка, там є 5000 томів, читайте, виписуйте докази і виносьте постанову про закриття кримінального провадження» (інтернет-видання «НВ Україна»: «Горбатюк: Рябошапка з перших днів зайняв позицію, що ОЗУ Януковича – це вигадка Луценка», 23 жовтня 2019 року) – логіка Рябошапки є зрозумілою, адже він був заступником Керівника ОПУ Богдана, котрий свого часу працював у команді Януковича (в моїй статті «Китаєць, ні – калмик, або Хто кому Зе чи Пе…» про це розказується детальніше), а слова Зе про необ’єктивність розслідування справ Майдану, процитовані Шрайком із матеріалу інтернет-видання «ЛІГА.net», були взяті «ЛІГОЮ» з інформації «Зеленський називав розслідування справ Майдану «необ'єктивним» – Горбатюк» за 24 жовтня 2019 року інтернет-видання «hromadske», в якій розповідалося про зустріч Сергія Горбатюка із Рябошапкою, Зеленським і Богданом, котрих, за Горбатюком, цікавило  «які результати розслідування, які проблеми розслідування, чому воно розслідується необ'єктивно, як вважав Президент. Однобоко, на його думку, тому що не розслідуються убивства правоохоронців. Але я пояснив, що ми розслідуємо всі епізоди, всі вбивства, і у нас притягнуті до відповідальності як убивці правоохоронців, так і вбивці протестувальників (виділено Г. М.)» – Г. М.).

   Зеленский не был на Майдане, не поддерживал Майдан (тот, кто поддерживал, про эбонитовые палочки не шутит). Че тут удивляться…

   Это значит, что никто из расстреливавших майдановцев не только не сядет, но даже не получит причитающийся приговор…

   Я не знаю, кто там подозревается в убийствах «правоохранителей», но, судя по последним событиям, ничуть не удивлюсь, если кого-то таки посадят (активістку Майдану Тетяну Чорновол Зе-влада уже безпідставно звинувачує у вбивстві людини, а суд на час слідства покарав її за це двомісячним цілодобовим домашнім арештом – Г. М.).

   И в итоге беркута будут на свободе…, а майдановцы будут сидеть (виділено Г. М.)» (Facebook, 28 грудня 2019 року).

   Читайте продовження статті – Ч. 3.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте