PS752: ліва рука нової влади Зе не знає, що робить права, або Риба гниє з голови!

   Як і у ситуації з Генпрокурором, про котру розповідає моє дослідження «Рябошапці – по шапці!», знову – лише факти…

                                                                             Факт 1

   8 січня 2020 року інтернет-видання «УП» оприлюднило інформацію «Посольство в Ірані виключило версію теракту, а потім змінило думку», де було повідомлено таке: «Посольство України в Ірані спершу заявило, що версія теракту чи ракетної атаки як причини катастрофи літака авіакомпанії «МАУ» (рейс PS752 – Г. М.) виключається…

   Спочатку в повідомленні заявлялося: «За попередньою інформацією, літак розбився в наслідок аварії двигуна через технічні причини. Наразі версія теракту чи ракетної атаки виключається» (виділено мною – Г. М.).

   Однак пізніше прибрало цю заяву, підкресливши, що інформація щодо причин авіакатастрофи з'ясовується комісією…

   Дослівно: «Інформація щодо причин авіакатастрофи з'ясовується комісією. Будь-які заяви щодо причин аварії до рішення комісії не носять офіційного характеру» (виділено мною – Г. М.)

   У посольстві повідомили, що літак розбився орієнтовно о 6:00 за тегеранським часом (близько 4:30 за київським часом) після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні…».

                                                                             Факт 2

   «Посольство України 8 січня зробило заяву, що загибель літака сталася через «технічні проблеми», фактично наші дипломати підтримали хибну версію, розповсюджену іранською владою  (виділено мною – Г. М.). Це багатьох ввело в оману, адже позиції держави в таких випадках довіряєш. Коли будуть звільнені або притягнуті до відповідальності українські дипломати в Ірані, які розповсюдили дезінформацію?  

   Заява Посольства була санкціонована нами, це було необхідне рішення, щоб налагодити співпрацю з іранською владою, і ми розуміли ризики… І за це я готовий відповідати (виділено мною – Г. М.)», – так заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у своєму інтерв’ю «Олексій Данілов: «Україна першою визначила, що «Боїнг» був збитий, але для цього ще треба було зібрати докази» інтернет-порталу «Цензор.Нет» 13 січня 2020 року.

                                                                             Факт 3

   Під час проведення години уряду у Верховній Раді України 17 січня 2020 року Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко з парламентської трибуни сказав наступне: «Я як Міністр закордонних справ приношу вибачення за дії посольства… Посольство зробило невелику помилку в тому, що воно подало офіційну інформацію від іранської сторони, не вказавши, що це за інформацією іранської сторони

   Ми спробували якомога швидше усунути цю проблему.  Зняли цю заяву з сайту посольства й далі були набагато обережніші в наших висловлюваннях (виділено мною – Г. М.)»…

   Він зазначив, що посольству слід було утриматися «від настільки відповідальної заяви» («ЄП»: «У стані шоку»: Пристайко вибачився за поспішну заяву посольства в Ірані», 17 січня 2020 року).

   І після даного фактажу, незважаючи на запевнення нової влади Зе про повну злагодженість її дій, напрошується отакий…

                                                                          Висновок

   Й не важливо, хто тут із цих двох високопосадовців, а саме Данілов і Пристайко, – ліва рука, а хто – права. Очевидним є неспростовний факт: одна рука нової влади Зе не знає, що робить інша. А чому?

   Та тому, що руками керує голова!

   А хто тут голова?

   Та голова – Зе, бо Зе – Президент України!

   А Конституція України (вкотре уже наголошую) стверджує: «Стаття 106. Президент України:… 3) …здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави…; 5) призначає та звільняє глав дипломатичних представництв України в інших державах і при міжнародних організаціях…; 10) вносить до Верховної Ради України подання про призначення… Міністра закордонних справ України…; 18) очолює Раду національної безпеки і оборони України…

   Стаття 107. Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом з питань національної безпеки і оборони при Президентові України… Головою Ради національної безпеки і оборони України є Президент України. Персональний склад Ради національної безпеки і оборони України формує Президент України. До складу Ради національної безпеки і оборони України за посадою входять… Міністр закордонних справ України… Компетенція та функції Ради національної безпеки і оборони України визначаються законом».

   Й діючий Закон України «Про Раду національної безпеки і оборони України» № 183/98-ВР від 5 березня 1998 року каже: «Стаття 7… Секретар Ради національної безпеки і оборони України призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України і безпосередньо йому підпорядковується».

   Ну, а тепер – по пунктах українського законодавства…

   Хто керує діяльністю Посла України в Ірані? ПреЗедент.

   Хто призначив чинного Посла України у Ірані? Президент (Указ «Про призначення С.Бурдиляка Надзвичайним і Повноважним Послом України в Ісламській Республіці Іран» № 685/2015 від 8 грудня 2015 року), але  не ПреЗедент (своїм Указом може його звільнити або, принаймні, перевести на іншу ділянку роботи, адже Посол уже пропрацював 4 роки, але якщо нічого не буде зроблено, то тоді все стає зрозумілим…).

   Хто вніс до Верховної Ради України подання про призначення Міністром закордонних справ України Вадима Пристайка? ПреЗедент (Зе вніс проект Постанови про призначення Пристайка В.В. на посаду Міністра закордонних справ України  № 1024 від 29.08.2019, котра була прийнята Верховною Радою України 29.08.2019 та стала офіційним документом під назвою «Постанова Верховної Ради України «Про призначення Пристайка В.В. на посаду Міністра закордонних справ України» № 9-IX  від 29 серпня 2019 року»; за такою ж процедурою може його й звільнити, маючи власну більшість у парламенті, та при бажанні запропонувати іншу посаду).

   Хто призначив Секретарем Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексія Данілова? ПреЗедент (Указ «Про призначення О.Данілова Секретарем Ради національної безпеки і оборони України» 733/2019  від 3 жовтня 2019 року; так само своїм Указом може його й звільнити).

   Хто керує Даніловим та Пристайком? ПреЗедент.

   Так отож бо…

   Тому тут неозброєним оком видно, що у справі збиття іранською стороною літака «МАУ» рейсу PS752, про яку я вже писав у своїй публікації  «Деякі люди ніколи не повинні були народитися», «руки» – Данілов і Пристайко – діяли неузгоджено й зробили взаємовиключні, протилежні висновки щодо заяви Посольства України в Ісламській республіці Іран і, таким чином, коло замкнулося, бо ж «руками», себто Даніловим та Пристайком, керує голова, тобто Зе, а як голова закерувала, то так руки й діють. На Буковині про це кажуть наступне: «Через д…ну голову рукам (ногам) тяжко».

   Але Зе хоча б постфактум мав би розібратися з даним бедламом у роботі сформованої ним же державної влади принаймні задля позірного збереження доброї міни при поганій грі  (адже він – голова керує Секретарем РНБО України і Міністром закордонних справ України), тим паче, що хтось із них – Данілов або Пристайко – збрехав: найімовірніше, виходячи з  Фактів 2 та 3, це зробив Секретар РНБО України, що взагалі є неприпустимим, при чому незалежно від того, хто обманює носія влади (тому після брехні народу, за умови, що він сам себе вважає народом, а не пінгвінами, якими його бачить нова влада Зе згідно моєї роботи «Обличчя Зе», вибачення Міністра є замало, бо через неї – брехню – й люд і ПреЗедент опинився в омані), а відповідно до Конституції України носій влади – це Український народ, котрий на подібне ще каже так: «Риба гниє з голови»!

    Читайте P. S.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте