Ні розуму, ні совісті?

   Дивлячись на бардак, що відбувається навколо нас в повсякденному житті, від обурення вже не можеш підібрати літературних слів для висловлення своєї позиції. Але стримуєшся з останніх сил… Чи ще довго здатен стримувати себе наш народ, я не знаю.

   Робіть висновки самі.

   Ще в липні 2015 року я опублікував свою статтю «Про те, як Україна сама фінансує вбивство українців Росією!». В ній ви прочитаєте, як наша Батьківщина, незважаючи на фактичну війну з тією ж Росією, продовжує з нею різногалузеву співпрацю, котра поповнює московську казну, з якої виділяються величезні кошти й на російську воєнщину. Зрештою, назва статті говорить сама за себе.

   14 березня 2016 року мною написано, а оприлюднено через два дні, матеріал «Моральна пустота…». З нього ви дізнаєтеся, що монопольні поставки сигарет українським споживачам здійснює фірма, за котрою маячить російська компанія. Цікаво чи не так?!

   Того ж таки 14 березня 2016 року Роман Безсмертний, представник України у підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи на Мінських переговорах щодо окремих районів Донецької та Луганської областей (зверніться до моєї публікації «Про «вату» в головах!»), в ефірі Радіо Свобода заявив, що в 2015 році Україна перерахувала жителям окупованих Росією районів Донбасу («ДНР»/«ЛНР») у вигляді різних соціальних виплат 34 мільярди гривень: «500 мільярдів – бюджет країни, а 34 з яких пішло невідомо куди, у «дірку». Зрештою, ці гроші опинилися де? Вони опинилися у вигляді чого завгодно, товарів, зброї, промислових товарів, продуктів харчування… у Росії. От і відповідь, кого ми профінансували на цей час. З одного боку, стріляють, а з іншого – ми туди «втюхуємо» ресурси».

   Подумаєш, кілька десятків мільярдів гривень – туди, кілька десятків – сюди… Гроші ж бо народні – платників податків, а не власні – можновладців: зі своїми вони так не поступають.

   І це на фоні браку коштів для належного фінансування практично всіх потреб українського суспільства на неокупованих (Москва протилежного не дочекається ніколи) землях! Але ж ресурси, вкладені на вільній території, опиняться в українській скарбниці, а не у російській, та підуть, зокрема, й на потреби нашого війська, яке боронить Україну від збройної агресії Росії! Чи можна без лайки про це говорити?!

                               

   Хіба вказані підходи у протистоянні з російським агресором не загрожують національній безпеці України?! Наша влада це розуміє чи ні? У неї розум є чи нема?! Хтось же в Києві приймає подібні рішення?!

   Але ж цій безпеці кидають виклик також інші загрози. Хоча вони й не стосуються війни з Росією, бо є внутрішніми, але не менш небезпечними, ніж бойові дії на східному фронті.

   Візьмімо Полісся, а точніше – деякі райони Волинської, Рівненської та Житомирської областей. На сході маємо «ДНР»/«ЛНР», а тут створено, як кажуть люди, «БНР» – «Бурштинову народну республіку». Незаконний видобуток бурштину охопив майже дві тисячі гектарів землі. Найбільше – у Рівненській області – близько 1700 гектарів. Рекультивацією ніхто не займається. Розкопані території перетворюються в пустку. Держава щороку втрачає через мафіозні схеми, за різними оцінками, від одного до двох мільярдів доларів США прибутку: це стільки ж, скільки «втопили» на окупованому Донбасі у минулому році. І влада не може/не хоче навести порядок (й прийняти, в тому числі, необхідні законодавчі рішення), бо місцеві владні князьки співпрацюють з бурштиновою мафією. Та очевидним є те, що без «даху» в Києві цей бандитський бєзпрєдєл був би неможливий.

   Тепер перейдімо до Карпат. Через незаконні рубки лісу і варварське ведення лісового господарства вони скоро стануть геть «лисими», а екологічні та економічні втрати складають приблизно таку ж цифру, як і в «БНР». Ниточки від місцевої лісової мафії («ЛісНР» – «Лісова народна республіка») теж тягнуться до Києва.

   А ми говоримо лише про східний фронт – війну з Росією… Бурштин та карпатський ліс (несанкціонованим вирубуванням охоплені й інші, поза Карпатами, заліснені території) в руках бандитів, що діють на українській землі завдяки яловості влади, створили західний фронт («БНР» + «ЛісНР») боротьби проти української державності.

   Про різноманітну контрабанду через Державний кордон України (моя стаття «Маразм продовжується…» описує його стан), включаючи сигарети, лісовий кругляк (незважаючи на десятилітню заборону його вивезення згідно Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» щодо тимчасової заборони експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді» № 325 — VIII, прийнятого Верховною Радою України 9 квітня 2015 року та підписаного Президентом України аж 7 липня 2015 року) і бурштиновий камінь, навіть не буду згадувати. Тут наша скарбниця також втрачає мільярди американських доларів, яких так не вистачає збіднілому українському люду. Але їх вистачає мафіозним кланам, які покривають контрабанду, для власного збагачення. Контрабандна мафія теж має «дах» у Києві, в кабінетах центральної влади. Це ще один антиукраїнський (внутрішній) фронт.

   Таким же фронтом є повсюдна корупція, яка, наче іржа, роз’їдає тіло держави, а влада не дає їй ради.

   Таким же фронтом є саботаж жорсткої люстрації всілякого сміття в державному механізмі самою владою.

   Таким же фронтом є наявність «п’ятої колони» (скритої та явної – всюди, навіть в органах влади), чомусь досі не знешкодженої СБУ – владним правоохоронним органом спецпризначення.

   І це, на жаль, не останній антиукраїнський (внутрішній чи зовнішній) фронт. А згаданих вище «…НР» (особливо внутрішньовмонтованих) – повно, куди не кинь оком.

   Боюся, що війни на кілька фронтів одночасно, при збереженні подібних підходів влади до організації боротьби із загрозами національній безпеці, Україна може не витримати.

   Як бачимо, наша Батьківщина втрачає величезні кошти, бо її влада не виконує покладених на неї функцій. Владна бездіяльність сприяє незаконному збагаченню купки брудних ділків у самій владі та наближених до неї негідників і зубожінню абсолютної більшості українського народу.

  Совість у можновладців є чи нема?!

   Отак гірка правда нашого життя! З неї треба робити правильні висновки, поки не пізно. Всім. Та, в першу чергу, тим владним посадовцям (без образ на обґрунтовану критику), від яких залежить прийняття необхідних рішень на рівні держави. Як кажуть, мудру, розумну людину неможливо образити, бо на правду ображатися не можна, а неправда не вартує уваги…  

   Сподіваюся, що ситуація змінюватиметься на краще. Бажано, пошвидше. Час – не наш союзник.

   Якщо позитивних змін в короткостроковій перспективі не буде, то доведеться констатувати, що влада немає ні розуму, ні совісті. Тоді своє слово повинен сказати український народ (з критичним переосмисленням своїх попередніх голосувань під час різних виборів), кращі представники якого здійснили Революцію Гідності, відстоявши на Майдані Гідність всієї України, щоб не допустити контрреволюції негідників та делегувати у владу (читайте мій матеріал «Владна багатоголовість доведе нас до цуґундера!») нових людей і з розумом, і з совістю.

   Нинішня влада, при бажанні, ще має шанс виправити ситуацію та доказати, що в неї є і розум, і совість. Остання категорія є особливо важливою для постмайданного українського суспільства.

                                                

   Підтвердженням наявності шансу в людини за будь — яких обставин є ця народна мудрість: «Може для когось вже пізно повертатися назад, щоб почати все правильно, але ні для кого ще не пізно прямувати вперед, щоб все правильно, з розумом і совістю, закінчити».

                                        

   P. S. Нижче дивіться фотосвідчення (зі «всесвітньої павутини») результатів діяльності «БНР» (фото 1 – 8) та «ЛісНР» (фото 9 – 13).

                             

                             

                             

                             

                             

                             

                             

                             

                             

                             

                             

                             

                                  

   P. P. S. Роман Безсмертний вийшов з Мінського переговорного процесу 28 квітня 2016 року.

 

 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте