Трубі – труба! Ч. 2: Труба «помер», але справа його живе…

   Читайте початок статті.

   Як відомо, Труба був призначений Директором Державного бюро розслідувань (ДБР) УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 386/2017 від 22 листопада 2017 року і звільнений з цієї посади зазначеним вище УКАЗОМ через 25 місяців, а на його місце Зе своїм УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «Про призначення тимчасово виконуючого обов’язки Директора Державного бюро розслідувань» № 961/2019 від 27 грудня 2019 року призначив т.в.о. Директора ДБР Венедіктову Ірину Валентинівну.

                                            Тетяна Чорновол – про Ірину Венедіктову…

   Ось що тоді про неї писала народний депутат України 8 скликання Тетяна Чорновол: «Володимир Зеленський призначив Ірину Венедіктову керувати ДБР. Влада її презентує, як незалежного керівника – антипода «портновському» Трубі.
   Але, на хвилиночку, де логіка? Якщо Труба, згідно записів в його кабінеті, слухняно виконував вказівки Офісу Президента (конкретно – Богдана та Смірнова, і ці особи залишилися на посадах), то які підстави є у нас сподіватись, що обраний Зеленським новий керівник ДБР буде незалежний від керівників його офісу?
   Це означає, що маємо таку саму залежну. І від тих самих – Богдана, Смірнова, Портнова (виділено Г. М.)
   А тепер переглянемо її біографію в пошуку зв'язків з цими персонами. Хоч Венедіктова особливо не публічна, але цей зв'язок все-таки простежується. Зверніть увагу, що останні роки Венедіктова працювала в Торгово-промисловій палаті (ТПП – Г. М.) України. За моєю інформацією, її безпосереднім куратором там був Михайло Непран – віце-президент ТПП.
   А тепер: хто такий Непран? Увага: довгий час цей пан працював плече до плеча з… Андрієм Портновим в Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР– Г. М.).
   Це були двотисячні – саме ті часи, коли робота Портнова в цій Комісії полягала у «легалізації» рейдерських захоплень «Привату». Адже в повноваженнях ДКЦПФР анулювати практично будь-який реєстр акціонерів і передати його відновлення «обраному» реєстратору, визнати сумнівну емісію акцій тощо… Цим і займався Портнов для Корбана/Коломойського («Або незалежність, або олігархи!» – це моя стаття про негативний вплив олігархів, зокрема й Ко, на українську державність – Г. М.).
   Це були часи, зокрема, рейдерства «Нікопольського феросплавного заводу» в інтересах Коломойського, в якому безпосередню участь також брав як Андрій Портнов, так і Андрій Богдан.
   Нагадаю, в часи Президента Кучми «Нікопольський феросплавний завод» (НФЗ – Г. М.) був за безцінь приватизований зятем Кучми Пінчуком (моя робота «Пінчук, ПНХ!» про нього повідомляє чимало цікавого, а про Кучму – моя праця «Отаке воно «нове» обличчя нової влади Зе?!» – Г. М.)

   На… останньому етапі – найважливішому для рейдерства НФЗ – керівну роль в ДКЦПФР відігравав Михайло Непран.

   І хоча в 2005 Непран, як посадова особа ДКЦПФР, озвучував позицію більше в інтересах Пінчука, в 2006 – 2007 він тихенько спрацював в інтересах Портнова і його шефа Коломойського…

   Зрештою, «плівки Труби» показали, що від керівника ДБР нова влада вимагає повної залежності і слухняності від Офісу Президента, яким керує Богдан (уже не керує, але вплив залишився: про нього ще на посаді можна дізнатися з мого дослідження «Зе чи Бо? НаВухоДоносець і Ко!» – Г. М.) – друг Портнова. Значить, Венедіктова саме така. Грубо кажучи – «людина Портнова» (виділено Г. М.)» («УП», блогова сторінка: «Новий керівник ДБР Венедіктова – людина Портнова», 27 грудня 2019 року).

                                                 Ірина Венедіктова – сама про себе…

   А от що сама Ірина Венедіктова розказує про себе: 1) «Я не є керівником органу досудового розслідування.ані я, ані заступники не є керівниками органу досудового розслідування

   Я знаю, що пан Портнов написав в telegram-каналі, що хоче прийти на зустріч з новим керівництвом (ДБР – LB.ua). Якщо він прийде, я з ним зустрінусь, поговорю (виділено Г. М.)

   Було вбито 78 мітингувальників і 13 правоохоронців (йдеться про події під час Євромайдану – Г. М.). З точки зору справедливості, ми мусимо пам’ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ. Якщо накази були злочинними, потрібно притягнути до відповідальності тих, хто їх віддавав…

   Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей Закон (Закон України «Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» № 743-VII  від 21 лютого 2014 року  – Г. М.) треба скасувати (виділено Г. М.)… Про мене стільки всього говорять… Казали, що я – людина Портнова, потім – людина Авакова і так далі. Я ніколи не зможу передбачити, що завтра про мене скажуть» LB.ua»: «Ірина Венедіктова: «Не красти, не брехати, не відступати». Ось – завдання. Ми його й виконуємо», 20 лютого 2020 року); 2) «Я же не являюсь руководителем органа досудебного расследования (виділено Г. М.)

   И уж если мы говорим о справедливости, то у нас 78 погибших от митингующих и 13 – от правоохранителей. И Закон 2014 года, который запрещает нам действовать в отношении этих лиц… У нас есть этот Закон 2014 года, который противоречит УПК (Уголовно-процєссуальний кодєкс – Г. М.), основам уголовно-процессуального законодательства вообще…

   Со стороны Андрея Портнова ничего нет абсолютно. Я знаю, что в телеграмм-канале он уже анонсировал встречу с руководством. я думаю, что мы с ним обязательно увидимся (виділено Г. М.)» («Цензор.Нет»: «Ирина Венедиктова: «У меня папа хотел мальчика. Поэтому я всегда поступаю по-пацански», 20 лютого 2020 року).

                                       Володимир В’ятрович – про Ірину Венедіктову…

   Після інтерв’ю «LB.ua» про неї також висловився народний депутат України Володимир В’ятрович (фракція «ЄС»): «Хтось ще сумніваєтеся, що режим Зеленського збирається переслідувати учасників Революції Гідності за опір банді Януковича, «беркуту» і криміналітету?
  
Поставлена Зеленським очільниця ДБР Венедіктова (та сама, заступником у якої адвокат Януковича Бабіков) прямим текстом вимагає скасувати Закон про заборону переслідувань учасників Майдану. Бо він перешкоджає «об'єктивному розслідуванню вбивств правоохоронців» (виділено Г. М.).
   Пряма мова Венедіктової: «З точки зору справедливості, ми повинні пам'ятати і про 13 загиблих правоохоронців, які виконували наказ… Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей Закон потрібно скасувати...».
   Тобто, щоб ви розуміли: режим Зеленського, так само як 6 років тому банда Януковича, збирається переслідувати й саджати тих, хто чинив опір злодіям, які станом на ранок 20 лютого 2014 року вже вбили десятки, поранили сотні і травмували тисячі людей (виділено Г. М.).

   Тисячі майданівців боронили своє життя і свободу, майбутнє своєї країни, як могли – відбивалися від злочинців у погонах і без камінням, коктейлями молотова, а іноді й голими руками. І тепер героїв Майдану, які чинили опір бандитам, хочуть знову оголосити злочинцями. Лише тому, що частина бандитів була в погонах і хтось з них отримав травми чи загинув при виконанні злочинного наказу.
   Це відбувається офіційно, від імені держави. Хто ще не розплющив очі, саме час це зробити (виділено Г. М.)» («УП», блогова сторінка: «Від ДБР до Дня Героїв Небесної Сотні», 20 лютого 2020 року).

                                               Ігор Головань – про Ірину Венедіктову

   А ось що про неї написав адвокат Ігор Головань: «Як тепер мало хто сумнівається, колишній Директор ДБР Роман Труба керувався не тільки по телефону, а й по телеграм-каналу.
   Ситуація з т.в.о. Директора пані Венедіктовою виглядає аналогічною.
   В обох своїх інтерв'ю (LB.ua  та Цензор.Нет) нордичної сутності шанувальниця пацанської поведінки засвідчила свою увагу до телеграм-каналу Портнова і висловила готовність з ним зустрітися (виділено Г. М.).
   А от як кероване пані Венедіктовою ДБР відповідає на офіційні письмові звернення про особистий прийом:
   «Директор Державного бюро розслідувань не є керівником органу досудового розслідування, який наділений повноваженнями щодо ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, надання слідчому письмових вказівок та іншими видами контролю за розслідуванням кримінальних проваджень, відповідно відсутні підстави для прийому Вас з питань пов'язаних з розслідуванням вищевказаних кримінальних проваджень».
   Як бачимо, зустрічатися стосовно тих самих проваджень з Портновим відсутність статусу керівника органу досудового розслідування пані Венедіктовій аж ніяк не заважає.
  
Це все, що слід знати про незаангажованість, об'єктивність і неупередженість т.в.о. Директора ДБР.
   Так вона виконує завдання «не брехати» (ось таке тепер обличчя ДБР, а моя публікація «Обличчя Зе» зрозуміло чиє обличчя змальовує – Г. М.).
   Які там ще у неї завдання? «Не красти»і «не відступати»?
   Ну-ну... (виділено Г. М.)» («УП», блогова сторінка: «Пацанка і Портнов», 21 лютого 2020 року).

                      Що ж говорить Закон України «Про Державне бюро розслідувань»?

   Після двох інтерв’ю т.в.о. Директора ДБР Ірини Венедіктової, витримки з котрих наведені вище, варто прочитати Закон України «Про Державне бюро розслідувань» № 794-VIII від 12 листопада 2015 року, де зазначено наступне: «Стаття 6. Повноваження Державного бюро розслідувань. 1. Державне бюро розслідувань відповідно до покладених на нього завдань та у межах своєї компетенції:… 4) здійснює оперативно-розшукову діяльність та досудове розслідування злочинів (виділено Г. М.), віднесених до підслідності Державного бюро розслідувань… Стаття 12. Повноваження Директора Державного бюро розслідувань. 1. Директор Державного бюро розслідувань: 1) несе відповідальність за діяльність Державного бюро розслідувань, зокрема законність здійснюваних Державним бюро розслідувань оперативно-розшукових заходів, досудового розслідування(виділено Г. М.)».

   Ну, як після усіх цих фактів виглядає т.в.о. Директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова?

   Труба «помер», але справа його живе…

   Правда, уже без Венедіктової… А чому без неї?

   Бо Ірина Венедіктова 17 березня 2020 року стала Генеральним прокурором, але то вже буде зовсім інша історія…

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте