Межигірський «аскет». P. Р. P. S.

   Читайте початок статті

   Але ще тоді, коли Межигірський «аскет» Віктор Федорович Янукович лише офіційно всівся у президентське крісло 25 лютого 2010 року, вже невдовзі після цього, а саме 12 березня 2010 року, він оперативно й серйозно подбав про свого попередника, підписавши Указ Президента України «Про забезпечення, обслуговування та охорону В. Ющенка» № 349/2010 наступного змісту: «У зв'язку із закінченням строку повноважень Президента України Ющенка Віктора Андрійовича:

   1. Призначити В. Ющенку щомісячне грошове утримання у розмірі місячного фонду оплати праці Президента України. Щомісячне грошове утримання виплачується Державним управлінням справами (ДУС, в народі називають ДУСя – примітка моя) і відповідно змінюється у разі збільшення зазначеного фонду.

   2. Для забезпечення діяльності В. Ющенка створити апарат у кількості трьох осіб (радник і два помічники). Фінансове забезпечення роботи апарату здійснюється Державним управлінням справами.

   3. Надати В. Ющенку у користування з необхідними обслуговуванням та охороною: строком на вісімнадцять місяців дачу № 29 будинку відпочинку «Конча-Заспа» Державного управління справами, а в подальшому у довічне користування дачу № 2а будинку відпочинку «Конча-Заспа» Державного управління справами; утримання дач провадити за рахунок держави.

   4. Державному управлінню справами забезпечити В. Ющенка довічно транспортним обслуговуванням (два автомобілі і чотири водії).

   5. Управлінню державної охорони (УДО – примітка моя) зберегти охорону В. Ющенка відповідно до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб».

   6. Зберегти за В. Ющенком та його дружиною побутове обслуговування (один кухар, дві покоївки і два офіціанти), медичне та санаторно-курортне обслуговування закладами Державного управління справами».

                 

                                                      Віктор Ющенко і Петро Порошенко.

                                                    Автор фото Віктор Побединський, УНІАН.

   Цей проффесорський документ – Указ Президента України № 349/2010 було розсекречено, тобто знято обмеження доступу, Указом Президента України «Про перегляд грифу обмеження доступу «Для службового користування» № 221/2015, підписаного Петром Порошенком 17 квітня 2015 року (на жаль, він був знайдений мною лише зараз). Завдяки Указу Президента України № 221/2015 кожен український житель, зокрема дорослий працездатний, будучи наповнювачем державного бюджету України, із котрого утримуються всі українські можновладці будь-яких ланок влади, себто «за рахунок держави» згідно процитованого вище «аскетсько»-проффесорського документа (насправді – українських платників податків), дізнався суть Указу Президента України № 349/2010.

   Нічогісінько собі так «скромненько» Віктор Янукович облаштував життя й побут Віктора Ющенка за рахунок українського люду, бо ж і сам полюбляв самі «аскетизм» та «скромність», отаборившись у розкішних палацах Межигір’я, незаконно відібраного в Українського народу, який так само має право знати про післяпрезидентське облаштування життєдіяльності Леоніда Кравчука (моя стаття «Відмежовуємося від такої політики Президента», або Манчуленкo все пам'ятає...» розказує трохи про нього і Януковича) й Леоніда Кучми.

   Недарма у своїй червневій 2011 року публікації «Кому в Україні (на Буковині) весело  живеться, або Хто плює на законодавство про боротьбу з корупцією…» я писав: «…Закон у нас має силу тільки для простих людей, а для невеликої частини суспільства – олігархів, багатьох чиновників високої і середньої ланки, непоодиноких працівників митних, правоохоронних і контролюючих органів, бандитів, які стали «бізнесменами», багатьох викладачів різних навчальних закладів – Закон неписаний!.. Щоб вони так жили, як більшість цих (простих – примітка моя)людей!».

   Та в своєму матеріалі «Край, де варто жити! Кому?», оприлюдненому у квітні 2013 року, я застеріг: «В жодному разі не можна покладатися тільки на лідерів, якими б вони зовні не виглядали народними захисниками, бо здебільшого вони дбають тільки про себе, інколи і між іншим згадуючи про тих, хто їх вивів на політичні вершини, тобто про своїх виборців».

   Тому, як же ж можна назвати ситуацію з Постановою Кабінету Міністрів України «Про нагородження Януковича В. Ф. Почесною грамотою Кабінету Міністрів України» № 1046 від 4 липня 2000 року, підписану Віктором Ющенком, й Указом Президента України «Про забезпечення, обслуговування та охорону В. Ющенка» № 349/2010 від 12 березня 2010 року, підписаного Віктором Януковичем?

   Рука руку миє?!

   Чи якось інакше?

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте