Моральна пустота…

                                              

   Пустота…

   Така страшна субстанція!

   Чомусь стає аж не по собі, коли пробуєш її уявити…

   Це ж відсутність будь-чого! У фізично-матеріальному вимірі…

   А в людському? Напевно, не менш страшна категорія, бо стосується живого створіння. І не просто живого, адже, скажімо, тварини – теж живі істоти. Йдеться саме про Homo sapiens (зверніться до моєї статті «Навіщо це Україні?») – людину розумну.

   Але надзвичайно часто ця людина поводить себе так, наче вона немає розуму. Тоді всередині неї з’являється пустота – психологічна, морально-психологічна, моральна… З часом отака людська пустота починає заповнюватися, оскільки живий організм (читайте мою публікацію «Життя – це мрія, здійсни її») перебуває в постійному плині, що не дозволяє йому пустоту тримати пустою, тобто виникає потреба її заповнити.

   Одним із способів заповнення пустоти всередині себе людина (мій матеріал «Простити людину…» – про неї), попри наявність розуму (раціо), обирає куріння, сподіваючись таким чином свою пустоту наповнити хоча б димом (верх бере емоціо)… Та дим є дим. Фактично – та ж пустота. Хіба пустоту можна заповнити пустотою?!

   Хоча при цьому людина таки досягає певного результату – шкоди своєму здоров’ю. Всім же відомо, що куріння вбиває життя! Незважаючи на таку жахливу істину, мільйони Homo sapiens самі добровільно платять за свою смерть, купляючи сигарети.

   Хто ж їм поставляє цей смертельний товар?

   В Україні, зокрема, такі поставки (не виробництво) здійснює компанія «Мегаполіс – Україна», яка займає монопольне становище на ринку тютюну. В середовищі громадських активістів стверджують, що за нею стоїть російська компанія «Мегаполіс», власником котрої є мільярдер Ігорь Кєсаєв (він також є власником ОАО «Завод імєні В. А. Дєгтярьова» – виробника різної зброї для російського війська), а її в 2010 році, після обрання Януковича (моя стаття «Живи по-людськи!» змальовує його портрет) Президентом (читайте мій матеріал «Боротьба і єдність протилежностей…»), до України начебто привів кум Путіна Віктор Медведчук (він це заперечує).

   Як вам такий поворот? Росія здійснила проти України збройну агресію (зверніться до моєї публікації «Росія аплодує!»), далі продовжує з нами воювати, окупувала частину нашої території, вбиває українських громадян, а велика кількість наших людей (Україна входить у трійку країн світу за рівнем споживання сигарет на душу населення: я покінчив з курінням 25 листопада 2003 року, маючи загальний стаж тютюнопаління майже 15 років з двома перервами тривалістю приблизно три та півтора роки, котрі свідчили про наявність внутрішньої боротьби, спричиненої різними факторами, між моїми раціо й емоціо, поки перше не перемогло остаточно) купує сигарети, що поставляються російською фірмою (напевно й не знаючи цього), тим самим збільшуючи її прибутки, з яких вона платить податки в російську казну. Потім гроші з цієї казни йдуть на потреби російсько-сепаратистсько-терористичних військ, котрі на Донбасі продовжують вбивати наших людей: військових і мирних – серед них чималу кількість складають любителі куріння, які, знову ж таки, купляють сигарети у російського постачальника.

   Де українська влада (мій матеріал «Владна багатоголовість доведе нас до цуґундера!» буде вам цікавим), що постала після Майдану? Чому вона закриває очі на очевидний бєспрєдєл, фактично покриваючи його (читайте мою статтю «Вирвемось?»)?

   Де розум?

   Де совість? Мабуть, нема. Схоже на пустоту… Моральну!

                                                      

 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте