Зе обманює Український народ і Зе-«слуга» – туди ж…

   Телеканал ZIKна своєму веб-сайті 11 лютого 2020 року опублікував інформацію «Здавати землю в оренду вигідніше: Бабуся нардепки від «Слуги народу» виступила проти впровадження ринку землі» (+ відеозапис розмови), де йдеться про таке: «Народна депутатка від «Слуги народу» Марія Мезенцева у ВРУ заявила, що її бабуся чекає відкриття ринку землі (ось що про нього розповідає моя стаття «Кому українську землю? Перший крок до торгівлі нею зроблений…» – Г. М.), проте виявилося, що старенька має зовсім іншу думку щодо «земельного» питання.

   «Відкриття ринку землі – свято для кожного, хто колись мав справу із землею», – таку заяву минулої п’ятниці (7 лютого 2020 року – примітка Г. М.) під час засідання Верховної Ради зробила народна депутатка від «Слуги народу» Марія Мезенцева. 

   Під час виступу у сесійній залі народна депутатка заявила таке: «Я думаю, що для всіх присутніх, які колись мали справу із землею, сьогодні насправді свято. Я також росла у селі. Моя бабуся зараз там проживає. І хочу їй теж передати вітання. Вона теж чекає ринку землі, відкриття  ринку  землі (виділено Г. М.)…».

   Та чи справді це так: телеканал ZIK ексклюзивно розшукав бабусю Мезенцевої у селі на Чернігівщині, і, як з’ясувалося, народна депутатка у сесійній залі видала бажане за реальність. Ганна Єгорівна Кулак не уявляє, що буде з Україною і з людьми, якщо їхню землю продадуть…

   Бабуся депутатки Мезенцевої каже: «От вона хай частіше приїжджає до бабусі. Вона вже давно-давно була. От перекажете, що бабуся казала, що треба в гості до бабусі приїжджати, є ж там час, щоб приїхати. Хай би вона бабусі розказала, поговорила – як воно, та що воно».

   Кореспондент телеканалу ZIK розповів жінці, що її онука по телевізору сказала, що бабуся не проти продати землю. Ганна Єгорівна лише засміялася: «По телевізору сказала?! Та вона хоч би зі мною поспілкувалася!».

   Що ж до продажу наділів жінка міркує так: «Я так думаю, що навряд  чи  люди допустять, щоби  продати  землю. Я не знаю. Люди по-різному ставляться, хтось не хоче. А я не можу сказати. Буде ринок – буде видно… Іноземцям я б не хотіла (продавати землю), нехай би свої землі купували й працювали… Ми б не хотіли, щоб іноземці працювали на наших землях  От нам подобається, що у нас орендують. Ну, дали  б нам іще більшу  плату за неї. Оце  нам давав по три тисячі  всього, а цей рік, напевно,почув уже таке і додав – чотири дав. Ну, і то! А якби не орендував у мене, наприклад, цієї землі, то що – взагалі б нічого не було. І з чим же ми залишимося, якщо продамо землю? А не знаю. Ні з чим же, напевно (виділено Г. М.)».

   А 17 лютого 2020 року ZIKна своєму веб-сайті оприлюднив ще одну замітку на цю ж тему під назвою «Повідривати голови тим, що землю продають»: Що кажуть мешканці Чернігівщини про ринок землі», в якій зазначено наступне: «Мешканці міста Семенівка на Чернігівщині виступають проти відкриття ринку землі; понад те, люди скаржаться, що у них відбирають вже розпайовану землю.

   Про це в ефірі ток-шоу «13» на телеканалі ZIK під час включення повідомив кореспондент Андрій Лащ.

   Журналісти телеканалу ZIK вдруге побували у місті Семенівка на Чернігівщині, де мешкає бабуся народної депутатки від «Слуги народу» Марії Мезенцевої. Проте цього разу зустрітися із жінкою не вдалося, оскільки двері виявилися на замку. Зате кореспондент поспілкувався із сусідами Ганни Кулак, які розповіли, що машини та онуки біля домівки пенсіонерки не бачили.

   А от зять жінки виявився не дуже радий візиту журналістів – чоловік навіть погрожував знімальній групі…

   «Ні, я не готова свій пай продавати… Я їм би голови повідривала – усім тим, що продають землю», – заявила одна з місцевих мешканок (виділено Г. М.)».

   Того ж таки 17 лютого 2020 року Марія Мезенцева повідомила отаке: «Мене досить неприємно здивувала маніпуляція і брехня зі сторони журналістів телеканалу ZIK, які дезінформують суспільство (достатньо порівняти інформацію телеканалу ZIK  від 11 лютого 2020 року, продивившись і прослухавши відеозапис, з цими словами Марії Мезенцевої, аби зрозуміти, що це не зовсім так, як вона каже – Г. М.)

   Саме через їх діяльність у моєї бабусі протягом трьох днів був високий тиск. По-перше, вони сказали, що у виступі в залі ВР я «пропонувала бабусі продати її землю», чого я НЕ КАЗАЛА, що дозволило зробити висновки, начебто бабуся проти ринку землі. Так, вона проти продажу свого власного паю, бо він здається наразі в оренду, але вона підтримує ідею ринку, щоб мати право вибору розпоряджатися своєю землею на свій розсуд. Давайте, будь ласка, не плутати і не маніпулювати.

   По-друге, транслюється думка, що з бабусею я начебто НЕ спілкуюся. Так от, ми порахували і в 2019 р. вона відвідувала Харків 4 рази, сумарно пробувши там майже 3 місяці. Також, згідно даних бази «Мій Київстар» за місяць з 17.01.2020 по 17.02.2020, я спілкувалася по телефону з бабусею 22 рази. Дай Боже всім так спілкуватися як ми!

   Тому буде справедливим почути публічні вибачення в ефірі телеканалу ZIK. Всіх інших журналістів прошу не турбувати бабусю, так як вона дуже нервує через цю ситуацію. Але якщо хтось дуже хоче з нею поспілкуватися – напишіть мені, спробую організувати спільну поїздку (тобто, щоби бабуся говорила тільки під її контролем, що схоже на цензуру, і то лише спробує – Г. М.)!

   А от шо НАСПРАВДІ думає бабуся щодо питання землі – дивіться у відео!» (Facebook: Мезенцева Марія – Слуга народу – Округ 168, 17 лютого 2020 року).

   Й знову – реакція телеканалу ZIK  у вигляді замітки «Скандал зі «слугою народу»: Мезенцева записала ролик-відповідь з бабусею» від 24 лютого 2020 року: «Народна депутатка від «Слуги народу» Марія Мезенцева звинуватила телеканал ZIK у маніпуляції під час розмови з її бабусею Ганною Кулак та записала відеоролик-відповідь телеканалу.

   Про це повідомили в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту «Чудова четвірка» на телеканалі ZIK…

   Так, на відеоролику Ганна Кулак відповідає на запитання онуки Марії Мезенцевої і говорить, що тема щодо землі для неї важлива і що вони з онукою обговорювали її телефоном кожен день. Нагадаємо, під час спілкування з журналістом ZIKу старенька скаржилася, що онука не телефонує, бо «їй ніколи».

   На відеоролику-відповіді нардепки від «Слуги народу» Мезенцева також запитує бабусю, чи цікавилися у неї журналісти, чи хотіла б та мати право на розпорядження землею. Жінка зазначила, що не запитували, а вона хотіла б таке право мати.

   Додамо, бабуся у своїх відповідях  (на відео, котре Марія Мезенцева оприлюднила 17 лютого 2020 року – Г. М.)  практично слово в  слово повторює питання  (онуки – Г. М.).

   Водночас, ведучі поділилися спостереженнями, що із онукою розмова пані Кулак виглядає, ймовірно, більш напружено, аніж із журналістом телеканалу ZIK  Андрієм Лащем (виділено Г. М.)» (складається враження, що даний відеоролик-відповідь є спробою Марії Мезенцевої підтвердити свої слова від 7 лютого 2020 року, які, згідно наведеної вище інформації телеканалу ZIK  від 11 лютого 2020 року, фактично не відповідають дійсності або не зовсім відповідають дійсності – Г. М.).

   Певне підтвердження оцього мого зауваження щодо відеоролика-відповіді міститься в коротенькому інтерв’ю «Марія Мезенцева, нардеп від «Слуги народу», гостювала у бабусі в Семенівці», котре Валентина Остерська опублікувала 20 лютого 2020 року у тижневику «Вісник Ч» №8 (1762) та яке було розміщене на веб-сайті 24 лютого 2020 року (цитую його уривок): «30-річна Марія Мезенцева, депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу», минулими вихідними приїздила в райцентр Семенівка до 72-річної Ганни Кулак, бабусі по матері. Після чого виклала в інтернеті фото з бабусею і написала гнівний пост щодо журналістів телеканалу ZIK

   А почалося все з того, що Марія з трибуни парламенту сказала: «Я також росла у селі. Там живе моя бабуся. Вона чекає відкриття ринку землі». Журналісти телеканалу ZIK розшукали бабусю, приїхали до неї і записали інтерв’ю. Ганна Єгорівна на всю Україну чесно розповіла, що їй подобається здавати свою землю в оренду…

   «… Давно-давно вона у мене була. Перекажіть їй, хай частіше приїздить до бабушки» (кому цікаво, відео є в інтернеті. – Авт.). Вийшов телесюжет, розлетівся інтернетом. Марія відразу приїхала до бабусі.

   Про гостини поцікавилася у Ганни Єгорівни, зателефонувала їй.

   Ой, ой, щось знову не так скажу, буде мені (виділено Г. М.), – захвилювалася пенсіонерка (сам вступ до інтерв’ю та оці виділені її слова і є підтвердженням написаного вище мого зауваження: «буде мені» від онуки, коли «щось знову не так скажу» про ринок (продаж) землі, як їй треба – Г. М.).
   Про політику не будемо. Про себе та онучку розкажіть,   заспокоюю.
   Марія донька моєї дочки. Виросла у Харкові (виділено Г. М.). Її мати закінчила фармінститут. Працює в медичному центрі «Здоров’я». Батько мало брав участі у вихованні. Щоліта внучка жила у мене у селі Лосівка Семенівського району (виділено Г. М.). Був там колгосп «Вітчизна», я у ньому працювала касиром. Марія закінчила факультет іноземних мов у Харкові. Потім навчалася у Кентському університеті в Англії.
   Коли у неї є час, бачимося, телефонує… Я до них у Харків їжджу. З хазяйства у мене лише курочки. З весни беру і таких, і бройлерів до трьох десятків. Коли у від’їзді, їх зять годує. У мене ж є ще одна дочка».

   Ну, а тепер уже треба розповісти детальніше про нашу головну героїню. Хто вона така?

   Марія Мезенцева середню освіту почала здобувати 1996 року в Харківській ЗОШ № 68, а завершила 2006 року у Харківській гімназії № 6 «Маріїнська гімназія».

   Після школи закінчила з відзнакою магістратуру на факультеті міжнародних економічних відносин Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини, референт-перекладач із англійської мови».

   Також навчалася на факультеті політики та міжнародних відносин Кентського університету (Кентербері, Великобританія) й здобула ступінь магістра за спеціальністю «Міжнародні відносини і міжнародне право».

   Пізніше проходила стажування у Верховній Раді України, в Європейському парламенті. Працювала в Альянсі консерваторів та реформаторів у Європі (Брюссель, Бельгія) менеджеркою з відповідності.

   Була багаторазовою чемпіонкою України із сучасних танців.

   Як інформує громадський рух «Чесно», прогулювала комісійні засідання Харківської міської ради, депутатом котрої була обрана у в. о. № 2 в 2015 році від партії «Об’єднання «Самопоміч» і входила до постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інвестицій, спортивних та іміджевих проектів.

   Тепер Марія Мезенцева – народний депутат України 9 скликання (парламентська фракція партії «СН», обрана у в. о. № 168 Харкова, проживає в Харкові, на момент обрання – фізична особа-підприємець (ФОП) із 2016 року), заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань наближення законодавства України до законодавства ЄС Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом (назва моєї роботи «Про результати позачергових парламентських виборів – попередньо, або Україна – остров нєвєзєнія?» говорить сама за себе).

   Біографія Марії Мезенцевої наочно демонструє, що вона – «справжній аграрій», «знає» сільське господарство, «розбирається» у земельних питаннях, у проблемах села і «розуміє» потреби селян.

   Ось хто така наша головна героїня, яка бере приклад із Зе, котрий обманює Український народ, що підтверджується моєю публікацією «Чому Зе каже неправду Україні?», й поступає, на жаль, так само, як і він:

   1) Марія Мезенцева: «Я також росла у селі», її бабуся: «Виросла  (Марія – Г. М.)  у Харкові», а проведення щоліта в селі канікул під час постійного проживання й навчання у Харкові ніяк не підтверджує саме зростання в селі;

   2) Марія Мезенцева: «Моя бабуся… чекає ринку землі, відкриття ринку землі», сама бабуся: «Я так думаю, що навряд  чи  люди допустять, щоби  продати  землю… От нам подобається, що у нас орендують» (детальніша її позиція наведена угорі);

   3) Марія Мезенцева: «…журналістів прошу не турбувати бабусю… Але якщо хтось дуже хоче з нею поспілкуватися – напишіть мені, спробую організувати спільну поїздку (тобто, щоби бабуся говорила тільки під її контролем, що схоже на цензуру, і то лише спробує – Г. М.)!»;

   4) Марія Мезенцева: «…шо НАСПРАВДІ думає бабуся щодо питання землі – дивіться у відео!», а «бабуся у своїх відповідях практично слово в слово повторює питання (онуки – Г. М.).

   Водночас… із онукою розмова пані Кулак виглядає, ймовірно, більш напружено, аніж із журналістом телеканалу ZIK…» (+ мій коментар вище);

   5) після візиту Марії Мезенцевої до бабусі та запису відповідного відеоролика з потрібними Марії бабусиними відповідями на уже несанкціоноване онукою звернення журналістки Валентини Остерської бабуся щиро реагує: «Ой, ой, щось знову не так скажу, буде мені» (+ моє зауваження угорі).

   Отакі от неправдиві факти випливли на поверхню…

   Чи потрібно Зе-«слузі» таким чином псувати собі реноме?

   Й чи потрібна Українському народу Зе-«слуга», яка йому каже неправду чи хай навіть не зовсім правду?!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте