Туристична фірма "Таможєнний союз" і брєд Брєдіхіна



    Може хтось скучив за Сибіром? Чи може комусь до вподоби сибірський клімат, а заодно й рудники? А може комусь закортіло освоювати безмежні, необжиті простори від Уралу до Чукотки, які рясно вкриті українськими кістками невинних жертв імперської політики офіційної Москви?

    Якщо так, то прошу дуже подавати заявки до «туристичної фірми» під звабливою назвою «Таможєнний союз» (ТС), генеральним секретарем — директором і власником якої є самодержець всія Росії Владімір Путін. Тільки він роздає «путівки» для всіх лохів — «туристів», які ще ведуться на байки «старших братів — екскурсоводів» про казкові багатства на «туристичних» маршрутах «от Москви до саміх до окраїн..., гдє так вольно дишіт чєловєк».

    А у приймальні генерального секретаря помічником сидить такий собі «єдінорос» Антон Брєдіхін, у якого від шефового навіювання про рай земний у їхній турфірмі «Таможєнний союз» з'явилися «райські» видіння, а доступнішою мовою — брєд, про чергове «ощасливлення» свого «молодшого брата українського». І він, ловлячи кайф від того, що послугами їхньої «турфірми єдіной і нєдєлімой «Таможєнний союз» може скористатися «младшій братєц» Віктор Янукович, видає на гора потаємні думки свого генерального секретаря: «… базовая суть вопроса заключаєтся в созданіі благопріятной основи для міграціі (в началє трудовой) на тєрріторію Сєвєрной Сібірі 7 мілліонов украінцев...».

    Ось так! Захотіли, хохлята — молодші брати, скористатися послугами такої «турфірми», то й отримуйте по повній програмі.

    Але я впевнений, що такі хохлята у нас складають меншість. Тому для абсолютної більшості справжніх українців, а не хохлів, подаю аналіз про реальний стан справ у «туристичній фірмі «Таможєнний союз». Можливо, що й багато хохлів, ознайомившись з таким фактажем, повернуться до свого рідного українського роду.

    ТС об'єднує слабкі економічні і соціальні системи, які ледве тримаються на тремтячих сировинних ногах. Економіка країн — членів ТС ледь сягає десятої частини економіки Європейського союзу (ЄС). 100% ринку ТС — це 10% ринку ЄС. У Польщі, яка межує з ТС, зарплата у три рази більша, ніж у ньому. Про західноєвропейські країни нічого й говорити. ТС різниться від ЄС так само, як російська глибинка від миловидних пейзажів Чехії, Німеччини або Франції!

    За даними Міністєрства економічєского развітія Россіі частка високотехнологічної продукції в російському експорті складає лише 4,5%. Навіть у самостійному видобутку енергоносіїв росіяни мають проблеми. А ціна на газ падає, зокрема у США — з 450 до 150 доларів, а в Європі — з 540 до 360. Тепер ТС зіткнеться ще й з цією проблемою, бо досі ціни тільки піднімалися.

    Білорусь і Казахстан вже отримали від ТС зростання цін на внутрішніх ринках, засилля низькоякісної російської продукції, значні втрати бюджетних надходжень. Минулого року експорт Казахстану до ТС зменшився на 10%.

    Державний статистичний комітет Білорусі (Білстат) офіційно повідомив, що у 2012 році продовольчі товари в країні подорожчали на 25,1%, непродовольчі — на 10,3%, послуги — на 36,1%.

    Серед продовольчих товарів найбільше подорожчали:

  — алкогольні напої (на 62,3%),   

  — пшеничне борошно (на 43,4%),

  — хліб і хлібобулочні вироби (на 42,2%),

  — тваринне масло (на 31,1%),

  — картопля (на 25,6%).

    Серед непродовольчих:

  — медикаменти (на 27,8%),

  — письмове приладдя (на 25,1%),

  — бензин (на 23,3%),

  — велосипеди і мотоцикли (на 14,4%).

    Серед послуг :

— санаторно — оздоровчі (на 89,6%),

— послуги театрів і концертних залів (на 72,1%),

— з вищої освіти (на 69%),

— послуги кінотеатрів і відеосалонів (на 54,6%).

    Білстат зазначає: «Ціни виробників промислової продукції зросли за рік на 21%, сільськогосподарської — на 29,3%, зокрема в рослинництві — на 62,6%, у тваринництві — на 20,8%. Ціни в будівництві збільшилися на 35,4%, при цьому будівельномонтажні роботи подорожчали на 42,2%».

    В цілому інфляція в Білорусі у 2012 році становила21,8%. А у 2011 році білоруський рубль «впав» майже втричі.

        Що нового може здобути для себе Україна в ТС?Які сучасні технології придбає?Та нічого! Адже економіка гегемона ТС — Росії є сировинною, бо опирається тільки на нафту і газ. Так само функціонувала і економіка СССР, який із — за цього розвалився. Так йому і треба. Ми ж уже там були, але щастя не знайшли...

    У ЄС всі країни мають однакові права і свого власного комісара в Європейській комісії, їхні мови теж є рівноправними. Будь — яка країна може заблокувати прийняття рішення. А Німеччина має у Європарламенті лише 12% місць, хоча і є найбільшою країною в Європі та основним донором ЄС.

    А у ТС все зрозуміло: Росія має майже 60% голосів, мова  одна — російська, центр прийняття рішень  один — московський. Москва повністю контролює зовнішню торгівлю своїх «партнерів».   

    Московські «екскурсоводи» не втомлюються повторювати про «райські» знижки на газ для членів ТС. Але при цьому не кажуть, що ці знижки будуть діяти не більше трьох років, оскільки Росія взяла на себе зобов'язання вирівняти свої внутрішні ціни зі світовими. І ось за цю короткотермінову подачку нас хотять навіки загнати у ТС.

    До речі, 50% зовнішньої торгівлі Росії припадає на ЄС і тільки 7% — на ТС. Така ж ситуація була і до утворення ТС, і зараз вона залишилася незмінною.

    Чим далі від цього ТС в євро —  атлантичному напрямку, тим заможнішими є країни та їх громадяни. І українські можновладці, та й російські, це добре розуміють, тому свої накрадені капітали тримають у банках західних країн, у цих же країнах купують і нерухомість. А своїм народам залишають євразійські задвірки.

    ТС — це не альтернатива. ТС — це вічна кабала під «старшим братом». І гіркий урок для України від перебування у складі попередника ТС — СССР має бути вічною пересторогою від повторення цієї трагічної історії нині. Тільки ворог може говорити про користь ТС для Українського народу.

    Наш шлях — це повернення до рідного європейського дому, бо насправді ми обираємо не між ТС і ЄС, а між дорогою раба і вільної людини!

    Тому українцям не треба користуватися послугами «єдіной і нєдєлімой турфірми «Таможєнний союз». Нехай власник цієї «турфірми» і самодержець всія Росії Владімір Путін разом зі своїми екскурсоводами — брєдіхінимі самі ощасливлюють безмежні російські простори і прокладають там нові «туристичні маршрути», але без нас. Бо ми вже ситі по горло кількасотлітніми блуканнями отими єдінонєдєлімскімі манівцями аж до 1991 року, поки не вибралися на широку дорогу, яка приведе нас нарешті до заможної домівки — ЄС.

    І нехай на цьому шляху нам ще заважають хохли і малороси, але їхній час все одно минає. Настає час українців, які відродять силу і велич України у колі вільних народів Європи!

3 коментарі

коментар було видалено
Георгій Манчуленко
Нам не потрібен мутний (таможєнний) союз, який замутив Владімір Путін!
Святослав Вишинський
«Наталья Бурлинова, президент центра „Креативная дипломатия“, о перспективах создания Евразийского Союза, ценностях предлагаемых Россией соседним государствам, необходимости включения Украины в процесс евразийской интеграции»:

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте