Обама загнав Трампа на слизьке…

                                                                                            В Росії немає нічого неможливого,

                                                                                            крім реформ.

                                                                                                                            Оскар Вайлд

  Офіційна інформація американських спецслужб (розвідувальних, підтверджена контррозвідувальною – ФБР і безпековою – Міністерством внутрішньої безпеки) про причетність россіійскіх державних структур (ГРУ ГШ ВС РФ та ФСБ) до хакерських кібератак на різноманітні установи США, яка з’явилася у ЗМІ в грудні 2016 року, мала ефект вибуху бомби.

   Після неї Президент США Барак Обама 29 грудня 2016 року ввів додаткові санкції проти Россії.

   Невиразна, двоїста реакція обраного Президента США республіканця Дональда Трампа (заступить на посаду 20 січня 2017 року) на оприлюднену державними установами США, якими є американські спецслужби, неординарну інформацію змусила їх вдатися до наступного кроку, коли вони в Конгресі США повідомили більш детальні дані про зв'язок Москви з хакерськими групами, котрі, попри втручання у президентську виборчу компанію (зламали сервери Національного комітету Демократичної партії, потім посприяли опублікуванню викраденої конфіденційної інформації з метою понизити рейтинг Гілларі Клінтон – кандидата на посаду Президента США від демократів; були зламані й старі сервери Республіканської партії, але інформація з них не публікувалася), атакували навіть Білий Дім (впливовий сенатор — республіканець, великий український друг Джон Маккейн назвав такі дії Россіі актом війни), а саме те, що за цими атаками стоїть не просто Московскій Крємль, тобто россійская власть, а сам Вєрховний правітєль всєя Россіі Путін. Навіть повне ознайомлення Трампа з цією інформацією, яку йому розказали керівники деяких американських розвідструктур (в контексті їхньої діяльності моя публікація «Про проблеми української розвідки» є дуже цікавою, особливо щодо виявлення підготовки Московії до нападу на Україну) 6 січня 2016 року, не сильно змінило його реакцію.

   Після доповіді керівників окремих спецслужб в Конгресі Обама доручив опублікувати відкриту її частину, де, зокрема, сказано про активне втручання россійскіх спєцслужб, які підпорядковані Путіну й діяли за його наказами, у хід виборів Президента США. Якщо подібні факти стають надбанням громадськості, то можна лише здогадуватися, що американські спецслужби приберегли до пори, до часу у таємній частині (може і поза нею) своєї доповіді про фактичну агресію Россіі проти США та їхніх європейських союзників (про непоодинокі випадки кібератак на них говорив Обама), а також про самого Трампа (не можна також виключати появи різних фальшивих досьє: з одного боку – для нейтралізації інформації спецслужб, а з другого, московського – для дискредитації американців).

   В США, особливо у владі, не дуже прийнято ставити під сумнів роботу своїх спецслужб, розвідок зокрема, які стоять на передньому краї захисту американських національних інтересів, а їхні співробітники часто ризикують здоров’ям і життям, добуваючи за кордоном важливу інформацію для забезпечення американської безпеки.

   Публікація відкритої частини доповіді спецслужб США про россійскіє хакєрскіє кібєратакі на американські установи є натяком…

   Цей натяк адресований Дональду Трампу: якщо він, всупереч фактам, й далі закриватиме очі на безчинства Россіі (зверніться до мого матеріалу «Крим… Аляска…» про її імперські плани: невже американці будуть з ними миритися?), то американські спецслужби знайдуть спосіб довести до суспільства і закриту частину доповіді (чи взагалі не включену в неї інформативну довідку), в якій може йтися про безпосереднє россійскоє вліяніє на результати виборів Президента США.

   Вказаний натяк говорить Трампу, що розвертати американську зовнішню політику, включно з її позицією про відновлення територіальної цілісності України – деокупації Москвой Криму та частини Донбасу, щодо Россіі на 180 градусів не варто. Зневажання роботи спецслужб США є небезпечним для Трампа – на горизонті може замаячіти примара його імпічменту. Тим паче, що в обох палатах Конгресу США республіканці (в основному завжди дотримувалися більш твердої політики відносно Московії), які мають більшість, і демократи (були більш схильні до пєрєзарузкі відносин з Москвою: моя стаття «Куди нас ведуть?» показує, чим вона закінчилася) вважають заслабкими антіроссійскіє санкції (та загалом американські дії у відповідь на збройну агресію Россіі проти України), введені при Обамі. Те ж саме стосується поведінки Москви у Сирії, де вона своїми військами влаштувала справжній геноцид проти мирних жителів, не згідних з внутрішньою політикою сирійського правителя Асада – друга Путіна. Про россійскіє хакєрскіє

                                                                 

                                                                       Зображення взято з Інтернету.

кібєратакі – різновид міжнародного тероризму вже все сказано вище. Тому такий набір злочинних дій Россіі не повинен залишитися без адекватної відповіді: одностороннє послаблення антиросійських позицій без відмови Московского Крємля від агресивної, загарбницької, імперської зовнішньої політики з одночасним поверненням до виконання норм міжнародного права матиме наслідком ще більше знахабніння Россіі (підтвердженням слабкості контрзаходів США проти неї є її втручання в американські вибори).

   Відстувати Дональду Трампу нікуди – там слизько, можна впасти і не піднятися (поле для маневру – вузьке): зближення з Москвою на описаному тлі, що приведе до відкритого конфлікту з американськими спецслужбами, після здійснення Бараком Обамою, на жаль лише наприкінці своїх повноважень, більш жорстких антиросійських заходів може закінчитися для нього погано.

   Не думаю, що він цього не розуміє. А якщо розуміє, то й діятиме відповідно, незважаючи на намагання різних діячів (внутрішніх і зовнішніх – не американців) москвофільського, пристосуванського, олігархічного, колаборантського штибу (яким плювати на міжнародне право) своїми публікаціями та виступами у впливових американських ЗМІ обґрунтувати необхідність (корисність) зближення США з Россієй (по суті за рахунок інших країн) всупереч фундаментальній позиції Вашинґтона, базованій на дотриманні Гельсінських угод про непорушність кордонів і територіальну цілісність держав.

   Отак Обама загнав Трампа на слизьке…

   Україна в цій ситуації не повинна пасти задніх, а відповідно активно діяти (зверніться до мого дослідження «ЄС –_Україна: безвіз, безліс чи безшанс? Український шанс – твердий курс на США і НАТО, як надвагому складову частину української мрії!», де вказано, що їй треба робити)на міжнародній арені!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте