Коли боляче...

                                                                                  Мое чувство по отношению к России –
                                                                                  это безграничная ненависть.
                                                                                  Ненависть ко всей стране,
                                                                                  включая царский период.
                                                                                  Это самая омерзительная и
                                                                                  самая мракобесная страна на земле.
                                                                                                                               Айн Рэнд.


  У Франції – страшна біда: 7 січня 2015 року, коли частина православного світу святкує Різдво Христове, в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo стався терористичний акт.

   У Франції – жахлива трагедія: терористи зухвало і цинічно вбили 12 невинних людей.   

   Франції і французам боляче від горя – насильницької смерті своїх співвітчизників.

   В Україні – також страшна біда: стався і продовжується терористичний акт – окупація Криму і частини Донбасу.

   В Україні – також жахлива трагедія: терористи зухвало і цинічно вбили тисячі невинних людей і продовжують вбивати.

   Україні і українцям також боляче від горя – насильницької смерті своїх співвітчизників і насильницької смерті французів.

   У Франції терористи мають близькосхідне коріння: за ними стоїть міжнародна терористична організація.

   В Україні терористи мають російське коріння: за ними стоїть держава-терорист Росія на чолі з міжнародним терористом Путіним.

   Франція і французи мають згуртуватися навколо свого горя і дати належну відсіч терористам.

   Україна і українці гуртуються і продовжують тісніше гуртуватися навколо свого горя і дають відсіч терористам.

   Франція і французи мають відчути і зрозуміти українське горе, як Україна і українці відчувають і розуміють французьке горе.

   Франція і французи мають назавжди позбутися ілюзій, що державні терористи або держава-терорист кращі за недержавних терористів.

   Франція і французи мають нарешті повністю стати по один бік барикад з Україною і українцями у боротьбі з тероризмом, як зараз Україна і українці солідаризуються з Францією і французами, незважаючи на двояку позицію Франції щодо Росії-терориста.

   Франція і французи тільки разом з Україною і українцями, тільки разом з іншими країнами і народами демократичного світового співтовариства зможуть подолати міжнародно-світове зло, яким є тероризм в усіх його проявах.

   Єднаймося, вільні демократичні народи світу!

   Єднаймося тоді, коли нам боляче! Єднаймося тоді, коли нам добре!

   Наша єдність – це сила і запорука успіху у боротьбі проти світового зла!

                            

23 коментарі

Святослав Вишинський
До слова, хотілось би побачити реакцію юдеїв на жарти про далекий і майже забутий усіма Голокост, який для багатьох виглядає таким же далеким та примарним, як пророк Мухаммад і його послідовники. Якщо Ви не знаєте — я Вас поінформую.

Георгій Манчуленко
Не треба разом з Д.К. юродствувати над тілами вбитих, бо таке «моралізаторство» виглядає як апологетика середньовічного мракобісся: вбити, а не у суді вирішувати проблему, якщо вона дійсно є.Таким «моралізаторам» союзником є Кадиров, котрий посилає своїх бандитів убивати українців на Донбасі.А для розширення кругозору варто прочитати і ось це:http://life.pravda.com.ua/columns/2015/01/9/187341/
Святослав Вишинський
До чого тут Рамзан Кадиров? Ви ж оплакуєте людей, які свідомо і не без задоволення глумились не лише над ісламськими, але й над християнськими цінностями — над усім тим, що є святе і становить смисл земного життя для мільярдів мешканців планети. Тож будьте толерантними і до нашого гумору. Хіба до смерті не слід ставитись з іронією?
Останній раз відредаговано
Галина Дичковська
Не чіпайте Росію, все решта Святослав вам простить…
Георгій Манчуленко
І прощати мені нема що.
Георгій Манчуленко
Для Святослава: «Читайте уважно мою попередню відповідь».
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Якщо привселюдно і низько образять Вашу рідну людину чи друга, то Ви, як полковник запасу, звісно, не дасте ляпаса, а оформите скаргу дільничному міліціонеру (класному керівнику)? Про які судові позови може йти мова в «европейській» країні, де за її законодавством заборонено здійснювати намаз на вулицях, у парках та ін. громадських місцях? Гей-паради — можна, молитви — заборонено.
Георгій Манчуленко
Ще раз кажу: «Читайте уважно мою першу відповідь». Не плутайте грішне з праведним. Не намагайтеся бути святішим за Пророка Мухамеда і розумнішим за мільйони людей, котрі засудили варварство у вигляді теракту. На цьому припиняю дискусію, бо мій візаві мене не чує.
Святослав Вишинський
Коли Ви пишете фразу: "… Коли частина православного світу святкує Різдво Христове, в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo стався терористичний акт" — у Вас спрацьовують закони формальної логіки? Ви бачили обкладинки цього журналу, де в самий вульгарний спосіб висміюється церква і християнство? На кінець, закликаючи українців до солідарності з антиісламізмом, радив би прочитати текст Харуна Сідорова «Антиисламский тренд в Европе и позиция Украины» — присвячений, зокрема, геополітичним наслідкам для України в разі такого повороту речей.
Георгій Манчуленко
Зроблю виняток і відповім на цей коментар.З формальною логікою в мене все гаразд, а ось у Вас — ні.Я не закликаю до солідарності з антиісламізмом — такого й близько немає у цій статті: я закликаю до солідарності у боротьбі з тероризмом.А Ви кажете, що боротьба з тероризмом, до якої я закликаю, — це антиісламізм, тобто за Вашою логікою іслам = тероризм.Цікаво було б почути думку мусульман з приводу Вашої «залізної» логіки, що мусульмани = терористи.Ще раз відсилаю Вас до своєї статті та моєї першої відповіді 09 січня 2015 р.Читати треба все уважно.А трагедія — вона всюди є трагедія: В Україні і Франції також.
Святослав Вишинський
А Вам не здається, що фрази на зразок «держава-терорист» — це чистий популізм? Ситуація на Донбасі — це не тероризм, і тим більше не АТО. Озброєні люди — це «бойовики», «партизани», «диверсанти» і хто завгодно, але не терористи. Про тероризм можна було вести мову у кращому разі на етапі захоплення будівель ОДА, СБУ та ін. Тероризм — це вибухи в Одесі, а не обстріли населених пунктів з артилерії. Звісно, слово «тероризм» звучить і його хочеться приплітати всюди, але є межі розумного. Тому до чого тут Франція і вбивство войовничих атеїстів у Парижі?
Георгій Манчуленко
Я в тероризмі трохи розуміюся, навіть був серед розробників Закону України «Про боротьбу з тероризмом», куди включив норму про залучення ЗСУ до боротьби з тероризмом.Щоб було з Україною, якби весною 2014 року не було такої законодавчої норми?! А Ви не ганьбіться своїми «пізнаннями» в тероризмі.Не треба безапеляційно говорити про те, чого не знаєш.
Святослав Вишинський
Яке відношення «залучення Збройних сил України» до боротьби з тероризмом має до самого явища «тероризму»? Ви, як політик та колишній військовий, розрізняєте повноцінні бойові дії і тероризм? Відколи боротьба з терористами відбувається у формі артилерійських дуелей? Кого і якими методами тероризують у Донецькому аеропорту? За якими ознаками Ви кваліфікуєте сусідню державу як терористичну? Чи не здається, що не можна одні і ті ж дії одночасно називати «окупацією», "інтервенцією" і «тероризмом»? І якщо ми визнаємо ситуацію на Донбасі — «війною» з регулярною російською армією та іррегулярними повстанцями — то до чого тут розстріл французьких журналістів?

Я ставлю ці запитання невипадково. Бо з кожним днем ми все більше входимо в зону невизначеності, на якій такі політики як Ви розвиваєте безвідповідальний популізм. Як громадянин, я чекаю від влади конкретики: якщо це «тероризм», то до чого тут масовий призов і мобілізація до лав ЗСУ? Відколи призовники стали фахівцями в боротьбі з тероризмом? Чому боротьба з терористами ведеться важким озброєнням і в чому відмінність АТО від загальновійськової операції? А якщо це — не тероризм — а «сепаратизм», то назвемо це «громадянською війною» і осмислимо ситуацію по-новому. Якщо це «окупація», то — «війною за незалежність». Але до чого тут риторика про «Charlie Hebdo», окрім як для «красного слівця» і спроби на емоціях вибити з громадян залишки раціонального мислення?
Ігор Гамаль
Так у нас війна з РФ, чи терористи ДНР і ЛНР?

Тут одне з двох і це принципово різні позиції.
Сергій Воронцов
Хочется добавить, однако. По-моему, ошибка французских журналистов была в том, что они не критиковали: исламистов, христиан, иудеев(их мягче)). А они глумились над ними. В изображение содомитского акта Святой Троицы(одна из обложек журнала) нет никакой сатиры, и нет критики. Это в чистом виде глумление. А это был стиль журнала.В этом смысле я не Шарли, я за вежливость. Золотое качество. На глумление, как правило, идет агрессивная реакция, а не реакция аргументами. Так убийцы встретились с дураками. Мне дураков жалко. В равной степени самовольный снос памятников Ленина, это тоже не критика ленинизма, а глумление над своеобразным символом веры. соответсвенно реакция его поклонников тоже агрессивна. Критика вызывает меньше агрессии. Глумление всегда ее вызывает.
Останній раз відредаговано
Сергій Воронцов
ну не дураками, это неправильно. но в общем это трагедия. Занесло людей
Галина Дичковська
Святослав Вишинський
Говорити, що «цивилизационный конфликт не разрешается прямой атакой» дуже своєрідно з Ізраїлю — держави, чиї військові сили проводять операції на території всіх сусідніх країн, за власним розсудом наносять і погрожують наносити авіабомбові удари по цілях у державах, з якими навіть не мають спільних кордонів (Ірак, Іран), знищують усі цілі, що вважають потенційною загрозою, викрадають з будь-якої країни світу осіб, котрих звинувачують у політичних злочинах (будь то колишині націонал-соціалісти чи чинні палестинські активісти).
Галина Дичковська
Дуже своєрідне і все, що Ви говорите. Поміняйте у вашому дописі Ізраїль на Росію — буде також правда, яку Ви не особливо хочете бачити.
А стосовно статті, то вважаю, що автор висловив конструктивні думки з приводу суті конфлікту, а з якої він країни… Ми вводимо колективну відповідальність?
В такому разі із Вашої любові до Росії можна вивести ВАШУ відповідальність за події на Донбасі. Чом би й ні?
Святослав Вишинський
Я не декларую любові до територій і національностей. Не є громадянином Російської Федерації. І не є популістом, який називає речі чужими іменами.
Галина Дичковська
В тому то і біда, що ви не декларуєте. Не виЯВляєте. Декларувати-виявляти-мати — не одне і те ж. Ви це чудово знаєте.
А критикувати, не виявляючи чітко своєї позиції — дуже зручна позиція. Завжди і кожного знайдеться за що покритикувати.
До речі, в любові до територій і національностей нема нічого поганого, як, врешті, в любові до будь-чого…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте