Припиніть спекуляції!

   Директор департаменту комунікацій Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джері Райс на прес-брифінгу у Вашингтоні 05 лютого 2015 року зазначив, що наявність військового конфлікту на сході України (мова йде про ситуацію на Донбасі) не є перешкодою для роботи місії МВФ у контексті обговорення нової програми фінансової допомоги Україні. «МВФ працює у складних ситуаціях, напружених ситуаціях, навіть у ситуаціях конфлікту. Це не є рідкісним явищем. Це те, що МВФ робив протягом 70 років», – зазначив Джері Райс.

   Мало того, в жодному базовому документі МВФ не обумовлена ситуація, яка б забороняла надання фінансової допомоги з боку МВФ країнам, що співпрацюють з МВФ, коли в них діє режим воєнного стану чи антитерористичної операції. Не обумовлена така ситуація і в угоді про співпрацю між Україною та МВФ. Рішення приймається МВФ в кожному конкретному випадку, не більше і не менше.

   Варто також зазначити, що до тих пір, поки є чинною угода про співпрацю між Україною та МВФ, в якому ключову роль відіграє стратегічний партнер України США, то Україні дефолт не загрожує.

   Як відомо, МВФ уже прийняв рішення виділити Україні значну позику у розмірі 17,5 мільярдів доларів США за чотири роки, що послужило позитивним сигналом для інших міжнародних структур, в результаті чого Україна за цей же період отримає сумарно 40 мільярдів доларів США фінансової допомоги.

   Не зважаючи на вказані мною речі, в Україні часто лунають спекулятивні заяви, що в разі введення на Донбасі замість АТО режиму воєнного стану, МВФ перестане кредитувати Україну. Подібні заяви виглядають нічим іншим як невіглаством або свідомим повторюванням окремих пропагандистських елементів путінсько-російської асиметричної (гібридної) війни супроти України. Так само недоречними, навіть панічними, виглядають заяви про можливе введення воєнного стану не лише в Донецькій, Луганській чи ще в одній-двох східних областях, а на всій території України, оскільки на даний час для цього немає жодних підстав.

   Ніхто немає права в Україні будь-коли поширювати будь-які спекулятивні заяви, бо вони шкодять національним інтересам України і грають на руку ворогу України – Путіну та Росії!

   Різноманітні поширювачі (з державницьких, проукраїнських політичних сил зокрема) спекулятивних заяв через незнання, займіться вивченням першоджерел і матеріальної частини!

   Наберіться розуму і припиніть свої спекуляції самостійно!

   Різноманітні поширювачі спекулятивних заяв зі свідомого злого умислу, не займайтеся шкідливою для України працею, за яку треба нести кримінальну відповідальність!

   СБУ і ГПУ, припиніть спекуляції зумисних шкідників! А також припиніть спекуляції тих, хто займався ними через незнання, але не хоче відмовитись від них самостійно, навіть набравшись розуму після вивчення першоджерел і матеріальної частини!

   Припинення спекуляцій сприятиме зміцненню національної безпеки України!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте