Китаєць, ні – калмик, або Хто кому Зе чи Пе…

   Один московитський пііт-імперець («пєвєц імпєріі», – за словами російського історика Гєоргія Фєдотова) у своєму вірші «Я памятнік сєбє воздвіг нєрукотворний…» писав, що про нього говоритимуть різні народи, в тому числі і «друг стєпєй калмик» (у початковому варіанті був не друг, а «син стєпєй калмик»), але про все по-порядку…

   21 травня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав УКАЗ 304/2019  «Про призначення А.Богдана Главою Адміністрації Президента України». Хто ж він такий оцей новий Глава (керівник) президентської канцелярії? Отже, факти. Андрій Богдан – це юрист і адвокат олігарха Ігора Коломойського (окремі ЗМІ повідомляли, що Богдан й ряд інших близьких до олігархічного тіла людей були призначені саме за його прямою ультимативною вказівкою заради надання Коломойським подальшої медіа-підтримки Зе: без наявності на своїй стороні потужного телеканалу важко розраховувати Зе на успішність власної кар’єри), а перед тим із 17 березня 2010 року працював заступником Міністра КМУ – Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики (розпорядження КМУ «Про призначення Богдана А.Й. заступником Міністра Кабінету Міністрів України – Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики» № 453-р від 17 березня 2010 року підписане Прем’єр-міністром України сумновідомим Миколою Азаровим) і був звільнений із займаної посади 14 лютого 2011 року Президентом України ще більш сумновідомим Віктором Януковичем (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 212/2011 «Про звільнення А.Богдана з посади заступника Міністра Кабінету Міністрів України – Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики» від 14 лютого 2011 року; моя замітка «Без коментарів…» розказує про цих двох дєятєлєй). Той же Азаров 11 липня 2013 року знову призначив Богдана Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики (розпорядження КМУ «Про призначення Богдана А.Й. Урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики» № 500-р від 11 липня 2013 року), а звільнив його із цієї посади вже після Революції Гідності 5 березня 2014 року Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (розпорядження КМУ «Про звільнення Богдана А.Й. з посади Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики» № 119-р від 5 березня 2014 року за власним бажанням; у моїй публікації «Щоб то означало?» йдеться про Яценюка).

   Правда, відносно свого адвокатства Андрій Богдан сказав, що «зупинив адвокатську діяльність» та оприлюднив засвідчену нотаріусом 22 травня 2019 року власну заяву про зупинення адвокатської діяльності. Але то таке: подібна заява жодним чином не перекреслює минулі зв’язки Богдана із Коломойським і не перешкоджає їхньому фактичному, без юридичного оформлення, продовженню й надалі (Facebook, 22 травня 2019 року).

   Таким чином, згідно частини 3 статті 1, пункту 5 частини 1 статті 2 (тут вказано чітко: «Заходи з очищення влади (люстрації) здійснюються щодо:Глави Адміністрації Президента України…, Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, їх перших заступників, заступників»), частини 1 і 2 статті 3 Закону України «Про очищення влади»№ 1682-VIIвід16 вересня 2014 року (набув чинності 16 жовтня 2014 року), пунктів 42 та 43 «Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертоюстатті 1 Закону України «Про очищення влади», затвердженого постановою КМУ «Деякі питання реалізації Закону України «Про очищення влади» № 563 від 16 жовтня 2014 року Андрій Йосипович Богдан підпадає під люстрацію та не може обіймати посади, перелічені в частинах 1 й 2 статті 3 Закону України № 1682-VII, куди входить  і посада Глави Адміністрації Президента України, до 17 жовтня 2024 року.

   21 травня 2019 року Зе видав УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №305/2019  «Про призначення С.Шефіра першим помічником Президента України». Хто ж цей Сергій Нахманович Шефір? Бізнес-партнер, земляк, давній особистий друг та найбільш наближена (разом із Андрієм Богданом) особа до Зе, з котрим вони заснували комік-студію «Квартал 95».

   21 травня 2019 року Зе підписав УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №306/2019  «Про призначення С.Трофімова Першим заступником Глави Адміністрації Президента України». Ким є Сергій Володимирович Трофімов? Виконавчий продюсер студії «Квартал 95» й дуже близька людина до Зе.

   21 травня 2019 року Зе видав УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №307/2019  «Про призначення Ю.Костюка Заступником Глави Адміністрації Президента України». Хто ж він Юрій Юрійович Костюк? Креативний продюсер і сценарист кіносеріалу «Слуга народу».

   21 травня 2019 року Зе підписав УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №310/2019  «Про призначення К.Тимошенка Заступником Глави Адміністрації Президента України». Хто такий Кирило Владленович Тимошенко? Керівник продюсерської компанії «Good Media Production». ЗМІ повідомляють, що саме ця компанія створювала відеопродукцію та займалася медійним супроводом виборчої кампанії Зе, а сам Тимошенко начебто належав до сфери впливу Коломойського.

   21 травня 2019 року Зе видав УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №311/2019  «Про призначення А.Єрмака помічником Президента України». Хто ж цей Андрій Борисович Єрмак? Адвокат, бізнесмен, близька особа до Зе. Інтернет-сайт «Посіпаки» вказує, що Єрмак був помічником-консультантом народного депутата України, члена фракції сумнозвісної партії регіонів Ельбруса Тедеєва впродовж 5 – 7 скликань Верховної Ради України.

   Ось як оцінив перші рішення Зе на посаді Президента України Голова Верховної Ради України Андрій Парубій: «Сумно і тривожно, що Гарант Конституції України починає свою діяльність на посаді із грубого порушення Конституції. Поганий знак» (Facebook, 21 травня 2019 року), маючи на увазі УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №303/2019  «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів» від 21 травня 2019 року.

   «Сумно і тривожно» ще й тому, що після порушення Конституції України Зе не зробив правильних висновків і продовжив порушувати законодавство України, зокрема Закон «Про очищення влади» та постанову КМУ № 563 від 16 жовтня 2014 року, призначивши керівником своєї канцелярії Богдана. Окрім того, як свідчать УКАЗИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № № 304/2019 – 307/2019, 310/2019 й 311/2019, Зе поставив на відповідальні посади своїх знайомих, друзів, бізнес-партнерів по студії «Квартал 95» і фільму «Слуга народу» та пов’язаних із олігархом Коломойським людей. Оце така «нова європейська» кадрова Зе-політика, яка є схожою на калмицько-московитсько-ординські звичаї!

   Натомість здавалось би непохитний член команди Пе Міністр закордонних справ України

                                      

Павло Клімкін заявив (Facebook, 21 травня 2019 року): «З щирою повагою ставлюся до перших персональних призначень Володимира Зеленського. Я б на його місці Адміністрацію перезавантажив як факт і як клас. Зовсім вже у неї нікудишня аура і карма…Офіс Президента без зайвої бюрократії, з ефективним забезпеченням і найкращими людьми був би більш симпатичною опцією. До речі, така ж біда і з Секретаріатом Кабміну…

   Є гарне китайське прислів’я: «Коли дме вітер   потрібно будувати млини, а не зводити паркани». Від себе додам, хоч і не китаєць – чим швидше, тим краще».

   Це той Павло Клімкін, про котрого Пе 14 квітня 2019 року сказав: «…я (після президентських виборів та перемоги на них – примітка моя)… відправляти у відставку… Міністра закордонних справ… не збираюся» («ЄП»: «Порошенко не планує після виборів відправляти Клімкіна у відставку», 14 квітня 2019 року), вважаючи його членом своєї команди (моя стаття «Зе чи Пе?» містить цікаву інформацію про Зе й Пе).

   Це той Павло Клімкін, котрий про команду Пе, включаючи її партійну складову, зазначив таке: «Насправді, я членом БПП ніколи не був і ставати не збираюся. Я на сьогодні взагалі не бачу партійних проектів, які б за якістю людей і за якістю ідей були б дуже достойними, тому до пропозицій та ідей відкритий» («1+1», ТСН: «Клімкін заявив, що піде на парламентські вибори самовисуванцем», 20 травня 2019 року), ставши Міністром 19 червня 2014 року (Постанова Верховної Ради України «Про призначення Клімкіна П.А. Міністром закордонних справ України» № 1528-VII від 19 червня 2014 року) за поданням Пе.

   Швидко ж Клімкін відрікся від Пе й почав хвалити Зе: чисто по-московитськи!

   Це той Павло Клімкін, уродженець московитсько-російського Курська (росіянин за національністю, як зазначено в його військовому квитку, згідно інформації української служби ВВС), котрий, перебуваючи на посаді Міністра, позакривав консульства чи Генеральні консульства України у багатьох державах, де проживає українська діаспора, зокрема в сусідніх із нами, до прикладу у Сучаві (Румунія) і цим самим поступив як справжній «друг (або син) стєпєй калмик», надихнувшись, мабуть, творчістю автора вірша «Я памятнік сєбє воздвіг нєрукотворний…». Якийсь дивний вітер дме на цьому українському дипломатичному напрямку, схожий на пронизливий східно-калмицько-московитсько-ординський, особливо холодної пори року, супроти якого таки треба «зводити паркани», а не «будувати млини».

   «А до чого тут усе-таки калмик?», – може запитати читач. Вопрос, конєчно, інтєрєсний…

                         

                                                Інтернет поділився обома зображеннями.

   Багато українських дипломатів неофіційно, поміж собою, називають Павла Клімкіна калмиком, а їм, мабуть, таки видніше, бо ж краще за всіх інших людей знають свого колегу. Та й сам Павло Клімкін сказав, що він не китаєць.

   Читайте P. S.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте