«Сила і Честь»: «гарний» початок… Ч. 2.

   Читайте початок статті.
 

   Щоб ще раз переконатися, наскільки слова лідера партії «СіЧ» розходяться з ділами, необхідно співставити Факт 3 й Факт 14.

                                                                            Факт 15

   Інтернет-видання  «OBOZREVATEL» 15 липня 2019 року розмістило публікацію «Узурпував владу і проштовхнув «своїх» людей: у партії Смешка вибухнув гучний скандал»: «У партії Ігора Смешка  «Сила і Честь» назрів великий конфлікт.


   Батьки-засновники політичної сили були повністю відсторонені від управління. Перші ж місця в спискуна позачергові парламентські вибори 2019 року  були продані зовсім «чужим»  людям, які ніякого відношення до неї раніше не мали.

   У розпорядження редакції OBOZREVATEL опинилося відкрите звернення партійного керівництва «Сили і Честі» – керівників обласних осередків і ветеранів політсили – у зв'язку з гнітючою ситуацією…

   Так, за словами однопартійців Смешка, лідер партії у ручному режимі формував список на парламентських виборах. Саме тому в першій десятці тільки 4 людини (кандидати Володимир Замана та Анатолій Макаренко були прийняті лише перед виборами) є чинними членами партії. Решта 6 осіб (4 чинних нардепів від фракції «Самопоміч» і один нардеп від Блоку Петра Порошенка) взагалі не перебувають у політсилі й раніше до неї ніякого відношення не мали…

   Аналогічна ситуація і в другій десятці. Там усього 2 членів партіїУ третій десятці перебуває лише 4 партійців (виділено мною – Г. М.)

   У той же час до списку включені тільки двоє лідерів обласних організацій – голови Вінницької та Закарпатської осередків. Обидва керівники не мали жодного стосунку до «Сили і Честі» ще декілька місяців тому. Крім того, від партії балотуються відверто «старі» обличчя, які раніше мали тісні контакти з іншими політиками…

   Є й декілька представників великих забудовників. Наприклад, Олександр Гіренко і Людмила Яценко, яка раніше очолювала Фонд Петра Порошенка у Вінниці (крім цього, вона була помічницею сина Президента, нардепа Олексія Порошенка) також пройшли в партію (виділено мною – Г. М.).

   Не краще йдуть справи і на мажоритарних округах… У 202 окрузі (Чернівецька область) йде ексголова Чернівецької ОДА (2015 – 2018 рр.) і екснардеп від «Батьківщини» (2012 – 2014 рр.) Олександр Фищук (член «Сили і Честі», колись належав до сумнозвісної СДПУ(о) під керівництвом московитського поплічника Медведчука – примітка моя). До слова, кандидат…(після Батьківщини» – примітка моя) балотувався в парламент від партії «Народний фронт» (2014 р.), а до Чернівецької обласної ради пройшов у статусі кандидата від БПП.

   Варто зазначити, що така відверто дивна і неоднозначна кадрова політика керівництва вже підкосила рейтинги партії…

   Наприклад, опитування групи Рейтинг прогнозує «Силі і Честі» 3,6% голосів, а Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) – 3,8%. …набрати прохідні 5% практично неможливо (виділено мною – Г. М.).

   Крім провальної кадрової політики, обурення у членів партії викликає і ставлення до рядових активістів політсили з боку Ігоря Смешка. Так, нехтуючи Статутом партії, він 25 квітня 2019 року самостійно замінив голову Черкаського партійного осередку, ветерана правоохоронних органів Івана Лановенка на бізнесмена Олександра Чуприна. Другий раніше балотувався в парламент від опозиційного блоку «Не так»  Віктора Медведчука, а в 2014 році був в «УДАРі» (звідси його виключили в 2014 році – примітка моя).

   За словами партійців, обласні керівники політсили повністю виключені з ланцюжка ухвалення рішення (виділено мною – Г. М.). Незважаючи на чітко прописані правила роботи партії в її Статуті, Ігор Смешко ухвалює більшість рішень самостійно, в авторитарній манері.

   «На фоні голослівних публічних заяв про появу і будівництво на ідеях демократичного консерватизму сучасної демократичної партії, фактично відбувається примітивна приватизація партії «Сила і Честь», її переродження з демократичної організації з колективним керівництвом на авторитарну партію вождистського типу», – йдеться в зверненні (виділено мною – Г. М.)».

   Й на завершення викладу витримок із документа «До політичної партії «Сила і Честь». Відкрите звернення партійного активу, керівників обласних парторганізацій та ветеранів партії» наведу цитату: «Дивує підбір Центром кадрів у керівники обласних організації партії «Сила і Честь» – здебільшого із слідами перебування в рядах прибічників як не Медведчука, так Януковича…

   Ситуація ускладнюється тим, що в партію, користуючись нерозбірливістю партійного керівництва та з розрахунку на власну вигоду від участі під її прикриттям у виборах до органів влади, набігли численні авантюристи і пройдисвіти…

   Виборчий список партії «Сила і Честь», що тривалий час формувався головою партії та його оточенням в обстановці таємності від партійних мас і активу, після його оприлюднення вразив суспільство своєю разючою невідповідністю публічним обіцянкам про появу у парламенті по-державницькому налаштованих професіоналів з кадрового резерву партії.  Він викликав закономірне розчарування українців у щирості заяв керівництва партії…

   Висновок з цієї негарної історії один – демагогії і маніпуляціям слід покласти край і принести вибачення виборцям, які повірили передвиборним заявам керівництва партії (виділено мною – Г. М.)

   Враховуючи ситуацію в партії «Сила і Честь» та ухилення партійного керівництва на чолі з головою партії І. Смешком від виконання вимог Статуту Партії, на знак протесту проти переродження партії у придаток для досягнення власних цілей вузькою групою керівних партійців, заявляємо, що ми і представлені нами партійні організації відмовляємося від участі у виборчй кампанії партії «Сила і Честь» і не будемо підтримувати кандидатів у народні депутати України за виборчими списками партії «Сила і Честь».

   Без честі немає і сили.

   Перший заступник голови гартії «Сила і Честь» (підпис) О. Кіхтенко (виділено мною – Г. М.).

   Члени політради партії «Сила і Честь» (підпис) Ю. Черкасов, (підпис) М. Нечепорук.

   Голови правлінь обласних організацій ПП «Сила і Честь»: Дніпропетровської (підпис)  В. Фастов, Чернігівської (підпис) В. Безкровний, Херсонської (підпис) О. Вітковський».

   Заступник голови контрольно-ревізійної комісії ПП «Сила і Честь» (підпис) Ю. Ляховський.

   Підтримую, голова контрольно-ревізійної комісії ПП «Сила і Честь» 28.05.2019 (підпис) М. Обиход» (виділено мною – Г. М.).

    Після ознайомлення з документом  «До політичної партії «Сила і Честь». Відкрите звернення партійного активу, керівників обласних парторганізацій та ветеранів партії» треба прискіпливо співставити  Факти 1 15,  аби переконатися в реальності слів авторів даного документу, що у партії «Сила і Честь» немає ні сили, ні честі!

   Зізнаюся, що в мене були певні симпатії до Ігора Смешка та партії «СіЧ», лідером якої він є, але коли я почав отримувати з різних джерел інформацію про нездорову обстановку у партії, показану вище, й дізнався про партійний програмний пункт щодо необхідності запровадження в Україні двохпалатного парламенту, то мої симпатії зійшли нанівець!

                                                                            Факт 16

   Народний депутат України Вікторія Сюмар у своєму Facebook 16 липня 2019 року написала наступне: «Я не знаю, яку «честь» має офіцер, який в 2014 році замість фронту займався хіба що своїм працевлаштуванням на високі посади, тоді як реальні офіцери робили батальйони і брали відповідальність.
  
Не знаю про яку «честь» можна говорити у Смєшка, який фізично накинувся в кулуарах Свободи слова ICTV на Dmytra  Dobrodomova  з кулаками і охоронцем). А потім в ефірі зображав «здивування».
   Не знаю, про які «нові обличчя» і «силу» веде в парламент Смєшко, якщо в його списку колишній начальник Генштабу Володимир Замана.
   Як стверджує військова прокуратура, у час роботи Замани на посаді були розформовані зенітно-ракетні дивізіони, озброєні ракетними комплексами С-300, а також 19 авіаційних військових частин, що лишило нашу армію фактично можливості захищатися…
   Це про «новизну і честь»...
(виділено мною – Г. М.)».

   Після допису Вікторії Сюмар  голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко різко заявив: «Сила і честь» генерала-спецслужбіста слабкістю і підлістю виявилися. Напхав у свій список депутатів БППшників разом із працівниками АП, які прикривали корупцію Порошенка & Со, і коли в ефірі «Свободи слова»  його про це питають, нічого кращого не придумав, як підло, за лаштунками студії під час реклами, натравити ще й свого охоронця на представника нашої команди. Натиснути фізично, закрити рота? Не вдасться! Ці підлі спецслужбістські штучки собі залиште. У студії (не за лаштунками) генерала я твердо попередив: ще один такий підлий вчинок – рога обломаю. Без охоронця (виділено мною – Г. М.)» (Facebook, 17 липня 2019 року).

   Далі на цю тему «УП» 17 липня 2019 року опублікувала інформацію «Гриценко – Смешку: Роги обламаю»: «Як пояснив у коментарі «Українській правді» нардеп Дмитро Добродомов, який балотується від партії Гриценка, 16 липня він в ефірі «Свободи слова» на ICTV  запитав у Смешка, як колишні представники БПП та «Партії регіонів» потрапили до його списку, після чого, перед відповіддю, була оголошена перерва.

   «Я вийшов покурити, коли до мене підійшов Смешко і взяв мене «за барки», зазначивши, що зараз пояснить мені третій закон Ньютона за подібні питання. Оскільки це вже досить немолода людина, я, звісно, не відповів силою, але спробував прибрати його руки, після чого на мене накинувся його охоронець. Що робив на ефірі охоронець, я так і не зрозумів!,  – розповів Добродомов» (виділено мною – Г. М.).

   Крім «УП», 17 лютого 2019 року відгукнулося заміткою «Я тебе сейчас расскажу третий закон Ньютона». В кулуарах «Свободы слова»  Смешко набросился на нардепа  Добродомова» й інтернет-видання «СТРАНА.ua»: «Все началось с того, что в момент выступления Смешко, я задал ему вопросы о том, почему в списке кандидатов его политсилы отсутствуют партийцы, о чем они сами заявляли ранее, зато наличествует много людей Януковича, Порошенко и представителей БПП. Особенно меня впечатляет 14-й номер в списке – Алексей Горащенков, которого в разгар «Соломатина-гейта»  открыто назвали «смотрящим»  из Администрации Президента  при процессе проверки деклараций...  В этот момент ведущий нас отправил на перерыв, где в кулуарах Смешко набросился на меня вместе со своим охранником

   «Я сейчас тебе расскажу подробно третий закон Ньютона», – так высказался в мой адрес Смешко, после чего я пытался ему ответить и оттолкнуть»,  – объясняет Добродомов. – В этот момент вмешался охранник Смешко, такой двухметровый и здоровый, который отшвырнул меня в сторону. Только благодаря тому, что рядом оказалась Сюмар, удалось избежать последующей эскалации, мы разошлись в разные стороны» (виділено мною – Г. М.)

   «Я же на двадцать лет его младше, все понимаю, но нужно ему тоже как-то совладать с эмоциями… Я ведь тоже мужчина, и могу постоять за себя, как в дискуссии, так и прочих моментах. Поэтому, когда вновь начался эфир, попросил Смешко держать себя в руках. Он же в ответ сделал удивленный взгляд, будто ничего не было, а мы с Сюмар это все придумали», – пояснил Добродомов».  

   Ігор Смешко відповів Анатолію Гриценку (Facebook, 17 липня 2019 року): «Не знаю, про які «рога» веде мову пан ГриценкоВідверто, не експерт у цьому питанні. Але, полковнику, припиніть істерику…  «Досвідчений» із 2004 року політик мав би, нарешті, навчитися мудрості у своєї чарівної дружини – Юлії Мостової (виділено мною – Г. М.)». Але, як видно з даного допису, по суті слів Дмитра Добродомова Смешко чомусь нічого не сказав. Прикро!

                                                                            Факт 17

   Інтернет-видання «Гордон» 17 липня 2019 року опублікувало інтерв’ю Леоніда Кравчука з Ігорем Смешком під назвою «Смешко – Кравчуку: Ми повинні вимагати виконання Будапештського меморандуму. Проти нас не можна не тільки військову, але й економічну, політичну, дипломатичну сили застосовувати» (про оманливість цього Меморандуму та що треба робити Україні йдеться в моїй дослідницькій роботі «Чим Україна лякає Північну Корею? Або Україна має законне право на володіння ядерною зброєю та відновлення ядерного статусу!»), в якому Смешко сказав таке: «Я у 2000 році подав у відставку з посади керівника військової розвідки. Президент  (Кучма – примітка моя)  не приймав мене три тижні...

   Але все ж я поважав Президента. У мене було два Президенти – ви і Леонід Кучма (моя стаття «Час показав…»  інформує про «здобутки» обох КаКа – Кравчука та Кучми)

   …ще раз кажу, що два Президенти, яким мені Бог дав служити, – вам як Верховному головнокомандувачу і Леоніду Кучмі (військовики служать не Президентам, а Українському народу – виділення та примітка мої)… Я зараз дивлюся: ваші недоліки – недосяжний успіх для тих, хто прийшов після вас…

   Я не хочу дезінтеграції Росії. Як ми можемо бажати щось зле Росії, якщо дали цій території і державність, і християнську релігію? (виділено мною – Г. М.)».

   Й ще деякі віхи автобіографії Ігора Смешка…

   14 листопада 2002 року Леонід Кучма підписав УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «Про призначення І. Смешка заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України» № 1030/2002.

   Той же Леонід Кучма 27 червня 2003 року підписав УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «Про призначення І. Смешка першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України» № 560/2003.

   4 вересня 2003 року  так само Леонід Кучма  підписав УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «Про призначення І. Смешка Головою Служби безпеки України» № 959/2003, а звільнив його вже Віктор Ющенко (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «Про звільнення І.Смешка з посади Голови Служби безпеки України» № 166/2005 від 4 лютого 2005 року).

   Також при Кучмі із 17 грудня 2003 року (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «Про призначення  М.Обихода заступником Голови Служби безпеки України» № 1452/2003)  заступником Голови СБУ  Смешка працював Микола Обиход,  котрий був звільнений уже Віктором Ющенком (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «Про звільнення М.Обихода з посади заступника Голови Служби безпеки України» № 225/2005 від 11 лютого 2005 року).

   До речі, якраз цей Обиход є одним із підписанів документа «До політичної партії «Сила і Честь». Відкрите звернення партійного активу, керівників обласних парторганізацій та ветеранів партії».

   Так само при Кучмі з 30 квітня 2004 року (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «Про призначення В. Сацюка першим заступником Голови Служби безпеки України» № 497/2004) по 13 грудня 2004 року (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ  «Про звільнення  В.Сацюка з  посади першого заступника Голови Служби безпеки України» №1472/2004) першим застуником Голови СБУ Ігора Смешка був Володимир Сацюк, який давним-давно втік до Росії.

           

                      Віктор Ющенко, Володмир Сацюк, Ігор Смешко (початок ліворуч).

                                                                    Дача Сацюка.

                                                       Джерело світлини – інтернет.

   Саме на дачі Володимира Сацюка, як стверджував Віктор Ющенко, 5 вересня 2004 року відбулося його отруєння, котре, на жаль, до кінця не розслідуване…

               

                                         Віктор Ющенко до отруєння та після отруєння.

   Окрім зазначеного вгорі, за час президентства Кучми Ігор Смешко був головою Комітету з питань розвідки при Президентові України (лютий 1995 року – квітень 1998 року) і заступником голови даного Комітету (квітень 1998 року – дютий 1999 року), начальником Головного управління розвідки Міністерства оболрони України (червень 1997 року – вересень 2000 року) (назва моєї листопадової 2014 року аналітичної праці  «Про проблеми української розвідки»  говорить сама за себе), а також аташе з питань оборони, військовим аташе при Посольстві України у Швейцарії – постійним представником Міністерства оборони України при міжнародних організаціях у Женеві.

   Ну, а хто такий Леонід Кучма яскраво демонструє моя робота «Отаке воно «нове» обличчя нової влади Зе?!».

   Тепер…

                                                                             Кінець

   Враховуючи всі викладені вище Факти  про партію «Сила і Честь» та слова з Відкритого звернення її партійного активу  «Без честі немає і сили», можна сказати про «гарний» початок партією позачергової парламентської виборчої кампанії з голосуванням 21 липня 2019 року, а тепер залишилося дочекатися, який буде її кінець

   Читайте P. S.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте