Ідіоти!

                                                                        Нема нічого страшнішого за необмежену

                                                                                    владу в руках обмеженої людини.

                                                                                                               Василь Симоненко

   Так!

   Ідіоти!

   Ідіоти – всі ті, хто настоював і настоює на введенні надзвичайного стану (НС) для боротьби з коронавірусом SARS-CoV-2 (гострої респіраторної хвороби (ГРХ) чи гострого респіраторного захворювання (ГРЗ) COVID-19 або ГРВІ – гострої респіраторної вірусної інфекції) на українській території!

   Особливо можновладці (про деяких із них 24 березня 2020 року повідомила «УП» під назвою «УП. Off the record» у своєму Telegram-каналі: «Співрозмовники «УП» в Офісі Президента розповідають, що рішення про введення надзвичайного стану розділило оточення Президента на умовних яструбів та голубів.

   Перші виступають за жорсткі умови боротьби із коронавірусом, до них відносять Арсена Авакова, Сергія Шефіра (виділено Г. М.). Також за введення надзвичайного стану виступає Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець (довиступався, що його Зе-влада відправила у відставку – Г. М.)

   Інша група, до якої входить сам Президент та голова його Офісу Андрій Єрмак, проти введення НС. І на таке «світосприйняття» вплинули розмови Зеленського із представниками великого бізнесу. Як відомо, у понеділок 16 березня голова держави зібрав у себе в Офісі бізнесменів та олігархів і попросив про допомогу. І зараз саме ця група людей – опора та підтримка Зеленського у боротьбі із коронавірусом»)!

   А от що про нових НаВухоДоносців Зе сказав колишній Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, котрого змальовує моя стаття «Рябошапці – по шапці!», в своєму інтерв’ю «Проросійські сили атакували, а справа «Приватбанку» була майже вирішена: Рябошапка про відставку»: «Хто зараз його найближче оточення і хто йому зараз замість Богдана (про нього розказує моя робота «Зе чи Бо? НаВухоДоносець і Ко!» – Г. М.)  нашіптує у вуха ключові державні рішення?

   З того, що я знаю… – ці люди не змінилися, фактично. Найближчі помічники його – Сергій Шефір і Керівник Офісу Андрій Єрмак (моє дослідження «Who  are  you,  Mister  чи все ж таки господін  Єрмак, або Протоколи нєукраінскіх мудрєцов»  дає йому характеристику – Г. М.). Наскільки знаю, також частий гість Офісу Президента – Міністр внутрішніх справ. Можна говорити, що це три ключові, найближчі особи, які формують світогляд Президента на події, які відбуваються як в Україні, так і за її межами» (інтернет-ресурс «24 канал», 3 квітня 2020 року).

   Хоча ще у 2015 році Аваков на питання «Кто вам симпатичнее сейчас – Яценюк или Турчинов?»  відповів: «Вы кого больше любите? Маму или папу?», підтвердження чому надає моя замітка «Хто кому мама і тато?». Але зараз, як бачимо, в нього інший папа чи мама – ось такі метаморфози відбулися з людиною у владі…  

   Ідіоти можновладні, вам мало повноважень (влади) для подолання епідемії COVID-19 в Україні, користуючись лише режимом надзвичайної ситуації, що включає запровадження карантину, встановленого Розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації» № 338-р від 25 березня 2020 р. до 24 квітня 2020 року, без широкого обмеження конституційних прав українців?!

   Правда, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков одразу ж заявив: «Для забезпечення карантину нам цілком досить оголошення режиму надзвичайної ситуації, який зараз діє в Києві й інших містах… Надзвичайний стан зараз не потрібен. Він передбачає обмеження конституційних прав. Для боротьби з вірусом нам це ні до чого. Його запровадження може бути тільки крайнім заходом (та, як видно, все одно вважає можливим запровадження НС: хітьор – Г. М.)» («УП»: «Аваков: надзвичайний стан зараз не потрібен», 24 березня 2020 року).

   А неможновладці – ті, хто не має відношення до влади, але підспівує їй у цьому плані (1 квітня 2020 року соціологічна група «Рейтинг» (Rating  Group Ukraine) оприлюднила інформацію «Україна на карантині: моніторинг суспільних настроїв», згідно котрої «щодо можливого введення надзвичайного стану в Україні думки респондентів розділилися: 49% – підтримали б таку ініціативу, 43% – ні»)!  Ідіоти неможновладні (49%), ви знаєте, що таке НС?! Хоча чого дивуватись після результатів президентських і парламентських виборів 2019 року…

   Й одним – можновладцям – і другим – неможновладцям – треба вчити матчастину, тобто українське законодавство, аби розібратися в тому, яких заходів достатньо для приборкання коронавірусу у межах української території, в той час, коли загалом у світі SARS-CoV-2 спровокував пандемію.  

   Ось про нього – законодавство – й піде мова далі, бо, на жаль, чимало представників влади від верху до низу замість того, щоби а) робити усе залежне від них для оберігання всіх українців від коронавірусної біди і рятувати уже постраждалих від неї, оскільки влада й так уже спізнилася із реагуванням,  б) забезпечити медиків, котрі безпосередньо борються з COVID-19, надійним захистом від нього та високою зарплатою, адже без них нікому буде лікувати український люд, в) допомогти медичній галузі, надавши їй усе необхідне, а коли треба, то й заставити її діяти належним чином – для цього не потрібно НС, – аби побороти епідемію коронавірусу,  г) не допустити краху економіки й, як його наслідку, масового зростання безробіття, ґ) підтримати малий і середній бізнес запровадженням фінансово-економічних стимулів,  д) подбати про надання належної допомоги соціально незахищеним верствам населення, пенсіонерам, людям похилого віку, е) не допустити скорочення видатків на безпеку, оборону України, українську освіту та українську культуру,  є) не повторити помилок Нових Санжар під час евакуації людей з Китаю – новосанжарізму, ж) не множити кількість інфікованих SARS-CoV-2 всередині України, евакуюючи десятки тисяч українців із заражених коронавірусом країн без достатнього контролю, реальної самоізоляції й обсервації (даний перелік проблем далеко не є вичерпним),  говорять про запровадження НС, котрий жорстко обмежує конституційні права людей, а іншими словами – про «закручування гайок», себто Українському народові треба пильнувати, щоб під маркою надзвичайної ситуації можновладці не застосовували елементи надзвичайного стану.

   «Тому уважно стежимо за діями політичних шулерів. Аби замість боротьби з епідемією не отримати боротьбу із нашими правами та вольностями, здобутими і відстояними такою дорогою ціною (запитальний заголовок моєї праці «Де був Зе 18 – 19 лютого 2014 року?» є тут надзвичайно актуальним – Г. М.) впродовж останніх 6-ти років. Як казав Мандела (Нельсон Роліглагла Мандела  (18.07.1918 – 05.12.2013)  –  один з найвідоміших  борців за права людини проти апартеїду – офіційної політики расової дискримінації та сегрегації щодо місцевого чорношкірого населення ПАР, політв’язень протягом 27 років, лауреат Нобелівської премії миру 1993 року, Президент  Південно-Африканської республіки  (ПАР) в 1994 – 1999 роках – Г. М.), до свободи нас веде довгий та тернистий шлях. А от дорога до несвободи може виявитись спринтерською дистанцією, короткою наче стометрівка.

   Право на повстання під час пандемії ніхто не вправі обмежити чи скасувати (виділено Г. М.)», – заявив український правник, учасник Революції Гідності, волонтер, співзасновник і голова наглядової ради Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова Геннадій Друзенко (Facebook: Gennadiy Druzenko: «НАДЗВИЧАЙНИЙ СТАН чи НАДЗВИЧАЙНЕ ШУЛЕРСТВО?», 16 березня 2020 року).

   Читайте продовження статті Ч. 2.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте