Навіщо це Україні?

                                                        

                                                                                           Краще осла поганяти,

                                                                                                          ніж з дурнем дискутувати.

                                                                                                                                            Сократ

 

   Питання, як питання… Нічого особливого. Звісно, що в ньому справді немає екстраординарності, але для людей думаючих, Homo sapiens, які здатні спокійно, тверезо оцінювати ситуацію, відділяти зерна від полови, котрою нас намагаються годувати практично на кожному кроці різноманітні нечестивці, а пшеницю – від отруйного бур’яну — кукілю (Євангеліє від Матвія (Мт. 13:24 — 30, 36 — 43), яким ці ж нечестивці засівають ниву нашого життя на шкоду пшеничним паросткам добра, достатку, процвітання, та робити правильні висновки задля благополуччя своєї Батьківщини і власного добробуту.

   А час для висновків – це жнива, коли розумні женці нарізно жнуть і сніпкують пшеницю та кукіль – отруту, нечестивість і зло, щоб його спалити у вогні, аби не псував більше пшеничне добре зерно, яке завжди слугуватиме джерелом життя для всіх людей доброї волі на землі.

   Отже, переходжу до викладення фактів на користь вступу України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО), щоб люди розумні, які також здатні бачити і чути («Сліпому не покажеш, глухому не розкажеш, дурному не докажеш», – гласить народна мудрість), справжні українські громадяни, патріоти, котрі люблять свою Батьківщину, бажають їй добра та процвітання і ненавидять російсько – нацистськогого окупанта частини української території, могли їх обдумати та зробити правильний висновок щодо необхідності нашого крокування по шляху до членства в НАТО, виходячи з політичних реалій навколо України.

   1. Вступивши до НАТО, Україна впровадить європейські стандарти у всіх сферах суспільного життя. Без такої модернізації членство є неможливим.

   2. Членство в НАТО пришвидшить вступ України до Європейського Союзу (ЄС). Без членства в НАТО вступ України до ЄС є малоймовірним. Спочатку – безпека, потім – економіка. Іноземним інвестиціям потрібні тверді гарантії захисту. Підтвердженням цьому виступають пострадянські, постсоціалістичні країни Східної Європи. А ось що сказав про зближення України з ЄС батько польських економічних реформ Лешек Бальцеровіч: «Можу опиратися на величезний досвід багатьох країн, які підписали угоду про вільну торгівлю. В тому числі і Польща. По — перше, розширилися ринки. По — друге, збільшилися капіталовкладення з — за кордону. По — третє, виросли стандарти. Експорт товарів на більш трудні ринки – це добре. Тут як у футболі: можна весь час вигравати у поганих команд, але яка в цьому користь?».

   3. Оскільки усі рішення в НАТО приймаються консенсусом, то після вступу до НАТО Україна впливатиме на політику з питань безпеки у всьому євроатлантичному просторі.

   4. Членство в НАТО остаточно закріпить за Україною статус повноправної європейської держави в очах міжнародного співтовариства, на відміну від нинішнього пострадянського, невизначено — проміжного статусу. Україну треба убезпечити від російських зазіхань!

   5. Здобувши членство в НАТО, Україна отримає реальні гарантії своєї незалежності, суверенітету, територіальної цілісності та непорушності її державних кордонів, визнаних світовою спільнотою, відповідно до Вашингтонського Договору, а не паперові запевнення (Резолюція Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй «Територіальна цілісність України» від 27 березня 2014 року). Жодна з усіх наявних міжнародних організацій не здатна дати таких чи більших гарантій. НАТО є найбільш ефективним і дієвим військово — політичним союзом у світі, який реально забезпечує безпеку своїх членів.

   6. Вступ до НАТО не потребує кардинального зростання витрат на оборону, але безпека України зросте кардинально. Членство в цій організації допоможе Україні дешевше, швидше і якісніше реформувати Збройні Сили за високими натовськими стандартами.

   7. Система колективної безпеки, якою є НАТО, при вступі до неї коштує державі менше, ніж забезпечення власної безпеки самостійно, коли потрібно будувати кругову систему оборони і при цьому зважати на свої реальні фінансові можливості та стан економіки.

   8. Нейтральний (позаблоковий) статус обходиться занадто дорого для будь — якої країни, особливо, якщо у неї є ворожий сусід, як Росія у нас. Швеція відкрито визнає, що при членстві в НАТО могла б значно скоротити свій оборонний бюджет. Щодо України, то ми ніколи не станемо Швецією чи Швейцарією у її нейтральному статусі, оскільки історичні, географічні, економічні, внутрішньо — і зовнішньополітичні умови у нас абсолютно інші.

   9. Членство в НАТО є вигідним з фінансової точки зору: внески, які платить держава у бюджет НАТО, повертаються сторицею у вигляді інвестицій союзу в модернізацію інфраструктури країн — членів.

   10. Набуття Україною членства в НАТО сприятиме покращенню інвестиційної привабливості нашої країни в очах закордонних інвесторів (утвердження у нас правового суспільства, встановлення цивілізованих правил в економіці, підприємництві та надійний захист інвестицій), а це – додаткові і постійні фінансові вливання в економіку, які сприятимуть її швидкому зростанню, нові робочі місця, збільшення надходжень до державного бюджету, вищі зарплати, пенсії та інші соціальні виплати.

   11. Приклад країн останніх хвиль розширення НАТО свідчить про те, що вступ до цієї організації відкриває нові можливості для їхніх оборонно — промислових комплексів: вихід на нові ринки збуту озброєнь і військової техніки, доступ до новітніх технологій, додаткові можливості модернізації власного озброєння та військової техніки.

   12. Членство в НАТО не означає автоматичної участі українських воїнів у всіх військових операціях союзу – кожна країна самостійно визначає вид свого внеску до них.

   13. НАТО не вимагає розміщення на території України своїх баз в обмін на членство в організації. Розміщувати чи не розміщувати їх у себе – це наше суверенне право.

   14. Вступ до НАТО означатиме остаточний вихід України з — під впливу шовіністичної, ворожої Росії та ліквідацію будь — якої можливості його відновлення в майбутньому, що назавжди покладе край численним спробам Москви відродити під різними вивісками Російську імперію – загрозу для миру у всьому світі. Чим швидше Україна це зробить, тим краще для нас!

   Тому ще раз задаю питання, йдеться про вступ до НАТО: «Навіщо це Україні?». Очевидно, що для власного добра і збереження своєї державності назавжди, гідного, безпечного та процвітаючого життя українського народу в колі вільних, заможних народів Європи, євроатлантичного простору і всього демократичного світу. Багатостраждальна Україна та її народ цього заслужили!


                                       

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте