Браво!

   Браво, Джамала!

   Браво, Україна!

   Українська кримсько — татарська співачка та акторка Сусана Джамаладінова (творче ім’я Джамала) 14 травня 2016 року перемогла у пісенному конкурсі «Євробачення» за сумою оцінок від професійних журі (друге місце) і телеглядачів (друге місце).

   Перемогла з піснею «1944», котра за назвою й змістом є символічною, оскільки фактично розказує про сталінську злочинну депортацію кримських татарів у 1944 році зі своєї рідної землі до інших адміністративно — територіальних одиниць більшовицько — комуністичної імперії – СССР – обрубка Російської царської імперії (моя публікація «Чому я не хочу вертатись до СРСР?» розказує про нього).

   Перемогла тоді, коли Україна вшановує жертв сталінско — совєтскіх страхітливих злочинів (кожної третьої неділі травня – День пам’яті жертв політичних репресій).

   Перемогла тоді, коли спадкоємиця СССР Росія – Московія, ставши уособленням земного зла, продовжує окупацію Криму, здійснену у 2014 році – через 70 років після депортації кримсько — татарського народу (назва моєї статті «Татарам, щоб знали своє місце…» говорить сама за себе), та воює з Україною на Донбасі, окупувавши частини Донецької і Луганської областей, свідком чого є вест світ (зверніться до мого матеріалу «За що Україні така кара?!»).

   Перемогла в умовах, коли московська пропаганда повсюдно оббріхує Україну, кримських татарів (окупаційний режим, продовжуючи сталінські традиції, також чинить проти них репресії), намагаючись відбілити Росію, Путіна (читайте мою статтю «Подякуймо Путіну…») від скоєних ними на окупованих українських територіях злочинів, за які все одно доведеться відповісти.

   Доказом певної ефективності російсько — кремлівської пропагандистської кампанії можна вважати результати голосування телеглядачів з багатьох країн (за ними перше місце посіла Росія, друге – Україна), включаючи саму Україну, жителі котрої дали Московії максимально можливу оцінку (цей факт трохи підгірчив, але не зіпсував радості від перемоги Джамали) 12 балів (росіяни дали Україні 10 балів). Наче й немає окупації Росією Криму і частини Донбасу, українсько — російське «братерство» процвітає, а Україна не борониться від російської збройної агресії… Шизофренія та й годі!

   На такому фоні часто можна почути думку в Україні й поза її межами, що не треба змішувати культуру, науку, спорт, економіку з політикою. Тобто ворог Московія (у моїй публікації «На колєні, тварі…» йдеться про неї) нехай воює з Україною (це – політика), але, скажімо, українцям (німцям, нідерландцям (мій матеріал «Євроскептицизм чи все — таки «На зєркало нєча пєнять, колі рожа кріва»?» їх зарактеризує), грекам…) треба продовжувати співпрацювати з ворогом, бо культура, наука, спорт, економіка – це не політика. Хоча подібне міркування є очевидною брехнею і спекуляцією: все, що стосується суспільної діяльності, в більшій чи меншій мірі пов’язано з великою або малою політикою. Апологетам такого «аполітичного» підходу плювати на порушення норм міжнародного права, на суверенітет, на визнані світовим співтовариством кордони держави, на громадянську позицію (в здоровій голові неможливо уявити, щоб совєтская співачка Клавдія Шульженко свого часу виступала в нацистській Німеччині (моя публікація «Мюнхен 1938 – Мюнхен 2015» допоможе тут читачам), коли та воювала з Совєтскім Союзом), аби лиш їм було комфортно (цікаво, щоби говорили зазначені апологети, до прикладу, німецького походження при окупації сучасною Росією частини нинішньої Німеччини?). Саме через них Україна переживає чергову трагедію та саме через них зло творить свою чорну справу й за її кордонами (моя стаття «Незалежна Україна? Маячня!» вказує на ці біди).

  І в такій ситуації перемога Джамали, яка засуджує збройну агресію Московії проти України та не визнає російської окупації Криму і частини Донбасу, має символічне значення. Вона свідчить, що, попри всі труднощі, добро, правда, справедливість все одно беруть гору над злом.

   Джамала зміцнила надію українців у торжество правди та справедливості – відновлення територіальної цілісності України, у перемогу добра над злом (проаналізуйте мою публікацію «Від соборності українських земель до соборності наших душ!»).

   Джамала зміцнила віру кримських татарів у звільнення їхньої землі від російських окупантів і повернення Криму до складу України.

   Кримсько — татарський народ пишається своєю славною Донькою!

   Джамалою пишається вся Україна, весь Український народ, крім невеликої його частини у вигляді апологетів незмішування політики з неполітикою та любітєлєй «русского міра», який «ощасливив» окуповані українські території.

   Незважаючи на чималу кількість таких апологетів і любітєлєй в Україні та закордонні, підтвердженням чому є результати «Євробачення – 2016», Джамала перемогла.

   Незважаючи на всі труднощі, внутрішні й зовнішні, у боротьбі з Росією, Україна переможе, бо правда – на боці України, а з правдою завжди є Бог!

   Значить Бог є з Україною! А з ким є Бог, той і перемагає!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте