«Сила і Честь»: «гарний» початок…

   Далі – тільки факти!

   Нічого окрім відкритих даних і фактів зі ЗМІ та соціальних мереж.

   Знайомитися з ними треба вдумливо, повільно й уважно, глибоко аналізуючи і роблячи належні висновки.

   Ну ж бо – до роботи!

   Починаю фактаж…

                                                                              Факт 1

   Голова партії «Сила і Честь» («СіЧ»), колишній Голова СБУ Ігор Смешко заявив: «…майже один мільйон двісті тисяч виборців (більше 6% загального числа голосів), які проголосували за нашу програму (на президентських виборах 2019 року – примітка моя) – це реальна основа для першої політичної партії, заснованої на ідеології консервативної демократії, яка неодмінно увійде у Верховну Раду на наступних парламентських виборах (виділено мною – Г. М.)

   В мене немає сумнівів: ми здатні збільшити нашу підтримку в рази та зможемо реально претендувати на найбільшу парламентську політичну фракцію у Верховній Раді нового скликання (виділено мною – Г. М.)

   Діючу політичну владу в особі Петра Порошенка ми НЕ підтримували і НЕ збираємося підтримувати і у другому турі виборів президента…

   Жодних посад в уряді не шукав і не шукаю, НІЯКИХ перемовин на ці теми НІ З КИМ не веду…

   Політика, державника, фахівця в системних державних органах управління Зеленського не знаю (виділено мною – Г. М.). Тому ще раз нагадую старе добре англійське правило голосування при демократії: «На перших виборах голосуй серцем і розумом, а на вирішальному етапі виборів – по обставинам. За найменше зло проти вашої Батьківщини і вашої сім'ї»…

   Ми об’єднаємо навколо себе найкращі інтелектуальні і патріотичні сили нашого народу  (виділено мною – Г. М.)…» (Facebook, 3 квітня 2019 року).

                                                                              Факт 2

   10 квітня 2019 року «УП» оприлюднила інформацію «Смешко не прийме посад ні від Зеленського, ні від Порошенка», де вказано таке: «Екс-кандидат у Президенти, колишній очільник СБУ Ігор Смешко не веде переговорів зі штабами кандидатів Петра Порошенка і Володимира Зеленського про майбутні посади (виділено мною – Г. М.). Про це в коментарі «Українській правді» сказала прес-секретар Смешка Зоя Загородня.

   «Насправді, Ігор Петрович не погоджувався і не приймав жодних пропозицій від котрогось із кандидатів»,  – сказала вона (виділено мною – Г. М.).

   Прес-секретар наголосила, що Смешко і в майбутньому не погодиться на жодні посади від кандидатів, що пройшли у другий тур виборів (виділено мною – Г. М.)».

                                                                             Факт 3

   Ігор Смешко: «Ми… продовжуємо свій шлях…

   Не знижуючи обертів готуємося до чергових парламентських і місцевих виборів і будуємо справжню політичну ОРГАНІЗАЦІЮ ОДНОДУМЦІВ. Яка обов`язково посяде провідну роль (виділено мною – Г. М.)…» (Facebook, 23 квітня 2019 року).

                                                                             Факт 4

   10 травня 2019 року інтернет-видання «Новоє врємя» («НВ») опублікувало замітку «Смешко: Із Зеленським я не знайомий, але кадрові пропозиції розгляну», наводяи пряму мову Ігора Смешка: «Якщо буде пропозиція від Президента і буде кореспондуватися з моїм розумінням, що я можу зробити на захист держави – я цю посаду прийму… Якщо обраний Президент буде потребувати моїх знать і досвіду, я прийму цю посаду (виділено мною – Г. М.)».

                                                                             Факт 5

   Ігор Смешко (Facebook, 30 травня 2019 року): «Ми впевнені, що… саме партія «Сила і Честь» стане тією рушійною силою, навколо якої буде сформовано якісну і дієву парламентську більшість.

   Наша місія: привестисправжніх професіоналів до Верховної Ради та уряду

   Повідомляю також, що сьогодні головою нашого передвиборчого штабу став відомий журналіст та громадський діяч – Дмитро Гордон» (виділено мною – Г. М.).

   Так, уже мова зайшла про уряд – роботу у виконавчій владі…

   Порівнюємо Факт 1: «Жодних посад в уряді не шукав і не шукаю», Факт 2Смешко і в майбутньому не погодиться на жодні посади від кандидатів, що пройшли у другий тур виборів», Факт 4: «Якщо обраний Президент буде потребувати моїх знать і досвіду, я прийму цю посаду» та Факт 5: «Наша місія: привести  справжніх професіоналів до  уряду».

   Отака от метаморфоза: від «Жодних посад в уряді» до «привестисправжніх професіоналів доуряду».

   Від 3 квітня 2019 року до 10 травня 2019 року(ще раз підтверджено 30 травня 2019 року) позиція Ігора Смешка помінялася на протилежну.  А де ж – дотримання слова, ще й офіцерського, тобто Честь?!

                                                                             Факт 6

   Журналіст, кореспондент ТСН Ольна Василевська-Смаглюк: «Останнім часом кілька людей розповіли мені одне й те ж. Місця в списку партії Ігоря Смешка продаються (виділено мною – Г. М.)… А за прохідне місце колишнього очільника митниці Макаренка його спонсорам – Хомутинніку та Фуксу – начебто довелось поторгуватись. Почали з 3 мільйонів доларів, зійшлися за півтора. Взагалі, за моєю інформацією, Хомутинник купив 15 прохідних місць, бо оптом дешевше – за 15 мільйонів доларів (виділено мною – Г. М.)Ось тобі і сила, ось тобі і честь (виділено мною – Г. М.)...» (Facebook, 4 червня 2019 року).

   Від себе додам: якщо сказане Ольгою Василевською-Смаглюк є неправда, як, загалом, й інші подібні речі відносно партії «СіЧ», то партія має позиватися до суду, бо в противному випадку, коли судових позовів не буде, – це буде правда.

                                                                             Факт 7

   5 червня 2019 року «УП» розмістила інформвцію «Гордон: Смешко йде на вибори Ради, щоб стати прем'єром»: «Зараз Ігор Смешко йде разом зі своєю партією «Сила і честь» на вибори до Верховної Ради. І… всі розуміють – він йде не просто так, а йде, щоб стати Прем'єр-міністром України (виділено мною – Г. М.)…».

   Знову співставляємо Факт 1, Факт 2 та Факт 7 й бачимо відверту неправду між початковою позицією і наступною!

                                                                             Факт 8

   Інтернет-видання «OBOZREVATEL» 6 червня 2019 року опублікувало матеріал  «Афери і зв'язок із кумом Путіна: чим оскандалився Смешко»: «Декларація Смешка виглядає досить переконливо. Колишній глава Служби безпеки України тримає на банківських рахунках $121,8 тис., €112,9 тис., 9,3 тис. грн, а також $270 тис. готівкою.

   Політик є власником 14 земельних ділянок загальною площею понад 7 га, житлового будинку площею 406,6 кв. м у селі Музичі під Києвом, столичної квартири на 37,7 кв. м і 25% квартири загальною площею 317,5 кв. м у Києві.

   Також Смешко вказав незавершене будівництво двох житлових будинків на 143,7 кв. м і 510 кв. м у селі Музичі Києво-Святошинського району (виділено мною – Г. М.). Має декларант і одне місце для паркування у столиці площею 16,3 кв. м.

   Його дружині Юлії належить земельна ділянка площею 551 кв. м (Фонтанка, Одеська область) і 8750 кв. м (Гореничі під Києвом), 25% квартири загальною площею 317,5 кв. м у Києві, квартира площею 127,8 кв. м в смт Кореїз (Ялта), нежитлове приміщення площею 140,3 кв. м у Києві, три місця для машини також у столиці.

   Також сім'я Смешків користується базою відпочинку площею 2269,1 кв. м і землею площею 12 960 кв. м у селі Рибаківка Миколаївської області, які належать фірмі дружини ТОВ “Бізнес Консалтинг Центр».

   На дружину Смешка записано три автомобілі: Lexus  RX  350 2011 року випуску, Lexus  ES  250, 2016 р. в., Nissan  Almera, 2008 р. в.

   Ігор Смешко є власником ТОВ «Лагуна», яке спеціалізується на готельному бізнесі (виділено мною – Г. М.). У 2017-му серед його доходів задекларовано: пенсія у розмірі 249,1 тис. грн, зарплата за сумісництвом – 12,5 тис. грн, відсотки – 94,9 тис. грн...

   Прибутки дружини Юлії складалися з доходу від відчуження рухомого майна (крім цінних паперів та корпоративних прав) – 288,8 тис. грн і відсотків – 42,9 тис. грн. На банківських рахунках дружина Смешка зберігає $70,6 тис., 3,6 тис. євро і 5,5 тис. грн (виділено мною – Г. М.). До речі, у статус фізосіб-підприємців після Революції Гідності перейшли всі члени сім'ї Смешка – дружина Юлія, сини Ігор та Михайло. Судячи з даних Мін'юсту, вони займаються здачею… нерухомості у Києві».

   Між іншим, журналіст Сергій Зарайський ще 25 березня 2019 року у своєму Facebook повідомив: «Дехто вже захоплюється генералом СБУ Смєшком. Це все задекларовано.  Ось вам факти, якщо коротко...  У мене лише одне питання. Це все можна зарорбити лише на одну зарплату і пенсію, навіть якщо вони генеральські? (виділено мною – Г. М.)», навівши наступні дані про статки Ігора Смешка: «Дім площею 406 м2, 3 квартири – 483 м2, база відпочинку – 2 269,1 м2, 20 земельних ділянок – 11,8 га, пенсія – 20 760 грн/міс, заощадження – $462 459 + €116 617 + 14 865 грн, що разом приблизно складає 15 999 768 грн (виділено мною – Г. М.)».

                                                                             Факт 9

   8 червня 2019 року інтернет-видання «СТРАНА.ua» оприлюднило статтю «Фигурантка секс-скандала, глава Меджлиса, аграрный лоббист и слухи о миллионах за место. Кто есть кто в списке Смешко»: «Я, как начальник штаба, принимал участие лично вместе с Игорем Петровичем Смешко в распределении мест в списке.Поверьте, когда все увидят список партии Смешко, а он будет выставлен на всеобщее обозрение, они приятно удивятся. Там будут действительно признанные моральные авторитеты, люди, которые себя зарекомендовали порядочностью, профессионализмом, патриотизмом (виділено мною – Г. М.)…», – сказал Гордон».

                                                                            Факт 10

   Політик, народний депутат України Віталій Чепинога 8 червня 2019 року у своєму Facebook написав: «Список Смєшка нагадує мені… Ніби 5-ти річна дитина в лісі гриби збирала… Є й пару маслюків, як не дивно, але в основному – шо попало… Мухомори, шишки, мох, сміттячко, обгортки від снікерсів, кусок заячого гімна, бліді поганки, дождєвий червяк, пробки з під пива, листя, білоножки (виділено мною – Г. М.)...».

                                                                            Факт 11

   Валентина Радчук (вдова загиблого під час війни проти російської агресії на Донбасі героя – примітка моя)  заявила (Facebook, 10 червня 2019 року): «З прикрістю повідомляю Вам про призупинення наразі моєї політичної діяльності). Після проведення з'їзду політичної партії «Сила і Честь» я змушена прийняти рішення про відмову бути керівником виборчої кампанії партії «СіЧ» у Чернівецькій області (виділено мною – Г. М.). Як і більшість співвітчизників я щиро хочу змін у нашій країні. На президентських виборах я усіляко підтримувала і голосувала за Ігора Смешка. Цей кандидат більше за всіх відповідав моїм поглядам та переконанням… Тому логічним було підтримувати політичну партію «Сила і Честь», яку очолює Ігор Петрович, на парламентських виборах, що я і зробила, активно долучившись до виборчої кампанії. Більше того, я погодилась очолити і була призначена керівником виборчої кампанії у Чернівецькій області. Провівши значну підготовчу роботу в області (команда штабу, приміщення, сайт, план роботи, члени ОВК...) ми з нетерпінням очікували появи списку кандидатів від партії по багатомандатному виборчому округу.  Не дивлячись на те, що процес формування цього списку був абсолютно утаємниченим і була відсутня будь-яка інформація з цього приводу ми до останнього вірили, що на з'їзді партії прозвучать прізвища дійсно НОВИХ у політиці, незаангажованих, професійних кандидатів, як і обіцялось. Мені не зрозумілі пріорітети Ігора Смешка або його оточення (точно мені невідомо) у підборі такої «команди», але я чітко розумію, що у мене інше бачення і сприйняття честі…  Партія «СіЧ» виявилася єдиною (партію Гройсмана до уваги не беру взагалі), яка не оприлюднила на з'їзді і навіть після нього жодного прізвища після «десятки»  (виділено мною – Г. М.).
   Вважаю недоречним оприлюднювати усю інформацію, яка підштовхнула мене до прийняття рішення, але зверну увагу ще і на те, що могли бачити усі бажаючі: це проведення з’їзду партії, на якому «формувався список» кандидатів у народні депутати України та «висувалися кандидати» у народні депутати від партії по одномандатних виборчих округах. Ну якщо те, як це робилося на цьому зібранні, і є «консервативною демократією», то я точно маю іншу уяву про цю ідеологічну течію.
   Щиро прошу вибачення у моїх друзів і знайомих, які виявили готовність мені допомагати у виборчій кампанії» (виділено мною – Г. М.).

   Аби зрозуміти глибину розчарування Валентини Радчук партією «СіЧ», потрібно співставити  Факт 3, Факт 6, Факт 9 та Факт 10.

                                                                            Факт 12

   13 червня 2019 року «УП» розмістила інтерв’ю «Я сказав Смешку: «Якщо ви не підете, піду я…» – Дмитро Гордон»: «На нашу розмову в кафе біля Софійської площі пан Дмитро тихо і неквапливо під'їхав на своєму масивному «Майбаху», з водієм…

   «Я дуже люблю Володю Зеленського, дуже люблю... Я з ним на одній хвилі..До речі, величезне інтерв'ю з Зеленським, з якого він стартував у президентську кампанію, зробив саме я. Три години…

   Я заможна людина, дуже заможна людина (виділено мною – Г. М.)

   Президентський рейтинг Смешка зробив сам Смешко, волонтери, які ходили й за нього розповідали, непересічні особистості, які агітували за Смешка, той же лікар Комаровський, Віталій та Світлана Білоножки, Анатолій Макаренко, Семен Глузман, Євген Марчук…

   …партія Смешка «Сила і Честь» набере від 10 до 18% (хоча всі різноманітні соцопитування дають близько 4 % – виділення й примітка мої)...

   Я думав: «Ну, що про нього можна сказати? Що Ющенка отруїв? Що ще?»…

   «Хомутиннік купив 15 місць у списку Смешка за 15 мільйонів доларів оптом». Я кажу, якщо хтось знайде хоч одну людину від Хомутинніка, нехай мені скажуть…

   Я рекомендував генерал-полковника Заману, людину, яку я знаю, колишнього начальника Генштабу

   Я порекомендував Анатолія Макаренка – людину, з якою я дружу

   Я порекомендував Віталія Білоножка

   Ще мені дуже подобалася Олена Сотник, я теж казав, що таку б жінку до першої десятки, і вона друге місце посіла

   Його (виборчий партійний список – примітка моя) формував Ігор Петрович Смешко, члени політради партії, і я брав участь у цьому

   для мене сьогодні кращий варіант для України – це Президент Зеленський, а Прем'єр СмешкоЯ впевнений, між іншим, що так і буде. Тому що я думаю, що коаліцію утворять саме «Сила народу»… Тобто «Слуга народу»  та «Сила і Честь». Коаліція буде називатися «Сила народу»…

   За інформаційну політику (партійного виборчого штабу – примітка моя) відповідає Олеся Бацман (дружина Гордона, яка тепер виходить у ефір на телеканалі «НАШ», власником котрого є регіонал Мураєв  – примітка моя)

   В першому я голосував за Ігоря Смешка, в другому – за Зеленського. Я за нього агітував усіх

   Тому якщо Володимир Зеленський утворить коаліцію сам – добре…  Якщо не буде вистачати голосів – Ігор Смешко підставить плече. Втім, Ігор Смешко підставить йому плече в будь-якому разі

   …Кучма попросив його (Смешка – примітка моя)  очолити СБУ…

   Як ви думаєте, Зеленський досидить свій повний термін чи ні?

   Я дуже хотів би, щоб він досидів».

   Проаналізувавши затверджений з’їздом партії «СіЧ» виборчий список, точніше – його першу десятку, то там можна побачити колишніх представників партії «Самопоміч», БПП, друзів/симпатиків Гордона й навіть люстрованих посадовців часів Януковича (для більш наочної картини треба співставити  Факти 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11: щось із Честю тут виходить не зовсім привабливо…), але я зупинюся лише на кандидатурі Замани, про котрого писав ще у своїй березневій 2014 року публікації «Чому?».       

   Отже, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив (Facebook, 25 лютого 2019 року): «Військова прокуратура спільно з СБУ затримала екс-начальника Генштабу Володимира Заману.
   У врученій підозрі говориться, що в період 2012 – 2014 років він особисто скоротив склад ЗСУ більше, ніж передбачалося Законом, розформував 70 військових частин і з’єднань, в тому числі – зенітні ракетні бригади і дивізіони, 19 авіаційних частин, а бригаду тактичної авіації звів до ескадрильї.
   В ці роки відбулося знищення військових комісаріатів, що заблокувало мобілізацію в 2014 році.
   Реформа структури ЗСУ фактично готувала анексію Криму та «Новоросії».
   Крім цього, саме В. Замана видав директиву, якою підпорядкував керівнику Військово-морських сил (майбутньому зраднику адміралу Ільїну) всі частини тактичної групи «Крим» ЗСУ, що фактично паралізувало опір українських військовослужбовців у час російської агресії
(виділено мною – Г. М.)».

   А народний депутат України Іван Вінник повідомив таке (Facebook, 16 липня 2019 року): «Отримав документи, які повністю викривають брехню генерала Замани, щодо його відмови використовувати за наказом Януковича потенціал ЗСУ проти активістів Євромайдану.
  
За часів президентства Януковича генерал Замана очолював Генеральний Штаб ЗСУ…
   Зараз Володимир Замана, щоб уникнути відповідальності, намагається отримати  депутатський мандат за списком «Сили і Честі» Смешка.
   Після втечі Януковича було знищено багато документів, що давало можливість Замані тиражувати брехню про свою «принципову позицію» і  навіть стати на декілька днів Уповноваженим по контролю за діяльністю  Міністерства оборони України. Але, попри все, збереглося декілька  наказів та телеграм, підписаних начальником Генерального штабу  Збройних Сил України Володимиром Заманою та його заступниками, які  викривають реальну картину незаконного використання майна, техніки та  особового  складу ЗСУ для боротьби з власним народом.
   Використання окремих десантних підрозділів генштабісти намагалися маскувати під військові навчання. Але правду приховати не вдалося.
   …я дуже сподіваюсь, що слідство не буде  підлаштовуватися під «ватну» кон‘юнктуру останнього часу, а дасть  правову оцінку антиконституційній діяльності таких заман проти власного  народу  (виділено мною – Г. М.)».

   На підставі даних фактів про Володимира Заману (№ 5 виборчого списку партії «СіЧ») у мене виникає питання до голови Меджлісу кримськотатарського народу, котрий стійко бореться за повернення окупованого Росією Криму до України, народного депутата України Рефата Чубарова (№ 3 виборчого списку партії «СіЧ»), чи комфортно він себе почуває поруч із людиною, яка, можливо, своїми недолугими діями непрямо (чи прямо?) сприяла російській окупації Кримського півострова?

                                                                           Факт 13

   Інтернет-видання «Гордон» 4 липня 2019 року опублікувало інтерв’ю «Смешко: Прем'єр-міністр – посада відповідальна, і я не рвуся на неї. Але якщо Президент Зеленський запропонує, під час війни кадровий офіцер не зможе сказати «ні»: «На сьогодні немає навіть юридичного факту отруєння Президента Віктора Ющенка (у моєму матеріалі «Європа – у перехресті прицілу! СКРІПАЛЬскоє продолжєніє…» запитується про хід розслідування даного отруєння – Г. М.)

   …я з 1991-го до 2005 року був одним із тих, хто мав стосунок до створення… стратегічної військової розвідки, двічі очолював комітет із питань розвідки при Президентові України (виділено мною – Г. М.)

   Ось зараз дуже популярна партія Зе [«Слуга народу»]. Ви дійсно вважаєте, що за місяць можна створити партію (але ж Сешко готовий створювати коаліцію із віртуальною партією Зе – примітка моя)? А яка ідеологія в цієї партії? Я знаю, що в цій політичній силі є кілька людей, які приходили до нас, просили за будь-яку ціну включити в партійний список, а коли з'ясували, які пропозиції вони дають із фінансування і хто за цим стоїть… Це або організована злочинність, або олігархи… «Молоді обличчя»… Вони зараз у прохідній частині списку партії Зеленського...

   Я – за дружні відносини з Російською Федерацією…  Звісно, у Російської Федерації є право на те, щоб на території України не було розміщено ракетних комплексів із набагато меншим часом підлітання до Кремля, ніж зараз (а звідки у неї є таке право?! – виділення й примітка мої)

   …до призначення головою Служби безпеки я протягом трьох років був головою комітету з питань розвідки... Протягом трьох років – керівником військової розвідки... Протягом року був заступником секретаря Ради нацбезпеки... Мене перевели у СБУ з посади в.о. секретаря РНБО (виділено мною – Г. М.), генерал Марчук тоді став Міністром оборони…

   За кого ви голосували у другому турі президентських виборів?

   Вочевидь, на той час меншим злом був той, хто став Президентом…

   Ви готові підставити йому  (Зеленському  – примітка моя)  плече?

   Безумовно, я багато разів про це говорив.  Хіба можна кадровому офіцеру бути не готовим підставити плече законно обраному Президенту (Янукович теж був законно обраний Президентом – виділення і примітка мої)..?

   …можна призначати (на відповідальні посади – примітка моя) тих, хто ніколи не зраджував колишнього володаря (лідери партій – це не володарі – примітка моя). Погляньте, скільки перебігло з інших партій (та ж у партійному виборчому списку, який очолює Ігор Смешко, є купа вихідців із БПП, «Самопомочі» та інших партій – примітка моя)

   Керівники пропрезидентської партії «Слуга народу»  вже заявили, що в майбутньому парламенті хочуть створити коаліцію саме з вашою партією «Сила і Честь». Як ви до цього ставитеся?

   Позитивно…

   Журналістка Ольга Василевська написала, що місця у списку партії «Сила і Честь»  продають за $3 млн. А Хомутиннік викупив 15 місць оптом за $15 млн… Скажіть, ви багата людина?

   За великим рахунком, за такі речі слід просити пробачення… Але, повірте, ми подаватимемо позови стосовно цієї маячні (виділено мною – Г. М.)

   …до 1991 року… я, безперечно, був у Комуністичній партії… Джордж Вашингтон, генерал де Голль, Вінстон Черчилль, Маннергейм – усі вони були офіцерами, генералами  (ну-у-у, порівнювати Смешку себе із ними, які, на відміну від нього, воювали на різних фронтах, чого не робив сам Смешко, й були видатними державними діячами – це занадто, нескромно та нечесно – примітка моя)

   Як ви поставитеся до того, що в разі створення коаліції вам запропонують стати Прем'єр-міністром України?..

   Посада дуже відповідальна, і я не рвуся на неї.  Але якщо буде коаліція і якщо Президент Володимир Зеленський запропонує мені цю посаду, під час війни кадровий офіцер не зможе сказати «ні»  (виділено мною – Г. М.).

   Деякі коментарі до цього інтерв’ю: 1) Остап Опанасенко: «Якщо Президент Зеленський запропонує..», – поки що все навпаки – Зеленський не пропонує, але Смешко каже «Так!», аж з трусів вистрибує (виділено мною – Г. М.)»; 2) Марко Поло: «Если сказать, что это интервью вызвало у меня негативную реакцию, то это ничего не сказать.
   Всё настолько примитивно, мерзко, а порой и цинично,что я утратил последний позитив, который у меня ещё оставался в отношении к Смешко.
   Я всё знаю, всё могу, всех врагов и предателей знаю,но… это государственная тайна… Смешно! Зачем нам такой Премьер, который собирает тайны и покрывает государственных преступников? Господин Смешко, если вы готовы работать в так называемой команде Зе, после всего того,  что эта команда успела натворить за короткие два месяца,  то вы никакой не аналитик,не политик (виділено мною – Г. М.)…».

   Для ще більш повних відчуттів варто спів ставити  Факт 12 та Факт 13.

   Звісно, наведене вище інтерв’ю – пафосне, помпезне, хвалебне, віддає нарцисизмом головного героя: вважаю, що воно йому більше нашкодило, ніж допомогло, й симпатій, на мій погляд, не додало.

   До речі, ось що автор цього інтерв’ю з Ігорем Смешком Дмитро Гордон говорив про україноненависника Іосіфа Кобзона: «…Кобзон мой близкий друг… Я его очень люблю… Он заблудился в отношениях России и Украины, он советский человек, у него свои убеждения, они диаметрально противоположны моим убеждениям» (інтернет-ресурс «112.ua»: «Гордон о дружбе с Кобзоном: Мы близкие друзья, но он заблудился в отношениях России и Украины», 4 березня 2018 року). Докладніше про антиукраїнську сутність Кобзона, а також про Кравчука, Кучму й Гордона, розповідають мої аналітичні дослідження «Москва – Тель-Авів – Київ»  та «Українські спецслужби провалилися!».

                                                                            Факт 14

   8 липня 2019 року інтернет-видання  «OBOZREVATEL» оприлюднило статтю «Партія Смешка просуває ідею Путіна з руйнування України – ексчлен «Сили і Честі»: «В Україні почала активно обговорюватися ідея створення двопалатного парламенту, який складатиметься з Палати громад та Сенату.

   Вперше ідея була висунута командою Президента України  Володимира Зеленського  і підтримана політичною силою ексглави СБУ та ГУР МОУ Ігора Смешка  «Сила і Честь».

   Народний депутат України першого скликання  Валерій Івасюк, який вирішив залишити партію Смешка саме через ідею двопалатного парламенту, пояснив OBOZREVATEL, чому ті, хто підтримує реалізацію цього плану, є ворогами України…

   Слід усвідомити, що нині здійснюється черговий етап руйнації і так не надто міцної нашої держави. До цього вдався новий Президент Зеленський. Я, між іншим, досить умовно вживаю два слова – «Президент» і «Зеленський» – поруч: мені особисто неймовірно важко сприйняти цю особу як українського Президента. І навряд чи це колись трапиться…

   Зараз… Україні нав'язується модель диктаторської або автократичної держави, подібну до тієї, що є у Білорусі, Росії чи Казахстані.

   У 1991 році, коли ці країни домоглися своєї незалежності, у Кремлі, в КДБ СРСР було напрацьовано єднальні чинники єдиного ланцюга у моделі, призначеній для цих чотирьох ключових пострадянських держав. І такими чинниками щодо цієї моделі виступають двопалатний парламент, імперативний мандат, федеральний територіальний устрій. А найголовніше… – ухвалення проекту Конституції, що його пропонує Президент: на всенародному референдумі. Саме це й трапилося в Росії, Білорусі та Казахстані…

   На початку 1990-х Україні поталанило уникнути спланованого Кремлем шляху…

   І тут, коли надходять ці вибори 21 липня, моя наполеглива порада людям: шукайте не когось за суб'єктивними критеріями, а шукайте саме те, що написано у програмах партійІ поставте таке запитання: чи у вашій програмі, як у партії, чи у вас,  як у мажоритарника, записано, що Україна повинна мати двопалатний парламент? Або: чи ви за те, щоб Зеленський, поза парламентом, виніс на референдум свій варіант Конституції для України? Оце й буде тим паролем, який  чітко вказуватиме на те, що конкретно ця партія   ворог України. Члени партії, в якій записано у програмі саме так, й досі лишаються в цій партії   це вороги України. Якщо кандидат-мажоритарник виступатиме за таке, знайте це ворог України.

   І знову до «Сили і Честі», де у програмі, зокрема, записано: основне завдання конституційного будівництва України  –  формування двопалатного парламенту, де буде Палата громад і Сенат.

   Я переконався в тому, що програма партії «Сила і честь»  у цій частині є інструментом путінської стратегії, спрямованої на демонтаж Української держави (виділено мною – Г. М.).

   Ви дискутували на цю тему зі Смешком?

   Ні. Річ у тім, що членам політради, ким я був, було заборонено втручатися в написання цієї програми.Творення самої програми здійснювалося келійно. Процес був недоступним. І лише за місяць до виборів нам, членам політради, роздали текст. Нас просто поставили перед фактом. Можливості вплинути на сам текст не було жодної (виділено мною – Г. М.)

   Скажімо, в Німеччині були окремі монархічні держави, які потім зібралися разом, уклали між собою угоду про створення федеративної держави, ухвалили єдину федеративну Конституцію, зберігши конституції окремих федеральних земель. Подібне мало місце і у Швейцарії, яка стала конфедерацією, а також у Північній Америці, де окремі штати, зберігаючи свої конституції, об’єдналися у федеративну державу під назвою «Сполучені Штати Америки» …

   В Україні колись таке було? Ніколи. От дивіться: були шматки, їх взяли і зшили   і вийшла ковдра з різних клаптиків. А тепер живе тіло України, яке завжди було єдиним, збираються пошматувати. От що таке двопалатний парламент за версією Кремля (виділено мною – Г. М.)

   Власне, оце і є отим епіцентром струсу, заради якого привели Зеленського до влади, заради якого безпідставно розігнали парламент, заради якого, по суті, КС (Конституційний Суд – примітка моя) розписався у своїй професійній та інституційній неспроможності.

   Тому, коли я це все побачив, для мене стало очевидним: партія «Сила і Честь» –  це та, де мене не повинно бути…

   Зрештою я припинив будь-який зв'язок із цією партією. Проте вважаю своїм обов'язком як політика, громадянина і людини, яка розуміє, що нині коїться в Україні, пояснити деякі важливі речі не на прикладі партії «Батьківщина», або партії «Опозиційний до України блок», або партії «Слуги невідомо якого народу», а якраз партії, до якої я належав...  Пояснити, в чому полягає нищівна загроза для України у вигляді ідей Кремля про двопалатний парламент в Україні та про вигідність для України «референдумів».

   Я визначився: для мене кожен, хто такі ідеї підтримує   це той, хто долучається до руйнування Української держави, до її спланованого нищення та остаточного знищення. Тепер же визначайтеся ви (виділено мною – Г. М.)…».

   Так само категоричним противником двопалатного парламенту завжди був і залишаюсь я,бо вважаю, що він зруйнує Україну, а причину такої позиції детально показано у моєму дослідженні «Владна багатоголовість доведе нас до цуґундера!».

   Читайте закінчення — Ч. 2.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте