Євробачення 2009 – Євробачення 2017

                                                                               Россія – страна талантов.

                                                                               Талантов масса – работать нєкому.

                                                                                                                   Міхаіл Жванєцкій

 

                                                                 Євробачення 2009

   Гурту «Stephane & 3G» – представнику  Грузії, який мав виконати пісню «We Do Not Wanna Put In» («Ми не хочемо тиску») на пісенному конкурсі Євробачення 10 – 16 травня 2009 року у Москві, фактично заборонили виступити, бо Росії пісня просто не сподобалася: Кремлю, бачте, почувся політичний підтекст, натяк на Путіна...

   Реально було зовсім інше. Росія надавала багаторічну різнопланову підтримку промосковським режимам Абхазії та Південної Осетії – складовим частинам Грузії згідно рішень міжнародних організацій, включаючи ООН, а в 2008 році здійснила вже збройну агресію проти Грузії, котра намагалася відстояти свою територіальну цілісність, і фактично окупувала ці дві грузинські адміністративні одиниці, плюючи на норми міжнародного права.

   Як Грузія мала б ставитися до російського агресора й окупанта своєї території?! Звісно, що вона не хоче тиску, а тисне на неї Московія.

   Отак в історії щорічного пісенного конкурсу Євробачення, починаючи від його старту в 1956 році, тобто вперше за 54 роки існування, країна не була допущена з чисто політичних міркувань.

   Чи були гучні протести, категоричні вимоги європейської громадськості не йти на повідку у Московського Кремля, в першу чергу Європейській мовленнєвій спілці (ЄМС, EBU  англійською), відповідальній за проведення Євробачення? Отож бо… ЄМС сама запропонувала грузинському гурту змінити текст пісні або вибрати іншу, від чого він відмовився, поступивши абсолютно правильно.  

   Євробачення 2009 безпідставно відбулося без Грузії!

     

                                                                Євробачення 2017

   Юліі Самойловой – представниці Росії на пісенному конкурсі Євробачення 7 – 13 травня 2017 року у Києві Україна заборонила виступити, бо рішенням СБУ від 22 березня 2017 року закрила їй в’їзд на свою територію терміном на три роки (чому тільки три?) через порушення нею українського законодавства щодо порядку перетину державного кордону України і правил в'їзду та виїзду з території України – несанкціоноване відвідування окупованого Московією Криму 27 червня 2015 року. Вона чудово розуміла, що робить і все одно пішла на скоєння правопорушення. Так само цинічні ляльководи Юліі Самойловой чітко розуміли, призначаючи її (дівчину з обмеженими можливостями, яка пересувається в інвалідному візку) представником Росії для участі в європейському пісенному конкурсі, що вона порушила українське законодавство, але свідомо пішли на організацію такої очевидної брудної провокації проти України. Якщо часом ту чи іншу людину й можна інколи простити, то прощати таке антиукраїнське знущання не можна за жодних обставин (зверніться до моєї статті «Простити людину…»)!

   Реально – це ще не все. Юлія Самойлова, без дозволу України прибувши з Росії до Автономної Республіки Крим, виступала там з концертами і цим самим підтримала її окупацію Росію всупереч міжнародному праву, що зафіксовано в РезолюціяхГА ООН А/RES/68/262 «Територіальна цілісність України» (моє дослідження «Меморандум — Резолюція — Постанова — Заява = ?» розказує про неї, а також про інші ухвалені документи) та А/RES71/205 «Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі (Україна)» (зверніться до мого матеріалу «Пінчук, ПНХ!»). Росія надавала багаторічну (агов, українські правоохоронці, СБУ) різнопланову підтримку промосковським силам Криму – складовій частині України згідно рішень міжнародних організацій, включаючи ООН, а в 2014 році здійснила вже збройну агресію проти України та окупувала цю українську адміністративну одиницю, плюючи на норми міжнародного права (вловлюєте різницю між Грузією і Україною?).

   Росія надавала багаторічну різнопланову підтримку та продовжує надавати промосковським силам і поза Кримом – практично по всій Україні, особливо на сході та півдні, де й сподівалася отримати максимальний результат у вигляді вигаданої «Новороссіі» з наступним приєднанням її до Россіі, але діставши відсіч і не полишаючи при цьому планів щодо загальноукраїнської дестабілізації (агов, українські правоохоронці, СБУ: читайте мою публікацію «Фільтрація, або Таких «правоохоронців» – на мило!»), вдовольнилася (?) окупацією частини Донецької та Луганської областей України, створивши там московитські маріонеткові утворення «ДНР» і «ЛНР», які тримаються на російських штиках та російських місцевих колабораціоністах (сепаратистах, терористах).

   Росія окупувала українські Крим  і частину Донеччини та Луганщини!

   Росія продовжує збройну агресію і веде проти України гібридну війну!

   Як Україна мала б ставитися до російського агресора та окупанта своєї території?! Звісно, що вона не хоче тиску, а тисне на неї Московія. Вона тисне на Україну різними гібридними способами, в т. ч. і з допомогою юлій самойлових, незалежно від їхніх реальних імен, які своїми концертами, різноманітними творчими заходами в Криму та на українській частині Донбасу, непідконтрольній Києву, вояжуючи, швендяючи туди за сприяння Московського Кремля, схвалюють їхню окупацію Росією. Українська спецслужба має відстежувати зазначені вояжі всіх таких самойлових (незалежно від роду занять) і одразу, без зволікання, забороняти їм ступати на українську землю, бо вони є посібниками агресора й окупанта – Московії, Путіна та всієї його правлячої банди.

   Приїзд Юліі Самойловой до Києва для участі в Євробаченні 2017 став би ляпасом Україні, плювком в обличчя всім українцям з боку Кремля і його гібридної агєнтєсси! Хіба до такого можна було допустити?! Дії СБУ щодо неї є абсолютно правильними. Правда – на українській стороні!

   Але який ґвалт піднявся після цього! Навіть в Україні звучали голоси на захист Юліі Самойловой, а про Росію годі й говорити. Судіть самі. Відомий російський музикант, співак, композитор, поет, лідер рок — групи «Машіна врємєні», противник окупації Росією Криму і частини Донбасу та розв’язаної нею війни проти України Андрєй Макарєвіч в інтерв’ю інформаціонному агєнству «Національная служба новостєй», яке вийшло 13 березня 2017 року під назвою «Макарєвічу грубо наплєвать на мнєніє Вєрховной Ради о россійском участнікє «Євровідєнія», сказав: «Нє могу оцєніть вибор [россійского участніка «Євровідєнія»], потому что я нє слєділ за процєссом, за отборочнимі конкурсамі. Я нєслишал, как она [Юлія Самойлова] пойот, а ето єдінствєнний контєкст, которий мєня інтєрєсуєт. Імнєнасрать на дєпутатов Ради: Гєращєнко іпрочіх, простітє. Будєт глупо, єслі [Самойлову] нєпустят. Вот івсьо, что могу сказать». Російське інтернет — видання «Газєта. ru» 13 квітня 2017 року опублікувало статтю «Євровідєніє» бєз Пєрвого», в якій є коментар того ж Андрєя Макарєвіча: «Я думаю, ето глупость с обоіх сторон.Іс украінской сторониглупость, іс нашєй нєскладно получілось. Люді, коториєготовіліЮлію к конкурсу, оніявно билів курсєукраінскіх законов, ів курсєтого, что она бивала в Криму. Єсліонісознатєльно шліна етот конфлікт – ну, ето просто глупо». Крім того, він вважає, що Україна могла би зробити виключення заради Євробачення, від якого залежить престиж держави. Отаке…

   Мало того, чимало європейських агентів Путіна різного штибу (моя стаття «Обережно – агенти Росії в Європі, або Зґвалтування – не найкращий спосіб отримання жертвою задоволення!» про них розказує) стали захищати Московію, до путінского агентського хору долучилася й ЄМС, яка 22 березня 2017 року навіть зробила офіційну заяву з приводу рішення України, вказавши на своє глибоке розчарування ним і бажання все — таки бачити російську представницю на сцені Євробачення 2017 у Києві. Та ЄМС чомусь не висловила глибокого розчарування багатотисячним вбивством Росією українських людей, а про засудження російської війни і співчуття Україні годі й говорити. Агенти заявляли та заявляють, що творчість поза політикою (цю тему я детально висвітлив у своєму матеріалі «Браво!», присвяченій перемозі української співачки Джамали на Євробаченні 2016), хоча багато саме російських творчих людей (їх і людьми не можна називати), співаків є провідниками російської політики щодо України – підтримувачами російської окупації частини її території, безсоромно закриваючи очі на той факт, що така політика за підтримки самойлових вже привела до вбивства Росією більше десяти тисяч українських жителів. Цинізм вищого ґатунку!

   ЄМС, принижуючи саму себе плазуванням перед Московією, вперше додумалась до такого, чого ще не було в історії Євробачення: 23 березня 2017 року вона офіційно запропонувала Росії організувати дистанційний виступ Юліі Самойловой на своїй території та провести Пєрвому каналу (колишнє ОРТ) його пряму супутникову трансляцію, щоб тільки задобрити московитів. Україна категорично відкинула таку пропозицію, бо вона фактично виглядала елементом триваючої російської антиукраїнської гібридної агресії та по суті нічим не відрізнялася від реального незаконного перетину Юлієй Самойловой українського державного кордону в Криму. Росія, яка ще раніше не захотіла поміняти свого представника на конкурсі, що пропонувала їй і ЄМС, також відмовилася від дистанційного виступу російської конкурсантки.

   31 березня 2017 року ЄМС підтвердила кореспонденту DW існування листа голови ЄМС Інгрід Делтенре Прем'єр — міністру України Володимиру Гройсману, де зазначено: «Ми розглядаємо виключення російської співачки з конкурсу як неприйнятний крокМи не маємо жодної інформації про те, що Юлія Самойлова може становити загрозу національній безпеці України». Крім того, в цьому листі, відправленому адресату 23 березня 2017 року, сказано, що Україну можуть відсторонити від участі в майбутніх конкурсах, якщо українська влада не дозволить в'їзд російській учасниці Юлії Самойловій.

   Офіційну відповідь голові ЄМС надала Національна суспільна телерадіокомпанія України, яка є дійсним членом ЄМС та мовником — організатором Євробачення 2017, попросивши Інгрід Делтенре «не перетворювати ЄМС в інструмент посилення чужих політичних маніпуляцій і не перешкоджати такими заявами нормальному і повноцінному проведенню конкурсу…

   Відвідавши Крим без дозволу української влади, Юлія Самойлова порушила суверенітет і закони України. Крім Російської Федерації, ні одна інша країна, суспільні мовники якої входять до ЄМС, не мають підстав оскаржувати таку кваліфікацію дій Юліі Самойловой, оскільки жодна європейська країна не визнає приналежності Криму Російській Федерації».

   Президент України про ситуацію з Юлієй Самойловой заявив: «Відвідування Криму Україна допускає тільки через адміністративну межу з Херсонською областю. Інший спосіб є порушенням законодавства України, яке тягне за собою санкції. Це абсолютно чітко відомо російській стороні. І вимоги єдині для всіх».

   ЄМС, попри всі викладені вище факти, після Євробачення 2017 все — таки збирається покарати Україну за недопуск Юліі Самойловой та, можливо, Росію за відмову (фактично ухвалену нею 22 березня 2017 року і офіційно підтверджену 13 квітня 2017 року) здійснювати телетрансляцію конкурсу та відсторонення від будь — якої співпраці у його форматі 2017 року. Вид кари ще обговорюється.

   3 травня 2017 року німецьке видання «ZDF heute» у статті «EBU kündigt Strafen gegen Ukraine und Russland an» посилається на розмову з головою оргкомітету пісенного конкурсу Франком — Дітером Фрайлінґом, в якій він сказав, що ЄМС оголосить своє рішення про можливі санкції, серед яких є грошовий штраф, позбавлення спонсорської підтримки, відсторонення від участі в Євробаченні на строк не більше трьох років, до України та Росії «ймовірно, у рамках засідання 12 червня».

   Важко підібрати слова, крім нецензурних, для характеристики подібних дій щодо України, коли її ставлять на один щабель з російським агресором, окупантом української території, вбивцею українських людей.

                    

                                                Зображення люб’язно надав Інтернет.

   Завдяки Україні, її принциповій позиції Євробачення 2017 обґрунтовано позбулося Росії!

   Покарання України, у разі його здійснення ЄМС, буде безпідставним і свідчитиме про те, що функціонерам від європейського мовлення плювати на тисячі вбитих Росією українських громадян, плювати на Український народ.

   Україна, якщо таке блюзнірство станеться, не повинна мовчки з ним змиритися, а має розказувати всьому світові правду про Євробачення 2017, російську збройну агресію та фактичну її покровительку, бездушну, сліпу й глуху до українського горя ЄМС, яка діє всупереч позиції ЄС!

   Україна в разі покарання тим більше не повинна мовчати після повторного зухвалого вчинку Юліі Самойловой, котра 9 травня 2017 року, у день проведення півфіналу Євробачення 2017, знову без дозволу української влади перетнула російсько — український державний кордон, відвідала окуповані Росією Крим і Севастополь та заспівала перед севастопольцями на концерті, організованому окупаційною владою ко Дню Побєди в Вєлікой Отєчєствєнной войнє (у моєму дослідженні «До Дня Перемоги над нацизмом! З ким Україні звіряти годинник?» із цього приводу знайдете багато цікавих фактів).

   ЄМС, розплющ очі й розкрий вуха!

                                   Про принциповість в контексті Євробачення 2017

   Як уже зазначалося вище, Президент України сказав, що «вимоги єдині для всіх». В цьому контексті цікаво виглядає ще один дєятєль російського антиукраїнського фронту – Алєксандр Бабаков, слуга московскіх правітєлєй, котрий є власником (співвласником) в Україні київського готелю «Прем'єр — палац» (моя публікаці «Послєдняя жєртва?» розказує і про нього), ялтинського готелю «Ореанда», «Житомиробленерго», «Закарпаттяобленерго»,  «Київобленерго», «Кіровоградобленерго», «Миколаївобленерго», «Одесаобленерго», «Рівнеобленерго», «Севастопольенерго», «Херсонобленерго» та «Чернівціобленерго» (зверніться до мого матеріалу «Хто винен?»), а також замішаним в рейдерських захопленнях низки підприємств на українській території, серед яких готелі «Русь», «Славутич», «Либідь», ТРК «Метроград» і ТРК «Метрополіс» у Києві, готель «Юність» в Одесі (цей бізнес, що належить високопоставленому дєятєлю Московського Кремля, в Україні працює без проблем: невже його хазяін не загрожує українським національним інтересам?!).

   Цілком можливо, що ті чи інші російські бабакови – енергобарони, маскуючись під різними фірмами, випливуть на українську поверхню (в Україні, на жаль, непотріб дуже часто плаває на поверхні та навіть займає високі посади в державі), якщо багатомільярдне будівництво Дністровського каскаду ГЕС всупереч здоровому глузду стане реальністю (детальніше про це йдеться у моїй статті «Від енергетичної безпеки до екологічної небезпеки – один крок! Буковинський погляд на будівництво Дністровського каскаду ГЕС»).

   Алєксандр Бабаков є загрозою національній безпеці України, активним елементом російської антиукраїнської гібридної війни разом з Юлієй Самойловой. Якщо Україна зайняла правильну позицію щодо другої, то вона зобов’язана проявити таку ж твердість і щодо першого – Алєксандра Бабакова (його власності на українській землі), який несе більшу загрозу ніж Юлія Самойлова й тому уже давно знаходиться під санкціями ЄС. Інакше українська принциповість буде не зовсім принциповою, а двоякою.

   Двоякість дій України у стосунках з Росією – агресором, ворогом, вбивцею та окупантом, як і у стосунках з країнами – російськими опонентами (противниками) – українськими союзниками (НАТО, ЄС) є неприпустимою!

   Двоякість дій (опір/загравання) цілі (жертви) нападу заохочує агресора, нападника діяти нахабніше та розохочує союзників допомагати цілі (жертві) нападу!

   Україні двоякість дій у своїй внутрішній і зовнішній політиці лише нашкодить!


                                                   

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте