СКРІПАЛЬскоє дєло і двоякість дій Заходу. Так – правильній позиції Президента України! Ні – непрофесіоналізму його владних соратників! P. Р. P. S.

   Читайте Р. P. S.

   Російське інтернет-видання «Известия» 7 серпня 2019 року оприлюднило публікацію «Пас расплаты: Киев задолжал СНГ свыше 300 млн рублей.  Продолжение работы в Содружестве целиком зависит от политической воли новых украинских властей, заявили в МИД РФ», де зазначена шокуюча новина: «В последние годы Украина взяла курс на последовательное снижение своей активности в СНГ. В частности, в 2014-м Киев «отказался осуществлять функции председателя в Содружестве, отозвал представителей с квотных должностей в Исполнительном комитете, свел к минимуму уровень участия в заседаниях высших уставных органов, а в мае 2018 года объявил о закрытии представительства при СНГ в Минске и выходе из ряда международных договоров в рамках Содружества», отметили в департаменте информации и печати (ДІП – примітка моя) МИД РФ.

   – Свой долевой взнос в единый бюджет органов СНГ Украина перестала выплачивать еще с 2014 года.  На сегодняшний день сумма неперечисленных денежных средств, то есть фактическая задолженность Киева, составляет более 300 млн рублей (виділено мною – Г. М.), – заявили «Известиям» в ДИП МИД РФ. – В соответствии с действующими в СНГ нормами и правилами размер задолженности перед единым бюджетом СНГ и порядок ее погашения определяются решением Совета глав правительств Содружества. Пока такого решения в отношении Украины принято не было.

   Но Украина де-юре продолжает оставаться полноценным государством   участником СНГ (виділено мною – Г. М.), регулярно приглашается на заседания высших уставных органов, информируется об их итогах и т.д., пояснили в ведомстве.

   – Несмотря на неоднократные заявления киевских властей о намерении разорвать отношения, никаких официальных уведомлений о выходе Украины из Содружества в Исполком СНГ не поступало. Киев также официально не выходил из отраслевых советов, так что украинские представители в любой момент могут принять участие в их заседаниях (виділено мною – Г. М.). Никаких препятствий для полноценного участия Украины в делах Содружества нет, – подчеркнули в Министерстве…

   – Таким образом, вопрос о продолжении работы в Содружестве целиком зависит от политической воли новых украинских властей (виділено мною – Г. М.), – подытожили в ДИП МИД РФ.

   Между тем в  самом объединении надеются, что «новое руководство Украины проявит прагматический, разумный подход и сохранит свое участие в Содружестве Независимых Государств» (виділено мною – Г. М.), заявил ранее «Известиям» председатель Исполкома СНГ Сергей Лебедев…

   Тем не менее участие Украины в деятельности СНГ имеет и свои особенности. Киев не подписал устав организации. Кроме того, при ратификации основного учредительного документа   соглашения о создании Содружества Независимых Государств от 8 декабря 1991 года   украинский парламент сделал оговорку о том, что страна не признаёт международной правосубъектности объединения (виділено мною – Г. М.)».

   Як видно, Україна все ще чомусь залишається в СНГ навіть після того, що Содружєство не визнає російської антиукраїнської агресії (члени СНГ Азербайджан, Бєларусь, Вірменія, Казахстан, Киргизія, Молдова (у неї двояка позиція, зважаючи на особливості її владної системи), Таджикистан, Туркменія та Узбекистан офіційно не засуджують Московію, не кажучи вже про введення антиросійських санкцій, за розв’язану нею війну проти України), у результаті котрої РоССія окупувала належні Україні Крим і частину Донбасу. Та це ж – маячня залишатися в ньому: СНГ, повністю контрольоване Москвою, підримує РоSSію – агресора проти України й фактично має за ворога Україну – жертву цього агресора і на додачу до цього всього цинізму устами Московського Кремля ще й нахабно заявляє про фінансовий борг Києва пєрєд Содружєством!

   Надіюся, що нове керівництво України – нова українська влада Зе, коли вона дійсно є українською, проявить прагматичний, розумний підхід і нарешті припинить свою участь у СНГ. Якщо ж ні, то чим тоді нова влада Зе відрізняється від попередньої «старої» влади Пе, за котрої Україна так і не «розлучилася» з Содружєством, хоча сам Зе постійно твердить про свою новизну та відмінність від Пе?! Аби доказати власну іншість – несхожість із Пе й відсутність бажання продовжувати співпрацю з агресором – убивцею українських людей і захватчіком українських заручників, Зе зобов’язаний «розлучити» Україну із СНГ та твердо практично, як це він уже робить теоретично на словах, торувати шлях до якнайшвидшого повного членства нашої Батьківщини в НАТО й ЄС, бо тільки там, у першу чергу в НАТО, знаходиться порятунок державності/незалежності України від споконвічно і назавжди ворожої до українства й всього українського імперсько-коричнево-шовіністичної Роϟϟіі та її неминаючих постійних намагань підкорити собі нашу Батьківщину й Український народ!

   Реагуючи на процитовану вище публікацію «Известий» від 7 серпня 2019 року, заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар сказав (Укрінформ: «Жодної «заборгованості» України перед СНД не існує – МЗС», 8 серпня 2019 року), «що з 2014 року Україна припинила сплату внесків до бюджету Співдружності і з того часу не підписувала щорічних рішень про Єдиний бюджет органів Співдружності, тобто не брала на себе зобов’язань зі сплати цих внесків. «Тому жодної «заборгованості» не може існувати в принципі» (виділено мною – Г. М.)

   Боднар додав, що Україна також максимально знизила рівень представленості у засіданнях вищих органів СНД  – у деяких заходах брали участь лише керівники закордонних дипломатичних установ виключно з метою захисту національних інтересів нашої держави. «Відтак Виконком СНД не витрачав кошти на забезпечення роботи української сторони у відповідних засіданнях» (виділено мною – Г. М.)

   «Більше того, ми проводимо масштабну інвентаризацію договорів, укладених Україною в рамках СНД… Вже припинено дію 15 угод… Але все, що відповідає нашим інтересам, залишатиметься чинним (хоча багатосторонні СНГовскіє договора краще перевести у відповідні двосторонні угоди між Україною та державами – членами СНГ (СНД) – примітка й виділенння мої)».

   Таким чином, згідно слів офіційної посадової особи – заступника Міністра закордонних справ України Василя Боднара, українська сторона, на жаль, не збирається остаточно припиняти участь у де-факто ворожому СНГ, хоча та ж постраждала від збройної агресії РоССіі, як і Україна, Грузія вийшла із СНГ.

   Значить, остаточне слово залишається за Президентом України, оскільки Президент, відповідно до пункту 3 статті статті 106 Конституції України, «…здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави…»: Зе має вибрати, чи він – з Україною, Українським народом, НАТО й ЄС, адже згідно статті 102 Конституції України «Президент України є главою держави і виступає від її імені. Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина.  Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору», чи він – разом із СНГ, де повністю домінує загарбницька Москва, й експансіоністской Роϟϟієй!


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте