«Життя - це мрія, здійсни її»


       Життя — це шанс, не змарнуй його.

       Життя — це краса, дивуйся їй.

       Життя — це мрія, здійсни її.

       Життя — це обов'язок, виконай його.

       Життя — це гра, то грай!

       Життя — це любов, то люби.

       Життя — це таємниця, розгадай її.

       Життя — це трагедія, витримай її.

       Життя — це пригода, зважся на неї.

       Життя — це життя, спаси його!

       Життя — це щастя, сотвори його сам.

       Жити варто — не знищуй своє Життя!

   Наведені вище глибокі, мудрі і повчальні настанови належать Матері Терезі, яка є однією з найвідоміших блаженних новітнього часу. Історія її життя надихає мільйони людей на добрі справи.

   Віряни кажуть про неї, що вона була там, де плаче Бог, і покинула все, щоб прислужитися бідним та хворим людям, адже в кожному з них бачила страждання Ісуса.

   Мати Тереза вірила в людей і знала, що людина створена для любові й добра, для того, щоб бути щасливою і дарувати щастя іншим. Вона своїм життям показала, що любов творить чудеса, що людська душа прекрасна, і підкреслювала: «Для мене кожна людина в світі унікальна. Кожен надзвичайно важливий».
 

18-річна  Аньєзе (Аґнес)  Ґондже  Бояджіу,

                                 що пізніше стала відомою як  Мати Тереза.


   У 1973 р. Мати Тереза стала першим лауреатом Темплотонівської премії «За прогрес у релігії». А у 1979 р. їй була присуджена Нобелівська премія миру «За діяльність для допомоги стражденній людині».

   Вона вважала, що діє у повній відповідності з духом Святого Письма, де Христос сказав: «Я голодував — і ви дали Мені, спраглий був — і ви напоїли Мене, мандрівником був — і ви прийняли Мене, був нагий — і ви одягнули Мене, був хворий — і ви відвідали Мене, у в'язниці Я був — і прийшли ви до Мене».

   Кожен свій день Мати Тереза розпочинала з Молитви: «Господи! Дай мені сили утішати, а не бути утішеною, розуміти, а не бути зрозумілою, любити, а не щоб мене любили. Бо коли віддаємо, то отримуємо. І, прощаючи, отримуємо прощення».
 
   P. S. 4 вересня 2016 року Папа Римський Франциск проголосив Матір Терезу (26 серпня 1910 року – 5 вересня 1997 року) Святою.
 
                                                          

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте