Україна єдина?

   З проблемою працевлаштування і адаптації вимушених переселенців українське суспільство зіштовхнулося вперше за роки незалежності. Такий досвід довелося напрацьовувати якомога швидше шляхом спроб і помилок. В умовах невизначеності й нестачі інформації виникають стереотипи – упереджене ставлення до певного соціального прошарку. Підтвердити або розвіяти стереотип можна в процесі взаємодії з представниками групи, щодо якої він існує.

    Три чверті офісних співробітників уже прийняли переселенців до свого колективу, а отже, можуть поділитися власною думкою про цю категорію людей. Як показало опитування hh.ua, серед їхньої більшості не було стереотипів щодо працівників із зони АТО, а якщо й були, то зрештою не підтвердилися.

   Найменш поширений стереотип стосувався того, що переселенці довго не затримуються на робочому місці. Семеро із десяти відзначили, що від початку були не згодні з цим твердженням. А кожен десятий розвіяв для себе цей стереотип.

   Також 86% не вважали і не вважають співробітників — переселенців немотивованими та безініціативними.Як казав Генрі Форд: «Я цього хочу. Значить це буде».

   Побутує думка, що переселенці – люди з посттравматичним синдромом, закриті і не готові йти на контакт. Так вважали 38% офісних співробітників. Проте прихильниками цієї думки лишилася лише десята частина опитаних.

   Двоє із п’яти раніше вважали, що мешканці східних регіонів не готові приймати українську культуру, інтегруватися в українське суспільство та розвивати український бізнес. Але лише 18% змогли підтвердити це, виходячи з особистого досвіду.

   І найбільш поширеним стереотипом було те, що для співробітників — переселенців більше значення має розмір зарплати, ніж цікава робота. Майже половина були згодні з цим твердженням, але лише близько третини залишилися при своїй думці.

                                   

   У більшості випадків офісні співробітники не мають негативного ставлення до колег — переселенців. Тільки один із шести вважає, що вони створюють додаткову конкуренцію на ринку праці. Майже кожен другий ставиться до переселенців нейтрально, ніяк не виділяючи їх серед інших колег. А 39% співчувають людям, котрі вимушені радикально змінювати своє життя, та вважають, що вони, як ніхто інший, потребують роботу.

                                

   Наведені дані були отримані шляхом опитування 1529 респондентів із різних місцевостей України, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua.  

   Враховуючи ці результати, при відповіді на питання «Україна єдина?», попри всі нав’язуванні ззовні Россієй і роздмухувані всередині нашої країни московською «п’ятою колоною» міфи — стереотипи, можна твердо відповідати: «Україна єдина!». Єдина наша красива Україна, яка звільнить свої тимчасово окуповані території від россійской оккупаціонной нєчісті!

                                           
                                             Фото люб’язно надав Інтернет :)))

 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте