Зе чи Пе? P. S.: хто бреше і хто відповість?

   Читайте початок статті.

   Угорі я вже цитував інформацію МОУ від 13 каітня 2019 року, де зазначалося, зокрема, наступне: «Для призову під час мобілізації громадянину Зеленському В.О. надсилалися повістки: 15.04.2014, 23.06.2014, 15.08.2014, 10.05.2015 за адресою, визначеною у його облікових документах.

   Громадянин Зеленський В.О. до військового комісаріату за його викликом не прибував (виділено мною – Г. М.)».

   А тепер процитую інформацію інтернет-ресурсу «Українські новини» («УН») від 19 червня 2019 року під назвою «Міноборони спростувало своє ж повідомлення про призов Зеленського на військову службу»: «Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит Українських новин.

   Відповідь підписана начальником управління персоналу – заступником начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил Геннадієм Долгашовим (виділено мною – Г. М.).

   Агентство Українські новини запросило у Міноборони інформацію про те, чи оголошувався в розшук Зеленський у зв'язку з тим, що він не з'явився до військкомату за повісткам для призову по мобілізації (виділено мною – Г. М.)

   «Військову службу в Збройних Силах не проходив, на військову службу по мобілізації протягом 20142015 років не призивався (виділено мною – Г. М.)», – сказано у відповіді Міністерства.

   Інші обставини призову Зеленського Міноборони повідомити відмовилось, пославшись на те, що це є службовою інформацією і не підлягає розголошенню».

   Тут треба зазначити, що назва даної процитованої інформації «УН» є неправильною, оскільки Агенству відповідь № 116/9/5/3141 від 11 червня 2019 року (виконавець Олесандр Чекан, телефон 271 11 03), на яку воно посилається, оприлюднюючи цю інформацію, надіслало не безпосередньо МОУ (адреса 03168, м. Київ-168, Повітрофлотський проспект, 6), а штаб Командування СВ ЗСУ (в/ч А0105, код 22991037 за адресою 04119, м. Київ, 119, вул. Дегтярівська, 19: звісно ж, кожна війскова частина ЗСУ знаходиться у певному підпорядкуванні МОУ, але самі по собі – це різні структури), що підтверджує посада її підписанта Геннадія Долгашова та кутовий штамп самого листа.

   Але попри вказану помилку очевидним залишається той факт, що інформація МОУ від 13 каітня 2019 року й лист № 116/9/5/3141 від 11 червня 2019 року штабу Командування СВ ЗСУ є абсолютно протилежними.

   Хто ж із них бреше?

   МОУ, коли стверджує, що «для призову під час мобілізації громадянину Зеленському В.О. надсилалися повісткиЗеленський В.О. до військового комісаріату за його викликом не прибував», чи штаб Командування СВ ЗСУ, коли заявляє, що Зеленський Володимир Олександрович (тепер уже Президент України, Верховний Головнокомандувач ЗСУ, котрий «військову службу в Збройних Силах не проходив») «на військову службу по мобілізації протягом 20142015 років не призивався», позиція якого схожа на банальне «відмазування» Зе?

   Мало того, у своєму листі № 116/9/5/3141 від 11 червня 2019 року Геннадій Долгашов наголошує: «…інформую, що згідно з вимогами пункту 1 статті 9 Закону Закону України «Про доступ до публічної інформації»… зазначена інформація є «службовою інформацією» та відповідно до статті 6 класифікується, як публічна інформація з обмеженим доступом.

   Крім того, відповідно до статті 37 Закону України «Про інформацію», не підлягають обов’язковому наданню для ознайомлення за інформаційними запитами офіційні документи, які містять у собі конфіденційну інформацію».

   Тобто, за словами Геннадія Долгашова, запит «УН», «чи оголошувався в розшук Зеленський(звичайний, рядовий громадянин України до свого обрання Президентом України – примітка моя)у зв'язку з тим, що він не з'явився до військкомату за повісткамидля призову по мобілізації», відноситься до публічної інформації з обмеженим доступом і конфіденційної інформації?!

   Та тут звідусіль вилазить кримінал! ГПУ й СБУ повинні ним зайнятися (Зе так само не має залишитися осторонь їхньої уваги), а винні, незалежно від посади, мають бути покарані!

   Але чи захочуть ГПУ і СБУ взятися до цієї справи, зважаючи на те, що Зе заявив про бажання звільнити Генпрокурора (хоча в умовах триваючої російської збройної агресії проти України очільник ГПУ зобов’язаний проявити тут свою принциповість, про наявність котрої у нього він постійно наголошує), а спецслужбою фактично керує земляк, особистий друг та бізнесовий партнер Зе, колишній керівник студії «Квартал 95», колишній голова Зе-партії «Слуга народу» (нічого не вдієш: «нові» кадрові підходи Зе), перший заступник Голови СБУ Іван Баканов? Питання залишається відкритим, побачимо наскільки принциповою буде нова українська влада під керівництвом Зе, відносно якого в справі мобілізації так різняться позиції МОУ (інформація від 13 квітня 2019 року) на чолі із Міністром Степаном Полтораком, котрий після вимоги Зе йде у відставку, й ГШ ЗСУ, очолюваного тоді Начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем ЗСУ Віктором Муженком, якого Зе звільнив з даної посади 21 травня 2019 року, і штабу Командування СВ ЗСУ (лист № 116/9/5/3141 від 11 червня 2019 року) під командою призначеного Зе 21 травня 2019 року Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака…

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте