Зе чи Бо? НаВухоДоносець і Ко!

   Хто такий Зе, добре відомо з моєї публікації «Зе чи Пе?».

   А хто ж такий Бо? Відповідь на дане питання дає моя стаття «Китаєць, ні – калмик, або Хто кому Зе чи Пе…», де про нього розповідається: Бо – це Богдан Андрій Йосипович, якого Зе спочатку призначив Главою своєї канцелярії – Адміністрації Президента України (АПУ), а пізніше, перетворивши АПУ на ОПУ (Офіс Президента України) Указом № 417/2019 «Питання забезпечення діяльності Президента України» від 20 червня 2019 року та звільнивши Бо із посади Глави АПУ Указом Президента України № 434/2019 «Про звільнення А. Богдана з посади Глави Адміністрації Президента України» від 25 червня 2019 року, – Керівником ОПУ згідно Указу № 435/2019 «Про призначення А. Богдана Керівником Офісу Президента України» від 25 червня 2019 року.

   Висновок – очевидний: Зе призначив Бо керувати АПУ/ОПУ, але я поставив питання «Зе чи Бо?». Чому? Пояснення – далі…

   Читаємо й дивимося Twitter-повідомлення  користувача «Львовский метрополитен» за 13 липня 2019 року:

   «Очень показательное видео. Во время визита ПреЗЕдента на Южмаш  (Дніпро, завод «Південмаш», про який розказується в моїй роботі «Космонавтика, ракетна техніка вражає!»  – примітка моя)  чиновник завода отвернулся от Зеленского и отчитывается перед жующим жвачку Богданом. Теперь вы знаете,  кто настоящий Президент. Спасибо всем кто голосовал по  приколу. «Ви зробили це разом». Жрите» (виділено мною – Г. М.).

   Ще…

   16 липня 2019 року «УП» опублікувала матеріал «Государство в смартфоне Андрея Богдана», у котрому сказано таке:

   «Амбіції Володимира Зеленського, оправлені апаратницькою винахідливістю глави його Офісу Андрія Богдана, – ось поки головна рушійна сила управління країною.

   Ці дві складові важко відділити одну від одної, і не менш важко визначити: яка ж із них – головна?

   … Богдан фактично єдина людина в команді Зеленського, що має досвід політичних кампаній та роботи в уряді. 

   Всі члени команди амбітні та хочуть бути самостійними, але все одно радяться з Богданом, якщо не сказати заглядають йому до рота (виділено мною – Г. М.)

   Зеленський не криється і навіть підкреслює те, що він – «проста людина», «не спеціаліст», «такий, як усі». Образ, який подобається виборцю. 

   Але мова йде про керування державою. Першій особі країни, щоб не виглядати профаном, конче потрібен хтось, хто може швидко і просто пояснити, чого хочуть від Президента, і блискавично підказати на вухо, що Президент має відповісти (виділено мною – Г. М.)

   Богдан з його блискавичною реакцією і адвокатською винахідливістю як ніхто інший підходить на цю роль…

   Треба закрити економічний блок в АП? Богдан покличе свого знайомого Олексія Гончарука очолити цей напрямок.

   Треба поїхати у Львів-Дніпро-Одесу-Ужгород – Богдан завжди буде поруч і завжди підкаже, що робити. 

   Фактично, Богдан – це такий собі суфлер у вусі Президента(виділено мною – Г. М.). 

   Щоправда, дуже помітний суфлер, який часом настільки захоплюється своїм впливом, що Зеленський мусить його осмикувати просто на очах у всіх: «Та почекай… дай дослухати»…

   На правах «першого серед рівних»в команді Зеленського глава ОПУ займається усім: формуванням порядку денного Президента, складанням списків, добором мажоритарників, написанням законопроектів, комунікацією з різними групами впливу у владі, «наведенням мостів»  із силовиками…

   Часом здається, що немає жодної сфери, де б не було «руки Богдана». 

   «В АП є кілька груп впливу. Вони різні, але роблять приблизно те саме – намагаються відрізати Зеленського від зовнішнього світу, не допустити прямої комунікації з Президентом в обхід них. Якщо образно, то Богдан-Шефір-інші – вони намагаються тримати Зеленського у зручному для нього футлярі, між своїми» , – розповідає не під запис один із ще чинних міністрів, який намагався пробитись через стінки «футляру»…

   Зростання політичної ваги Богдана відчутне візуально. Він єдиний із команди Зеленського може собі дозволити разом із Президентом «пресувати»  місцевих чиновників чи роздавати коментарі ультимативного характеру  (виділено мною – Г. М.)…».

   Й ще…

   Інтернет-ресурс «24 канал» 17 липня 2019 року оприлюднив статтю «Керівник Офісу Президента  – «завхоз»чи «смотрящий»?»:

   «З кожним новим днем правління Володимира Зеленського складається стійке враження, що керівник Офісу глави держави Андрій Богдан явно має намір замкнути на собі всю президентську вертикаль в країні  (виділено мною – Г. М.)

   Зараз юрист-чиновник супроводжує Президента в усіх поїздках, бере участь в нарадах та інших заходах, в яких головує гарант і поводиться не просто самовпевнено –  Богдан частенько перебиває Зеленського, як би демонструючи, хто насправді «господар у домі»…

   Бесіда Зеленського і Філатова (Дніпровський міський голова – примітка моя) відбувалася під акомпанемент іронічних і не завжди тактовних реплік Богдана, який часто перебивав Президента, трактуючи на свій лад його думки (виділено мною – Г. М.).

   Хітом соцмереж також стало фото, на якому Богдан стоїть за спиною Зеленського і буквально

                

                                                          Джерело фото – Відкритий TV.

дихає йому в потилицю, щось нашіптуючи на вухо. У Дніпрі Зеленський не відповів на жодне запитання журналістів, щоб його не перебив Богдан. «Так, ану кажіть журналістам, про що домовилися», – звернувся глава Офісу Президента до Зеленського та Філатова (виділено мною – Г. М.)...».

   Далі – більше. Коли журналісти, безпосередньо звертаючись до Зеленського з питанням, чи буде він особисто перевіряти «міст Філатова», Богдан перебив Президента: «Так, він буде першим їхати по цьому мосту на КамАЗі. При цьому, Зеленський рефлексував наступним чином: «Як скажете» (виділено мною – Г. М.)...

   Андрія Богдана… заведено називати адвокатом Коломойського, але насправді його можна пов'язати і з безліччю інших… імен в українській політиці. Кар'єру Богдан починав в адвокатській фірмі «Пукшин і партнери», заснованої Ігорем Пукшиним, який обіймав посаду заступника голови Секретаріату Президента Віктора Ющенка (Ющ – примітка моя). Потім працював заступником Міністра юстиції Миколи Оніщука (часів Юща – примітка моя). Пізніше увійшов в уряд Миколи Азарова… На… парламентських виборах (2014 року – примітка моя) балотувався в депутати за списками БПП…

   Крім цього, Андрія Богдана пов'язують товариські відносини з одіозним Андрієм Портновим (із квітня 2010 до кінця лютого 2014 року був начальником Головного управління з питань судоустрою АПУ, заступником та першим заступником Глави АПУ Януковича – примітка моя)… Власне, Богдан стартував у великій політиці з позиції помічника Портнова (виділено мною – Г. М.), коли той ще не перейшов в табір Януковича й був нардепом від БЮТ (ці факти вкотре підтверджують, що Бо також є «новим» обличчям команди Зе, як і Кучма (Ку), про котрого розповідається в моїй роботі «Отаке воно «нове» обличчя нової влади Зе?!»  – примітка моя)

   Зазвичай, керівники президентських адміністрацій, будучи при цьому дуже впливовими фігурами на владній дошці, залишаються в тіні. Андрій Богдан вибрав іншу тактику. Він робить селфі, наставляючи чинному Президенту «ріжки», й перебиває главу держави,  відповідаючи чиновникам різних рангів в такому стилі: «Не завантажуйте Президента, він в цьому все одно нічого не розуміє»...

   глава Офісу глави держави все частіше в інформаційному плані затьмарює Зеленського (виділено мною – Г. М.)…».

    Ось ці виділені мною крайні слова із процитованої вище статті «Керівник Офісу Президента – «завхоз» чи «смотрящий»?» з урахуванням викладеного вгорі фактажу і дають відповідь на питання, хто серед Зе та Бо є головним у керуванні Україною, тобто на моє питання «Зе чи Бо?» відповіддю буде Бо, недолюстрований Бо.

   Залишається ще розкрити проблему «завхоз»/«смотрящий». Про це – далі…

   Виходячи із того, що, на відміну від Бо, Зе є некомпетентним у системі державного управління, то напрошується наступний висновок: де-юре Україною керує Зе, а де-факто – Бо, котрий, не відступаючи ні на крок від Зе й постійно перебуваючи з ним поруч, за винятком, напевно, нічного відпочинку Зе і окремих його вихідних днів, зосередив у своїх руках усі важелі управління державою та є фактичним Президентом України, а заодно – й «завхозом» – Керівником президентської канцелярії та «смотрящим». От лише від кого «смотрящим»? На дане питання відповідає уже згадувана вище моя праця «Китаєць, ні – калмик, або Хто кому Зе чи Пе…»: Бо – близький до Ко (Коломойського), тому він може виконувати роль «смотрящєго» за Зе і його командою швидше за все тільки від Ко.

   Цікава виходить картина, але сумна…

   Зе – Президент України де-юре.

   Бо – Президент України де-факто.

   Бо – напевно «смотрящий» за Зе від олігарха Ко.

   Ко – можливий шеф «смотрящєго» Бо й тому може давати вказівки Бо, що він, як «смотрящий», має робити та що має вказувати робити Зе.

               

                                                          Світлиною поділився Главком.

   Бо – фактичний Президент України публічно пошепки на вухо доносить(дає) вказівки свого можливого шефа Ко і свої власні вказівки (замість слова «вказівки» можна сказати дипломатичніше – поради) юридично визнаному Президенту України Зе, як йому варто діяти та що говорити, а не публічно – може й не пошепки.

   Бо – НаВухоДоносець, НаВухоДоносець Зе і не виключено, що й Ко – інформації про Зе, не кажучи вже про його товариські стосунки з одіозним Портновим, котрий, у свою чергу, має добрі відносини із Ко.

   73 % українських виборців, виступаючи, нерідко навіть обґрунтовано, проти політики Пе (також може бути По – Порошенко), на президентських виборах 2019 року прямо обрали Зе та непрямо, на додачу до Зе, – Бо й Ко (символічно, бо до парламенту, на жаль, обраний і справжній Бойко – поплічник Януковича).

   Ви – 73 %-виборці зробили це разом, керуючись тотальною, не завжди обґрунтованою, ненавистю до По, то й готуйтеся разом пожинати будь-які плоди діяльності Зе-команди.  Хочеться, щоб ця діяльність відповідала національним інтересам України і дбала за Український народ так, як перед виборами обіцяли всі «слуги народу», включаючи самого Зе, й щоб ці «слуги» були слугами Українського, а не якогось іншого, народу і не служили олігархам (олігарху). Та як воно буде, побачимо…

   Що краще було би для України: Пе чи Зе + Бо + Ко? Чи правильніше вказувати Ко + Бо + Зе?

   Думайте, українські люди, бо я свою позицію вже висловив раніше, а час покаже…

   То хто ж, все-таки, після виборів Президента України і тепер уже й після позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року з їх Зе-леним результатом, оприлюдненим за електронним підрахунком виборчих голосів Центральною виборчою комісією (ЦВК) 26 липня 2019 року, реально керує Україною та її народом?

   Зе чи Бо?

   Мабуть, Бо й Ко…

   НаВухоДоносець і Ко та прімкнувшій к нім Зе!

   Чи зможе, хоча й зобов’язаний, Зе прімкнуть зарвавшіхся Бо і Ко к своєй ногє?

   Невже Зе хоче бути постійною маріонеткою НаВухоДоносця й Ко?! Сумніваюся. Та згодом стане зрозуміло…

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте